מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שרירי בטן תפוסיםשסק10/08/2008
מאז תחילת ההריון הרגשתי את הבטן נמתחת ולכן גם את השרירים האלכסוניים בבטן - אלה שיורדים מכיוון המותן למפשעה בשני צידי הבטן. אבל הכאב היה נסבל והבנתי שזה בגלל גדילה והתרחבות של כל האיזור. עכשיו אני כבר בשבוע 26 וכבר מספר שבועות שהשרירים האלה פשוט נתפסים לי פתאום. כשאני שוכבת או בישיבה על הספה ואתמול בלילה - זה אפילו העיר אותי מתוך שינה. הם נתפסים לי ברמה שלא מאפשרת לי לזוז - כי כל תזוזה מכאיבה ועוברות מספר דקות עד שזה משתחרר. יש סיבה לדאגה או שזה הגיוני?? שסק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם עליי - בבקשה תענו....
שסק11/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשסק
ענת פלדמן11/08/2008בלי צחוק - האם את אוכלת בננות? בבננה יש אשלגן שתורם לאזן את רמות המלחים בגוף. לעיתים כשאנו חשים ספאזם - כווץ שרירי בלתי נשלט זה יכול להעיד על מחסור באשלגן. לחץ לא יעזור, אשלגן אולי כן. בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהושוב דילגתם - למה אתם לא עונים???
שסק12/08/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאביםנטלי10/08/2008
יש לי כאבים כמו כאבי מחזור... אני בתחילת ההריון האם דבר נורמלי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008לא ניתן לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת העוברזיוה10/08/2008
אני בשבוע 22 ועברתי השבוע את הסקירה המאוחרת שבה נאמר לי שהתנוחה של העובר היא עם הראש כלפי מטה. קראתי בספר שהעובר רק בשבוע 31 מסתובב כלפי מטה. האם התנוחה הנוכחית לא בעיתית?האם היא משתנה? אמורה להשתנות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008אין משמעות כרגע לתנוחה של העובר . היא יכולה להשתנות מיום ליום. לקראת שבוע 35 בערך העובר מגיע לתנוחה הסופית לקראת הלידה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בשבוע 17חיה10/08/2008
מרגישה לחצים בבטן התחתונה האם זה צריך להדאיג אותי?
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008רצוי להיבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריענת10/08/2008
שלום רב, אני בת 25 בהריון תאומים אחרי דילול משלישייה שבוע 27. ביצעתי את בדיקת התבחין המשולש בשבוע 18 אחרי 4 שבועות לדילול. וערך החלבון העוברי AFP יצא גבוה מעל הנורמה 5.58MOM. בדיקת השקיפות העורפית תקינה וגם הסקירה המכוונת והמורחבת. האם ייתכן שזה בגלל הריון מרובה עוברים או בגלל הדילול? האם עליי לחשוש? האם אני צריכה לבצע בדיקת מי שפיר, ועד איזה שבוע ניתן לבצעה? תודה מראש
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008אין משמעות לבדיקת חלבון עוברי בהריון מרובה עוברים ובודאי שלא לאחר הפחתה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עצירות....מיכל10/08/2008
האם הגיוני שבשבוע 6 תיהיה לי עצירות נוראית הכוללת דקירות בבטן התחתונה.? כבר כמה ימים שאני קמה בבוקר לתוך כאבים בבטן התחתונה. כשישנה יציאה זה עובר וכשלא זה ממשיך. יש לציין שאני עוד לא לוקחת ברזל הידוע כגורם לעצירות.
ד``ר יורם גלעדי10/08/2008עצירות היא תופעה מוכרת ושכיחה בהריון. ניתן להיעזר במרככי צואה למיניהם (אגיולקס, מטהמוציל וכו') שניתן לקנות ללא מרשם רופא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טוב לרופאים.. רציתי לדעת...נטלי10/08/2008
1. האם מותר ללכת לים המלח בהריון... 2. האם מותר לטוס בתחילת ההריון ( אני ממש בהתחלה פחות מחודש) תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד דבר להוסיף...
