מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפרשות מרובותנטע10/06/2008
שבוע 19.3 ובימים האחרונים שמתי לב שיש לי הפרשות מרובות מהנרתיק (שקופות וללא ריח), האם זה תקין?
בנוסף, בימים האחרונים אני נותנת שתן לעיתים תכופות מאוד, האם תופעה זו תקינה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008שתי התופעות מוכרות וידועות בהריון. הפרשות מוגברות עקב השינויים ההורמונליים ותכיפות במתן שתן עקב הלחץ על שלפוחית השתן. בכל מקרה, מומלץ לבצע תרבית שתן כדי לשלול זיהום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזלהילה10/06/2008
שלום
ההמוגלובין שלי הוא 10.6. אני נוטלת שני כדורי ג'נטל איירון של סולגר ליום.
סוגי כדורי ברזל אחרים שניסיתי גרמו לי לעצירות וטחורים.
האם כמות ברזל זו מספיקה או שעלי לנסות סוג אחר של כדורי ברזל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008ניתן להעלות ל 3 ביום במידה ואין תטופעות לואי ובמקביל לברר סיבות אחרות לאנמיה כמו חסר בח' פולית ו B12
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנות אולי אתן יכולות לענות לי?שני10/06/2008
ואם לרופאים יש זמן לענות - אני גם אשמח...
אני בשבוע 30.
בשבוע 32 אמורים לעשות אולטרא סאונד "מעקב גדילת עובר" נכון?
יכול להיות שמשבוע 22 (בו נפגשתי עם הרופא שלי על מנת לדבר על תוצאות סקירה מורחבת) ועד לשבוע 32 אני לא אמורה להגיע אליו? לא פספסתי משהו?
בהנחה שהכל בסדר ואני מרגישה תזוזות ב"ה.
מה דעתכן? איך אני אמורה לדעת אם הוא גדל כמו שצריך בינתיים???????????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם אצלי וזה בסדר
פנינה10/06/2008בשבוע 23 עשיתי סקירה, ומעקב גדילה אעשה ב-32.
אבל בשבוע 30 יש לי מעקב רופא (המעקב גדילה לא עושים אצל אותו רופא - באזור שלי בכל אופן).
כמובן שבאמצע עשיתי סוכר ועוד בדיקת דם.
אבל בעקרון זה בסדר - ככה צריך להיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008מקובל בדר'כ להיבדק גם בשבוע 28
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צלפים בהריוןא10/06/2008
שלום רב,
רציתי לדעת בבקשה, האם אכילה של צלפים (מכילים חומצה אצטית בין היתר) יכולה להזיק בהריון.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
א10/06/2008תוכלי בבקשה לקרוא לעצמך בשם אחר כי זה קצת מבלבל .
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לא תקינהחסוי09/06/2008
בת 35, מחזורים סדירים, מנסים מזה מס' חודשים, למרות פרופיל הורמונלי תקין ומעקב זקיקים מתקשים להרות.
ערכי קרישת דם לא תקינים.
האם בעיית קרישת דם עלולה לפגוע בסיכויי להרות?
נא תשובתכם.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008לא נראה לי שערכי קרישת הדם קשורים לעניין. רצוי לפנות למרפאת פוריות והשלים את הבירור הבסיסי כולל בדיקת זרע של בן הזוג.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות והקאותמור09/06/2008
שלום רופאים יקרים
סבלתי כשבועיים מבחילות קשות ולאחרייהם היה לי שבוע וחצי של שקט עד לחזרתן והתווספו גם הקאות שנעלמו לאחר יומים.
האם הגיוני שהבחילות באות והולכות בעוצמות שונות וכך גם ההקאות?
רב תודות
מור :-)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי11/06/2008יכול לקרות. התופעות נעלמות ברוב המקרים עד שבוע 12-15
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חישוב הריוןליאור09/06/2008
שלום
לפי וסת אני בשבוע 33 להריוני לפי אולטרסאונד היקף ראש אני בשבוע 35 התינוק בהערכת מישקל שוקל 2620
אני כבר מבולבלת לפי האולטרסאונד נכנסתי כבר לתשיעי אז מה נכון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
א09/06/2008הי,
אצלי בשבוע 34 הוא שקל 2800 ולפי היקפים היה מתאים לשבוע 35-36.
