מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלהחסוי01/06/2008
האם קיום יחסי מין בזמן הריון (שבוע 27) בעזרת שמן תינוקות יכול להזיק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- WBC בהריון ??יעל01/06/2008
שלום,
אני נמצאת בשבוע 26+0, היום עשיתי ספירת דם וקיבלתי את התוצאות.
דבר אחד מדאיג אותי בבדיקות - הערך של ה - WBC שהוא יצא 11.4
בספירת הדם הקודמת שעשיתי לפני כשלושה חודשים הוא יצא 10.14
האם ערך זה מצביע על משהו ?
מה יש לעשות בכדי לבדוק ממה זה נובע ?
תודה רבה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008הערך של WBC תמיד גבוה בהריון ואין שינוי משמעותי מהבדיקה הקודמת, כך שאין צורך בבירור נוסף
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקפצת שאלה לגבי תנועות עוברלירון01/06/2008
שלום רב,
אני בשבוע 23
רציתי לדעת מה התדירות שאמורים להרגיש תנועות עובר בשלב זה של ההריון
ואחרי כמה זמן שלא מרגישים רצוי ללכת לבדוק
תודה רבה על תשובתכם!!
שבוע טוב
לירון.
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילה בתחילת ההריוןאיילת01/06/2008
אתמול בערב, שבועה 6+5, לא הערכתי נכון את גודל המדרגה ויצאה ש"קפצתי" על רגל אחת מגובה 3 מדרגות בערך. לא נפלתי אבל נינ זעזוע רציני בכל הגוף. היום יש לי כאבי שרירים חזקים ברגל ימין ובמותן, וגם כאב שאינני יודעת מה מקורו בצד ימין של הבטן.
האם זעזוע כזה חזק יכול לגרום נזק להריון? האם זו הסיבה שרופאים ממליצים נגד טיולי טרקטורונים למשל בתחילת ההריון? מה אלי לעשות עכשיו?
תודה מראש על התשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רק רציתי להוסיף
איילת02/06/2008שאתמול נדבקתי אצל רופא שראה עובר עם דופק, אבל אני עדיין לא רגועה, כיוון שעדיין יש לי כאבים והפסקתי להרגיש תחושות ההריון שהיו לי קודם.
האם זעזוע כזה חזק עוד יכול לגרום נזק להריון בהמשך? מתי ניתן להירגע ולהגיד שהנפילה הזאת לא מהווה יותר בעיה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008חבלה מסוג זה בשבוע הריון מוקדם לא גורמת להפלה. בכל מקרה, במידה ואינך רגועה גשי להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכר 100 גרם שוב תיקון.שרון01/06/2008
שלום רב לרופאים!
מתנצלת לא ברור לי למה לא יוצא לי טוב אנסה שוב.
העמסת סוכר 50 גרם: 179!!!
העמסת סוכר 100 גרם:
לפני צום: 91!
60:122/120:95/1 תקין??? נראה שכן אך הערכים קצת מוזרים גם לעומת ה 50 גרם, וגם לעומת הבדיקה לפני השתיה של הסוכר... אשמח לקבל תשובה בתודה מראש, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008כדי שאוכל להתייחס יש לכתוב בבירור תוצאות:
1 - בצום
2 אחרי שעה
3 - אחרי שעתיים
4 - אחרי 3 שעות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית וברזללנה01/06/2008
שלום
עד עכשיו לקחתי חומצה פולית של סולגר 800 מק"ג, הרופא הוסיף לי כדורי ברזל ,פוליפרין ,שמכילים ברזל, חומצה פולית 500 מק"ג וסרין.
האם עלי להמשיך לקחת חומצה פולית לבד של סולגר או שזה מספיק רק פוליפרין?
אני בשבוע 12.
תודה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008ניתן להפסיק את החומצה הפולית
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תקופותסופי01/06/2008
שלום רב,
אני בהריון אך אני לא יודעת איזה שבוע ויש לי בדיקה ראשונה רק ביום רביעי.
וסת אחרונה 6/4 - מחזור לא סדיר לאחר הפסקת גלולות לפני כ4 חודשים.
20/5 - ביתא 100
25/5- ביתא 1000
אני מניחה שהעליה תקינה? ? ?
באיזה ערך ביתא ניתן לראות דופק?
אני מעריכה כי ביום רביעי אני אמורה להיות עם ביתא בערך 36,000.
במידה והכל יהיה תקין , כל כמה זמן אני צריכה לגשת לבדיקה אצל הרופא נשים? ?
