מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- חלבון בשתן - שבוע 40מיטל18/04/2008
הי,
חג שמח וכשר!
מחר אני מסיימת שבוע 40. היום פניתי על דעת עצמי למיון נשים במרכז לבריאות האישה ליד ביתי. עשיתי מדדים אצל האחות לפני שנכנסתי לרופא נשים ובבדיקת שתן עם המקלון יצא שיש לי חלבון בשתן. מה זה אומר? הרופא נשים לא אמר כלום (אני חושבת שהוא לא הסתכל על הדף כי הוא עשה לי אולטרה סאונד (בדק כמות מי שפיר, מצג וכו') וזהו.והיא אמרה שיש לי לאוקוציטים (מקווה שכתבתי נכון) הרבה כדוריות לבנות.. משהו כזה..
מה זה אומר חלבון בשתן ולאוקוציטים?
מה אתם ממליצים לי לעשות?
רב תודות ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
מיטל18/04/2008לחץ דם תקין (120 על 58) וכך גם בכל ההריון מתחילתו. משקל נורמלי ... עליתי 18 קילו.
יכול להיות חלילה רעלת הריון?
אציין שלפני שלושה שבועות עשיתי בדיקות דם ושתן ובשתן יצא חלבון אך תרבית שלילית והרופא אמר שזה בסדר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אי נוחות/כאב בבטן התחתונהרותם18/04/2008
אני בשבוע 37. יש לי מדי פעם כאב חד באזור השלפוחית שנמשך כ 10 שניות פחות או יותר ונעלם. לרב מגיע בסריות, כלומר כמה כאלה ברצף עם מעט הפסקה בינהם. זה קורה כבר די הרבה שבועות ולא הייתי מודאגת כי העובר במצג ראש כבר הרבה מאוד שבועות ותארתי לעצמי שזה קשור. אבל, אתמול בערב התחושה הזאת של לחץ רציני ביותר וכואב בחלק התחתון של הבטן התחתונה (פחות הרגיש ממש בשלפוחית כמו בדר"כ) נמשכה בערך כשעה ללא הפסקה. ניסיתי לשנות תנוחות אבל זה לא עזר- רק בעמידה יותר כאב, הקל עליי "לצעוד" במקום. השאלה שמטרידה אותי היא האם אולי הוא כבר לא במצג ראש נגיד וזאת היתה התהפכות? או בכלל מה זה יכול להיות? יש לציין כי התחושה לוותה בתנועות עובר מרובות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008לא ניתן לענות ללא בדיקה, כולל US ומוניטור של הדופק העוברי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכי מי שפירמיכל18/04/2008
שלום רב,
בעקבות תוצאות חלבון עוברי אני מתלבטת לגבי בדיקת מי שפיר.
אודה לכם אם תענו לי על השאלות הבאות:
1. מהם הסיבוכים לגבי העובר והאם שיכולים להיגרם בעקבות הבדיקה (ידוע לי על הפלה, אך האם ישנן סיבוכים נוספים)?
2. מהם הנתונים העדכניים לגבי הסיכויים להפלה בעקבות הבדיקה?
תודה, שבת שלום וחג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/20081 - פגיעה ישירה בעובר ע'י המחט, זיהום, דימום
2 - 1:200* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמצטרפת לשאלה ומוסיפה
רותם19/04/2008דימום מהיכן ובעקבות מה- אצלי או אצל העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וכדוריםחסוי18/04/2008
אני לא יודעת לאיזה פורום פנות וצריכה עזרה בהולה....
אני ובעלי מנסים להיכנס להריון.
למעשה אני נמצאת בשבוע שבו ניסינו ואולי מתפתח הריון (ואולי גם לא). יש להמתין עוד כמה ימים כדי לדעת.
כך זה כל חודש עד שנצליח.......
אני סובלת מדלקת ברגל, שלעיתים מתחדשת. עליי ליטול כדור - אטופן!
נניח שנקלט הריון ואני בתחילתו - האם מותר לקחת הכדור ? אני ממש סובלת!
