מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בטא גבוהה הריון מולרי?אלמונית04/06/2008
שלום ד"ר
לפני כמה ימים נתת לך את נתוני הבטא שלי 525 ולאחר 4 ימים 3816.ואמרת שניתן לשלול הריון מרובה עוברים.(במעקב זקיקים רק זקיקי אחד) הריון ספונטני .עשיתי מאז בדיקה נוספת כעבור יומיים בטא 10,500.שוב הבטא הרבה מעבר להכפלה ואני רק בשבוע 5+2.
האם יש סיכוי להריון מולרי?
תודה אלמונית לחוצה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מולה.
ד``ר איילון לחמן05/06/2008לאלמונית שלום.
אכן יכול להיות הריון מולרי מלא או חלקי או הריון מרובה עוברים..האבחנה תעשה עי בדיקת אולטרהסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שפעתא04/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 37+1 וחתפתי שפעת כולל חום הקאות וסחרחורות.
אני לא מקבלת שום טיפול תרופתי. האם זה יכול לפגוע בעובר?
יש סיבה לפנות למיון? החום בנתיים לא יותר מ 37.7
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום לך
חסוי04/06/2008שלום א.
את ענית לי על אחת השאלות והיתה לך תשובה מאוד מעודדת.........
אז רק רציתי לאמר לך תודה, ולאחל לך שתרגישי טוב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
א04/06/2008תודה רבה. מקווה שאצלך הכל יהיה בסדר.
אם יהיו שאלות - תישאלי. בהריון שלי קראתי כל כך הרבה דברים, לפחות עד שרופא יענה אוכל להרגיע אותך קצת.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשפעת.
ד``ר איילון לחמן05/06/2008ל-א שלום.
ממליץ לך לגשת ולהיבדק בכל מקרה,גם עי רופא המשפחה,(למה חדר חמיון?),לא לחכות לסוף שבוע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
א05/06/2008החום ירד. נשאר רק שיעול וצינון. אפשר להישאר בבית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיעול.
ד``ר איילון לחמן07/06/2008לא שלום.
בכל מקרה כדאי להיבדק. ירידת החום בודאי הינה סימן טוב.אבל הרי סיכמנו שתגשי לרופא המשפחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חרדה בהריוןרחל04/06/2008
האם מצב מתמשך של חרדה (מלווה בדופק מהיר, קשיי שינה, פגיעה בתיאבון, דכדוך וכו') מסוכנת להתפתחות העובר בטרימסטר הראשון? רופא המליץ לי על טיפול תרופתי פסיכיאטרי אך אני מעדיפה לחכות עד סוף הטרימסטר הראשון ולנסות לשלוט בזה בכוחות עצמי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חרדות
א04/06/2008היו לי חרדות בתחילת ההריון. לי לא המליצו על שום טיפול תרופתי. אני פשוט פניתי לפסיכולוג. זה אכן עולה כסף אבך תאמיני לי שזה מאוד עוזר אחרי 3 פגישות מצבי השתפר והצלחתי להשתלט על בכוחות עצמי.
ממליצה בחום.
תמיד עדיף לחלוק בזה עם בן אדם מבין ומקשיב מאשר לבלוע כדורים במיוחד בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחרדה.
ד``ר איילון לחמן05/06/2008לגבי שלום.
אני מצטרף להמלצת רופאך.טפלי בבעיה. ידוע שמצבים אלו ללא טיפול הולכים ומחמירים לאורך ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עכוזהילה04/06/2008
שלום
אני בשבוע 33+4 היום עברתי הערכת משקל והעובר שלי במצג עכוז. האם אני צריכה להילחץ והפתרון הוא ניתוח קיסרי?
האם יש עוד סיכוי שהעובר ישנה את התנוחה שלו עד הלידה? האם יש דברים שאני יכולה לעשות על מנת שהעובר ישנה את התנוחה(ללא התתערבות רפואית אלא בדרך טבעית) כמו פעילות גופנית או שאין קשר בכלל
הרבה שאלות אז תודה על הסבלנות
תודה רבה
נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממש לא
א04/06/2008אין לך ממה להלחץ. אצלי הוא התהפך בשבוע 35 שמעתי שיכול להיות גם יותר מאוחר..
