מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- האם תקין?נטלי14/08/2008
בטא 3.8 201 בטא 14.8 17859 רציתי לדעת אם יש סיכוי לתאומים? ומה בכללי הסיכוי לתאומים אם אין לי במשפחה תאומים ואני לא מטופלת..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים ?
ד''ר פרדי דוד15/08/2008הטוב ביותר לבצע בדיקת US ואזי תקבלי תשובות לכל שאלותיך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובררקפת14/08/2008
הי שבוע 17 ולא מרגישה כלל את תנועות העובר, האם נורמאלי? מתי אמורים להרגיש? י
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד''ר פרדי דוד15/08/2008בד"כ מתחילים להרגיש תנועות עובר בין השבועות 18-20
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני צריכה לדאוג?נטלי14/08/2008
(שבוע 5) מתחילת ההריון יש לי הרבה הפרשות לבנות וצהובות... היום לא היו לי כלל.... האם זה אומר שמשהו לא תקין???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות
ד''ר פרדי דוד15/08/2008בהריון יש ריבוי הפרשות. יש נטיה גוברת לפתח קנדידה (הפרשה פטרייתית) בנרתיק. הטוב ביותר לבצע משטח ותרבית וגינלית לבדוק אם מדובר בהפרשות רגילות בהריון או ממצא אחר.
יש להניח שאם ההפרשות אינן מלוות בגרד , כאבים או צריבה אזי מדובר בהפרשות רגילות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עלייה במשקל בתחילת ההריוןבחורה גדולה14/08/2008
שלום אני בהריון שבוע עשירי ופתאום אנשים מתחילים להעיר לי שעליתי המון במשקל. זה נכון שמאז שנכנסתי להריון קצת "התרתי את הרסן" ואני מרשה לעצמי עוגות ודברים שפעם ויתרתי עליהם, וגם לפני ההריון לא הייתי הבחורה הכי רזה...אבל אני לא יודעת אם אני צריכה להגביל את עצמי או לא. בינתיים עליתי כבר כמעט 10 קילו ויש לי כבר ממש בטן מכובדת גדולה ועגולה וכולם צועקים עליי להיזהר ושאני נראית כמו חודש שמיני! אבל נראה לי שאני אדאג לכרס אחרי הלידה, לא? באמת הגזמתי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליחה שאני מתערבת..
מיכל14/08/2008אבל הגזמת ברמה קיצונית את רק בתחילת הדרך העובר עוד לא שוקל כלום מה תעשי שתגיעי לחודש באמת מתקדם? עזבי את הבריאות שלך אבל מה עם הבריאות של העובר שלך??? את תהיי בסיכון לסכרת הריון , רעלת הריון, יתר ל.ד, כאבי גב, בצקות, אשפוזים,סיכון לעובר גדול, סיכוי גבוה יותר לקיסרי ועוד שלל בעיות. תחשבי גם על הבעל שלך למה את חושבת שהוא יקבל אותך עם עודף משקל קיצוני שכזה ? מה גם שאת מזיקה לבריאות שלך ( כולסטרול וחבריו) מצטערת על הבוטות אבל כדאי שתתעוררי ומהר!! יש דרך לעבור הריון גם מבלי לעלות 30- 40 ק"ג. בסך הכל את צריכה להוסיף לתפריט היומי עוד 300 קלוריות ליום שזה שווה ערך ליוגורט עם קצת גרנולה או עוד איזה פרוסה עם קוטג' . חבל עליך...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התפתחות הריוןשרון14/08/2008
שלום ד"ר, ב-25/7/08 הוחזרו שני עוברים (שאיבה ב- 22/8 בערב). מיום 9 להחזרה עשיתי בטא כל יומיים והיה תקין. בטא ב-10/8 היתה 644. בטא היום - 4325. היום בבוקר עשיתי א.ס. וגינלי ונמצא שק הריון. טרם נצפה שק חלמון וקוטב עוברי. מה זה אומר? האם ההריון אינו תקין? באיזה שבוע אני? (הרופא אמר שבוע רביעי+5). תודה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקינות ההריון