אנא אנא תגובתכם.
חג שמח ותודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה וחג שמח
חסוי18/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שחלותעדנה17/04/2008
האם כריתת שחלות מונעת כניסה להריון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פילאטיס לקראת לידהפלפלפילאטיס17/04/2008
פלפלפילאטיס – סטודיו חדש בירושלים
אם אתם מחפשים לפתח גוף בריא, מחוטב ובעל יציבה נכונה, הסטודיו שלנו מספק מקצועיות גבוהה בקבוצות קטנות או בהנחיה אישית (בסטודיו שלנו או בביתכם), במחירים הנמוכים ביותר בשוק.
השיטה בסטודיו שלנו מבוססת על מחול, ומטרתה מניעה של כאבים ע"י פיתוח בריא של השרירים והחלמה מהירה מפציעות.
ישנן קבוצות הפתוחות לקהל הרחב, וגם קבוצות מיוחדות לנשים בהריון ואחרי לידה, לכאבי גב, להורדה במשקל. כמו כן ישנם שיעורים בשפה האנגלית.
השיטה מועברת ע"י שני רקדני בלט ומחול מודרני מקצועיים, בעלי תעודות בינלאומיות במחול ובפילאטיס.
לשיעור נסיון חינם מלווה בהנחה על כרטיסיה לחברי הפורום, אנא התקשרו:
עודד 0544609790
ג'ואל 0528139985
[email protected]* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גם לפה אתם חייבים לדחוף פרסומות??
חסוי17/04/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שרירןלילי17/04/2008
שלום רב,
לפני כ4 חודשים עברתי ניתוח היסטרוסקופה ולפרוסקופיה לצורך כריתת שרירן תת רירי שכנראה הפריע לקליטת הריון.
בלפרסקופיה לא נמצאו סימני מחלה באגן ולכן לא בוצע שום פעולה.
בהיסטרוסקופיה כרתו שרירן תת ריר בגודל 4 ס"מ .
לאחר חודשיים מהניתוח לקחתי שוב איקקלומין ובבדיקה מעקב זקיקים נצפה שוב פעם שרירן !!!! נשלחתי לעשות היסטרוסקופיה אבחנתית ומסרו לי שיש לי שרירן תת רירי בגודל אשר תופס את כל חלל הרחם ושאני צריכה שוב לעבור היסטרוסקופיה ניתוחית להסרת השרירן!!!
שאלתי היא איך יכול להיות שרק אחרי 4 חודשים מהניתוח כאשר מסרו לי שהשרירן הוסר פתאום יש שרירן בגודל כזה שתופס את כל חלל הרחם!!
האם לא רואים זאת במהלך הניתוח ??? האם תוך 4 חודשים יכול לגדול שרירן כזה שתופס את כל חלל הרחם ???
שאלתי את הרופא אבל לא ידע מה לענות כי כן היו צריכים להבחין בשרירן זה. אני מבולבלת ומתוסכלת , אני בת 38 וכל זמן שעובר חשוב .
האם אני שוב אבצע ניתוח ושוב יגלו שרירן חדש שלא גילו קודם?
איך דבר זה קורה?
תודה על תשובתכם וחג פסח שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008קשה לענות ללא בדיקה לפני הפעולה ולאחריה. בעיקרון - יכול להיות שרק חלק מן השרירן הוסר בהיסטרוסקופיה הראשונה, אך בהחלט קיימת האפשרות של גדילה מהירה של שרירן בטווח של 4 חדשים. במידה ויוחלט על היסטרוסקופיה נוספת רצוי לתת לפני כן טיפול תרופתי (דקה-פפטיל) שמדכא את התפתחות השרירן ומקל על הוצאתו.
בהצלחה וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השפעת הפלות על כניסה להריוןהמעודדת17/04/2008
האם ארבע גרידות יזומות שעברתי, עלולות להשפיע על כניסתי להריון ? והאם עלולות לפגוע בתקינותו ?
