מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ניתוח קיסרי?מאיה13/04/2008
שלום,
שבוע 34 ,תאומים בן ובת.
אני הולכת לקבוע ניתוח כי אחד ראש והשניה אנכית...
אז לא בא לי להתחיל עם לידה ובסוף יעברו איתי לניתוח
ביקשתי מהרופא זימון ואישרו לי
שבוע הבא יש לי תור לביהח ויגידו לי מה עושים ומתי....
גם אם היא אנכית כדאי לנסות בכל זאת לידה רגילה???
ואם כבר מחליטים על ניתוח קיסרי לא עדיף כמה שיותר מוקדם ( למשל שבוע 37 )
שלא יהיה ירידת מים וצירים?
שלפחות אסבול רק אחרי....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי.
ד``ר איילון לחמן13/04/2008לנועה שלום.
המלצתי ללידת תאומים אם הראשון במצג ראש ללכת ללידה רגילה,בלי קשר לתנוחת העובר השני.אם בכל זאת מדובר על ניתוח לא לפני שבוע 38,כדי להבטיח כמה שיותר בשלות לעוברים.רק אציין שוב שאם אין בעיה רפואית נוספת והראשון מצג ראש,ללכת ללידה רגילה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות בהריוןאפרת13/04/2008
שלום בני
יש לי מיד פעם הפרשות צהובות-ירוקות צמיגיות. ללא ריח רע וללא גרד מיוחד.
זה היה לי גם לפני ההריון, בדרך כלל סמוך לביוץ או למחזור.
מה זה?
האם זה עלול לפגוע בעובר? או לאותת על משהו שלא בסדר?
תחילת שבוע 12
פעם אחרונה שצפינו בעובר - לפני שבוע.
תודה
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות.
ד``ר איילון לחמן13/04/2008לאפרת שלום.
רצוי מאד שתלקח תרבית מההפרשה כדי לדעת מה הגורם המחולל שלה..על פי התאור נשמע כדלקת חידקית. בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההאם דלקת חיידקית
אפרת13/04/2008באה והולכת?
שכן ההפרשות לא מופיעות כל הזמן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...זיוה13/04/2008
אני בשבוע 5+2 ויש לי כמה שאלות...
1. באחד המקומות קראתי שאסורה רחיצה אינטימית... האם זה לגבי רחיצה עם מים או עם סבון מיוחד כמו פמינה ? או שזאת שטות גמורה?
2. האם לבישת מיכנסי ג'ינס צמודים יכולים לגרום לבעיה בשל לחיצתם על הבטן התחתונה?
3. הבנתי שכדאי לאכול כמויות קטנות של דגים בגלל החשש לכספית, ואני החלטתי שלא לאכול אותם האם הכספית מופרשת גם ברוטב? האם כדאי גם את הרוטב לא לאכול?
4. היום אני עושה אולטראסאונד ראשון האם אפשר כבר להבחין בדופק?
אני קצת לחוצה לכן השאלות המרובות ...תודה על העזרה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר13/04/2008שלום לך!
1. שטיפות אינטימיות לטעמי אינן רצויות בכלל ובטח לא עכשיו
2. נושא הג'ינס הוא שטות
3. עדיף להמנע מדגי ים בעיקר וולכן גם מהרוטב דגים
4. יתכן, אבל לא בטוח עדיין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל בהריוןליה13/04/2008
שלום רב
אני בתחילתו של שבוע 11. באמצע השבוע שעבר הופיע דימום קל בצבע ורוד שנמשך למעשה עד עכשיו. מיד באותו יום ביקרתי אצל הרופא ובבדיקת אולטראסאונד נראה שהכל בסדר. בבדיקה גיניקולוגית אמר הרופא כי נראה שיש נים קטן שמדמם. ושלח אותי לקבלת חיסון אנטי D עקב סוג הדם שלי. הדימום ממשיך להופיע (בניגוב בלבד או בעת מאמץ בשירותים) כאמור עד היום ולעתים אני חשה כאבים חדים בנרתיק. האם הדבר צריך לעורר אצלי חשש? האם לחזור לרופא?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך מעקב רופא מטפל
ד''ר בני שכטר13/04/2008למעט מנוחה אין הרבה מה לעשות.
