מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לרופאי הפורום היקרים חג שמח!!!!!שני16/04/2008
תודה על הפורום המועיל !!!
חג שמח!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008תודה על הפירגון
חג שמח והריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- זריקת וולטרן שבוע 39מיטל16/04/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 39+4 מרגישה תנועות עובר כרגיל, הריון שני.
הלידה הראשונה הייתה בשבוע 39+3 איזה מעצבן לסחוב את השני יותר מהראשון!!! ואני יודעת בדיוק מתי הוסת האחרונה כי זה היה ביום הולדתי אז מה מעכב אותו לצאת????
יש לי כאבי גב נוראיים ואני רק חושבת על הלחיצות עוד יותר כואב לי. לפעמים אני ממש מרגישה משותקת ולא יכולה לזוז. ואני יודעת שככל שאהיה פעילה כך זה יזרז את הלידה אבל איך אעשה פעילות כלשהי שאני לא יכולה ללכת מרוב כאבי גב??
1) האם מותר לקבל זריקת וולטרן בטוסיק?
2) מתי לגשת להיבדק? שאעבור את שבוע 40?
3) מהו המעקב שאני צריכה לעקוב אחר תנועות עובר? כמה פעמים ביום ? כמה תנועות?
רב תודות וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20081 - וולטרן לא מומלץ בהריון
2 - במידה וכאבי הגב מחמירים יש לפנות לבדיקה, כולל גם בדיקה גינקולוגית - במידה ויש פתיחה ניתן לשקול זירוז של הלידה
3 - אין צורך לספור תנועות כל הזמן אלא רק במצב של חשד למצוקת עובר ו/או ירידה במספר התנועות יחסית למה שאת מרגישה בדר'כ. במצבים אלו יש לבצע ספירה פעמיים ביום.
- יש לבצע ספירת תנועות אחרי אוכל – רצוי מתוק (הגלוקוז שבמזון מגיע מהר לדם העובר וגורם לו להתעורר.
- הספירה מתבצעת במשך 30 דקות בשכיבה על צד שמאל (במצב זה אספקת הדם לעובר טובה יותר)
- במידה והרגשת 5 תנועות ומעלה במהלך הספירה הרי שהמצב תקין. במידה ופחות – יש לפנות לבדיקה כולל מוניטור של הדופק העוברי.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בבטן תחתונהיעל16/04/2008
שלום,
עברתי הזרעה ביום ראשון האחרון, ומאז יום שני אני מרגישה דקירות דקות בבטן התחתונה, כמעט כל הזמן.
האם כאבים אלה יכולים להיות סיבוך של הליך ההזרעה? האם זה עשוי להיות סימן להתעברות?
תודה על תשובתכם,
הקצת-מודאגת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008שלום ל"הקצת מודאגת"
לאחר ביוץ קורה לעיתים קרובות שיש כאבים ואי נוחות בצד בו היה הביוץ, כך שכנראה זאת הסיבה.
במידה והכאבים מחמירים ומתגברים יש לפנות לבדיקה כדי לשלול בעיות אחרות.
חג שמח ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- למה לא עונים?ורדית16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברימיכל16/04/2008
שלום רב,
קיבלתי אתמול את תוצאות בדיקת חלבון העוברי ואינני מבינה מדוע שקלול הסיכון לתסמונת דאון השתנתה כ"כ ביחס לשקיפות העורפית שנעשתה 4 שבועות לפני כן. לאיזו בדיקה יש להתייחס?
קראתי בספר "המדריך הישראלי להריון ולידה" כי יש לבצע התאמה לערכים המתקבלים אצל נשים השוקלות מתחת ל - 46. מכיוון שאני נכללת בקטגוריה זאת רציתי לדעת איזו התאמה מתבצעת ומה השפעתה? במידה ואגיע למשקל 46 - האם כדאי לי לחזור על בדיקת החלבון העוברי? האם יש סיכוי שהסטטיסטיקה עבורי תשתנה לטובה, שכן אני לחוצה מהתוצאות שיצאו וחוששת ממי שפיר.
מצורפות תוצאות שקיפות עורפית וחלבון עוברי.
תודה.
