מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוףףףףףףףףףבדיקות גנטיותגל04/11/2008
אני נמצאת כעת בשבוע ה - 6 +3 ימים (לפי החישוב שלי... ) עדיין לא הייתי אצל רופא הנשים ל- us ורק ביום שיש הקרוב יש לי בדיקה. קבעו לי תור ל - 17/11 לבדיקות גנטיות השאלה אם זה לא מאוחר מידי?אני יודעת שהיינו צריכים לעשות את זה לפני אבל כרגע המצב נתון. מה עלי לעשות?לנסות להקדים (למרות שהסיכוי להקדים קטן מאוד) או להשאיר ואלוהים גדול?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אין מה להילחץ...
מורן04/11/2008בעיקרון, ממליצים לעשות את הבדיקות הללו לפני הכניסה להריון. גם אני ובעלי עשינו את הבדיקות בשבועות הראשונים להריון (ולא לפני) זה תקין ובסדר, רק חשוב שלאחר קבלת התוצאות (שלוקחות לפחות חודש) תראי אותן לרופא המטפל שלך. שיהיה לך המון בהצלחה, הריון קל ותקין :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמורן את מזה מותק
גל04/11/2008תמיד את הראשונה לענות לי! תודה רבה לך נרגעתי קצת הריון קל גם לך באיזה שבוע את?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבכיף מתוקה...
מורן04/11/2008אני מבינה את הלחץ, גם אני הייתי כך בהתחלה
וזה כיף שיש את מי לשאול ומי שיענה
בנוסף, יש פורום של בנות בהריון באתר "יולדת" וכולן שם עונים ושואלים כל מני שאלות, ומי שיש לה ניסיון עונה.
זה פורום מצוין.
אני בשבוע 22 (בקרוב אצלך)
תודה רבה והריון מהנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהדיקות גנטיות
ד``ר איילון לחמן05/11/2008לSIV שלום.
אפשר להרגע. אין כלכך דחיפות בביצוע.התהליך הוא שבודקים אותך,אם מוצאים נשאות כלשהי, בודקים את בן זוגך.אם גם הוא נשא יש לבדוק העובר במי השפיר.זאת עושים בדרך כלל לא לפני השבוע ה-17.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה על התשובה
גל05/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמירת הריוןעדן04/11/2008
אחותי בטרימסטר הראשון להריונה סובלת מדימומים , העבודה בה היא עוסקת דורשת מאמץ פיזי במידת מה ( כמו סחיבת ציוד כבד וכד, ) אציין שהיא כבר עברה הפלה לפני כמה חודשים. הרופא משתמש גם בהריון זה במונחים של הפלה מאיימת בעקבות הדימומים ונתן לה 20 ימי מחלה ואמר כי ייתן לה כמה ימים שידרשו בהתאם למצבה (לא ציינתי שהיא מאוד חלשה וכמובן מפחדת שחוסר ההתחשבות במקום העבודה יביא לתוצאה כבעבר ) למרות כל האמור הרופא מסרב למלא לה טפסים לשמירת הריון בתואנה שמימלא היא לא תקבל אישור. האם נכון הדבר? האם רופא יכול לסרב למלא טופס כזה או לחילופין לקחת אחריות על חתימה על טופס כזה (המינוח בו השתמש הרופא) לאור המצב שפורט?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה לשמירת הריון
שני04/11/2008שלום לך, אני אענה מנסיון , אני משבוע 9 בשמירת הריון עקב דימומים , הפלה קודמת ועבודה שדורשת הרמת כבד. הרופא לא עשה בעיות ונתן לי מכתב לשמירת הריון, מי שיכול לאשר או לא לאשר שמירה זה הביטוח הלאומי מכאן שמה אכפת לו למלא אם כל הקריטריונים נכונים ופשוט לתת לביטוח לאומי להחליט, לא חושבת שתהיה בעיה כי לי אישרו וזה הגיוני. לוקח קצת זמן אבל בסופו של דבר הכל בא על מקומו בשלום. דרך אגב אחותך צריכה להיות בפעם הראשונה 30 ימים רצופים במחלה בכדי לקבל המשך שמירה. מקווה שעזרתי ושהכל יעבור בשלום!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלדקלה04/11/2008
שלום רב, הופניתי על ידי רופאי לבצע הערכת משקל בשבוע 32 וקבעתי תור לשבוע 31 פלוס 2 . בחלק ממחשבוני ההריון ברשת זה מופיע כשבוע 31 להריוני ובחלקם כשבוע 32 - האם שבוע 31 פלוס 2 נחשב לשבוע 31 או 32 ??? האם מומלץ לדחות את הבדיקה? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיף
ד''ר בני שכטר04/11/2008לדחות בשבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כניסה להריון עם חוסר בחומצה פוליתdana03/11/2008
האם זה בסדר להיכנס להריון אחרי שגיליתי בבדיקת דם שיש לי חוסר בחומצה פולית? האם זה מסוכן? וכמו כן סיימתי כרגע שימוש בגלולות האם לעשות הפסקה כמה חודשים ואז לנסות להיכנס?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה
ד''ר בני שכטר04/11/2008היא ליטול חו' פולית במשך 3 חודשים טרם ההיריון!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם קשתי\מחיצתי-מודאגת!!!!נטלי03/11/2008
אני בשבוע 17 אחרי סריקה ראשונה שבה נאמר לי שיש לי רחם קשתי\מחיצתי מה זה אומר לגבי המשך ההריון והאם זה נכון שזה גורם להפלות??? יש לציין שאני אחרי הפלה אחת בשבוע 8
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר04/11/2008תלוי על איזו חומרה מדובר.
