מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרישמרית02/06/2008
אני כרגע נמצאת בשבוע ה 20 , את ההריון הראשון ילדתי בניתוח קיסרי
האם ישנו סיכוי גדול שגם בהריון הנוכחי אני אצטרך לעבור ניתוח קיסרי??
ושאלה נוספת: לט מזמן היה פרסום לגבי בתי חולים שמבצעים ניתוח קיסרי ללא ההרדמה
של הרגליים מפני שזה גרם לטראומה להרבה נשים , האם זה נכון? ואם כן באילו בתי חולים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008קשה לדעת ללא בדיקה שלך, פרטים על מצבך כרגע סיבת הניתוח הקודם, סוג החתך וכו'. יש להתייעץ עם הרופא המטפל.
לא ידוע לי על עניין ההרדמה. בדר'כ עדיפה הרדמה אפידורלית, ואם לא ניתן מסיבות כאלה ואחרות - מבצעים הרדמה כללית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיאטזיס רקטיצוף02/06/2008
שלום רב,
אני 5 חודשים אחרי לידה ועדיין יש לי שקע מעל ומתחת לטבור. כנראה שהשריר עוד לו חזר לעצמו.
רציתי לדעת, כמה זמן זה לוקח?
האם יש לפנות לרופא לבדיקה ולמי לפנות?
האם מותר לבצע כפיפות בטן לישר הבטני ולאלכסונים, כי הבנתי שזה עלול להזיק?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עונים כאן?
צוף03/06/2008?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008זה לא מזיק. יש לחזור בהדרגה לפעילות ספורטיבית + חיזוק שרירי הבטן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועותנטע02/06/2008
שלום רב
אני בשבוע 18.1 (הריון ראשון)
באיזה שבוע אמורים להרגיש תנועות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות
פנינה02/06/2008בד"כ בהריון ראשון בין השבוע 18-22.
בהריון שני כבר אפשר להרגיש משבוע 16 בערך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008שבוע 22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אני בהריון? שאלה דחופהחסוי02/06/2008
הנני בעלת מחזור סדיר, בן 28 יום בממוצע.
ביוץ התרחש ביום ה-19 (ע"פ מעקב זקיקים), נמצאת היום ביום -27 ,אתמול ביצעתי בדיקה ביתית ויצאה שלילית.האם ביצעתי מוקדם מידי? מה הסיכוי שאני בהריון בכל זאת?
אנו מנסים כבר מס' חודשים, בע"ה מקווים לבשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008ניתן לבדוק הריון 14 יום לפחות לאחר הביוץ
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעקב זקיקיםדנה02/06/2008
שלום, רציתי להתייעץ איתכם לגבי ממצאי מעקב זקיקים שעברתי אתמול (1.6.08). זקיק מוביל בקוטר 21 מ"מ ועובי רירית הרחם 8 מ"מ. מחזור אחרון 19.5.08. אני במעקב זקיקים עקב גרידה שעברתי לפני כ- 4 חודשים מאחר וההריון לא התפתח. אני מאוד לחוצה ורוצה כבר להכנס להריון!!! אתמול הרופא שביצע מעקב אמר לי שהיום בערב (2.6.08) אני אמורה לבייץ ועליי לקיים יחסים. היום בבוקר קבלתי שיחת טלפון מאחות קופ"ח שאמרה לי שחיפשו אותי אתמול כדי לומר לי שהייתי צריכה לקיים יחסים אתמול בלילה והיום בבוקר. למרבה המזל, קיימתי רק הבוקר יחסים. ואני חוששת שפספסתי את הביוץ של אתמול בלילה. אתמול מסביבות השעה 17.00 הרגשתי כאב מאוד חזק של ביוץ שנמשך עד היום באופן חלש יותר. וזו עוד סיבה שאני חוששת ש"פספסתי". יש לציין שקיימתי גם יחסים בשבת האחרונה ב- 1 בלילה בערך. מצטערת על הפירוט ועל חוסר הרומנטיקה. אשמח מאוד לקבל תשובה מהירה. תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008הזרע נשמר בגוף האשה 72 שעות ויותר כך שאם קיימת יחסים מס' ימים לפני הביוץ זה עדיין בסדר. בנוסף - הביצית יכולה להיות מופרית עד 24 שעות לאחר הביוץ - כך שאם בייצת בלילה וקיימת יחסים בבוקר, זה גם בסדר.
