מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תופעות תחילת הריוןא09/04/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע ה-6 להריון, הריון ראשון, והיום לאחר מספר ימים של תחושות ברחם, לחצי שתן נפח ורגישות בשדיים, כמעט ולא הרגשתי אף תופעה, פרט לרגישות ונפח בשדיים.
האם זה טבעי? או שאולי יש מקום לדאגה?
תודה רבה, ולילה טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/04/2008התופעות שאת מתארת מוכרות ואפייניות להריון נורמלי ותקין.
שיהיה לך הריון מוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור לאחר לידהחדוה09/04/2008
שלום. אני כשלושה חודשים וחצי אחרי לידה, ומניקה אחת ליום בלבד. לפני חודש וחצי- חודשיים, ביקרתי אצל רופא נשים שרשם לי גלולות כאלה שצריך לקחת בשביל שהמחזור ישוב ואמר לי שבסוף המחזור לקחת גלולות למניעת הריון- מליאן אז עוד הנקתי מלא. ובכן לקחתי את הגלולות של המחזור ואכן קיבלתי אותו ואז החלטתי שאני לא מעוניינת בגלולות מליאן ובכלל בגלולות, מסיבות כאלו ואחרות אז פשוט לא נטלתי, היום כבר עבר חודש וחצי מאז המחזור ועדיין לא קיבלתי היו לי כאבי בטן כמו של מחזור וגם בחילות, עשיתי בדיקה ביתית להריון פעמיים ויצא שלילי. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהבדיקות הביתיות פיספסו.? או שיכול להיות מצב שהמחזור לא סדיר עדיין למרות הגלולות ההם? אני מתנצלת על אורך השאלה אבל זה ממש חשוב לי לדעת..תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דילגתם על השאלה שלי בבקשה תענו לי!!
חדוה10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחזור.
ד``ר איילון לחמן10/04/2008לחדוה שלום.
הפשוט ביותר הוא לגשת להיבדק אצל רופאך כולל בדיקת על שמע ולראות שאין בעיה כלשהי ברחם או בשחלות או בחצוצרות המסבירה את העיכוב במחזור.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גדילת עוברפלפולית09/04/2008
שלום רב. בת 32. הריון שני. שבוע 30 . בהערכת משקל לעובר שנעשתה היום התבשר לי כי העובר גדול בשבועיים . ז"א מתאים לשבוע 32. כמות מי שפיר תקינה. העמסת סוכר (50 גר') תקינה. אילו השלכות קיימות במקרה הזה לגביי? מה עושים??? נאמר לי כי משקלו היום עומד על 1.950 . מעט לחוצה....יש לציין כי מעבר לזה שאר הבדיקות תקינות לחלוטין. לתשובתכם אודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/04/2008הערכת המשקל אכן מעל הממוצע אך עדיין לא בתחום העליון של הנורמה שהוא 2100 בשבוע כזה.
יש לוודא שאכן גיל ההריון חושב נכון. במידה ואכן כך רצוי לחזור על העמסת סוכר בשבוע 32 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סימן מסביב לפופיקאתי.ד09/04/2008
עכשיו אחרי המקלחת שמתי לב שיש לי מסביב לפופיק כמו סימן כחול
זה לא ממש סימן כחול אלא חלק כהה יותר ממש מסביבו
האמת כואב לי מסביב לפופיק מידי פעם כאילו הוא נמתח, והוא הולך ונעלם לו
האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריך לראות
ד''ר בני שכטר10/04/2008בשביל לחוות דיעה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקההילה09/04/2008
שלום רב, עשיתי בדיקת דם והתוצאות הם:
הערה ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
5.0- 4.0 M/ul 4.44 RBC
15.0- 12.0 g/dl 13.6 HB
47.0- 37.0 % 38.9 HCT
94- 80 fL 87.6 MCV
31.0- 27.0 pg 30.6 MCH
35.0- 32.0 g/dl 34.9 MCHC
14.5- 11.5 % 12.6 RDW
1.3- 0.5 % 0.2 HbF
3.6- 1.5 % 3.3 HbA2
97- 90 % 94.0 HbA
האם התוצאות תקינות?? (ה- hbf נמוך וה- mchc גבוה)
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עושה רושם
ד''ר בני שכטר09/04/2008שתקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימין למטהטל09/04/2008
אני בשבוע 12+4 הריון תאומים
אני די לחוצה כי אני לא מרגישה כלום גם אין לי בחילות או הקאות , רק עיפות
מהבוקר או אולי כבר מאתמול יש לי כאבים בצד ימין למטה
האם יכול להיות שקרה משהו...?
מה זה יכול להיות הכאבים?