נטלי10/08/2008במידה ומותר לטוס .. האם יש סכנה לעובר כשעוברים בעמדות בדיקה בנמל התעופה. לא טסתי הרבה זמן אני לא יודעת אם יש רנטגן גם עלינו או רק על התיקים...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי10/08/20081 - כן
2 - בעיקרון אין בעיה עם טיסה בהריון למעט טיסות ארוכות כשאז יש סיכון מסויים להיווצרות קרישי דם בוורידים העמוקים ("פקקת ורידים"). בטיסות כאלה מומלץ לבצע תרגילים ופעילות במהלך הטיסה, לגרוב גרביים אלסטיות, וכן – מומלץ לקחת כמניעה אספירין במינון נמוך (מיקרופירין) לפני הטיסה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספרין למניעת מה?
נטלי10/08/2008מה מונע אספרין והאם צריך לקחת לטיסה קצרה? כמו טורקיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאספירין
ענת פלדמן11/08/2008אספירין מרחיב כלי דם ומונע הווצרות קרישי דם. מומלץ לפני טיסה, גם לטורקיה בגלל ישיבה מרובה ללא תזוזה שיכולה ליצור לא עלינו הווצרות קריש דם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןסיוון10/08/2008
האם מותר לקיים יחסי מין בחודשים מתקדמים (7-9)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין.
ד``ר איילון לחמן10/08/2008לסיוון שלום.
אם ההריון אינו בסיכון ,ללא בעיות,או גורמים בעיתיים ,אין בעיה לקיים יחסי מין בהסכמה כמובן.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קביעת גיל ההריוןאמא09/08/2008
מתלבטת...מחזור מלא, רגיל כמו שאני מכירה החל ב-1.5. ב - 1.6. היה מעין דימום קל שנמשך יומיים. לא משהוא שהייתי מתארת כווסת נורמלית (אצלי). ב - 1.7 לא קרה שום דבר. בדקתי בבדיקה ביתית ב 3.7 (כלומר יומיים איחור) והתשובה היתה חיובית-הריון תשובה שאוששה בבדיקת דם.ממתי עלי לספור את גיל ההריון? האם הדימום הקל נחשב כווסת אחרונה? האם הדימום המלא? אשמח לתשובתכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גיל הריון.
ד``ר איילון לחמן10/08/2008לרויטל שלום.
התשובה המדויקת תינתן עי בדיקת אולטרה סאונד שתמדוד גודל העובר ותקבלי תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף - ירידת הפקק הרירימישהי09/08/2008
שלום, שבוע 37+2. אני אחרי לילה של "צרצורים" והתקשויות... זה לא היה סדיר וללא כאבי גב אז הנחתי שזה בריקסטונים... בבוקר ראיתי הפרשה דמית (אדום) לאחר הפרשה צמיגית... לא בכמות העוברת את הזרת. עכשיו לאחר כמה שעות יש מעט הפרשה רק בניגוב.. הבנתי שמירידת פקק יכול לקחת גם שבועיים עד ללידה.. האם אני צריכה ללכת להבדק? או שרק אם יורדת כמות מסיבית יותר של דם? לא בטוחה מה אני צריכה לעשות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אם לא ברור בודאות
ד''ר בני שכטר09/08/2008שמדובר בפקק הרירי, גשי להבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליית פתח שבוע 16מיכלז09/08/2008
עשיתי סקירת מערכות מוקדמת, והרופא אמר לי שיש לי שיליית פתח, הוא לא ייחס לזה הרבה חשיבות, ואמר שזה משתנה בהמשך, והוא לא אמר יותר כלום על זה. בדף של הסקירה הוא רשם שילייה אחורית. מה הסיכוי שזה ישתנה והשלייה תעלה??? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יכול להשתנות
ד''ר בני שכטר09/08/2008עם גדילת הרחם השליה יכולה "לנוע" ולשנות את מיקומה.
