מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקה Integrated - דיקור מי שפירמינה18/11/2008
שלום רב! אני בהריון ראשון, הריון יקר מאוד, בת 40. שבוע 18+3. בשבוע 12 ביצעתי שקיפות עורפית, התוצאות: PAPP-A 6.74 mlU/ml 1.99 MoM Free B hCG 34.37 mlU/ml 1.43 MoM NT 1.0 mm 0.8 MoM C.R.L 63 mm הסיכון לדאון: לפי הגיל והבדיקות: 1:1000 לפי הגיל בלבד: 1:75 בשבוע 15 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת מקיפה - הסקירה תקינה, ללא ממצאים חריגים. בשבוע 17 ביצעתי התבחין המרובע, התוצאות: AFP 1.01 MoM ( - 2.05 MoM) 43.2 IU/ML HCG 1.16 MoM (0.16 - 2.99 MoM) 30.8 IU/ML NG/ML 1.06 (מעל U-E3 0.96 MoM (0.16 MoM Inhibin - A 240 pg/ml 1.29 MoM הסיכון לדאון לפי הגיל והבדיקות: 1:350 לפי הגיל בלבד: 1:90 ביקשתי לבצע בדיקה Integrated המשלבת את כל הבדיקות, והתוצאה: הסיכון הכולל לפי הגיל ו-6 הבדיקות: 1:2500 השאלה: איזו משלושת הבדיקות (שקיפות עורפית, התבחין המרובע או Integrated) אמינה ביותר? והשאלה הנוספת שמדאיגה אותי מאוד, מכיוון שההריון היא יקר מאוד: מה דעתכם לגבי דיקור מי שפיר במקרה שלי? (שמעתי על אופציה של דיקור מי שפיר בשבוע 32 - האם זה מתאים במקרה זה). בתודה רבה מראש, מאוד מחכה לתשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישפיר
ד``ר איילון לחמן20/11/2008למינה שלום.
ברורים הפחדים שלך.הבדיקות שבצעת מתוכננות לזיהוי תסמונת דאון שהיא המום הגנטי השכיח ביותר.בדיקת מי השפיר בודקת עוד כ 360 מומים נוספים.והעיקר אומרת חד משמעית העובר בריא או חס וחלילה לא עלינו פגוע גנטית.האופציה של ביצוע בשבוע ה-32 בהחלט קימת ומתאימה. לדיון עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניפוח בלונים בהריוןשרית18/11/2008
מותר או אסור?... אני בשבוע 23 להריון, אתמול ניפחתי כ 6 בלונים עבור בני. אמי הפחידה אותי לאחר מעשה, ואמרה כי אסור ויש בזה גזים?... אני מודאגת אנא ענו לי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלונים?
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008לצערי לא מצאתי בספרי הרפואה תשובה לשאלה זו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה מיועדות הבדיקות הללו?דניאל18/11/2008
ד"ר שלום, הרופאה שלי שלחה אותי לעשות בדיקות דם לפני כניסה להריון ..אין לי מושג למה מיועדות בדיקות אלו .. אשמח אם תוכל להסביר לי .. בתוצאות הבדיקות רשום ששם הבדיקות: estradiol ובדיקה נוספת progesterone. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008לפני ובעת הריון אין צורך בבדיקת ההורמונים האלו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
דניאל18/11/2008ד"ר שלום רב, אז למה נתבקשתי לעשות אותם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מבקשים עעזרה בבקשהדידי18/11/2008
לחברי הפורום שלום וערב טוב ! אנחנו חדשים בפורום ובעצם שייכים לפורום תרומת ביצית אבל אנחנו מאד ותיקים במאבקים על הפריון .אנחנו כבר 7 שנים בעסקים של הפריון עקב סרטן בשחלה וטיפולים כמותרפיים שהרסו הרבה מהשחלה שנותרה. עברנו טיפולים מאד מענינים בi.v.f בתל השומר ואסותא והיו 6 עוברים שלא נקלטו עם המון תקוות ומפחי נפש עד שהערכים ההורמונליים הראו על חוסר תפקוד שחלתי. ואז הומלצנו על תרומת ביצית כאפשרות היחידה .כמובן שזה לא היה נעים בכלל אך גםהיו גלויים מדהימים ממעמקי הלב להתמודדות אל מול ההפתעות . לא פשוט כל כך. אנחנו צריכים עזרה בחיפוש אחר תרומת ביצית מ תורמת יהודיה שקשה למצוא בבי"ח בארץ. ולכן נודה מקרב לב למי שיוכל לעזור לנו גם במידע או מישהי שמוכנה לתרום . כמובן שאין לנו כל כוונות רווח אדרבה אנחנו משלמים הון תועפות ובחפץ לב. אנו נוקיר אם תשלח מסר ל [email protected] מספר טלפון או דוא"ל ללא שם וללא פרטים מזהים זה יכול לעזור לנו . כמובן שהכל יהיה בצורה חוקית . ובתנאים טובים בתודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב לעובר
