מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפותענת11/06/2008
שלום רב,
אני בת 41 בשבוע 12. ביצעתי אתמול שקיפות ערפית והערך היה 1.4. אני בלחץ גדול כי בהיריון קודם הערך של השקיפות היה 0.8 ואני חוששת שהמצב הפעם מרמז על בעיה.
האם חששותי נכונים?
האם הערך גבוה מאוד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל מענה
ענת13/06/2008תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשקיפות.
ד``ר איילון לחמן14/06/2008לעינת שלום.
בודאי קיבלת ממבצע הבדיקה -הסיכון לתסמונת דאון על פי הבדיקה-התחסי אליה. בנוסף את בודאי גם מתכננת,עקב גילך, לבצע בדיקת מי השפיר אשר תרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפת חלבא10/06/2008
שלום רב,
אני שבוע ה- 14, הייתי רוצה בבקשה לדעת, מתי אני אמורה ללכת לטיפת חלב, להישקל, והאם יש מטרות נוספות לביקור זה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ?
יעל01/09/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפת חלב.
ד``ר איילון לחמן01/09/2008לאל שלום.
המעקב בטיפת החלב בתאום עם רופאך. יש רופאים שמבצעים המעקב במרפאתם ללא צורך בפניה לטיפת החלב.לכן התיעצי בבקשה עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף-בטא שלא מתאפסת!חסוי10/06/2008
18/5-אוביטרל
19/5-ה - בדיקת דם, בטא 10.5.
5/6 - בדיקת דם, בטא 9.6.
6/6 - ווסת.
הרופא אמר שעצם העובדה שקיבלתי ווסת מרגיעה...אך לטעמו הבטא יורדת לאט מעט.....שאבצע עוד בידקת דם לוודא שהתאפסה.
היום 10/6 - בטא לא התאפסה - 9.1.
האם יש סיבה לדאגה? (הריון מחוץ לרחם או משהו?)
בטא אמורה היתה כבר להתאפס לא? (יום 5 למחזור....).
הווסת היה מעט גושי יחסית לתמיד.......אך כמו תמיד, נמשך 3 ימים, כמות דימום רגילה.
אנא תגובתכם המהירה. מודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
חסוי10/06/2008שכחתי לציין את הסקלה של המעבדה הבודקת:
Ref. values: neg<5; pos>25* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאנא אנא תגובתכם!
חסוי12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות.
ד``ר איילון לחמן12/06/2008לחסוי שלום. הסקאלה בעצמה אומרת לך שאת בתחום השלילי. הבעיה שהורמון הבטא מבחינה כימית יש לו דמיון להורמונים אחרים בגוף,דבר היכול להסביר את הירידה האיטית.בודאי שאין מדובר על הריון חוץ רחמי.חזרי שוב על הבדיקה בעוד מספר ימים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב שבוע ההיריוןדניאל10/06/2008
שלום , האם מחשבים את שבוע ההיריון לפני הוסת האחרונה,
גם במקרים בהם המחזור לא היה סדיר?
וסת אחרונה שלי היתה ב - 24.3.08
בדיקת היריון בתאריך 18.5.08 - יצאה שלילית.
בדיקת היריון בתאריך 4.6.08 יצאה חיובית.
איך אני יכולה להעריך באיזה שבוע של ההיריון אני נמצאת?
תודה מראש,
דניאל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008במקרים של מחזור לא סדיר, הבדיקה הטובה ביותר להערכת גיל ההריון היא באמצעות US
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שבוע 19-20שלי10/06/2008
שלום רב
הנני בשבוע 20 להריון, הריון לאחר IVF שהחל כתאומים ואחד הפסיק להתפתח שבוע 9, מזה כשבועיים שיש לי כאבי בטן בבטן התחתונה דומה לכאבי מחזור ולמשך שלושה ימים החלו הכתמות, שאלתי הינה היא ממה יכול לנבוע הכאב והכתמות?
האם יתכן שזו הדרך של העובר השני להיספג?
מהן סיבות נוספות לתופעה זו?