לכן יש צורך להמתין בסבלנות לבדיקה בשבוע 22-24.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחייהשירה09/08/2008
שלום רב רופאים יקרים! שבוע 32. טרם ההריון נהגתי לשחות(סגנון חתירה) יום יום שעה עגולה. בראשית ההריון 4 חודשים "נתברכתי" בכל התופעות האפשריות ולא יכולתי לעשות דבר, כה רע הרגשתי. אני צועדת ופעילה אולם מתגעגעת למים ולבריכה, האם קיים סיכון כלשהו בחזרה לשחייה? זיהומים למשל? רוב תודות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר
ד''ר בני שכטר09/08/2008שחיה היא אחד מהפעילויות המומלצות בכלל וגם בהיריון.
כל עוד שאין מניעה לפעילות גופנית (צירים מוקדמים, דימומים או לחץ דם גבוה לדוגמא) ניתן לשחות.
צריך להקפיד לקבל אישור מהרופא/ה המטפל/ת ולבצע פעילות שלא עולה על דרגת עצימות בינונית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צמיחת החזה בהריוןחסוי08/08/2008
שבוע 6. מרגישה שחזה שלי טיפה גדל...יותר נכון כאילו מתמצק.....העניין הוא שנראה לי שצד אחד גדל יותר מהצד השני ....יודעת שהשדיים גם ככה לא תמיד סימטרים.....אבל בכל זאת......קצת מוזר לי.....מה אתם אומרים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר09/08/2008סבלנות, אני בטוח שהפערים יצטמצמו, אבל בד"כ אין סימטריה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 37+2 - התקשויות והתכווצויתמישהי08/08/2008
יש לי בתדירות מאוד גבוהה - כל כמה דקות התקשויות של הבטן והתכווצויות בנרתיק . אין לי כאבי גב. האם זה חלק מההכנה ולא משמעותי אם שהכאב בלתי נסבל / מלווה בכאבי גב? או שזה מצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט יתכן כי מדובר בצירים
ד''ר בני שכטר09/08/2008אבל עדיין לא משמעותיים בכדי ללדת.
אם את חשה היטב תנועות עובר ניתן להמתין בסבלנות. אם הצירים מתחזקים ו/או ישנה ירידת מים או דימום פני לבדיקה במיון יולדות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה קצת מבולבלתנטלי08/08/2008
ב29 ליוני קיבלתי מחזור . ומיכוון שלא הצלחתי להיקלט 9 חודשים הרופא קרא לי להגיע אליו לבדיקת זקיקים... עשיתי בדיקת זקיקים ביום ה11 ביום ה15 וביום ה18 לא היה נוזל בדוגלס והזקיק הכי גדול היה ביום ה18 והיה בגודל 13... הרופא המליץ לי על טיפול של איקאקלומין... בנתיים שאני מחכה לקבלת מחזור נוסף כדי להתחיל לקחת כדורים גיליתי שאני בהריון... א. כיצד ייתכן? ב. מה רואים באולטראסאונד בשבוע הראשון של ההריון?? ההם יש זקיקים מה גודלם והאם יש נוזל בדוגלס? אולי הרופא בדק אותי בזמן שנקלטתי.... ג. עשיתי בדיקת בטא ב3.8 והבטא היה 201. זה תואם שבוע 3 או 5? תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד``ר איילון לחמן08/08/2008ל-מ שלום.
ההריון נספר מהיום הראשון של המחזור האחרון.בארבעת השבועות הראשונים להריון בדרך כלל לא רואים כלום הקשור להריון.אין קשר לגודל זקיקים או נוזל בדוגלס.גם אם נבדקת בזמן ההפריה לא קורה כלום.הבדיקה שעשית כתוצאה יחידה רק אומרת על הריון מאד צעיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אובססיבים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)