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה,אני באמת מקווה שהיא תתהפך
הילה05/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008יש להיבדק שוב בעוד 4 שבועות , רוב העוברים מתהפכים עד אז למצג ראש באופן ספונטני, ללא צורך בעזרה כלשהיא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח חלבן עוברי בבקשהטל04/06/2008
בבקשה עזרו לי לפענח את הבדיקות הנ"ל :
APF:0.72 mom ng/ml 30.13
HCG: 0.59mom 11.11 U/ML
ESTRIOL: 0.75 MOM 1.14 NG/ML
סיכון סטטיסטי לפי גיל 1/1038
סיכון סטטיסטי לפי גיל+בדיקות 1/3514
מה אומרות?מה דעתכן לפי ניסיונכן?
אודה בבקשה לכל תגובה בברכה.אני לא מפסיקה להיות בלחץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם לגילוי הריוןגל04/06/2008
שלום,
מתי הכי מוקדם לפני תאריך שבו צפוי להגיע המחזור ניתן לבצע בדיקת דם לגילוי הריון שתתן תוצאה אמינה?
המון תודה,
גל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008ביום איחור.
ישנן ערכות שמדייקות גם יופ לפני המחזור הצפוי , אך לא תמיד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי-שואלת שובשירה04/06/2008
שלום רב,
מצטערת שיצא קצת ארוך רציתי לדעת לפי הנתונים הנ"ל האם יש צורך בדיקור מי שפיר?
יש לציין בנוסף שסקירה מוקדמת תקינה לחלוטין.(אני בת 27)
תוצאות שקיפות עורפית:
סיכון משוקלל עפ"י גיל 1:1200
סיכון משוקלל עפ"י גיל בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית 1:12000
NT=1.5 NT:1.22*MOM
החישוב מתבסס על מדידת CRL 59.0mm
תוצאות חלבון עוברי:
TRIPLE TEST AFP
--------------- :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.1 משקל: 56 מס.עוברים: 1 גיל
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 36.14 NG/UL 0.87 MOM ( < 1.99 MOM )
HCG 53.91 IU/UL 2.38 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.19 NG/UL 0.97 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1: 556 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:1137 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
ערך חלבון עוברי נמון מ 2.00 מעיד שאינך בקבוצת
הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים המרכזית
.תוצאות אלו הן בתחום הנורמה המקובלת נא לפנות עם התשובה לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות בדיקותאמא04/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 36+1 ולפני כשבוע ביקרתי אצל הרופא המטפל אשר אמר לי שלא אצטרך להגיע לבדיקות/מעקב עד הלידה
זה נשמע לי מוזר ולא הגיוני
האם כך נהוג?
אני לא יודעת מה לעשות......
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוזר
א04/06/2008באמת מוזר הרופא שלי ההפך רוצה לראות אותי עכשיו לפחות פעם בשבוע ואני בשבוע 37+1 אולי כדי שתדברי עם רופא אחר בקופה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008במידה ומדובר בהריון ללא גורמי סיכון, אין צורך בבדיקה נוספת עד שבוע 40
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה ירוקה שוע 27 להריוןחסוי04/06/2008
בוקר טוב
לפני מספר ימים התחילה לי הפרשה ירוקה. הייתי אצל הרופא נשחם שלי הוא בדק ואמר שהכל תקין.
השאלה היא אם הוא לא היה צריך לקחת דגימה ולשלוח למעבדה? מאז זה לא עבר והתחילו לי מן עיקצוצים.
האם זה לא מסכן את העובר?
תודה רבה והמשך יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008רצוי להיבדק שוב ולקבל טיפול מקומי ו/או משטח נרתיק במידה ואין אבחנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה למחלת הנשיקהאפ04/06/2008
שלום רב, שבוע 17+.
חבר לעבודה חזר אחרי שלושה שבועות מחלת הנשיקה, הוא טוען ש'כפי הנראה' הוא אינו מדבק לסביבה.