בהצלחה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מעכב זקיקיםיפית02/06/2008
בוקר טוב,
עשיתי בדיקת זקיקים ביום ה-14 למחזור ברצוני לציין שהמחזור שלי לא סדיר ויש לי בסה"כ 3 ימים
אני בת 25 ובגדול הכול בסדר אצלי רציתי לדעת מה אומרות התוצאות של הבדיקה ומתי אמור להתרחש הביוץ
עובי רירית: 7.5
שחלה ימנית: 36 מ"מ *30 מ"מ הערה: זקיק בקוטר 18*19 ועוד מס' זקיקים קטנים
שחלה שמאלית: 25 מ"מ* 16 מ"מ הערה: זקיקים זעירים
דוגלס: נוזל בכמות מעוטה
הרופאה המליצה לי לעשות השבחה מחר ומחרתיים זה יצא ביום ה16 וה-17?
אשמח לשמוע תגובתכם כמה שיותר מהר
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008לפי התוצאות את אכן קרובה לביוץ ולכן זהו הזמן המתאים לביצוע השבחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המשך הריוןלינה02/06/2008
שלום רב
היום אני בשבוע 10+0, בדיקת אולטראסאונד אחרונה בשבוע 9+0 - התפתחות תקינה+דופק.
האם הממצאים הנ"ל מורידים סיכוי להפלה בשלב זה?
אתמול הופיעה הכתמה חומה בניגוב, האם אפשר להמתין עוד שבוע וחצי לתור לרופא,
או ללכת להבדק לפני זה.
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה
א02/06/2008היו לי הפרשות חומות בניגוב בדיוק בשבוע שלך הגעתי למיון ומשם שלחו אותי בחזרה הביתה.
אחרי יום זה עבר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהל-א'
לינה02/06/2008תודה א'.
אכן שמתי לב שהיום (טפו טפו טפו) לא הייתה הפרשה.
מה מרגיע קצת זה שזה לא מלווה בכאבי בטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפרשה
א02/06/2008שמחתי לעזור.
אל תלחצי הפרשה זה לא דימום. זה יכול גם לקרות אחרי בדיקה וגינאלית.
בהצלחה והריון קל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/20081 - הדגמת דופק בשבוע 9 מצביעה על סיכון נמוך מאד להפלה
2 - במידה ויש דימום/הכתמות רצוי להיבדק כולל משטח מצואר הרחם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה על תאומיםמיה02/06/2008
לי שאלה שאני לא יודעת אם מתאימה לכאן:
מי משפיע יותר על היווצרות תאומים - הגבר או האישה?
אם בצד של הגבר יש הרבה זוגות תאומים לא זהים במשפחה במשפחה, ואילו בצד של האישה אין בכלל, והאישה נקלטת להריון ספונטני עם תאומים לא זהים.
האם זה בהשפעת התורשה מהגבר או שאין קשר בכלל וזה עניין של "מזל"?
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים
טל02/06/2008עד שהרופא יענה לך אז:
אני בהריון תאומים ,לבעלי יש במשפחה תאומים, לי אין כלל
הרופא אמר שזה ממששששש לא קשור לבעל !! ממש לא!!!
רק לאישה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון תאומים
א02/06/2008דווקא הרופא שלי אמר שזה בא מהצד של גבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לא מרופא
חסוי02/06/2008תאומים לא זהים בהריון טבעי (לא טיפולים) נוצרים בגלל שלאשה יש נטייה לבייץ יותר מביצית אחת בכל חודש. במידה ויש מפגש עם הזרע והאשה בייצה יותר מביצית אחת באותו חודש- הסיכוי לתאומים גדול- כלומר, הסיכוי ששתי הביציות שהפרשת יופרו ע"י הזרע- גדול.
