מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- CMV EBVיהודה14/11/2008
בתי חלתה ב-CMV ו- EBV. גיסתי שבהריון שהתה במחיצתה טרם היוודע מחלתה. מה תקופת דגירת המחלה ובאיזה שלב גיסתי צריכה לבצע בדיקת דם? האם יתכן מצב בו היא לא נדבקה אך העובר יתכן ונדבק? האם בדיקת מי שפיר מגלה האם התינוק חס וחלילה נדבק בנ"ל? האם מגלה האם נפגע? האם יש צורך לבצע את מי השפיר במועד מסויים מרגע המגע עם החולה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר14/11/2008לוקח מספר שבועות.
בכל מקרה יש צורך לברר את הסטטוס של ה-CMV שלה בבדיקת דם. יתכן מאד כי היה לה כבר בעבר והיא לא ידועה ואז אנו רגועים הרבה יותר.
בכל אופן אם היא שלילית יש צורך לחזור על הבדיקה בעוד מספר שבועות ולראות האם יש שינוי (הרופא שלה יסביר לה איך ומתי).
בכל אופן אם היא לא נדבקת העובר לא נדבק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
יהודה14/11/2008גיסתי תכננה לבצע כעת את בידקת מי השפיר. ואולם לאור המקרה, האם היית ממליץ לדחות את ביצוע הדיקור לשבוע מאוחר יותר? (אין לה נוגדנים ל-CMV, והיא מבצעת את בדיקות הדם).
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר14/11/2008לבצע את הבדיקה לאחר התייעצות עם רופא מומחה למחלות זיהומיות בכדי לתזמן הכי טוב את דיקור מי השפיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלבניזם - סוג לידהלימור גבע13/11/2008
שלום רב, אני בת 30 ובהריון חודש שני. יש לי אלבניזם עם ניסטגמוס ובעלי הוא לא אלבניזם וללא ניסטגמוס. השאלה נוגעת ללידה עצמה: 1. האם מחוייב שאלד בניתוח בשל הבעיה?? 2. עם מי מתייעצים? רופא עיניים? רופא נשים? מומחה מסויים? 3. הבנתי מקריאה שהדבר קשור בקרנית עצמה, אשמח להרחבה קלה בנושא. תודה, לימור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מכיר
ד''ר בני שכטר14/11/2008בעיה הקשורה לאלביניזם בלידה.
אבל הבעיה העינית נשמעת לי הדורשת התייחסות.
יש להתייעץ עם רופא עיניים באשר לנזק אפשרי (אם בכלל) לעיניים בזמן לידה וגינלית ולקבל ממנו המלצה או אישור בנידון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אגסטו דימום ושאר דאגותמודאגת13/11/2008
שלום , אני שבוע 7 ויש דופק אך יש לי דימום שלא מפסיק הרופא נתן לי גסטון 50 מג ומנוחה בבית של ששבעה ימים אך כואבת לי הבטן כמו צירים ויש לי כאבי גב אני התחלתי רק אתמול עם הזריקה והיום הייתה פעם שניה אני מפחדת.. מתי הדימום מפסיק והאם הכאבים זה תופעות לוואי של הזריקה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר14/11/2008כאשר יש דימום בתוך הרחם, הרחם מגיב בהתכווצויות (כמו בזמן מחזור שיש לפעמים כאבי מחזור).