תמשיכי את המעקב לפי הוראותיו של הרופא המטפל שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןהדר12/04/2008
שלום
יש לי תינוק מקסים בן 10 חודשים ומאז הלידה אני לא לוקחת אמצעי מניעה ואני גם לא מניקה ומאז לא נכנסתי להריון האם יתכן שיש לי בעיה כלשהיא? המחזור שלי הינו סדיר כל 27 יום.
תודה מראש על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/04/2008הגדרה של בעיית פוריות היא לאחר שנה של נסיונות לא מוצלחים. במקרה שלך מדובר בפחות מ 10 חדשים, בהנחה שהביוץ לאחר החידה מתאחר בכל מקרה.
במידה והנושא דחוף לך רצוי ללגשת לרופא נשים ולבצע בירור ראשוני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחלות פוליציסטיות והסיכוי לתאומים?טליה12/04/2008
שלום,
ע"פ הידע שלכם בנושא ונסיונכם, הייתי מעוניינת לדעת האם במצב של p.c האפשרות להבשלת יותר מזקיק אחד סמוך לביוץ שכיחה יותר וכוונתי באופן טבעי ללא טיפולים בכלל.
אני בעלת שחלות במבנה זה ובשל מחזור וביוץ לא סדירים בתק' שבה ניסינו להרות עשיתי מעקב זקיקים וסמוך לביוץ היו 2 זקיקים מובילים שהובילו להריוני הנוכחי עם תאומים ( אני בסוף חודש חמישי).
אני סקרנית לנוכח הסבירות למצב, שכן כאמור לא עשיתי שום טיפולים (למעט המעקב ב- u.s) וגנטית לי ולבעלי אין הסטוריה של תאומים במשפחה. האם לתזמון המדוייק של קיום היחסים היתה השפעה על ההיקלטות הכפולה?
ידוע לי שב - p.c יש ריבוי של זקיקים קטנים אך האם זה נפוץ שסמוך לביוץ מתפתחים כמה זקיקים ולא רק אחד כמו שבד"כ מתרחש בביוץ נורמלי או שהמקרה שלי נחשב נדיר יחסית.
אודה להתייחסותכם!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאומים.
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לשלי שלום.
כן, מעט חריג המקרה שלך .הבעיה העיקרית בשחלות פוליציסטיות,שהביציות "לא מצליחות" לחדור את דופן השחלה ולעבור לכוון הרחם ומכאן המבנה הפוליציסטי.אצלך הצליחו שתי ביציות. אז כל הכבוד.אין קשר לתזמון. אם לא מבשילות ויוצאות שתי ביציות מהשחלות,שום תזמון לא היה מביא תאומים.אגב למה זה מעסיק אותך כל כך??.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לתגובתך...
טליה12/04/2008שלום שוב,
ראשית, תודה על התשובה המהירה.
זה מעסיק אותי כי מעניין אותי מה התרחש שם... בכל זאת הריון עם תאומים...
אחד הרופאים אמר לי שזה יכול להיות קשור למבנה הפוליציסטי ולריבוי הזקיקים שהוא מתאפיין ורציתי לברר אם זה נכון...
חג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וגלולותחסוי12/04/2008
שלום רב.
אני ובעלי נסענו לחו"ל ושם התברר ששכחתי את הגלולות שלי בארץ.
הספקתי ליטול 17 גלולות (כלומר נותרו לי 4 גלולות בחפיסה בארץ.).
כעבור יומיים קיימנו יחסים.
האם יש סיכוי שאכנס להריון?
לציין שאני נוטלת גלולות מספר שנים, ומקבלת מחזור באופן סדיר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תורת הסיכויים
ד''ר בני שכטר12/04/2008סיכוי יש, אבל הוא נמוך מאד.
על קונדומים שמעתם????
יש שמועה שיש כאלה גם בחו"ל.....
תהנו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
חסוי12/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות ופרינאטאלשרונה12/04/2008
שלום, יש לי בחילות הריון (שבוע 7), ויש לי הרגשה שהן מתגברות כמה דקות לאחר נטילת הפרינאטאל, האם יכול ליהיות? ואם כן, האם אפשר לוותר עליהם ורק ליטול חומצה פולית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פראנטאל.
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לשרונה שלום.