בבוקר זה היה פחות עכשיו זה קצת התגבר....
יש לציין שהרמתי את בני ששוקל כ 15 קילו היות והוא חולה אבל לא הרגשתי שזה קשה לי להרים אותו....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רוב הסיכויים
ד''ר בני שכטר09/04/2008שהכאב נובע מהרחם המתרחב.
אבל אם הכאבים מחמירים גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איקס שביר ומי שפירמירב09/04/2008
בת 29, שבוע 15+1, הריון ראשון באופן טבעי.
בבדיקות הגנטיות טרם ההריון נמצאתי נשאית של תסמונת ה-X השביר : 65 חזרות.
ע"פ בדיקת שקיפות עורפית (12+3) , דרגת הסיכון ע"פ הגיל היא 1:928 ודרגת הסיכון ע"פ הבדיקה היא 1:1957.
סקירה מוקדמת (14+5) - תקין, עובר זכר.
קבעתי תור לדיקור מי שפיר .
1. היה וחלילה אעביר את ה-X הפגום לבני, האם בהכרח שיחלה במחלה או שמא יכול להיות נשא כמוני?
2. האם מספר החזרות ע"ג הכרומוזום גדל מדור לדור? אם כן, בכמה?
3. כמה אמינה בדיקת הפיש?
אודה לעזרתכם הדחופה.
אני בהיסטריה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/04/2008שלום לך!
1. לא בהכרח הוא יהיה חולה אולם בנים חשופים יותר להיות פגועים ממנה
2. ברוב המקרים הוא אכן גדל אבל לא ניתן לצפות בודאות כמה
3. הבדיקה אמינה מאד
נחזיק לך אצבעות ותעדכני אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףרינת09/04/2008
שלום שמי רינת .
אני כרגע בשבוע 5 +6 ימים הייתי עשיתי אתמול אולטרסאונד ראשון
נצפה שק הריון אך ללא עובר הרופא אמר לי לחזור עוד שבוע האם זה הגיוני שאין עובר בשבוע כזה????.??.???.
תודה לכם על המענה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הגיוני
ד''ר בני שכטר09/04/2008כי בהחלט יכול להיות שגיל ההיריון צעיר יותר ממה שאת חושבת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמודאגת קצת
רינת10/04/2008עד איזה שבוע ניתן לראות עובר ודופק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלרינת
רותם11/04/2008בדר"כ עושים בדיקת דופק בשבוע 7 זאת כמעט תמיד ההמלצה שכן לפני כן לא תמיד רואים דופק וזה סתם מיותר לדאוג כי זה מוקדם מדי
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמסכים עם גילי
ד''ר בני שכטר11/04/2008בדיקות מוקדמות מידי מכניסות את המערכת ללחץ מיותר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףף ומסקרןחסויה09/04/2008
מזה כשנתיים + אני לא נוטלת גלולות המחזור מאז סדיר ביותר ומלווה בכאבים עזים כבר בהתחלה., לאחרונה אני מנסה להכנס להריון המחזור החודשי מאחר לי ב5 ימים וכעת ללא כאבים הופיע לי מעט דם מדולל מאוד מה זה אומר??? אין לי בכלל כאבים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם ורודרד רק בניגוב
חסויה09/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא אומר כלום
ד''ר בני שכטר09/04/2008אבל כדאי שתעשי בדיקת היריון.
במידה והתשובה חיובית והדימום נמשך גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי מומלץ סקירה מוקדמתשיר09/04/2008
שלום
באתרים מצויין שהמועד של הסקירה המוקדמת מאוד חשוב כי אם זה מתרחש מאוחר מידי יש דברים שלא ניתן לראות
לי יש אופציה מבחינת זמינות הרופא לבצע את הסקירה המוקדמת בשבוע 14+6 או שבוע 15+5, חשוב לי לציין שהעובר לפי המדידה מתאים לשבוע שלי + 3 ימים
בהתאם לכך מתי עדיף לי לבצע את הסקירה?
שאלה נוספת...
במקום העבודה שלי יש שער "מגלה מתכות" מהסוג שיש בקניונים לצורך אבטחה,
האם עלולה להיות לו השפעה שלילית על העובר, ראיתי שיש נשים בהריון שלא עוברות בו אבל איצלי אין שום סימן להריון כך שיהיה לי קשה להסביר
להמלצתכם והבהרותכם
אודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
1. לדעתי שניהם בסדר. אבל אם יש לך אפשרות בחירה, תשאלי את הרופא המבצע מה הוא מעדיף.