כאשר עשיתי שוב בערכת משקל בשבוע 38 הוא כבר היה בפרמטרים מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה אמור להדליק נורה אדומה בעלי שקל
ליאור09/06/2008יותר מארבע קילו בלידתו,שאלתי היא למה להתיחס לשבועותש ל האולטרסאונד שמראות שאני נכנסת לתשיעי עוד שבוע?
או לתאריך המחזור אנ כבר מבולבלת?
תודה על התתיחסות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
א09/06/2008יכול להיות שהתינוק שלך פשוט יותר גדול מהגיל שלו - זה קורה.
בעיקרון לפי מה שאני יודעת מחשבים לפי המחזור ואם התאריך של המחזור לא מדוייק- אז לפי אולטראסאונד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל
ד``ר איילון לחמן09/06/2008ל א שלום.
לא הזכרת באם בדיקות העלקול הקודמות התאימו לגיל האלוסת.אם התאימו ופתאום צמיחה שכזו יש לשלול סכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הסכרת תקינה
ליאור09/06/2008שלום
בדיקת הסוכר יצא תקינה ככה שסכרת נשללה,תמיד האולטרסאונד הראה שבוע שבוע וחצי יותר מהגיל.
בדיקת סוכר זה לשלול סכרתכי הבדיקה תקינה
תודה חוות דעתך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם נגרם נזק?יעלי09/06/2008
שלום רב.
יש לי שאלה קצת טפשית אבל בכל זאת....
אני בשבוע 12 להריוני.
קודם נגעתי בבת שלי (בת שנה ו - 4 חודשים) והיה בינינו מן "חשמל סטטי", האם מסוכן לעובר? לא היתה שום מעורבות של מכשיר חשמלי או שקע בקיר. היא שיחקה במפתחות ונגעתי בה בזרוע...
תודה תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נזק?
ד``ר איילון לחמן09/06/2008לאורית שלום.
אכן תופעה מוזרה.לא נראית לי בעלת משמעות.אבל צייני זאת בפגישתך הבאה עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקה לא תקינה - דחוף בבקשה!קרן09/06/2008
שלום רב,
אני נמצאת כרגע בארה"ב ואחזור לארץ רק בעוד שבוע. אני בת 33 וחצי, ומצויה בשבוע ה- 14 להריון. לפני שבוע עשיתי כאן שקיפות עורפית (שיצאה תקינה) ובדיקת הדם יצאה מאוד לא תקינה, ובחישוב משוקלל הסיכויים לתסמונת דאון הם 1:22
תוצאות הבדיקה הן:
Free Beta HCG(MOM) :1.45
PAP-A-MOM: 0.12
DELTA NT: +0.30
אני ממש מודאגת. מה כל זה אומר בעצם? האם הסיכוי יכול להיות יותר גרוע משלי (למשל - האם יש סיכוים של 1:2 לתסמונת דאון?), או שזה הכי גרוע שיכול להיות?
אודה על תשובתכם המהירה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקה.
ד``ר איילון לחמן09/06/2008לקרן שלום
אם זו אכן התוצאה שקיבלת. מומלץ לבצע בדיקת מי השפיר,שתראה באופן חד משמעי אם העובר חולה או בריא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לרופאיםקרן09/06/2008
רני בחודש הראשון של ההריון ורציתי לדעת אם מותר לבצע טיפולי שיניים כגון טיפולי שורש שכמובן כוללים את כל החומרים שרופאי השיניים משתמשים כגון הרדמה מקומית וכו אשמח לקבל את תשובתכם קרן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיפולי שיניים
א09/06/2008מהניסיון שלי כל הרופאים ממליצים על טיפולי שינים. אני עשיתי הכל. החומרים שמשתמשים בהם היום לטיפולי שיניים אינם מזיקים לעובר. ההפך שיניים בריאות זה מאוד חשוב בהריון.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשינים.