לעיתים ישנה נטייה להפלות או ללידות מוקדמות.
את צריכה להיות המעקב הרופא המטפל ולעקוב אחר אורך צוואר הרחם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלובין נמוך - דחוףטלטל03/11/2008
שלום אני בתחילת הריון, שבוע 9. לוקחת פרנטל בערך 4 חודשים, לפני כשבועיים תוצאות בדיקת דם הראו המוגלובין 11.9. התייעצתי עם הרופא והוא לא התרגש ולא ממליץ על נטילת תוספים מעבר לפרנטל, אבל בשבוע האחרון אני מרגישה חולשה, עייפות וכאבי ראש עוד יותר מתמיד (לפני כשבוע העברתי את הפרנטל מהבוקר ללילה בגלל טעם לוואי שהיה לי למשך כל היום וכמעט ולא הצלחתי להכניס אוכל לגוף)... בד"כ ההמוגלובין אצלי נמוך, הרמה הגבוהה ביותר בשנתיים האחרונות היתה 12.8. האם רמת המוגלובין כזו בתחילת ההריון צריכה להדאיג ? משום מה אני לא שלמה עם תשובת הרופא שלי... תודה טלטל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בשלב זה
ד''ר בני שכטר04/11/2008בעיקרון אין צורך בשינוי דרסטי, למרות שאם תתחילי כדורי ברזל (במקום פרנטאל שיש בו רמה נמוכה יחסית של ברזל) לא יקרה אסון.
את מרגישה חולשה גם בשל ההיריון והתזונה הלקויה ולא בגלל רמת ההמוגלובין שהיא לא כל כך נוראית.
תחזיקי מעמד ולא פחות חשוב, תאמיני ברופא שלך. אם את לא סומכת עליו זה ממש לא טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון נגד שפעת - האם מומלץ ?טל03/11/2008
האם החיסון מומלץ? האם אין שום סכנה לעובר? מה המלצתכם בנושא החיסון ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההמלצה
ד''ר בני שכטר04/11/2008לחסן נשים בהיריון כנגד שפעת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
טל05/11/2008האם יש ודאות מלאה שלא יהיה נזק לעובר מחיסון זה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לך
ד''ר בני שכטר05/11/2008שהיו ממליצים להתחסן אם היו חושבים שנגרם נזק לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי03/11/2008
אני היום בשבוע 14, בשבוע 8 היו לי דימומים חזקים מאד שלפי מה שהבנתי נבעו מקרישי דם בשילייה. האם ישנה עדיין השפעה מכך גם היום? האם אני צריכה להמנע ממאמץ כלשהו או להמשיך בחיים רגילים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קשה לומר
ד''ר בני שכטר04/11/2008את צריכה לגשת לרופא/ה שלך שמכירים את המקרה ואותך והם יתנו לך את התשובה הטובה ביותר לאור מה שהיה וכן לפי מצבך הנוכחי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הריון????????רויטל03/11/2008
מתי הכי מוקדם ניתן לדעת האם ישנו הריון? כמה זמן לפני המחזור??? פשוט כבר אין לי סבלנות!!!!!!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם- 12 יום לאחר הביוץ.
tuly8203/11/2008אבל לא תמיד מזהים, לפעמים ההריון צעיר מידי וצריך לחזור על הבדיקה אחרי כמה ימים... בקיצור.. עדיף לחכות לאיחור בווסת (אפילו יום אחד) ואז לבצע בדיקת דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר04/11/2008בכדי למנוע טעויות ועוגמות נפש למיניהן, הייתי במקומך מתאפק ובמידה וישנו איחור במחזור עושה רק אז בדיקת היריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אישית עשיתי בדיקת הריון ביתית..