2. לדעתי לא ידוע על בעיה. אבל תאמרי להם שאת בהיריון (תשיגי אישור מהרופא/ה שלך) ותבקשי להמנע אם ניתן.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בצד ימיןאפרת09/04/2008
יש לי שאלה האם כאבים בצד ימין יכולים להעיד על היריון??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד''ר בני שכטר09/04/2008...גשי להבדק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהההאפרת09/04/2008
היי רציתי לדעת מאחר לי המחזור בשבועיים יש לציין שהמחזורים שלי היו סדרים פרט לשלושה האחרונים שהוי כןל 31 עד33 יום בבדיקה אצל הרופאת נשים התגלה גופיץ צהוב בקוטר 19 מ"מ
היא אמרה שהכול תקין היה ביוץ ולהמשיך לנסות .. שאלת היא כזאת האם יכול להיות שהחודש לא היה ביוץ ולכן לא מגיע המחזור? יש לציין שאני מנסה להיכנס להיריון כבר 9 חודשים אבל עכשוי אין סימן להיריון ביכלל ! אין בחילות סחרחורות תכיפות במתן השתן או הרגשת חולשה כלום.. חוץ משהפטמות קצת השחימו וגם נהיתי קצת רגישה { בוכה משטיות} ניראה לי שהכול בראש שלי ביגלל שאני מנסה להיכנס להיריון כבר תקופה אני נורא מפחדת לעשות בדיקה ואולי לגלות שיש בעיה חס וחלילה אין לי כוח לזה עכשוי ממש עיפתי כבר מהנסיונות ועד עכשוי זה.. האם יש סכוי לטוב??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איך אפשר להרגיע אותך?
ד''ר בני שכטר09/04/2008הסיכוי תמיד קיים ועד שלא תבדקי לא תדעי.
תעשי כבר את הבדיקה ותוכלי לדעת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נוזלים והקאות שאלה ...לירון09/04/2008
שלום רב ,
שבוע 14+6 עדיין מקיאה ... לצערי .. שאלתי היא לגבי הנוזלים , אני שותה ומנסה להגיע לליטר וחצי ויותר ביום אך כשאני שותה ( גם אם זה לאט ..) אני מקיאה את הנוזלים .
שאלתי: איך נשארים נוזלים בגוף אם אני מקיאה אותם ? ואם לא נשארים אז מה הפתרון ??
אני עושה בדיקות שתן פעם פעמיים בשבוע ויוצא שאני גבולית ..
תודה רבה מראש
לירון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אופטימיות זהירה
ד''ר בני שכטר09/04/2008זה לא כל כך משנה. את כנראה מצליחה איך שהוא לשמור על מאזן נוזלי שברירי אך יציב.
אני מאד מקווה שבקרוב הענין יפסק ותוכלי להתחיל להנות מההיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה :-))
liron10/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דלקות בשלפוחית השתןרוני09/04/2008
שלום,
אני כרגע בשבוע 8 + 5 (הריון שני) ומרגישה קצת אי נוחות בעניין השתן. לא הרגשה של ממש דלקת אבל כאילו שזה הולך לבוא. כמובן שיש גם תכיפות רבה במתן שתן אבל זה מן הסתם בטח קשור גם להריון.
יש לציין שבהריון הראשון סבלתי רבות מדלקות בשתן (לרב אפילו לא הרגשתי בתסמינים, זה התגלה בבדיקות השגרתיות).
ביצעתי הבוקר בדיקת שתן לתרבית, אבל הבנתי שלוקח מספר ימים עד שמתקבלת תשובה.
רציתי לשאול קודם כל איזה השפעה יש לדלקות על העובר?
ושאלה נוספת - האם ניתן לקחת את טבליות החמוציות הטבעיות של אלטמן (שעזרו לי כשלא הייתי בהריון)?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
דלקות עשויות לגרום לצירים מוקדמים ולשלל בעיות אחרות במהלך ההריון ולכן מקובל לתת טיפול אנטיביוטי גם ללא סימפטומים אם יש דלקת.
בנוגע לחמוציות, כדאי לשתות את המיץ בנוגע לקפסולות אינני יודע האם הן מכילות רק את החמוציות או שישנם עוד תוספים והשפעתם לגבי ההריון..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי חזה...בבקשה תענו לי ...דילגתםזיוה09/04/2008
אני בשבוע 4+5 ויש לי כאבים בחזה ... השאלה שלי האם יכול להיות או שאני מדמינת ? ואם כן איך אפשר להקל על הכאבים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים וגודש בשדיים
ד''ר בני שכטר09/04/2008בתחילת ההריון בהחלט יתכנו.
חלק מהנשים (בעלות הניסיון) לעיתים יודעות שהן בהיריון בשל הרגישות בשדיים, עוד לפני שיש בדיקת היריון חיובית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)