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקו לב לעוברחסוי18/11/2008
שלום רב. אני בשבוע 20. יש לי תור לבדיקת אקולב לעובר. מניחה שהבדיקה היא חיצונית ולא וגינלית. האם נכון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקו לב לעובר
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008נכון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לגבי ערכת בדיקת הריון ביתית[email protected]18/11/2008
שלום. אני רוצה לשאול על הערכה שמוכרים בסופר פארם שאומר עם אני בהריון השאלה שלי אומרת ככה: כשבדקתי עם הפיפי של הבוקר אז כמה זמן ולקח עד שהמקל אומר לי אם אני בהריון או לא? וגם עם המחזור לא הגיע אחרי עשר ימים אז אני יכולה כבר לבדוק אם הערכה הזאתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה
אתי לוי07/02/2012עשיתי בדיקת הריון ביתית ויצא לי קו אחד בולט ןהשני עדין מה אני אמורה להבין מזה ????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לגבי ערכת בדיקת הריון ביתית - תגובה
ד``ר אריה לידור08/02/2012שלום לך
אם את בהריון הערכה תראה זאת. בדיקת דם להריון יותר מדויקת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובע או חלבון עוברי?נטלי18/11/2008
אני בת 22 ביצעתי חלבון עוברי בשבוע 16 התוצאה היתה 1:403. רופא נשים המליץ לי לעשות מי שפיר בעקבות התוצאה..... לפני 10 ימים עשיתי תבחין מרובע והיום קיבלתי תוצאה 1:3300 לפי ארבעת הבדיקות ולפי הגיל... האם על סמך הבדיקה הנ"ל אני יכולה להיות רגועה ולא להילחץ לעשות מי שפיר? האם הבדיקה אמינה יותר? לאיזה בדיקה להאמין ומה לעשות??? התור לרופא בעוד שבועיים אז אשמח אם תענו לי על כל השאלות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין מרובע או חלבון עוברי?
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008"חלבון עוברי " הינו אחד מתוך 3 בדיקות שנעשות בד"כ בשבועות 16-20 להריון. תוספת הבדיקה אינהיבין הופכת האת הבדיקה המשולשת למרובעת ומעלה את יכולת הניבוי שלה לתסמונת דאון. לפי תוצאת הסקר המרובע , הסכון שלך קטן מאוד , ובד"כ בסכון כזה רוב הנשים בוחרות שלא לבצע דיקור , כיוון שהאחרון מלבד אי הנוחות הקטנה כרוך גם בסכון קטן להפלה. אני רק תמה כיצד תוספת האינהיבין שינתה בצורה כה דרמתית את רמת הסכון , הייתי מיעץ לפנות למעבדה להסבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופא שלום לאחר התייעצות
נטלי19/11/2008מה ששינה בבדיקה זה לאו דווקא האינבהין אלא שהתוצאה של HCG השתנתה לטובה וגם הפרמטר השלישי השתנה לטובה. התייעצתי עם הבחורה שהייתי אצלה במכון הגנטי היא אומרת שאין בדיקה נכונה יותר ואי אפשר לבטל את החלבון עוברי בגלל תוצאה טובה בתבחין המרובע... מה לעשות??????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמ ח כ ה ל ת ג ו ב ה
נטלי20/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהאני18/11/2008
שלום, אני בת 17 וחצי ורציתי לדעת..במידה ונכנסתי להריון ( המקרה שאני חוששת ממנו קרה לפני שבוע ) כיצד מתבצעת ההפלה? כי הרופאת משפחה אמרה לי דרך בית חולים...ואני שמעתי כמה פעמים שבחודש-חודשיים הראשונים אפשר לשתות כדור שמפיל את התינוק... האם יש דרך לעבור הפלה ללא ידיעת ההורים??? בבקשה תענו לי..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי
גל18/11/2008לגבי הכדורים אני לא יודעת אבל לגבי הפלה ישנה ועדה שאת צריכה לעבור והם מחליטים אם לאפשר לך לעשות הפלה. במקרה שלך בוודאי יאשרו את צעירה ואני מניחה לא נשואה. את בהחלט יכולה לעשות זאת ללא ידיעת ההורים כי יש לך את הזכויות שלך לשמור על הפרטיות שלך. מה שכן אני ממליצה מנסיון לספר לפחות לאמא שלך היא בטח תוכל לעזור לך המון אפילו לתמוך נכון שהיא בטח תכעס בהתחלה שהגעת למצב כזה אבל אחר כך היא תרגע ואפילו תעזור כך אני חושבת. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי!