אני מקווה שלאט לאט הדימום יפסק והכאבים גם וההיריון ימשיך באופן תקין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבטא תקינה לשבוע בו אני נמצאתנטלי13/11/2008
הי שלום רב, מחזור אחרון היה ב 4/10/08 אבל הוא לא היה סדיר מכיוון הפסקתי גלולות אבל הצלחתי לזהות ביוץ ב 27/10/08 וגיליתי שאני בהריון ב 11/11/08 ובבדיקת דם שנעשתה ב 12/11/08 התוצאה יצאה 769.5 רציתי לדעת בבקשה באיזה שבוע אני? והאם התוצאה תקינה? לפי תאריך ווסת אחרונה אני אמורה להיות בשבוע 5 אבל לא נראה לי הגיוני מכיוון שהיה לי ביוץ מאוחר עקב המחזור הלא סדיר אז בבקשה אני אשמח לדעת בערך באיזה שבוע אני והאם התוצאה 769.5 תקינה לשבוע בו אני נמצאת? תודה רבה מראש נטלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לפי הבטא את אכן בשבוע 5
tuly8213/11/2008את יכולה לגשת לאולטרסאונד לצפייה בשק הריון, בבדיקה יגידו לך מה השבוע המדויק. בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטלי14/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקופת חוליםמיקי13/11/2008
שלום לכם, על איזו קופת חולים את ם ממליצים בתקופת ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכבי או כללית
tuly8213/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר לביוץליאת13/11/2008
איך ניתן לדעת מתי בדיוק מתרחש הביוץ? אמרו לי שחום הגוף עולה עד מעלה אחת האם זה נכון ? והאם יש סימנים נוספים שלפיהם ניתן לדעת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש כמה שיטות לזיהוי הביוץ:
tuly8213/11/20081. חישוב בעזרת מחשבון ביוץ
2. שיטת המודעות לפוריות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור[email protected]13/11/2008
שלום לכן (ולכם) המחזור שלי סדיר ואף פעם לא חוויתי איחור רציני. (המקסימום היה יום אחד בלבד) כעת, המחזור מאחר לי בכמעט שבוע. חשוב לציין שאני נשואה ואני ובעלי מנסים להיכנס להריון. האם זה פרקטי לערוך בדיקת הריון (בערכה הביתית) כעת או שכדאי להמתין? ממתי הערכה הביתית פרקטית? תודה למשיבות (ולמשיבים...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר בני שכטר14/11/2008אם יש כבר איחור של שבוע ניתן לבצע בדיקת היריון ביתית.
מחזיק לך אצבעות ותעדכני אותנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף תוצאות שקיפות + סקר ביוכימישיר13/11/2008
שלום ד"ר, אני בת 32 וחצי. עשיתי בדיקת שקיפות עורפית וסקר ביוכימי . להלן התשובות שקיבלתי : בשקיפות יצא CRL - 65.6 MM גיל ההריון בעת הבדיקה 13.3 NT-Nuchal Translucenct 0.69 mom NT-Nuchal Translucenct 0.80 mm PAPP-A 0.72 MoM PAPP-A 2437 MIU/L Free beta HCG 0.69 MOM Free beta HCG 23.9 ng/ml Maternal age-related risk 1/640 סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הנבדקת. Down's Syndrome risk 1/12000 סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גיל הנבדקת בשילוב תוצאות שקיפות עורפית והבדיקות הביוכימיות. Trisomy 18 Risk 1/20000 סיכון סטטיסטי ללידת תינוק עם טריזומיה 18 המחושב לפי גיל הנבדקת בשילוב תוצאות שקיפות עורפית (NT) והבדיקות הביוכימיות. אשמח אם תוכל לומר שהבדיקות בסדר...ו/או חלילה לא בסדר. ממתינה לתשובתך ותודה מראש. שיר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין לחלוטין
ד''ר בני שכטר14/11/2008ואפילו טוב מאד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר שכטר רוב תודות על תשובתך!
שיר15/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בקשר למי שפיראימא'לה13/11/2008
הריון רביעי גיל שלושים וחמש. הריון אחרון לפני שש שנים בכל ההריונות החלבון עוברי היה תקין האם בגלל גילי יש בהכרח מצב לעבור מי שפיר או שיכול להיות מצב שגם הפעם החלבון עוברי יהיה תקין למרות הגיל..... אומנם יש לי עוד קצת זמן עד לחלבון אבל הייתי סקרנית לדעת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בקשר למי שפיר
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008אין הכחרי בשום גיל לבצע דיקור מי שפיר , אך באופן כללי הסכון עולה עם הגיל , מומלץ לבצע בעיקר את הבדיקות הראשונות (שקיפות עורפ]ית וסקר ביוכימי מוקדם +- "החלבון העוברי " לקבל תשובה המשקללת את תותאות הבדיקות עם גילך , ואז להחליט לפי מידת הסכון ותפיסת עולמך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!!