ולשאלתך- הנטייה לביוץ מוגבר היא של האשה- וכן, יש לה השפעות גנטיות- אם יש במשפחתך נשים שמבייצות יותר מביצית אחת בכל חודש ויש במשפחתך (שוב- אצל הנשים במשפחתך- לא ילדיו של אחיך למשל אלא ילדיה של אחותך, לצורך ההבנה) הרבה זוגות של תאומים לא זהים (כלומר, שתי ביציות נפרדות ולא תאומים זהים שהם תוצאה של חלוקת ביצית מופרית אחת לשניים), אז יתכן שגם לך יש את אותה הנטייה.
כמובן- שבהיעדר זרע תקין, הסיכוי של כל אשה, גם אם היא מבייצת ביצית אחת- להיכנס להריון, קטן יותר. אבל בהנחה שלבן זוגך זרע תקין- ההשפעה על הסיכוי להריון תאומים היא מצד האשה. לצורך המחשה- גם אם לבן זוגך זרע סופר מעולה- כזה ש"לא מפספס"- זה לא יביא לך תאומים אם תבייצי באותו חודש רק ביצית אחת (שזה הנורמה באוכלוסיה)- פשוט כי לא משנה כמה הוא חזק- עדיין תהיה לו רק ביצית אחת להפרות... מה לעשות- צריך שניים לטנגו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסוי02/06/2008ואפרופו תאומים רבים במשפחה-
שימי לב שיש משפחות רבות עם זוגות תאומים, ולא תמיד את יודעת בדיוק מה היה שם- המון נשים (גם לפני 20-30 שנה) נוטלות איקקלומין- שזו תרופה שמגבירה אצלן את הביוץ באופן מלאכותי. הן לא מגדירות זאת כ"טיפולים" שעברו כי כל תהליך ההפריה והכניסה להריון הוא טבעי, אבל הסיבה לביוץ המוגבר לא היתה הנטייה הגנטית שלהן אלא הכדורים הנ"ל. ולכן- לא תמיד תאומים במשפחה מעידים על נטייה גנטית זו או אחרת. במשפחתי יש 5 זוגות תאומים- לא פחות- ואני יודעת רק על זוג אחד שהגיע באופן "טבעי" לחלוטין. כל האחרים היו תוצאה של טיפול באיקקלומין לפני 20- 25 שנה- ותמיד חשבתי שיש לנו נטייה במשפחה לתאומים עד שבגרתי וגיליתי שזה לא ממש כך... פשוט לא תמיד מספרים ולא תמיד מדברים על זה במשפחה- במיוחד אז, כשהטיפולים התרופתיים לא היו כל כך נפוצים וכל כך "לגיטימיים" כמו היום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לכולכן על התשובות המפורטות :)
מיה02/06/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברישירה02/06/2008
שלום רב,
מצטערת שיצא קצת ארוך רציתי לדעת לפי הנתונים הנ"ל האם יש צורך בדיקור מי שפיר?
יש לציין בנוסף שסקירה מוקדמת תקינה לחלוטין.(אני בת 27)
תוצאות שקיפות עורפית:
סיכון משוקלל עפ"י גיל 1:1200
סיכון משוקלל עפ"י גיל בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית 1:12000
NT=1.5 NT:1.22*MOM
החישוב מתבסס על מדידת CRL 59.0mm
תוצאות חלבון עוברי:
TRIPLE TEST AFP
---------------
27.3 :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.1 משקל: 56 מס.עוברים: 1 גיל
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 36.14 NG/UL 0.87 MOM ( < 1.99 MOM )
HCG 53.91 IU/UL 2.38 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.19 NG/UL 0.97 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1: 556 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:1137 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
ערך חלבון עוברי נמון מ 2.00 מעיד שאינך בקבוצת
הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים המרכזית
.תוצאות אלו הן בתחום הנורמה המקובלת נא לפנות עם התשובה לרופא המטפל
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות עזרתכם?מזל01/06/2008
שלום רב,
מצטערת שיצא קצת ארוך רציתי לדעת לפי הנתונים הנ"ל האם יש צורך בדיקור מי שפיר?