אני18/11/2008תודה רבה על התשובה! ממש הצלחת להרגיע אותי קצת...במידה ובאמת הגרוע מכל יקרה. יכול להיות שאת צודקת ואני מסכימה איתך לגמרי שתמיכה של אמא זה הדבר הכי נפלא שיש...אבל הדבר האחרון שאני רוצה שיקרה זה שאמא שלי תדע שהסתבכתי במצב כזה בדיוק בגלל שאני "ילדה של אמאלה" ..אני בטוחה שאפילו האפשרות שאני אשכב עם מישהו לא נמצאת לה בראש בכלל ( במיוחד שאין לי חבר...) אז להיכנס למצב כזה? אבל בכל מצב אני לא אהיה בזה לבד כי שני חברים טובים שלי יודעים על זה והם מעכשיו כבר מבררים ואיתי עם הסיפור הזה יד ביד ( אפילו לפני שאני יודעת אם נקלעתי למצב הזה) אז במידה ואני עושה את הבדיקת הריון והיא חיובית למי לפנות? לרופאת משפחה? גניקולוג? או ש.י.ל.ה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכדור אפשר רק עד שבוע שמיני
אימאל'ה20/11/2008אחכ כך עד כמה שאני יודעת כבר מדובר בגרידה ובשלב מאוחר יותר ממש בלידה.. פשוט כמו שעושים בדיקת מי שפיר רק שהפעם מזריקים ללב העובר חומר שגורם לו להפסיק לפעום, ואז זה פשוט לידה..כאשר אני הייתי עם צירים הייתה לידי מישהי שעברה הפלה והיא ממש חוותה צירים....כמוני. לגבי מקום אי ידיעת ההורים לדעתי את עדיין קטינה ותצטרכי בבית חולים איזה שהוא אישור. מה עוד שלדעתי במקום כל כך מסודר דברים מתועדים ורשומים למקרה שצריך יהיה תעוד כולשהוא. ממה שיצא לי ככה לקרוא באחת התשובות של הרופאים הבנתי שאפשר לעשות באופן פרטי בחיפה איפושהו..באחד מהמרכזים הרפואיים שם. לדעתי כדאי לך לשתף מישהי ולעבור איתה את התקופה הזו .....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעכשיו קראתי את התשובה של הרופא
אימאל'ה20/11/2008וטעיתי אין צורך באישור הורים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהממליצה שתפני לש.י.ל.ה
tuly8218/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת הריון בקטינות
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008עד שבוע 7 להריון 0מחושב מהיום הראשון לוסת האחרון) ניתן לבצע הפסקת הריון ב שתי צורות : 1. ע"י תרופות הגורמות לרקון הרחם מההריון . 2 . ע"י גרדת שאיבה בהרדמה קצרה.
2 הצורות דורשות ועדה להפסקת הריון ומתבצעות בבית חולים ציבורי או פרטי .
לפי החוקה בארץ אף על פי שאת קטינה , לגבי הפסקת הריון אין צורך בהסכמת או ידיעת ההורים , אע"פ שבמידה והיחסים נאותים רתטוי לדעתי לקבל ליווי חם ותומך.
בתקווה שאינך בהריון , ולבאות - אמצעי מניעה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אני18/11/2008תודה רבה על המענה ! בתקווה לבשורות טובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה...
אני19/11/2008רק בשביל ידע כללי - מהו בערך המחיר של הפלה באחת השיטות שציינת??...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה?
אני20/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשובה.
ד``ר איילון לחמן24/11/2008לאני שלום.