אימאל'ה13/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןנורית13/11/2008
שלום אני בסוף שבוע 7 וקיבלתי היום תשובה לבדיקת תרבית שתן: צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים. מה זה אומר? האם זה מעיד על בעיה חמורה שצריך לטפל בה מייד? מה עלי לעשות? תודה, רות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי רות
גל13/11/2008אני בשבוע 7 (+ 5 ימים )וקיבלתי גם כן תוצאה של תרבית שתן עם ממצא של צמיחה מעורבת. כתבתי שאלה בפורום אך לצערי למרות עבודת הקודש שהרופאים עושים לא יכולתי להמתין לתשובה מכיוון שפחדתי שיש משהו לא בסדר. בכל אופן התקשרתי לרופא המקסים שלי שאמר שפשוט לא עשיתי את הבדיקה בצורה הייגינית ביותר ולכן אני צריכה לבצע אותה שוב והפעם לשטוף את המקום טוב טוב ולהטיל מעט שתן לאסלה ואת השאר לכוסית. ( כמובן שתן ראשון של בוקר - מה שלא עשיתי ) כמו כן , הרופא גם אמר לי שאם ישנם הפרשות יתר אפשר להחדיר טמפון ואז לבצע את הדיקה כדי שההפרשות לא יתערבבו במתן השתן. בהצלחה והמשך הריון תקין וקל!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתרבית שתן מעורבת
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008התוצאה מורה שהתרבית נלקחה בצורה לא מספקת כך שצמחו מספר חיידקים מהעור , שינם מצשקפים את השתן , עליך לחזור על הבדיקה ולבצעה כיאות , לנקות היטב להטיל שתן לאסלה ורק אמצע זרם לתת כדגימה .
הריון מוצלח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהרוני13/11/2008
שלום לרופאים. תודה מראש על הסבלנות הופניתי לפורום זה לאחר התייחסות בפורום אולטרסאונד, לקבלת תשובה והמשך טיפול הנני בשבוע 31 ויום לפי חישוב המחזור האחרון ב 7/4 . קיבלתי את תוצאות הבדיקה של הערכת משקל העובר ונאמר לי שיש לי ריבוי מי שפיר יחסי וכמו כן התוצאות מתאימות לשבוע 32 , נאמר לי ע"י רופא מטפל שעליי להמתין עוד כשבועיים לערך ללא מעקב מיוחד. עליי לציין שהסוכר בהעמסת 100 גרם יצא אצלי גבולי. כמו כן יש לי הרבה בצקות וביד ימין התחלתי לאבד תחושה כללית........עליתי 17 קילו מתחילת ההריון. אני מודאגת האם ללכת למומחה ? זהו הריון ראשון. להלן תוצאות הבדיקה מנח - מצג ראש מיקום שיליה" קדמית מי שפיר : ריבוי מי שפיר יחסי סומן V על : 4 מדורי לב, קיבה, כליות,שלפוחית שתן,דופק לב, דופן הבטן חבל טבור : מס כלי דם : 3 BPD 77.9 MM HC 291 MM OFD 106 MM AC 280 MM FL 61.5 MM CALCULATIONS CI 74.7 FL\BPD 78.9 FL\AC 22 FL\HC 21.1 HC\AC 1.041
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן נענתה.
ד``ר איילון לחמן13/11/2008ענינו על השאלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שלא נענתהרוני13/11/2008
שלום לרופאים. תודה מראש על הסבלנות הופניתי לפורום זה לאחר התייחסות בפורום אולטרסאונד, לקבלת תשובה והמשך טיפול הנני בשבוע 31 ויום לפי חישוב המחזור האחרון ב 7/4 . קיבלתי את תוצאות הבדיקה של הערכת משקל העובר ונאמר לי שיש לי ריבוי מי שפיר יחסי וכמו כן התוצאות מתאימות לשבוע 32 , נאמר לי ע"י רופא מטפל שעליי להמתין עוד כשבועיים לערך ללא מעקב מיוחד. עליי לציין שהסוכר בהעמסת 100 גרם יצא אצלי גבולי. כמו כן יש לי הרבה בצקות וביד ימין התחלתי לאבד תחושה כללית........עליתי 17 קילו מתחילת ההריון. אני מודאגת האם ללכת למומחה ? זהו הריון ראשון. להלן תוצאות הבדיקה מנח - מצג ראש מיקום שיליה" קדמית מי שפיר : ריבוי מי שפיר יחסי סומן V על : 4 מדורי לב, קיבה, כליות,שלפוחית שתן,דופק לב, דופן הבטן חבל טבור : מס כלי דם : 3 BPD 77.9 MM HC 291 MM OFD 106 MM AC 280 MM FL 61.5 MM CALCULATIONS CI 74.7 FL\BPD 78.9 FL\AC 22 FL\HC 21.1 HC\AC 1.041
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא נענתה.