יש לציין בנוסף שסקירה מוקדמת תקינה לחלוטין.(אני בת 27)
תוצאות שקיפות עורפית:
סיכון משוקלל עפ"י גיל 1:1200
סיכון משוקלל עפ"י גיל בדיקות ביוכימיות ושקיפות עורפית 1:12000
NT=1.5 NT:1.22*MOM
החישוב מתבסס על מדידת CRL 59.0mm
תוצאות חלבון עוברי:
TRIPLE TEST AFP
---------------
27.3 :נתוני הריון: שבוע הריון: 17.1 משקל: 56 מס.עוברים: 1 גיל
------------
ערכי ייחוס: חציון תוצאה בדיקה
----- ----- ----- ------------
AFP 36.14 NG/UL 0.87 MOM ( < 1.99 MOM )
HCG 53.91 IU/UL 2.38 MOM ( 0.20 - 3.00 MOM )
UE3 1.19 NG/UL 0.97 MOM ( 0.15 -99.99 MOM )
1: 556 סיכונים: הסיכון המשולב לתסמונת דאון לפי הגיל והבדיקות
1:1137 הסיכון לתסמונת דאון לפי גילך בלבד
ערך חלבון עוברי נמון מ 2.00 מעיד שאינך בקבוצת
הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים המרכזית
.תוצאות אלו הן בתחום הנורמה המקובלת נא לפנות עם התשובה לרופא המטפל
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008תשובות השקיפות העורפית ובדיקות הדם הנלוות כולל חלבון עוברי נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVorma01/06/2008
שלום
אני מתכננת הריון ועשיתי מספר בדיקות. בבדיקות התגלה שאני לא מחוסנת ל-CMV. רופאת הנשים הסבירה לי שלכן לא כדאי לי לעבוד במקומות עם ילדים. רציתי לשאול לדעתך?
בנוסף רציתי לשאול עם ילדים באיזה גיל אוכל לעבוד? האם נוער זה בסדר ואם כן מאיזה גיל?
תודה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008ניתן לעבוד עם כולם אך להימנע ממגע קרוב עם ילדים חולים במחלת חום. בנוסף - יש לחזור על בדיקת הדם במהלך ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת העמסת סוכרמאי01/06/2008
עשיתי העמסת סוכר 50 גרם והיא יצאה 141, נתנו לי לעשות העמסה של 100 גרם, מה התוצאה שצריכה לצאת בבדיקה? ( עד איזה תוצאה זה תקין?)
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008מדובר ב4 בדיקות:
צום - עד 95
אחרי שעה - עד 180
שעתיים - עד 155
3 שעות - עד 140* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתם אדוםעדי01/06/2008
קיימנו במהלך ביוץ יחסים.
היום, לאחר שלושה ימים מופח\יע כתם אדום וכאבי בטן.במחור שלי סדיר.
על מה זה מצביע?
חשוב לי לציין שהיו לי קצת כאבי בטן.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008לא ניתן לענות ללא בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משטח וגינאלי שבוע 37רונית01/06/2008
אלה תוצאות הבדיקה
Gram stain consistent with
bacterial vaginosis
Trichomonas Vaginal - לא נראו
- Vaginal Leucocytes smear-- בודדים
Vaginal Yeast Culture - אין צמיחת שמרים.
מהי המשמעות של התוצאות?
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008לפי התוצאה יש דלקת קלה בנרתיק. יש לפנות לרופא מטפל כדי לקבל טיפול מקומי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תרבית שתןחסוי01/06/2008
לרופאים שלום
האם דלקת (צמיחה) בשתן במהלך ההריון יכולה לגרום לזיהום קליני ולירידת מים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי04/06/2008לא.
מאידך, דלקת בשתן שאינה מטופלת יכולה, לעלות לדרכי השתן העליונות ולגרום לזיהום בכליה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)