למען עשות סדר בשאלה.ניתן לעשות הפסקת הריון עד שבוע 7 עם כדורים.הכדורים ניתנים דרך בה"ח,וכוללים פעמיים אשפוזים לחצי יום.לא חיבים בהסכמת או ידיעת ההורים.נתון לשיקול דעתך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריון לא מתאים לפי אולטרה סאונטל18/11/2008
שלום, בבקשה עזרתכם, הרופא ממש ממש הלחיץ אותי.... זה הריון שני שלי בראשון הכל היה תקין.המחזור האחרון היה בתאריך 17/09/08 לפי החישוב שלי צריכה להיות בשבוע 8 + 6 ימים.היתי אצל רופא לפני שבועיים גודל העובר היה כ4.2 מ"מ והרופא אמר שזה מתאים בקושי לשבוע 6. אתמול הייתי שוב אצל הרופא הגודל היה 11.3 מ"מ הרופא אמר כי העובר לא התפתח מספיק תוך שבועיים וזה מתאים רק לשבוע 7 ויכולה להיות הפלה.... קראתי באתרים שונים של הריון ורשום כי הגודל הזה בהחלט מתאים לשבוע8+. בבקשה תשובתכם..........
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע הריון לא מתאים לפי אולטרה סאונ
ד''ר שמואל פנסקי18/11/2008בדיקות האולטרסאונד אינן מאוד מדויקות , (תמיד קיים +- של מספר ימים) במידה וניצפה דופק נראה שהריונך תקין , ממליץ לבצע שוב בשבוע 12 בדיקה במסגרת שקיפות עורפית .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קושי להיכנס להריוןנילי17/11/2008
שלום! כבר כמעט שנה אני ובעלי מנסים להיכנס להריון, ומשום מה לא מצליחים. המחזור שלי סדיר (כל 28 יום), כמו כן הביוץ שלי מגיע בזמן ואין לי בעיה לזהות אותו. (ע"י בדיקת מקלון ביוץ). לכן נראה לי שאני נחשבת לבחורה פוריה, לבעלי נמצאה בדיקת זרע תקינה. אציין כי לפני כחצי שנה עברתי הריון מחוץ לרחם. אך מאז כבר 3 חודשים אנו מקיימים יחסים לפני הביוץ וביום הביוץ עצמו, (לפעמים מספר פעמים ביום הביוץ עצמו). ומשום מה זה עדיין לא נקלט. אתה חושב שכדאי שאתייעץ עם רופא לראות אם קיימת בעיה? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אישה יקרה
h18/11/2008אישה יקרה, מבינה מאד ללבך. שתדעי שאנחנו חיכינו למעלה משנתיים במצב שלא היתה בעיהבפוריות לשנינו. ולבסוף ביום אחד בצ'יק זה קרה בהפתעה. ככה שאל יאוש, יש המון מקרים כאלה!! תתעודדי ותחזקי מספיקה פעם אחת שזה נקלט! מתפללת ומאחלת לך טוב!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרופות בהריוןא.17/11/2008
לדר' לחמן שלום האם אפשר לקחת בהריון רסיטל ואלפרוקס או לוריוון? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מכון טרטולוגי
h18/11/2008תתקשרי למכון הטרטולוגי בהדסה עין כרם הם המומחי על בנושא תרופות והריון בהצלחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתאלמונית17/11/2008
שלום אני בשבוע 13+ 4 לפני שבוע וחצי עשיתי שקיפות עורפית בהדסה הר הצופים ולא ברור לי למה הרופא לא בדק וכן טכנאית בדקה .. לפי מה שנאמר לי שפ שהרופא רואה את הבדיקה אחר כך. זה נורמלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד``ר איילון לחמן17/11/2008אם הרופא סומך עלהטכנאית שעברה הכשרה מתאימה,מה הבעיה??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?יעל17/11/2008