בבדיקת שקיפות עורפית התקבלו התוצאות הללו:
סיכון לפי גיל האישה: 1:749
מס' עוברים: 1
נצפו 1 שקי הריון
כמות עוברים בשק 1:1
דופק: כן
CRL: 55.2 מ"מ מתאים לשבוע: 12W0d
שקיפות עורפית: 0.9 מ"מ
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה: 1:4993
עצם האף: הודגמה
בבדיקת סקר טרימסטר ראשון התקבלו התוצאות הללו:
CRL 55.2 mm
משקל בעת הבדיקה: 45 ק"ג
מטופלת באינסולין: לא
מס' עוברים: 1
NT- Nuchal Translucency 0.84 MoM
NT- Nuchal Translucency 0.90 mm
PAPP-A 1.56 MoM
PAPP-A 4057 mIU/L
Free beta HCG 3.23 MoM
Free beta HCG 147.0 ng/ml
Maternal age related risk 1/810
Down's Syndrome Risk 1/2700
Trisomy 18 risk 1/20000
בבדיקת חלבון עוברי התקבלו התוצאות הללו:
שבוע ההריון שבו בוצעה הבדיקה,
16.3 שבועות (מחושב לפי תאריך וסת האחרון)
16.3 שבועות (מחושב לפי בדיקת האולטראסאונד )
התוצאות מתיחסות לשבוע ההריון כפי שחושב לפי תאריך וסת אחרון 16.3
משקל בעת הבדיקה: 44 ק"ג
מטופלת באינסולין: לא
מספר עוברים: 1
חלבון עוברי (MoM 1.10 ( AFT (טווח הנורמה MoM 0.20 - 1.99)
( 41.42 ng/ml)
גונדוטרופין שילייתי ( MoM 1.65 ( HCG (טווח הנורמה MoM 0.16 - 2.99 )
( 39.58 U/ml)
אסטריול 0.87 uE3) MoM) (הנורמה: מעל MoM 0.34 )
( 1.11 ng/ml)
הערכות וסיכונים:
הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1: 750
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות הוא: 1: 816
סיכום:
ערך חלבון עוברי נמוך מ MOM 2.00 מעיד שאינך בקבוצת הסיכון המוגבר למומים פתוחים במערכת העצבים. לקבלת פרטים נוספים לגבי משמעות הבדיקה אנא פני לרופא הנשים המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה...
מיכל17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008מבקש לשאול שאלות קצרות וספציפיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצג עובראורית15/04/2008
שלום רב
אני בשבוע 36+4 במהלך בדיקות האולטרא סאונד העובר היה במצג ראש.
בבדיקה היום נצפה מצב רוחבי אלכסון, ראש בצד שמאל.
כמות מי שפיר 191 שהטנכאית התלבטה האם לא מדובר במיעוט?
האם יש סיכוי לחזרה למצג ראש. עד מתי נותנים לעובר הזדמנות להיפוך טבעי לפני ניתוח?
האם כמות המים תקינה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20081 - לגבי המצג - יש להמתין שבועיים נוספים - רוב הסיכויים שהוא יחזור למצג ראש. במידה ולא - יוחלט אז על אפשרות של קיסרי.
2 - לגבי כמות המים - נראה לי שיש טעות במספר שנתת. תבדקי שוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאותלילך15/04/2008
שלום רב,
להלן בדיקה שביצעתי בשבוע 26 ורציתי לשאול האם היא תקינה
CMV lgG - 5.2
CMV lgM - NEGATIVE
TOXOPLASMA lgG - 0.0
TOXOPLASMA lgM - NEGATIVE
האם זה מראה, בין השאר, שמעולם לא נחשפתי לטוקסופלזמה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20081 - תקין
2 - כן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעאירית15/04/2008
שלום
עשיתי בדיקת תבחין מרובע:
אני בת 29
AFP=0.67
HCG=0.89
UE3=0.79
Inhibin A=1.21
הסיכון לתסמונת דאון לפי הגיל וגם לפי הגיל והבדיקות עומד על 1:1000
רציתי לקבל חוות דעתכם לגבי ביצוע מי שפיר,
בנוסף, נראה כי התוצאות הן בטווח הנורמה אך למרות זאת לא שיפרתי את הסיכון הסטאטיסטי בעקבותן. מה יכולה להיות הסיבה לכך?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008תשובות בדיקות הדם נותנות סיכון סטטיסטי להופעת תסמונת דאון כך שלא ניתן לקבל תשובת "תקין" או "לא תקין" אלא להשוות את הסיכון לפי הגיל בלבד לסיכון המתקבל לאחר שקלול הבדיקות הנ'ל.
הבדיקה האבחנתית היחידה ששוללת ב 100% תסמונת דאון היא בדיקת הכרומוסומים של העובר ע'י בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר. לפי הוראות משרד הבריאות מומלצת בדיקת מי שפיר בכל מקרה של סיכון גבוה מ 1:380 . (כמובן שניתן לבצע את הבדיקה גם במקרים אחרים, לפי רצון האשה, שלא בסל השירותים)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנדומטריןחסוי15/04/2008
מבצעת הזרעות בבנק הזרע.
בחודשיים האחרונים היתה לי הפרשה/דימום באמצע חודש, מס' ימים אחרי ההזרעה.
מעולם מעולם לא קרה לי בעבר שהיה לי הפרשות כאלו באמצע חודש.
האם זה קשור לאקיקלומין/אוביטרל?
האם מדובר בהריון שלכאורה נקלט ולא שרד?
אחד הרופאים המליץ על נטילת אנדומטרין בהזרעה הבאה.....אך קראתי בנייר המצורף לאנדומטרין על כל תופעות הלוואי - מצבי רוח, שיעור, אקנה!!!????