אם את מרגישה שהכדורים עושים לך לא טוב אז באמת לא כדאי להשתמש בהם.עברי אולי,בהתיעצות עם רופאך,לנטילה של אחת ליומיים או קחי תכשיר אחר.בינתים כדאי להמשיך עם החומצה הפולית,אם אינה גורמת לתופעות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תינוקרותם12/04/2008
קניתי מגבונים לחים לתינוקות וראיתי שיש בהם חומרים שנשמעים לי "לא טובים". אשמח לדעת אם הם בעייתים לשימוש בתינוקות, בעקרון הם מיועדים לתינוקות: sodium laureth sulphate ו- potassium laureth phosphate . אשמח לשמוע את דעתך בנושא. תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מגבונים
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לשני שלום.
כעקרון איני מומחה למגבונים לתינוקות.גם החומרים שהזכרת לא נראים לי בעיתיים,אבל התקשרי לרופא הילדים ושאלי לדעתו.את גם אומרת שהם מיועדים לתינוקות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ירידת ברזלטליה11/04/2008
שלום, אישתי בהריון עם תאומים שבוע 21.
תוצאת בדיקת הברזל שעשתה לפני כמה ימים ירדה מ 12 (לפני 3 חודשים) ל 9.5 כיום.
רציתי לדעת האם בנוסף לתהליכים ההריוניים, ייתכן שנושא של כינים מהווה מקור לבעיה?
(לא היה איבוד דם או סיבה מוחשית אחרת)
מניעת תופעת הכינים שפקדה את ילדנו בגן השנה קשה יותר לטיפול (משום מה) - וכל בני הבית וגם אישתי מתקשים להיפטר מהמקור הבעייתי.
אנו חוששים להשתמש בתכשיר כימי אך למרות מאמצינו לסירוק וטיפול בחומרים טבעיים טרם נפתרה הבעיה.
אשמח לשמוע תגובה ראשונית לנושא הברזל, ועצה לגבי אופן האפשרות לשימוש בתכשיר כימי, כגון: חפיף ושות'...
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל.
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לבני שלום.
אני מניח שאתה מתכוון לרמת ההמוגלובין ולא לרמת הברזל בדם.כמובן שההמגלובין תלוי גם ברמת הברזל.אין לזה קשר לתופעת הכינים.השאלה כמובן האם היא נוטלת כדורי ברזל ובאיזה מינון.לעתים גם ניתן לתת הברזל בצורת עירוי לוריד.להתיעץ עם הרופא המטפל ,קודם כל. לגבי הכינים להתיעץ עם רופא עור.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלבול בשבועותעדי11/04/2008
שלום,
לפי וסת אחרון אני היום בשבוע 14+6, אך לפי שני אולטרסאונדים שעשו לי בתחילת הריון אני שבוע לפני כלומר 13+6. אתמול הייתי בבדיקת מעקב שגרתית אצל הרופא שלי וראיתי שבטופס מעקב הוא רשם שאני מתאימה לשבוע 15 (כלומר הקפיץ אותי בחזרה לתאריך המקורי). ראיתי את זה רק אחרי שיצאתי ולא הספקתי לשאול...
את כל הבדיקות קבעתי לפי החישוב של הא.ס וכעת אני חוששת שזה לא טוב!
הסקירה המוקדמת שלי היא עוד שבועיים שבה הייתי אמורה להיות בשבוע 15+5, אך מסתבר שאולי אהיה 16+5. הבנתי שסקירה מוקדמת עושים עד שבוע 16, כך שאני עלולה לצאת מהגבול לא?
אשמח להארה בנושא, עצה או כל דבר שיעזור לי להבין את הבלבול הזה.
איך זה שפתאום אני קופצת שבוע?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלבול
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לעדי שלום.
את כנראה מאד בלחץ,אם שאלתך מופיעה במספר פורומים.על כל פנים ההתיחסות היא לבדיקות היותר מוקדמות שבצעת.בכל מקרה תבוצע הסקירה להערכתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ועוד שאלה...
