מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כאב חד כל חצי שעהגלית12/08/2008
שלום, גיל 32, הריון שני -תקין, שבוע 23 החל משעות הבוקר אני מרגישה כל חצי שעה כאב חד לשניה ממה זה יכול להיות? יש לי מעט הפרשות שקופות, בתודה מראש, גלית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב חד
ד''ר פרדי דוד12/08/2008האינטואיציה שלי אומרת שאין ממה לחשוש והדקירות הללו קרוב לוודאי אינן קשורות בפעילות רחמית שיכולה להביא לצירים מוקדמים.
אם הדקירות ימשיכו או יתגברו כדאי לפנות לרופא המטפל
ואולי עד שעניתי לך כבר פנית?
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בבטן ואזור החזר אחרי לידהאתי12/08/2008
אני אחרי לידה 12 יום אני מניקה אתמו ל הופיעה לי אדמומיות בבטן ובאזור החזה בלבד היום זה יותר אדום באזור הבטן ממה זה נובע? מה ניתן למרוח? לאיזה רופא אני אמורה ללכת? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/08/20081 - קשה לדעת ללא בדיקה
2 - כנ'ל
3 - רופא עור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםגלית12/08/2008
שלום רציתי לדעת באזה שבועה בהריון תאומים ניתן להרגיש את התזוזות שלהם ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות עובר
ד''ר פרדי דוד12/08/2008רוב הנשים חשות בתנועות עובר בד"כ בין השבועות 18-20 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכותיעל12/08/2008
שלום, אני מעוניינת לדעת האם סקירת מערכות המתבצעת במערכת הדמית תלת מימד מסייעת לרופא לבצע בדיקה מדויקת ומהימנה יותר? או שהיתרון של תלת מימד הוא רק בהמחשת העובר בברור בפני ההורים? השאלה מתייחסת הן לסקירת מערכות מוקדמת והן לסקירת מערכות מורחבת. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלת מיימד
ד''ר פרדי דוד12/08/2008קודם כל כל סקירת מערכות המתבצעת היום אמורה להיות מורחבת. גם הסקירה המוקדמת.
תלת- מיימד עדיין לא משמש כבדיקה אבחנתית למרות שאט אט מתחילים הרופאים שמבצעים סקירת מערכות להעזר בו לאבחנות מסויימות והדגמת מומים שאותרו בבדיקת הדו-מימד.
בכל מקרה סקירת מערכות מתבצעת בדו מיימד
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים קשיםמיכל12/08/2008
אני בשבוע6+1 וסובלת מכאבי בטן קשים מאוד שאף מפריעים לי לישון. בנוסף ישנם ימים של עצירות וימים של שלשול. אתמול הייתי אצל רופא שאמר שהכול תקין. מה אפשר לעשות נגד זה? והאם זה נורמלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן
ד''ר פרדי דוד12/08/2008כאבי בטן נמוכים או כאבים בשיפולי הבטן הנם תופעה נורמלית בהריון ובעיקר בתחילת ההריון וזאת כי הרחם גדל ורצועותיו נמתחות וגדושות בכלי דם.
כל עוד תחושה זו קיימת סימן שההריון מתפתח ומתקדם יפה
כאשר הכאבים אינם מלווים בדימום או בחשד להפלה אזי אין לעשות דבר.
אינני דוגל במתן תרופות במקרה כזה של הריון תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כפיפות בטןנטלי12/08/2008
אני נמצאת במכון כושר וכאשר אני נכנסת לחוג פילאטיס אני נמנעת מלעשות כפיפות בטן. האם מותר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כפיפות בטן
ד''ר פרדי דוד12/08/2008אם הריונך תקין את יכולה להמשיך בפעילות יומית כרגיל כמו לפני ההריון כל עוד את מסוגלת לכך.