תודה שלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008לא ניתן לענות ללא בדיקה. רצוי לפנות לרופא המטפל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירשלי10/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 20 להריון הייתי אמורה לעבור בדיקת מי שפיר כבר בשבוע שעבר אך לאור כאבי בטן (חזקים בבטן התחתונה) והכתמות הוחלט לדחות את הבדיקה, מזה כיומיים שהכאבים פסקו וכן ההכתמות,
עד איזה שלב מותר לבצע את הבדיקה ומדוע עד שלב זה?
האם אפשר לאחר את הבדיקה? אין בכך סיכון?
תודה שלי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008בעיקרון, ניתן לבצע את הבדיקה בכל שלב. כמובן שככל שמבצעים את הבדיקה מאוחר יותר, התוצאות מתקבלות מאוחר יותר עם כל המשתמע מכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי בהריון תאומיםדנה10/06/2008
שלום,
אני בשבוע 18 של הריון עם תאומים לאחר טיפולי IVF , בשקיפות עורפית הכל יצא תקין (בערך סיכוי של 1:5000), בסקירה ראשונה יצא תקין למעט מוקד אקוגני בלב באחד העוברים. היום קיבלתי תוצאה של בדיקת חלבון עוברי ויצא סיכון של 1:509 (משולב גיל +בדיקה). התוצאות: AFP:0.62, HCG:1.05, אסטריול:0.63. אני בת 31. מה המשמעות של תוצאת החלבון עוברי לגבי והאם מומלץ בכזה מקרה לבצע מי שפיר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008הפירוש של תוצאות התבחין המשולש בהריון תאומים הוא בעייתי מכיוון שלא ניתן לדעת את הכמות המופרשת מכל עובר בנפרד. לכן מומלץ במקרים אלו לבצע בדיקת שקיפות עורפית בלבד. מעבר לכך - במידה והבדיקות תקינות השיקול לביצוע מי שפיר הוא של האשה עצמה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היה או לא היה??חסוי10/06/2008
שלום רב, אנו מנסים להרות מזה כשנה. הריונות קודמים היו ספונטנים.
בבדיקת פרוגסטרון שבצעתי ביום ה-22 למחזור התקבלה התוצאה:
P-9.96 ,האם התרחש ביוץ ע"פ הערך?
לפי US ביום ה-18 נצפה זקיק מוביל 24X21.האם מעיד על ביוץ?מדוע הערך שהתקבל בבדיקת הדם נמוך?
האם נדרשת התערבות של איקקלומין??
הרופא שלי בחו"ל וחבל לי לפספס חודש יקר נוסף..
מליון תודות!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008סביר להניח שהיה ביוץ ביום 19-21 של המחזור וזאת הסיבה לערך הנמוך יחסית של הפרוגסטרון ביום ה 22 . יש לחזור על בדיקת הפרוגסטרון כשבוע לאחר הביוץ ואני מניח שהיא תהיה גבוהה בהרבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר גלעדי-תודה ושאלה..
חסוי11/06/2008ראשית, תודה רבה על מהירות התגובה!!
באם אכן התרחש ביוץ ביום ה-19, מדוע תשובת הביתא שלילית?
הייתכן שהביוץ היה חלש ?
אם כן, כיצד ניתן לחזקו?האם איקקלומין יסייע?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברור תוצאות חלבון עוברי ואינהביןמיכל10/06/2008
שלום,
קיבלתי אתמול את התוצאות של חלבון עוברי ואינהבין. הריוני מוגדר בסיכון גבוה עקב סוכרת טייפ 1 וצליאק.
ברצוני לדעת האם התוצאות תקינות (התבחין המרובע - הריון עם סוכרת):
- IDDM
INHHIBIN A 111 PG/ML
0.68 MOM
- הסיכון לדאון לפי הגיל ו-4 הבדיקות: 1:9999>
לפי הגיל בלבד: 1:960
- AFP 1.44 MOM
מתוקן ל-IDDM 45.7 IU/ML
HCG 1.00 MOM
22.6 IU/ML
U-E3 0.93 MOM
0.89 NG/ML
האם יש המלצה לביצוע מי שפיר עם תוצאות אלו? מה משמעות הערך המתוקן ל - IDDM?