אני קצת מודאגת, בלי קשר לזה שזה הריון אחרי שנה וחצי של טיפוךי פוריות.
כיצד לנהוג?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחן
שירה04/06/2008היי חן,
חוקן ממש לא פוגע בעובר,
בחדר לידה נותנים לך לפני הלידה חוקן לנקות את הגוף-אז אל תחששי
ותהיי רגועה.
חוץמזה שאם את כל כך סובלת מעצירות תשתי על הבוקר 2 כוסות מים פושרים ותאכלי דגנים עם סיבים כמו ברנפלקס זה יעזור לך.
הריון קל ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008מחלת הנשיקה נגרמת ע'י וירוס בשם EBV שאינו מסוכן להריון.
במידה וןמדובר ב CMV יש לבצע בדיקת דם לנוגדנים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולי בנות הפורום יודעותחסוי03/06/2008
הרופאים לא עונים.אולי מנסיונכן:
היום היום ה-14 מהביוץ.
עשיתי בדיקת שתן-שלילית.
עשיתי הבוקר בדיקת דם-בטא 10.5.
מצד אחד אמרו לי שמעל 10-זה הריון. מצד שני צריך שיהיה הרבה יותר מ10 לא?
יש מצב שעשיתי הבדיקה מוקדם מדי?
מה אתו אומרות? יש תקוה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון אישי
חסוי04/06/2008תראי, אני לא רוצה לאכזב אותך, אבל בטא של 10 ביום ה- 14 מהביוץ היא גבולית מאוד. בהריון תקין שהשתרש כהלכה היה צפוי שהבטא תהיה גבוהה יותר באופן משמעותי. מצד שני, זה עדיין נחשב הריון ולכן את צריכה להמשיך עם התמיכה ורק אחרי בדיקת דם נוספת יומיים אח"כ לראות אם עלתה הבטא בצורה תקינה (כלומר, הכפילה עצמה).
אבל- מנסיון אישי (היו לי 4 הריונות שהתחילו ככה ובעצם נגמרו כהריון צעיר שלא התפתח כהלכה ו"נספג" כמה ימים אח"כ) אל תבני על זה. זה מאוד גבולי ועם כל הצער והאכזבה, צריך להסתכל קדימה. אני בכל זאת מקווה שזה יצליח, כי גם זה כבר קרה ולכן אף רופא לא יגיד לך כרגע, לפני שתמשיכי עם מעקב הבטא, שההריון הזה נכשל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמון בהצלחה
א04/06/2008יקירתי הכל יכול להיות ומקסימום אם לא הפעם אז ממש בקרוב זה יקרה לך.
המון בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת בדיקת הדם מחר
חסוי04/06/2008לרופא - הסיכויים קלושים? או שהיו דברים מעולם?
מה דעתך?
וגם -
א. מדוע זה קורה?
גם חודש שעבר היה התחלה של הריון שלא צלח.
נטלתי 3 חודשים אקיקלומין.שגרמו לרירית נמוכה מואד (4-5). החודש ניסיתי טבעי אך הרירית לא הצליחה לצמוח..האם יכול להיות שזו הסיבה?
ושאלה נוספת -
מתי נראה לי שרירית תשקם עצמה? חודש-חודשיים? או יותר?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בבקשה צריכה עזרה אני מפוחדתחן03/06/2008
שלום לכולם ולרופאים בפרט
הנני בשבוע 11 +5
וסובלת מעצירויות נוראיות (אני שותה הרבה וזה לא עוזר
המליצו לי על חוקן ועשיתי זואת כמובן שאני בחששות נוראים האם הזקתי לעובר?
למרות שזה דרך פי הטבעת ולא מגיע לבטן בבקשה עיזרו לי אני בהסטריהההההה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חוקן
א03/06/2008הי,
חוקן זה עוזר אבל אל תתחילי לעשות את זה באופן קבוע .
יש דרכים טבעיות לשפר את המצב.
תשתדלי לא לאכול דברים כבדים.