תודה על תשובתכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/20081 -כן
2 - הדופק מודגם בשבוע 5.5 - 6 - בערך שבועיים לאחר שערך הביתא הגיע ל 1000
3 - ניתן כבר להזמין תור לבדיקה כדי להדגים שק הריון בתוך הרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- וירוס בהריוןנורית01/06/2008
שלום
אני בשבוע 25 ומאתמול אני מרגישה מאוד לא טוב.
אני מנוזלת מאוד, כל הגוף כואב לי אני חלשה מאוד ויש לי צמרמורות, אני מרגישה גודש באף ובמצח וכאבי ראש חזקים ( חום אין ב"ה )
לידע כללי - אני נוטלת מיקרופירין ומזריקה קלקסן.
בימים האחרונים לחץ הדם שלי נע בין 130-145/80
דיברתי עם רופאת המשפחה שלי בטלפון והיא אמרה לי שאין כל כך מה לעשות בקשר לוירוס כיוון שאני בהריון ולא יכולה לקחת כל מיני תרופות נגד הצינון.
1. האם יכול העובר להיפגע עקב הוירוס/שפעת שיש לי?
2. האם לחץ הדם הוא בגדר התקין? ( כי לי אישית למרות מה שהרופאה אומרת נראה שלא )* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/20081 - הוירוסים של הצטננויות עונת המעבר אינם פוגעים בעובר.
2 - ערכי לחץ הדם בתחום הנורמה אך יש להשוות לבדיקות קודמות כדי לראות האם עלו באופן משמעותי יחסית אליהן. בכל מקרה רצוי להמשיך ולמדוד יום יום - כולל בדיקת חלבון בשתן.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות מדאיגות?קרן01/06/2008
שלום אני בשבוע 33+4 בהערכת משקל יצא שעצם הירך שווה לשבוע 30 מה זה אומר לגבי גובהה התינוקת ? משקל 1800ג''ר האם תקין? תודה על תשובה מהירה
יש לציין שאני 1.62 ובעלי 1.65* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הי קרן
א01/06/2008היה לי אותו סיפור . הסבירו לי שקודם כל זה עוד ישתנה כמה פעמים עד הלידה עצמה. וזה בכלל עכשיו לא קשור לגובה של התינוק בעתיד.
יש מדדים סטנדרטיים ברפואה אבל כל תינוק זה משהו ספציפי.
בשביל להרגיע אותך אצלי לדוגמא בשבוע 33 אצם הירך היה מתאים לשבוע 32 והיקף ראש לשבוע 34 ואחרי זה ביצעתי עוד הערכת משקל והתוצאות היו לגמרה שונות.
גם אל תשכחי שכל זה הערכות וזה לא ב 100% מדוייק.
המון בהצלחה ולידה קלה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008המשקל קטן הממוצע אך תקין לגיל הריון. טווח ערכי הנורמה הוא רחב ביותר, כולל גם אורך עצמות הגפיים, כך שלא ניתן להגיד על סמך בדיקה אחת האם תקין או לא. יש להשוות לבדיקות קודמות ולבדוק שוב בהפרש של שבועיים (כולל עצמות ארוכות נוספות ברגליים ובידיים) כדי לוודא גדילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן הריונית קטנהשני01/06/2008
ד"ר יקר
אני בשבוע 29+2. כולם אומרים לי שיש לי בטן קטנה כמו בחודש חמישי. לדאוג או להרגיע??
שנית - הבדיקה האחרונה שעשיתי: מערכות מורחבת. הבאה היא בשבוע 32 - גדילת עובר. האם זה נכון או שיש עוד משהו שעליי לדעת/לבצע לפני?
תודה לכם!
אתם מקסימים!!!!!!!!!!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/20081 - רצוי תמיד להרגיע, זה משפר באופן כללי את איכות החיים...
2 - במידה והבטן נראית קטנה לגיל הריון רצוי לבצע הערכת משקל ע'י US ולא להמתין עד שבוע 32 .
בהרבה מקרים הבטן נראית כביכול קטנה אך העובר מתאים לגיל הריון, אך , כאמור - יש לבדוק
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נרות וולטרן בהריוןכרמית01/06/2008
שלום
אני בחודש שלישי להריון וסובלת מכאבי גב.
האם מותר להשתמש במשחה או בנרות וולטרן בשלב זה או בשלב מאוחר יותר של ההריון?
אם לא האם יש תרופה אחרת שמומלצת בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008וולטרן לא מומלץ בהריון. רצוי להיבדק ע'י אורתופד ולהיעזר בפיסיותרפיה/מתיחות וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיר ונסיעה לחו"לרווית01/06/2008
שלום,
אני בת 36 ונמצאת בשבוע 9 להריון. בחודש אוגוסט אני מתכננת טיול של 4 שבועות ברצות הברית.