במידה ואינך מסוגלת לבצע במצבך כפיפות בטן אזי המנעי מכך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןמיטל12/08/2008
שלום, ביצעתי שבוע שעבר תרבית שתן ונמצא גידול של חיידק מסוג ENTEROCOCCUS בכמות של 35000 מושבות חזרתי על הבדיקה ושוב נמצא אותו חיידק בכמות של 25000 מושבות האם זו דלקת בדרכי השתן? האם על לקחת אנטיביוטיקה? או שניתן לחכות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין, שבוע 30
מיטל12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי12/08/2008רצוי לקבל טיפול אנטיביוטי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלליאת12/08/2008
בוקר טוב! אני בשבוע 37 ועשיתי הערכת משקל, הטכנאית שבדקה אמרה שהראש של העובר מתאים לשבוע 39 ושהוא גדול והגוף מתאים לשבוע 37. מה זה אומר? אני ממש בלחץ, ממתינה לתשובה תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקל עובר
ד''ר פרדי דוד12/08/2008אל תלחצי.
בשליש האחרון מתקיימים הרבה פעמים מצבים שבהם לא ניתן לדייק במדידות העובר השונות ונימצאים הבדלים כאלה כמו שמצאו אצלך. במידה ולא נימצאה פתולוגיה אחרת ומבנה מוח העובר תקין הייתי ממשיך במעקב עד ללידה עם אפשרות לבדיקת US נוספת לבקורת גדילת העובר והערכת משקלו.
שיהיה לך המשך הריון קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסליחה שאני מתערבת...
שני12/08/2008גם לי יש את אותו עניין בדיוק. השאלה היא: אם עושים שוב בדיקת אולטרא סאונד מעקב גדילה ושוב יש את אותו מימצא (הראש גדול בשבועיים לגילו) - אז האם זה אומר שזה בסדר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמתערבת
ד''ר פרדי דוד12/08/2008שאלה טובה
אם לא ניצפו מומים במוח ומעקב גדילת העובר תקין קרוב לוודאי מדובר בסטיה במדידה בגלל תנוחת העובר שלא מאפשרת מדידת הראש בחתך הנכון .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה!
ליאת14/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןשקד12/08/2008
אני בשבוע 34 מזה כשבוע וחצי סובלת מכאבים עזים בגב התחתון (באיזור עצם הזנב) שלא מאפים לי לשבת יותר מידי או לשכב כל כך הרבה בהמלצת רופא נשים הופניתי לאורטופד שבדק ואמר שאין מה לעשות ונתן לי5 ימי מחלה (יש לציין שעבודתי היא ישיבה מול מחשב כל היום 7 שעות)חופשת המחלה מסתיימת לי מה עליי לעשות?! תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאב גב
ד''ר פרדי דוד12/08/2008כאבי גב בהריון הנם תופעה נפוצה, האפשרות היחידה הנה לקבל מרופאך מספר ימי מנוחה בבית היות ועל כאבי גב בהריון לא חלים כללי שמירת הריון.
העצה היחידה הנה להמנע ממאמץ, ובעבודה הקשורה בישיבה ממושכת רצוי להתאים כסא מתאים שיתמוך בגב בעת הישיבה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת היריוןרין11/08/2008
האם תוצאה של BETA-HCG קטן מ 3 זה נחשב היריון או לא??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/08/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדרוקסיפרוגסטרון - דחוףorma11/08/2008
שלום הפסקתי גלולות לאחר 9 שנים וחיכיתי למחזור שלקח 31 יום ואז ניסיתי להיכנס להריון. לאחר 35 יום שלא קיבלתי עשיתי בדיקת דם שהיתה שלילית (קטן מ-2) ואז פניתי לרופא שנת לי מדרוקסיפרוגסטרון 5 ימים פעמים ביום. סיימתי לקחת אותם לפני יומיים. היום עברו 48 (מיום קבלת המחזור האחרון כולל ועד היום כולל) ועדיין לא קיבלתי מחזור. מתי אני אמורה לקבל לאחר סיום נטילת התרופה? האם ייתכן שזה הריון מחוץ לרחם? ואם כן איך מגלים זאת ומה עושים אם כן? אף פעם לא היה לי איחור כזה (למרות שהרבה שנים אני לוקחת גלולות). תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגו עלי...