לפי דעתי אין סיבה שתזיקי לתינוק עם חוקן אבל בכל זאת תדברי עם הרופא המטפל שלך שימליץ לך על הדרך הכי טובה לפתור את הבעיה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה,בוקר טוב ותודה רבה
חן04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההכי חשוב לא להיות לחוצה
א04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טוב - הצעה בשבילך :-)
לירון04/06/2008גם לי הייתה את התופעה הזו ואני עוד לפני ההריון סבלתי מעצירויות קשות
לקחתי פעם אחת נר גליצרין שמותר לקחת חד פעמי ומאז אז שזה הסתדר שתיתי מים שהושרו
בשזיפים יבשים וזה מאד מאד עוזר
אפילו אכילת שזיפים אבל כל זה נכון ללפני שמגיעים למצב קריטי :-)
בהצלחה והמשך הריון קל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמו עצם בגרוןשירה03/06/2008
לרופאים שלום רב
סופסופ נעלמו הבחילות שמיררו את חיי קשות ואורח חדש הגיע לשכונה...
שבוע 22 סובלת באופן מתמיד ומתמשך מתחושה שמשהו תקוע לי בגרון.
אוכל, שתיה, דבר אינו עוזר. להיפך, כל מאכל שאני אוכלת ממש מאמלל את חיי והתחושה משתלטת. שום דבר אינו יורד למטה אלא נותר תקוע בגרון. מה עושים? תופעת מוכרת?
תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי
א03/06/2008פעם קראתי כתבה על רפלוקס. תפני לגסטרו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008יש לפנות לבדיקת גסטרואנטרולוג - לעיתים, לאחר הקאות מרובות וממושכות יש דלקת בוושט שגורמת לתופעות כנ'ל.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה באמתחסוי03/06/2008
18/5-אוביטרל
19/5 וגם 20/5 - הזרעות.
למעשה היום מלאו 14 יום מהביוץ.
היום 3/6 -
בדיקה ביתית-שלילית.
וגם ביצעתי הבוקר בדיקת דם, עכשיו הגיעו התוצאות:
Beta Subunit, hCG 10.5 mIU/mL
Ref. values: neg<5; pos>25
מה זה אומר?
אמרו לי פעם שמעל 10 זה חיובי.
מצד שני כתוב פה שמתחת ל-5 זה שלילי ומעל 25 זה חיובי.
ואם זה חיובי זה ערך בסדר או מעיד משהו על איכות ההריון?
אני לחוצה על תשובה כיון שרוצה לדעת אם להפסיק אנדומטרין או לא.
אנא אנא אנא תשובתכם המהירה. מודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008יש להמשיך אנדומטרין ולחזור על בדיקת ביתא בהפרש של יומיים כדי לבדוק מגמת עליה או ירידה. במידה ועלה סימן שאכן מדובר בהריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרופאים
חסוי04/06/2008סטטיסטית - סיכוי קלוש?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירעדי03/06/2008
שלום רב,
אני בת 30, כרגע בשבוע 20 ,
שקיפות עורפית בשבוע 12 תקינה -mm 0.92 Nuchal Translucency
סיכון לפי גיל: 1:854
סיכון: 1:5697
בתבחין מרובע שהתבצע בשבוע 17 התקבלו התוצאות הבאות:
PAPP-A-0.97 MOM
AFP -0.69 MOM
HCG-3.75 MOM
U-E3-0.94 MOM
INHIBIN-A-1.6 לתסמונת דאון: לפי הגיל ו6 הבדיקות: 1:1300
לפי הגיל בלבד: 1:910
כמו כן בסקירה מוקדמת נראה מוקד אקוגני בלב בצד ימין,
האם היית ממליץ לי לעשות דיקור מי שפיר?
תודה רבה.
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר יורם גלעדי
עדי05/06/2008תודה על התשובה,
ברור לי שלפי התוצאה המשוקללת אני לא צריכה לעשות מי שפיר
, אך האם היית ממליץ לי לעשות בכל זאת לאור הHCG הגבוה והנקודה האקוגנית?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם פרפקציוניסטים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)