עדי12/04/2008המון תודה על התשובה המהירה!! אכן הייתי בלחץ :) הלחץ שלי נבע מזה שחששתי שהתאריך יהיה מאוחר מדי ולכן הבדיקה לא תהיה טובה (ולא נשכח שאני משלמת המון כסף על הבדיקה הזאת). אני מבינה ממך שהחישוב הראשוני הוא יותר מדויק וזה מרגיע. ושאלה נוספת- עד איזה שבוע אפשר לעשות סקירה מוקדמת- 16+5 זה באמת מאוחר מדי?
והאם לדעתך לנסות להקדים את הבדיקה או שזה בסדר להישאר בתאריך זה (15+5 לפי א.ס ראשון).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה.
ד``ר איילון לחמן12/04/2008לעדי שלום.
מאחר ואת לחוצה בענין,אולי באמת כדאי להקדים הבדיקה ואז כולם רגועים ושמחים.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה וחג שמח!
עדי12/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סקר בשליש השניהילה11/04/2008
נערכה לי בדיקת סקר בשליש השני דרך הקופה, בהיותי בשבוע 20+5.
הכל נמצא תקין, אך הרופא אמר שחדרי המוח קטנים ומתאימים לגיל הריון צעיר יותר.
הרופא כתב חדרי מוח תקינים וביקש לעשות מעקב נוסף בעוד חודש.
האם יש סיבה לדאגתי? מה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא לדאוג
ד''ר בני שכטר11/04/2008להמתין בסבלנות ולעשות את הבדיקה החוזרת.
אם הוא היה חושב שמדובר במשעו מאד לא תקין, היית כבר יודעת מזה.
עצם זה שהוא רשם שהבדיקה תקינה צריך להרגיע אותך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפיר לאור התוצאותנונה11/04/2008
שלום רב
אני נמצאת כרגע בשבוע 18 בת 28 , הריון 6 אחרי 5 הפלות חוזרות בשליש הראשון - שק הריון ריק . לאחר סקירה מוקדמת בשבוע 15 נמצאו שני ממצאים בעובר , מוקד אקוגני בלב וציסטה בכורואיד פלקסוס , שקיפות עורפית ובדיקת דם טרימסטר ראשון , התוצאה 1:20000 , הרופא שעשה סקירה המליץ על יעוץ גנטי ודיקור מי שפיר למרות התוצאה של הבדיקות, אתמול קיבלתי תוצאה של חלבון והסיכוי על פי הבדיקה יצא 1:9999 . האם עדיין ממולץ לעבור דיקור ? אני מאוד חוששת מהבדיקה במיוחד אחרי כל ההפלות שהיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש מובן
ד''ר בני שכטר11/04/2008אבל כדאי לגשת ליעוץ גנטי מסודר.
לאחר מכן יחד עם הרופא/ה שלך תשבו על התוצאות ותקבלי את כל ההמלצות ותחליטי בהתאם.
אכן ההחלטה היא קשה, אבל את תצטרכי להחליט יחד עם בן זוגך לבד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה בחודש שמיניורדית11/04/2008
אני לא יודעת אם זה נכון אבל אני שומעת את זה מהרבה אנשים ואף אחד לא ידע לענות לי תשובה למה לא טוב ללדת דווקא בחודש שמיני ואילו לפני כן, בשביעי אין כל בעיה.. למה דווקא בשמיני זה לא טוב? האם שמועה זו נכונה בכלל..........?!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמועה לא נכונה בכלל
ד''ר בני שכטר11/04/2008לא כדאי ללדת מוקדם באופן כללי וככל שההריון צעיר יותר כך הסיכונים העוברים הנוגעים לחוסר בשלות ולפגיעה עוברית משמעותית עולים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הליכה ממושכתורדית11/04/2008
אני בשבוע 29 עם עבר של צירים מוקדמים בשבועות 24-27 כנראה שנבעו ממאמץ.. (לא היה כל הסבר אחר בבי"ח) האם מותר לי כעת (אחרי שכבר הפסיקו הצירים) לבצע פעילות ספורטיבית כגון הליכה ממושכת של חצי שעה (לא במישור)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ספורט זה חשוב, אבל...
ד''ר בני שכטר11/04/2008ספורט מומלץ גם בהיריון.
אבל צריך שהכל יהיה תקין ללא גורמי סיכון.
למרבה הצער, אצלך יש ענין של צירים מוקדמים ולכן במקרה שלך לא מומלץ לבצע פעילות גופנית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)