ד``ר איילון לחמן09/06/2008לקרן שלום.
גם רופאי השינים הם רופאים. יש ליידע אותם על מצבך. אם תיהיה שאלה ספציפית,קשרי אותם עם רופאך המטפל.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב ישבןגיל08/06/2008
אני בת 31 בשבוע 39 להריוני. לפני כמיספר ימים התחלתי להרגיש כאב בלתי נישא באזור גב תחתון לכיוון הישבן בעיקר בצד ימין . מאז אני כמעט ולא מתפקדת. לאורך כל ההריון הרגשתי מצוין. רצית לדעת ממה נובע הכאב האם מירידת העובר? והאם זה עלול להקשות על הלידה ולעשותה קשה וכואבת יותר??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/06/2008הכאבים קשורים מן הסתם להריון וללחץ של העובר. במידה והכאבים חריגים רצוי להיבדק ע'י אורתופד כדי לשלול בעיה בחוליות/פרק הירך.
במהלך הלידה ניתן לקבל הרדמה אפידורלית כך שהבעיה לא אמורה להפריע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתחסוי08/06/2008
אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג כ- 10 חודשים אני בשבוע ה-4 להריון האם עליי להמשיך לקחת חומצה פולית ?
ד``ר יורם גלעדי09/06/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מבדיקות דם- רוצה להוסיף...שולי08/06/2008
בבדיקות של תפקודי כבד הכל יצא תקין.
ALK.PHOSPHAT. 81.64 U/L ( 30.00- 105.00)
ALT(GPT) 28.55 U/L ( 5.00- 40.00)
AST(GOT) 30.73 U/L ( 5.00- 40.00)
כיצד יתכן שבדיקת צהבת חיובית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי09/06/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה מאוד מתוצאת בדיקות דםשולי08/06/2008
שלום רב,
אני בת 29 בהריון עם תאומים בשבוע ה- 6.
בבדיקות דם התגלה HCV ABS POSITIVE
HBS ANTIGEN 0.01
(NEGATIVE < 0.05 IU/ML)
(POSITIVE >= 0.05IU/ML)
בדקתי באינטרנט וראיתי כי מדובר בצהבת?!?!
מעולם לא הייתי חולה בצהבת.
חייבת לציין שלפני 7 שנים טסתי לתאילנד ועשיתי חיסונים נגד צהבת Aו -B.
מצויין כי HCV PCR QUANT טרם בוצע
HCV CONF. טרם בוצע
HCV GENOTYPE טרם בוצע
בבקשה מה אומרת התוצאה? האם יש לי צהבת? כיצד זה אמור להשפיע על ההריון? האם יתכן כי בגלל החיסונים שעברתי הבדיקה חיובית?
תודה
שני
ד``ר יורם גלעדי09/06/2008עדיין לא מדובר בצהבת.
תשובת ה HCV החיובית אינה סופית, מחייבת אישור ע'י בדיקה נוספת שנקראת PCR ועדיין לא בוצעה. ברגע שתהיה תשובה נוכל לדעת האם אכן מדובר בתשובה חיובית או לא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvיעל08/06/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 9 להריון ובבדיקות הדם לגבי cmv נמצא:
cmv igg- positive
cmv igm-negetive
cmv igg avidity- 12.3%
rubbella igg- 206/00 iu/ml
אשמח לקבלת פענוח לבדיקה.
בתודה מראש יעל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv
א08/06/2008הי אוכל להגיד לך רק לגבי cmv- תקין. גם אצלי היו אותן תוצאות והן תקינות. לגבי בדיקות אחרות תחכי לתשובה של הרופא.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל08/06/2008תודה וחג שמח
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV
ד``ר איילון לחמן09/06/2008ליעל שלום. אכן הבדיקות תקינות. לא ברורה לי תוצאת בדיקת ה-AVIDITY.למה בוצעה ומה משמעותה עם הIGM שלילי,כלומר לא היתה הדבקות בהווה או בעבר הקרוב.
בררי עם רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
יעל10/06/2008תודה רבה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)