ד''ר פרדי דוד15/08/2008עד יום ביצוע בדיקת ה- US ההריון התפתח יפה. יש לבצע בדיקת US נוספת כעבור שבוע ולבטח תראי החזר עוברי ודופק
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צילום שיניים בתקופת ההיריון,אפשרי?גלית14/08/2008
שלום רב. אני בחורה בת 34 בשליש השני להריון (הריון ראשון – שבוע 14). האם לא ייגרם שום נזק לעובר באם אעבור צילום שיניים (רנטגן) בגלל בעיה בשן ? מה רמת הסיכון ? תודה, גלית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צילום שיניים
ד''ר פרדי דוד14/08/2008צילום שיניים אחד או מספר צילומים בהריון לא יגרמו לשום נזק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר - תוצאת חלבון עוברי.שירי13/08/2008
ביצעתי בדיקת מי שפיר, בנתיים הגיעו תוצאות החלבון העוברי, ורציתי לשאול אם הן תקינות. עובר 1. 9.19 MOM 1.4 עובר 2. 8.18 MOM 1.2 מה פירוש המספר הראשון? (9.19, 8.18) (התשובות נאמרו לי בטלפון) תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי
ד''ר פרדי דוד14/08/2008ערכים תקינים:
AFP 0.20-1.99 MOM
HCG 0.16-2.99 MOM
UE3 0.35-4.00 MOM
חשוב לדעת גם מהו הסיכון לפי הבדיקות וגיל האשה
והטוב ביותר להיות סבלניים ולא לקבל תשובה בטלפון אלא לפנות לרופא המטפל שייפרש את התשובה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נים או כדורון דם?שירה12/08/2008
שלום רב רופאים יקרים! בעיה מביכה. שבוע 32. לפני כחודש גיליתי נים מנופח בשפה החיצונית של איבר המין. רופאת עור ומין לגמרי לא נרעשה(כמוני) ואמרה שאין לעשות דבר. לי זה מפריע מאד, הנים הנלוז נראה כמו כדורון דם תפוח. לא אסתטי ולא נעים במגע ומהווה מטרד וסוג של כאב. האם יש סכנה בהסרתו כעת? או שעלי להמתין עד אחרי הלידה? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחו אותי...
שירה14/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגודש כלי דם
ד''ר פרדי דוד15/08/2008בהריון יש גודש כלי דם באזור האגן ולפעמים רואים כלי דם בולטים באזור השפתיים.
תופעה זו נעלמת בד"כ לאחר הלידה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקת פרקים והריוןחסוי12/08/2008
יש לי דלקת פרקים (אריטריס ריאומטיזם). אני בהריון שבוע 7. נוטלת מזה מספר חודשים פלאקווניל. מבדיקה עם היעוץ הטרטולוגי אפשר להמשיך ליטול התרופה. מספר שאלות: מרכיב הריאומטיד פקטור אצלי בבדיקת דם הינו אוד גבוה. (230). להבנתי זהו נוגדן עצמי. האם מסוכן להריון? האם יש לטפל? שנית - אני חשה הקלה בדלקת פרקים (מניחה שזה כתוצאה מהשימוש בתרופה ...יש האומרים שבהריון יש גם היחלשות והירגעות של הדלקת). השאלה היא - האם ניתן "להמר" ולהפסיק עם הכדורים? מתי? בבת אחת? מה קורה אם עם הפסקת הכדורים תתלקח הדלקת? האם מסוכן לעובר? מודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה שאלה שלא נענתה. תודה
חסוי17/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי22/08/2008RF לא מסוכן להריון ולא גורם נזק לעובר.