orma12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי12/08/2008המחזור אמור להגיע תוך שבוע מסיום הכדורים, כלומר - בימים הקרובים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום בהריוןרמית11/08/2008
אני בשבוע 10 וכבר יומיים עם שפעת וחום לקחתי פעם אחת אקמול להורדת החום אבל זה בא והולך השאלה שלי האם זה מסוכן להיות עם חום בהריון במיוחד בשליש הראשון ? האם זה ישפיע על התפתחות העובר ? תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו לי
רמית15/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחום בהריון
ד''ר פרדי דוד16/08/2008
חום גבוה , בעיקר חום מעל ל- 38 מעלות אם הוא מתרחש בתחילת ההריון, מעלה את הסיכון להפלות ולמומים במערכת העצבים והמוח של העובר. לכן, המטרה הראשונית היא להוריד את החום.
אישה בהריון הסובלת מחום חייבת ליטול תרופות להורדת החום, כמו אקמול או אופטלגין.
התועלת של התרופה בהורדת החום עולה לאין שיעור על הנזק שלמעשה אינו קיים, כיוון שתרופות אלה בטוחות בזמן ההריון
מותר ליטול את התרופות הללו בכל חודשי ההריון, כאשר מופיע חום.
חשוב מכל, עליך לפנות מוקדם ככל האפשר לרופא המשפחה. מחלת חום, מצריכה בהקדם בדיקה על ידי רופא איתור הסיבה וטיפול בה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקפיצה בפעם השלישית- בבקשה תענו לידידי11/08/2008
שלום, חזרתי עכשיו מבדיקת גדילת עובר אצל טכנאית ואני קצת מודאגת. לפי וסת אני בשבוע 32+1 אבל לפי כל האולטרסאונדים שנעשו לי (כולל הראשוני) אני שבוע פחות- כלומר 31+1. אלו התוצאות: BPD- 74.8 (מתאים ל-30) HC- 266.7 (מתאים ל-29) AC- 245 (מתאים ל-28+4) Femur- 62 (מתאים ל-32+1) ממוצע גיל הריון על פי HC ו-FL: 30+4 הערכת משקל עפ"י Hadlock1: 1555 ג' הערכת משקל עפ"י Hadlock4: 1516 ג' בנוסף: שיליה אחורית, דרגה 2, הודגמו תנועות, טונוס, נשימה, כמות מי שפיר תקינה. האם זה נקרא האטה בגדילה?? מה זה אומר???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ענת פלדמן11/08/2008פאניקה לא תעזור. חכי עוד שבוע ותיבדקי שוב. זה לא הבדל היסטרי וחבל להיכנס לסרטים. בהריונות שלי [והיו שלושה] זה אף פעם לא תאם בדיוק לשבוע ההריון והכל היה בסדר גמור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יעוץ גנטילי11/08/2008
שלום רב, לאחר סקירה מאוחרת בה נמצאו אגני כליה מעט מורחבים הופניתי על ידי הרופאה לייעוץ גנטי. אני הבנתי כי את הייעוץ הגנטי עושה רופא מומחה, ואילו כשהתקשרתי לקבוע תור בבית חולים הדסה עין כרם, נקבע לי תור לאחות. האם זה הגיוני? האם לא רופא אמור לעשות ייעוץ גנטי? תודה מראש!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בקשר לייעוץ גנטי
שאול23/07/2009לא רק רופה יכול לעשות ייעוץ גנטי.
גם ישנם מומחים המסיימים ייעוץ גנטי , כלומר גנטיקה - ייעוץ גנטי . אבל לא יודעת בקשר לאחות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנראה לי שלא הסברת את עצמך נכון ל
ד''ר יואב פלד25/07/2009למוקדנית
צלצלי שוב והסביר את עצמך שנית
יעוץ גניטי ניתן על יד רופא או גנטיקאית ( בטח לא על ידי אחות )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חצוצרה סתומהיונית10/08/2008
לרופאים שלום, האם אפשר להיכנס להריון ספונטני עם חצוצרה אחת סתומה וכשהשניה תקינה? עד היום למרות טיפולים זה לא הלך? האם זה יכול לקרות באופן טבעי? תודה
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008עקרונית - ניתן להרות ספונטנית. מעבר לכך צריך לבדוק גורמים נוספים לכשלון הטיפולים שעברת עד עכשיו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)