מורן04/11/2008יומיים לפני האיחור וזה הרבה לי תוצאה חיובית מובהקת. כמובן שלאחר מכן עשיתי גם בדיקת דם וביקרתי אצל רופא... לדעתי, אם יש לך סבירות גבוהה להריון (אני למשל מדדתי חום, אם את מכירה את השיטה...) שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה מורן!!!!! שאלה קטנה
רויטל04/11/2008תודה על התשובה, אני רואה שאת עוקבת אחרי הפורום ובאמת מקפידה לענות למי שרק אפשר!! תודה!!!!!!!!!! יש לי שאלה קטנה, מה זה השיטה עם החום??? אין לי מושג?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה:-) תודה לך על הפרגון...
מורן04/11/2008אני אכן עוקבת אחרי הפורום מאחר והשאלות די דומות אצל כל ההריוניות, כך שאם יש שאלות/תשובות רלוונטיות אלי, אני קוראת. ולגבי התשובות,אם יש לי ידע או ניסיון אני שמחה מאוד לענות על השאלות כי אני יודעת כמה זה מלחיץ ויש הרבה שאלות ותמיד רוצים תשובה מיידית... לגבי שיטת החום: ביום החמישי של המחזור(לא משנה כמה ימים הוא נמשך) את מודדת חום בבוקר(בלי לקום, בלי לעשות כלום, תניחי את המד חום + דף ועט ליד מיטתך). כך את עושה כל בוקר, באותה שעה בדיוק, בלי לקום מהמיטה. מודדת ורושמת כל יום את החום שלך. החום בבוקר הוא בערך אותו חום (בערך 36.1/36.2). יום אחד החום יקפוץ משמעותית (בחצי מעלה ויותר), הוא יהיה פתאום 36.7/36.8 ואז תביני שזה יום הביוץ. עליכם לשכב באותו היום וביום למחרת (חשוב חשוב חשוב!). כמובן שתשכבו ללא קשר באהבה גם בשאר הימים, אך באותם יומיים זה הכי חשוב, אלה הם ימי הביוץ. אם את רוצה, את יכולה להמשיך עם מדידת החום גם לאחר זהוא קפץ, במידה ונקלטת, הוא ישאר גבוה במשךכ שבועיים. ואז...אפשר לומר מזל טוב ובהצלחה. זו לא שיטה תאורטית, היא עובדת. בחודש הראשון שניסיתי אותה, לא עשיתי אותה טוב, לכן לא נקלטתי. אך בחודש השני שעשיתי אותה כמו שצריך, נקלטתי. עשיתי בדיקה ביתית (כפי שרשמתי) יומיים לפני איחור המחזור והבדיקה כבר הראתה לי שאני בהריון. זו שיטה מאוד מומלצת, רק חשוב לא להכניס את עצמך ללחץ מיותר (למרות שזה קצת קשה עם עניין המדידות לא להיכנס לסטרס, אבל תנסו...) שיהיה בהצלחה, אשמח לשמוע (במידה ולא נקלטת כבר,לפי הודעתך) האם ניסית את השיטה והאם היא עבדה. אם תהיי מעוניינת,אשמח לרשום לך את המייל שלי/מסינג'ר ותוכלי לעדכן אותי בהצלחת השיטה שיהיה המון המון בהצלחה, מקווה שעזרתי :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרמת כבד בהריוןאינה03/11/2008
שלום אני בהריון שבוע שישי יש לי בת בת 11 חודש לפעמים אני מרימה את ביתי ואמרו לי שלהרים כבד בהריון זה יכול לגרום להפלה האם זה נכון? או מה ההשלכות להרמת כבד בהריון? תודה רבה. יש לכם פורום ניפלא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא צריך להגזים
ד''ר בני שכטר04/11/2008אם את אמורה לעשות איתה מסע כומתה על הכתפיים, אכן לא מומלץ...
אבל מידי פעם להרים כי היא רוצה קצת "תשומי", זה ממש לא נורא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון וגיל היריוןrelna03/11/2008
ד"ר שלום, אני בהיריון אחרי IVF, שבוע 10+2, עובר אחד. האם אפשר לעשות חיסון נגד שפעת בשלב הזה? יש לי טור להיום. או עדיף לחכות עוד שבועיים? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בעיקרון
ד''ר בני שכטר04/11/2008אין בעיה להתחסן נגד שפעת בכל שלב בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לתשובות גם של רופא וגם בנותיורמית02/11/2008
אני בשבוע 12+5 ימים. עשיתי שקיפות עורפית הרופא חושד שזה בן אבל לא בטוח. האם למשהיא אמרו בן במספר שבועות הזה (אני בשבוע 13) ובסוף זו הייתה בת???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות יקירה
טל03/11/2008חכי לסקירת מערכות ותהי בטוחה. תצטרכי סבלנות לכל משך ההריון ובמיוחד לאחר הלידה... שיהיה במזל, תעברי את התהליך בכייף, רוגע, ללא לחץ ועם הרבה סבלנות...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה"חושד"?