רציתי לברר:
1. האם ביצוע דיקור מי שפיר בשבוע 17 הוא בעל סיכון גבוה יותר מאשר בשבוע 18 או 19 ?
2. האם יש איזושהיא מניעה לטוס אחרי הבדיקה? כמה זמן מומלץ לחכות בין הבדיקה לזמן הטיסה?
תודה,
רווית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לרופאים - נא התייחסותכם בבקשה.
רווית04/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/20081 - לא
2 - 3 ימים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לעשות בדיקה להריוןאורית01/06/2008
שלום לכם
רוצה להתחיל בכך שרק השבוע גילתי את הפורום הזה והוא ממש מעולה.
היחס התשובות שניתנות כאן שמגיע לבעלי הפורום כל הכבוד.
ועכשיו התחיל בשאלה שלי : קיבלתי מחזור ב 12.5 וסיימתי מחזור ב 15.5 וכמעט כל יום קיימנו יחסי מין בשלושה ימים האחרונים החזה שלי כבד וכואב ושאני מורידה את החזיה ממש מרגישים שהוא משתנה הפטמות כואבות שגם לי קצת קשה לגעת בהם ואפשר לומר גם שהפטמה קצת גדלה היא לה היתה כזאת, הבטן גם קצת כאבה לי אתמול היתה לי סחרחורת קלילה
האם יש סיכוי להריון ועם כן מתי כדאי לבדוק ? רוצה לציין שלפני שנה וחודש ילדתי את בתי הבחורה
וככה התחילו התופעות לכן תקוותי שזה יהיה שוב חיובי
אשמח לעזרה ולתשובה
ושוב רוצה לציין כל הכבוד לפורום הנהדר הזה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008תודה על הפירגון. מתנצל על העיכוב בתשובה.
התופעות שציינת יכולות להיות קשורות להריון אך לא בהכרח . לפעמים הן מופיעות לפני מחזור ונעלמות עם הווסת. ניתן לבדוק הריון כאשר יש איחור של יום אחד ומעלה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
אורית15/06/2008שלום ד"ר יורם גלעד
תודה רבה על התגובה
רציתי לבשר לך שאתמול ה -14.6.08 עשיתי בדיקת שתן ביתית והתשובה יצאה חיובית
אין מאושרים ממני ומבעלי
ברצוני לדעת את השלבים הבאים שעכשיו צריך לעבור
מתי לקבוע לרופא ? ואיזה בדיקות לעשות ?
ושוב תודה
אורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- HCGעדי01/06/2008
לרופאים שלום,
אני כרגע בשבוע 19 , בתבחין המרובע שעשיתי בשבוע 17 רמת הHCG הייתה גבוהה- 3.75 MOM ו- 77.2 IU/ML , הומלץ לי לבדוק שוב את הורמון הHCG כדי לשלול גידול בשליה , עשיתי בדיקת BETA-HCG ויצא לי 49721 ביחידות של IU/L .
ברצוני לשאול כמה שאלות:
1.האם היה בסדר שבדקתי רק את הבטא או שHCG בתבחין המרובע כולל בתוכו גם אלפא?
2.בגלל שהיחידות בתוצאות שונות זה מבלבל אותי , האם אני אמורה לחלק את ה 49721 ביחידות של IU/L . ב1000 כדי לקבל את הייחידות בIU/ML ?
3. האם בטא זו תקינה לשלב זה של ההריון?
4. האם באולטרסאונד אפשר לראות גידול בשלייה?
מצטערת על אורך ההודעה.
תודה רבה.
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008כאשר יש ערכי HCG גבוהים בתבחין המשולש מומלץ לבצע דיקור מי שפיר כדי לשלול בעיה כרומוסומלית וכן - סקירת מערכות מורחבת. במקרה של גידול (אני מניח שהכוונה הייתה ל"מולה") רמות ה HCG עולות בדר'כ מעל 100,000 ולעיתים מעל מליון כך שאני מניח שלא מדובר בבעיה גידולית
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובר - שבוע 23לירון01/06/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מה התדירות שאמורים להרגיש תנועות עובר בשלב זה של ההריון
ואחרי כמה זמן שלא מרגישים רצוי ללכת לבדוק
תודה רבה על תשובתכם!!
שבוע טוב
לירון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008בשבוע 23 מדובר בדר'כ בהתחלה של הרגשת תנועות - בהתחלה מס' פעמים ביום ואח'כ - הולך ועולה. יש להמתין ו"להתרגל" ואז תוכלי אם יש שינוי מהממוצע שאת רגילה אליו. במידה ולא הרגשת תנועות כלל במהלך היום יש להיבדק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אורח חייכם בריא?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)