אכן לעיתים בזמן הריון יש שינויים בעצמת ההתקפים אך לא הייתי מציע כרגע להפסיק את הטיפול התרופתי. כמובן שבהמשך ניתן יהיה להוריד בהדרגה את המינון בייעוץ עם הראומטולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע לצירים בבקשהTBY12/08/2008
אני בשבוע 35 החל מהיום, הריון ראשון (אחרת לא הייתי שואלת את השאלה הנ"ל). בשלושת הימים האחרונים אני חשה למשך כמה שניות/ דקות/ ואפילו שעות לפעמים כאבי גב תחתון. האם אילו התחלה של צירים? כי גם בטיפת חלב היא שאלה אם אני כבר מתחילה להרגיש התכווצויות כאלה או אחרות. האם יש מצב שאילו צירים ראשוניים? מתי ארגיש את הצירים בבטן עצמה? תודה מראש יום נעים
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
TBY13/08/2008מקפיצה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תיזמון בדיקותחסוי12/08/2008
בהריון, מחר נכנסת לשבוע 7 (יום ד). היום קבעתי לי תור לסקירת מערכות ראשונה. התור הפנוי הכי מוקדם היה בתאריך בו אהיה בשבוע 16 ויום. האם זה בסדר? אני קוראת באינטרנט שמקובל לעשות סקירה ראשונה בשבוע 14 עד 16. האם הכוונה עד סוף ה-16 , האם התאריך שנקבע בסדר או שעדיף לנסות להקדים? בנוסף, קבעתי בדיקת מי שפיר לתאריך בו אהיה בשבוע 17 וחמישה ימים. האם זה בסדר? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/08/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר ישן או ער?טלי12/08/2008
ערב טוב, אני בהריון בשבוע ה-14. רציתי לדעת האם תמיד כשאני ישנה גם העובר ישן וכשאני ערה אז גם העובר ער? לאחרונה קשה לי להירדם בלילות. אני נרדמת רק בסביבות שתיים לפנות בוקר וישנה לפחות שבע או שמונה שעות. האם דפוס שינה זה עשוי לפגוע בהתפתחות העובר? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/08/20081 - לא
2 - לא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קצב עליית בטא והריון מחוץ לרחםאיה12/08/2008
שלום, לפני 3 חודשים אובחן אצלי הריון מחוץ לרחם שטופל במטוטרקסט. כיום אני שוב בהריון בשבוע 3+6 (ו.א. 16.7) בטא לפני יומיים 46 וכיום 200.בפעם הקודמת קצב העלייה של הבטא היה מאוד מהיר (ב 4+2 היה 2045). גם בפעם הקודמת וגם כיום אני חשה התכווצויות. האם קצב העלייה ששל הבטא וההתכווציות מחדישים ? וכן מה אני יכולה לעשות בשלב זה? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קצב עליית בטא
ד''ר פרדי דוד12/08/2008בתוך שבוע תוכלי לפנות לבדיקת US להדגמת שק הריון תוך רחמי.
ברגע שרופאך יאבחן שק הריון תקין בתוךהרחם ואזור טפולות (אזור השחלות והחצוצרות)תקין תוכלי להרגע שמדובר בהריון תוך רחמי
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקאלין12/08/2008
שלום, אתמול עשיתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה. לדברי הרופא מדובר בהריון צעיר (שבוע 5 + יומיים). נצפה שק הריון עם עובר והכל תקין, אך לא נצפה דופק. נקבע לי תור חדש לעוד שבוע. האם יש סיכוי שעד אז יופיע הדופק? אני נורא לחוצה, זהו הריוני הראשון (טבעי) לאחר 3 שנים של נסיונות שכללו מתן הורמונים והזרעות. אנא ענו לי במהרה. תודה, אלין
ד``ר יורם גלעדי12/08/2008מדובר בהריון צעיר מאד, לא תמיד ניתן לראות דופק בשבוע כזה כך שאין סיבה לדאגה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשמרית12/08/2008
שלום, מחזור אחרון ב - 6.7.08 עשיתי בדיקת דם ב - 12.8.08 והתצאה היא Beta Subunit, hCG 9516.1 mIU/mL Ref. values: neg<5; pos>25 האם יש הריון???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כן, יש הריון. מזל טוב!!
שסק12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהיש הריון
ד''ר פרדי דוד12/08/2008כפי שענתה לך הגברת שסק יש הריון במזל טוב.
בקרוב יפנו אותך לבדיקת US ותוכלי לראות את שק ההריון. בשלב זה מטרת בדיקת ה- US לראות שק הריון תקין בתוך הרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)