ד''ר בני שכטר04/11/2008נשמע כמו סרט מתח עם פושעים וגנבים.
את לא צריכה להתייחס כך לעובר שלך.
תמתיני בסבלנות לסקירה המוקדמת ואני מקווה שאז תראו במדוייק האם מדובר בחמוד או בחמודה (ולא בחשוד או חשודה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהשירה02/11/2008
שלום, אני בהריון בשבוע 36, לפני כחודשיים היו רמות הB12 שלי 230, והיום הן ירדו ל150, התחלתי בנטילת כדורי מציצה מתחת ללשון, שאלתי היא האם יכולה להיות השפעה על העובר? רמת ההמוגלובין שלי היא 11.2 וכדוריות הדם 3.4 תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי... אשמח אם תענו
שירה05/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנמיה
ד``ר איילון לחמן05/11/2008ללי שלום.
בהריון רמת ההמוגלובין יורדת באופן נורמלי כדי שהדם יהיה מעט פחות סמיך.כגע עם המוגלובין של 11.2 את לא ממש אנמית.כך שאין בעיה מיוחדת.יש לשקול נטילת כדורי ברזל עם הB12 שאת לוקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירחסוי02/11/2008
ערב טוב. אני בשבוע 19. ההריון עובר בצורה תקינה ברוך-השם.... מתחילת ההריון קרה לי מספר פעמים מועט (כ-3-4) שהתחתונים שלי היו טיפונת רטובות... כאילו היתה לי הפרשה מוגברת אבל נוזלית (כדי לתאר את זה הכי נכון - כאילו "הזעתי בתחתונים" (כמו שיש לפעמים למי שמזיע בצורה מוגברת מתחת לבית שחי. מתנצלת על התיאור אבל נדמה לי שהוא מתאר הכי נכון......) השאלה שלי האם יש צורך להלחץ או לבדוק את זה? האם זה יכול להיות הפרשה של מי שפיר? ואם כן האם בכמות כזו קטנה זה מהותי? ואם התשובות לשאלות הן חיוביות - אז מה לבדוק ואיך לבדוק? שוב אני מציינת שההריון עובר בצורה תקינה, ללא דימומים התכווצויות וכו (טפו טפו טפו). וגם חשוב לאמר שבשבוע שעבר עברתי בדיקת מי שפיר שעברה בשלום, גם היא ללא תופעות לוואי לחלוטין. מודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים?
חסוי04/11/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים?
ד''ר בני שכטר04/11/2008כי אנחנו לא גרים בתוך המחשב....
בעיקרון עם את חוששת ולא רגועה, גשי לרופא/ה שלך להבדק בכדי לשלול את האפשרות הזו, בטח לאחר דיקור מי שפיר.
בעיקרון במהלך ההיריון יש עליה בכמות ההפרשות אצל רוב הנשים, אבל אם יש חשש לדליפה של מי שפיר יש צורך בבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ..ועוד שאלה אם אפשר
חסוי05/11/2008זה ממה לא קורה לי הרבה. קרה אולי פעמיים שלוש שהרגשתי את תחושת הרטיבות הזו. האם זה תופעה מוכרת? האם זו תופעה שכלל לא אמורה לקרות? הצעת לבדוק אם אני לא רגועה - מה ייבדקו? את כמות מי השפיר ברחם? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמישפיר.
ד``ר איילון לחמן05/11/2008לחסוי שלום.
ממליץ שתגשי להיבדק אצל רופאך שיאבחן המה המדובר.וטובה שעה אחת קודם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מרגישים (שאלה לרופאים וגם לבנותחסוי02/11/2008
הריון ראשון. שבוע 18 וחמישה ימים. עדיין לא הרגשתי את העוברית שלי.....יותר נכון - אני חושבת שלא הרגשתי..... א. האם זה תקין שבשלב זה לא מרגישה? ב. האם זו תחושה ברור וחד משמעית? (זו שאלה יותר לבנות הפורום, מניחה שהרופאים יכולים רק לדמיין או לדעת מסיפורים).... תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזל טוב
אלמוג02/11/2008את אמורה להרגיש כמו דופק או וריד קופץ בבטן נגיעות קטנטנות בהתחלה משהו שלא ניתן ממש לתיאור... אני התחלתי להרגיש כבר בשבוע שלך וזה חלום.... ואני כבר בשבוע ה-39 מזל טוב ותהני מכל רגע של ההריון ושל התחושות של מגע מהעוברית שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיקרון
ד''ר בני שכטר04/11/2008סביב שבוע 20.
וגם אז לא חובה "בול" על השעה. בקיצור עד שבוע 22 לערך לא צריך להלחץ יותר מידי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)