ד``ר איילון לחמן13/11/2008לרוני שלום.
כן עליך לפנות לרופא מומחה כדי לברר סיבת הבצקות,העליה המוגזמת במשקל וריבוי היחסי של המים. יתכן כמובן ויש קשר בין הדברים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בפעם ה - 3 בבקשה תשובהגל13/11/2008
נשלחתי ע"י רופא הנשים לבדיקות דם ושתן והגיעו לי חלק מהתוצאות עד שאני יפגוש את הרופא אני צריכה את עזרת אחד הרופאים בבקשה אני בלחץ urine culture - ממצא - צמיחה מעורבת מה זו הבדיקה הזו ( לפי מה שבדקתי באינטרנט זה תרבית שתן ) מה אומר הממצא ומה עלי לעשות? SPECIFIC GRAV-U STRI תוצאה 1.025 PH- U STRIP תוצאה 6.0 LEUCOCYTES - U STRIP תוצאה neg יחידות /ul NITRITE- U STRIP תוצאה neg PROTEIN- U STRIP תוצאה 25 יחידות mg/dl GLUCOSE - U STRIP תוצאה norm יחידות mg/dl KETONES- U STRIP תוצאה neg יחידות mg/dl UROBILINOGEN-U STRIP תוצאה norm יחידות mg/dl BILIRUBIN- U STRIP תוצאה neg יחידות mg/dl ERYTHROCYTES-U STRIP תוצאה neg יחידות /ul תודה רבה על עזרכתם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעם 3.
ד``ר איילון לחמן13/11/2008ל-SIV שלום.
התשובה אומרת שבתרבית השתן נמצאה תערובת חידקים. ברוב המקרים הסיבה לכך שהבדיקה לא בוצעה כיאות ולא נשמרו תנאי ההיגינה הנחוצים לבדיקה.המסקנה מהבדיקה שיש לחזור עליה ,נדגיש תוך כדי שמירה על כללי ההיגינה הנחוצים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדר' איילון לחמן תודה
גל13/11/2008על התשובה. הבדיקה לא בוצעה כיאות בעקבות זה שאני לא שמרתי על כללי ההיגינה או שבקופ"ח? אני פשוט מודאגת שאין משהו חריג. מה לגבי שאר התוצאות? תודה מראש siv
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצמיחה מעורבת
ד''ר שמואל פנסקי13/11/2008התוצאה מורה שהבדיקה לא נלקחה כראוי , אין היא מורה שישנ בעייה , אך עלייך לבצע הבדיקה שנית והפעם להקפיד על טכניקה נכונה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תופעות בהריוןחסוי13/11/2008
אני בשבוע 15 פלוס להריון. עוד מתחילת ההריון יש לי תופעה של כמו נפיחות נוקשה בבטן העליונה דווקא, האם נורמלי? בנוסף התחלתי לסבול מכאבי גב בימים האחרונים, זה אופייני כבר בשלב כזה של ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תופעות.
ד``ר איילון לחמן13/11/2008לחסוי שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק כדי לברר את פשר הנפיחות וכאבי הגב שאת מתארת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןחסוי13/11/2008
האם באמת אין שום סיכון לעובר בזמן יחסי מין???? הרי לעיתים מופעל לחץ די משמעותי על הבטן (בעיקר כאשר הבעל על האישה). אני ממש לחוצה מזה כי אני מרגישה שהבטן ממש "נמעכת" ואז מה קורה עם מי שבפנים???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסי מין.
ד``ר איילון לחמן13/11/2008לחסוי שלום.
אם ההריון הוא ללא גורמי סיכון, אין דימומים או בעיות אחרות.אין מניעה לקיים יחסי מין. העובר מוגן היטב ומוכן לקיום יחסים.שוב כמובן אם אין גורמי סיכון בהריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)