מנסיונכן האם אכן יש נטיה להשפעות הנ"ל?
באם מוקדם מדי להתחיל בתמיכת הנרות? ביצעתי רק 2 נסיונות.......
שאלה שמכילה הרבה שאלות אך אשמח להתייחסותכם!
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20081 - במקרים רבים שכיח שיופיע דימום קל בעקבות ביוץ. בנוסף - אחרי ביצוע הזרעה יכול להופיע גם דימום כתוצאה מעצם החדרת הקטטר לצואר הרחם, אין לכך כל משמעות וזה לא אמור להיות קשור לתרופות שקיבלת. ישנם מקרים אחרים בהם מופיעות הפרשות דמיות בשבועיים שלאחר הביוץ, עד לווסת כתוצאה מירידה ברמות ההורמון פוגסטרון ואז אכן מומלץ להוסיף תמיכה הורמונלית - לדוגמא אנדומטרין . תופעות הלואי הן מינימליות, אם בכלל.
לא ניתן לנבא לפי הדימום את הסיכוי להריון.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח גם לך!
חסוי16/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מיןחסוי15/04/2008
שלום.
מבצעת הזרעות מתורם.
האם יש מניעה כלשבי לקיים יחסים בימים שלפני הזרעה....בימים של ההזרעה עצמה ....בימים של אחרי ההזרעה? יש פרקי זמן אשר מומלץ להימנע?
כיון שמדובר בזרע של תורם (ולא של מי שאיתו מתקיימים היחסים) השאלה לא נשאלת ביחס לזרע ולאיכותו וכו'.........הכוונה היא האם עצם קיום יחסים במועדים אלו יכול לפגוע בקליטטת ההריון או בהשרשתו (קראתי באיזה מקום שעדיף מלהימנע מלגרות את הרחם/שחלות..האם יש בכך אמת?)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008אין מניעה בכל שלב, זה לא מזיק בשום מקרה. כמובן שבמקרה של הריון יהיה קצת קשה לדעת מי האב...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסי מין בהריוןאנה15/04/2008
לדוקטורים שלום.
קראתי שאין סכנה ביחסי מין למעשה בשום שלב של ההריון. אני בהריון ראשון, שבוע 10, ותוהה אם בכל זאת בשבועות הראשונים יש להמנע מתנוחות מסוימות.... במיוחד שמדובר באבר מין ארוך...
תודה רבה,
אנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008אין סכנה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בריכה חמה בתחילת ההריון...? +אנה15/04/2008
לרופאי הפורום שלום,
מיזה שבוע ידוע לי שאני בהריון מפתיע, שבוע 6/7. אני בת 40, אם לילדה בת 10 שנולדה בארץ.
חודשים שאני שוחה בשמחה בבריכה של מים מחוממים, בסביבות 34מעלות צלזיוס.
השאלה היא כמובן אם הטמפ' הגבוהה לא מסכנת את העובר מבחינת מומים והפלה טבעית.
ושאלה נוספת, אם אפשר: במאי אני מגיעה ארצה, וכמבוטחת של כללית מושלם ובעלת גנים פולניים הייתי רוצה לעשות סקירת מערכות ראשונה. בדיקה זו לא נעשית בהולנד! (רק בשבוע 20). ההולנדים שאננים להחריד. הענין הוא שבביקור אהיה בשבוע 10-11. האם מוקדם מדי לבדיקה הזו? מה כן כדאי לעשות בארץ בשלב זה?
בתודה מראש, וד"ש לבני,
נעמי דה יונג-דאסן
(אוסטרובסקי רעננה...)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/20081 - לא מסכנת
2 - סקירת מערכות ראשונה מתבצעת בשבוע 14-16 כך שיש מספיק זמן.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם היריוןמיכל15/04/2008
הי. המחזור מאחר לי סך הכל ביום. עשיתי אתמול בדיקה ביתית שהראתה סימון ברור ששולל היריון. האם יכול להיות בכל זאת היריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008תיאורטית כן. במידה והמחזור עדיין מאחר יש לבצע בדיקת דם שהיא מדוייקת יותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטןזיוה15/04/2008
אני בשבוע 5+4 ויש לי כאבים שבאים והולכים בבטן התחתונה האם זה הגיוני או מצריך בדיקה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ועיסוי פרינאוםורדית15/04/2008
אם במהלך ההריון היו לי צירים שמדי פעם חוזרים מותר לי לעשות עיסוי?
זה לא יכול לגרום למחיקה נוספת של הצוואר או משהו כזה?
(כרגע אני עם מחיקה של 30% בשבוע 29+4)
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008למיטב ידיעתי עיסוי פריניאום לא אמור לגרום לצירים. בכל מקרה נראה לי שקצת מוקדם מדי להתחיל עם זה. ניתן לחכות עד שבוע 33-34 .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)