שלום, בעלי ואני החלטנו להרחיב את המשפחה והתחלנו בניסיונות להרות מחודש שעבר. המחזור האחרון שלי היה ב-9.10 והפסקתי עם הגלולות. ואם ללכת לפי הגלולות, הייתי אמורה לקבל ב-6.11 ולא קיבלתי. ז"א שאני באיחור של שבוע וארבעה ימים. בשבוע האחרון התחילו לי הפרשות חומות וממה שקראתי זה חלק מהתופעות בתחילת הריון. והפרשות חומות תמיד היו לי בסוף המחזור. היום בבוקר התחיל לי דימום קל, אבל לא דימום כמו שיש לי במחזור. מה כל זה אומר? האם אני צריכה לדאוג מהדימום הזה? האם זה הריון או מחזור? אם הפסקתי גלולות, האם אני אמורה לצפות שיהיה שינוי בזמן הגעת המחזור? האם פתאום הוא יגיע באופן לא סדיר, למרות שהיה סדיר תמיד וגם לפני הגלולות? נ.ב: אין לי אפשרות לקנות כרגע ערכת בדיקת הריון, רק ביום שישי. ותור לרופא יש לי רק בשבוע הבא. אני קצת לחוצה ומודאגת, זה ממש חדש לי כל הסיפור ואשמח לתגובות משכילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן17/11/2008ליעל שלום
תופעה ידועה הינה השיבושים במחזור לאחר הפסקת הגלולות.זוהי התוצאה של השתחררות הציר ההורמונלי בגוף מדיכוי הגלולות.ממליץ לכן לבצע בדיקת דם להריון שהינה יותר אמינה מבדיקת השתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצהאמא בדרך17/11/2008
שלום רב, אני שבוע 21 להריוני, כמובן כבר כמה שבועות מקפידה על הבגדים רפויים ולא צמודים באיזור הבטן, לרוב שמלות ואם טייץ או מכנסיים , וגם לבנים ( תחתון- בגזרה ממש נמוכה). ככה שעל הבטן הגדלה ממש לא לוחץ כלום, אבל התחתון וגם המכנסיים לפעמים מאשירים סימן של גומי לוחץ באיזור הרגליים . השאלה האם יש חסימה של דם או חמצן לתינוק עקב לחיצה כאלה? טרם הרגשתי את תנועות העובר שלי - שבוע 20+4 ימים , ושליה קדמית ואם תקין ? על מה לשים לב? יש שיטה מיוחדת שתוכל לעזור לי בזה? המון תודה מראש. הריונית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה.
ד``ר איילון לחמן17/11/2008להריונית שלום.
המלצה ראשונה לא ללבוש בגדים המשאירים סימנים על הגוף.לגבי התנועות ידוע כי במצבים בהם השיליה קדמית מתחילים להרגיש העובר בשבוע ה-22.אז נא לא לדאוג.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבגדים לוחצים- האם נגרם נזק
אמא בדרך17/11/2008תודה לד"ר אילון על התשובתך. לגבי בגדים, US אחרון אתמול בערב- התינוקת בסדר, חצי לילה ישנתי עם התחתון הלא נוח הזה. והיום טייץ - הסרתי לא אלבש יותר.האם יכול להגרם נזק תינוקת? שוב אני מדגישה הבגדים לא לחצו על הבטן, אלא רק ברגליים. תודה רבה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ופישקוקה17/11/2008
ערכתי בדיקת מי שפיר ופיש.נאמר לי טלפונית היום שהכל תקין. למה הכוונה? כמו כן-באתר של מכבי רשמו לי את ההערה הנ"ל "לא נמצאה עדות לשינוי מספרי בכרומוזומים 18,13,21 X,Y. הבדיקה אינה שוללת מוזאיקה או שינויים בכרומוזומים אחרים. תשובה סופית תינתן במכתב המסכם של בדיקת הכרומוזומים המלאה"... למה הכוונה? למה אמרו לי שהבדיקה תקינה? האם אני יכולה להיות רגועה ב-100% לפחות לגבי תסמונת דאון וכרומוזומי המין? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מישפיר.
ד``ר איילון לחמן17/11/2008לקוקה שלום.
חבל מאד שאת עושה בדיקות ולא מבינה את פשרן.בדיקת הפיש בודקת 5 מתוך כל הכרומוזימים.על פי המספרים שקבלת.דבר השולל תסמונת דאון ובעיות כרומוזומי המין.אם בדקו באמור את 5 הכרומוזומים ונמצאו תקינים,מדוע שלא יגידו שבדיקת הפיש תקינה??.בבדיקה הכללית בודקים עוד כ-360 מומים אחרים,שהם הרבה יותר נדירים ואז תקבלי התשובה הסופית.לסיכום ממליץ לעתיד לברר פשר הבדיקות לפני בצועם ולא אחר קבלת התשובות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)