אודה על תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008תשובות בדיקות הדם נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לא תקינה? דחוף בבקשהר10/06/2008
ע"פ תאריך המחזור האחרון שלי אני בשבוע 4+4 ביצעתי בדיקת הריון היום ותוצאותיה
HCG-B Quantitative (B) 1335 IU/l בהריונות קודמים הערכים היו בסביבות ה-100
האם זה תקין? או מעיד על מומים?
האם יתכן ומדובר בהריון מרובה עוברים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008מדובר בבדיקה תקינה להריון צעיר ואין טעם להרחיק לכת במחשבות שליליות....
יש לפנות לרופא מטפל ואז ניתן לקבוע את גיל ההריון לפי בדיקת US* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון או לא?נתי10/06/2008
שלום!
אני 4 חודשים אחרי לידה מניקה מלא!
לפני שבוע וחצי קיימתי יחסי מין עם בעלי (והוא לא גמר)!
כמה ימים לאחר מכן הרגשתי כאבי בטן קטנים בבטן התחתונה והמחשבה ה-1 שלנו היא שאולי נכנסתי להריון.
לפני יומיים התחיל לי דימום כמו של מחזור אבל היה רק יומיים ז"א היום כבר אין דימום כלל!
האם אני בהריון או לא???
יכול להיות שלמרות שהיה דימום קצר כ"כ ואני בכל את בהריון???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרט חדש מהיום!
נתי11/06/2008אתמול באמת נפסק הדימום המסיבי והיום יש קצת דם רק בניגוב....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפיספסו אותי
א12/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפספסו.
ד``ר איילון לחמן12/06/2008לא שלום.
אם קיים חשד,מה הקושי לבצע בדיקה להריון?.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טמפוניםורדית10/06/2008
האם יש בעיה להשתמש בטפונים מיד לאחר לידה? מבחינת כאב או מבחינת חשש לזיהום...
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008עדיף להשתמש בפדים עקב הכמות הגדולה יחסית של הדימום וההפרשות, כאבים עקב חתכים למיניהם, וכן רפיון השרירים בנרתיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רופא מלחיץא10/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 38. לפני כשבוע התחלתי להרגיש כאבי ראש נקודתי בחלק האחרוי של ההראש+אוזן ימינית כל הזמן זתומה.
הייתי אצל אף אוזן גרון הוא לא ראה שום בעיה והייתי אצל ניורולוג שעשה לי בדיקה גופנית (רפלקסים וכו') ואמר שהכל בסדר.
כאשר הגעתי היום לרופא נשים שלי היא הלחיצה אותי מאוד ואמרה שיכול להיות שזה קרש דם ואז מאוד מסוכן ללדת לבד.
איך אני יכולה להיות בטוחה הבאמת הכל בסדר הרי אי אפשר לבדוק את זה עכשיו עם ct
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת לשאלה
א11/06/2008במקרה וחס וחלילה יהיה חשד לקרישה מה הפרוצדורה כאשר אני כבר בסוף הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השבחה שלא בוצעהיפית10/06/2008
ד"ר שלום הייתי אמורה לבצע השבחה החודש ביום ה-16 וה-17 למחזור ולבסוף לא עשינו אותה מיכיוון שבעלי יוצא מאוד מוקדם לעבודה ואמרו לי שהזרע צריך להגיע למעבדה גג עד שעתיים ולכן לא עשינו את זה השאלה היא אם עשינו סקס רגיל ביום ה-17 ויום שבת לפני האם יש מצב להריון?
מחזור אחרון :19/05/08 ולפי מעקב זקיקים ב-3/4-6 היינו אמורים לעשות השבחה ועשינו סקס רק ב-4/6 וביום שבת לפני ב-31/05 ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008יש סיכוי להריון . ניתן לבצע בדיקת דם 12 יום לאחר הביוץ.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטה בזמן הריוןיפית10/06/2008
שלום וצהריים טובים
רק רציתי לדעת יש כדורים שנקראים diat for life אלה הם כדורים לדיאטה לקחתי אותם לפני שגיליתי שאני בהריון והאם אפשר להמשיך איתם בזמן ההריון האם זה יכול להזיק לעובר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיאטה
א10/06/2008ממש לא נראה לי שהריון זה זמן מתאים לדיאטה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)