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008הסיכוי לכך הוא קטן אך קיים. במידה והיו סיבוכים בעקבות הגרידות כמו זיהומים , הידבקויות וכו', יכולה להיות בעיה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן -הקפצהזיוה17/04/2008
אני בשבוע 5+4 ויש לי כאבים שבאים והולכים בבטן התחתונה האם זה הגיוני או מצריך בדיקה?
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008מצריך בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקיןרחלי17/04/2008
לפי הווסת האחרונה אני אמורה להיות בשבוע ה-8, לפי האולטרסאונד, אין התפתחות של שק ההריון ונאמר לי שההריון אינו תקין (מתאים לשבוע 5-6), הרופא אמר לי להמתין שבוע וחצי שאולי תתבצע הפלה טבעית, בינתיים, אין דימומים ואני עדיין מרגישה סימנים של הריון, אני מודאגת שמא זה יהיה מאוחר מדי לבצע הפלה וזה יהיה כרוך ביותר סיכונים. מה לעשות ? ? ? ואני יודעת שזה נשאל כבר, אבל האם יכולות להיווצר בעיות אח"כ (עברתי הפלה יזומה גם בגיל 20). האם בכלל יש סיכוי להריון כזה ?
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008אם אכן ההריון לא תקין ניתן להמתין כשבוע לאפשרות של פליטה ספונטנית של תוכן הרחם, ללא חשש מסיבוכים כתוצאה מהמתנה כזאת. כל הפלה בעיקרון יכולה להוות פוטנציאל לסיבוכיםבעתיד כמו חסימת חצוצרות וכו', אך הסיכויים הם קטנים ביותר במידה ומתבצע ניהול נכון של המקרה .
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 2 שאלות שלא נענו.....ורדית17/04/2008
1. צירים ועיסוי פרינאום
אם במהלך ההריון היו לי צירים שמדי פעם חוזרים מותר לי לעשות עיסוי?
זה לא יכול לגרום למחיקה נוספת של הצוואר או משהו כזה?
(כרגע אני עם מחיקה של 30% בשבוע 29+4)
תודה ויום טוב
2. שבוע 29+4
סובלת מכאבי תופת בעצם הפוביס ובכלל האגן כולו, נרדמות לי הרגליים כל כמה דקות... מרגישה את העובר מתבסס לו באגן(יותר נכון חופר שם- ארכיאולוג קטן), כאילו נוגח בי ואני ממש מרגישה כאילו הוא מוריד לי "נגחות" בנרתיק...
רק כשאני לוקחת אקמול הכאבים נרגעים... טבעי לשבוע זה או לא?
האם הכאבים יכולים להיות התכווציות של הרחם או שזה נובע רק מההתבססות של הקטן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים
ד``ר איילון לחמן18/04/2008לורדית שלום.
אם כל האזור כואב כלכך,אז קודם גשי להיבדק.וממליץ לא להצע עיסוי אם זה המצב. אבל שוב גשי להיבדק.אנחנו מאד נגד כאבי תופת אצל נשים בהריון. לא מגיע להם.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפוך חיצוני איפה לעשותעדי16/04/2008
אני בשבוע 36 להריון העובר במצג עכוז ואנו מעוניינים לעבור היפםוך חיצוני כדי להימנע מניתוח אם אפשר. באולטראסאונד היום העובר שוקל 2700 וחבל הטבור בין הרגליים מי שפיר תקין.
איפה כדאי לעבור היפוך חיצוני בירושלים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היפוך
רותם17/04/2008שמעתי שד"ר קנטי הוא מומחה בעניין. נדמה לי שהמדריכת קורס ההכנה ללידה שעשיתי המליצה עליו. אני חושבת שהוא איפשהו במרכז (כי עשיתי בת"א את הקורס) אבל לא בטוחה. בכל מקרה אני יודעת שיש תרגילים שאפשר לנסות לבד בינתיים, בדיוק היום סיפרה לי על זה מישהי שהביא דולה ומדריכת קורסי הכנה ללידה: נשמע מצחיק אבל לשיר בכל מיני טונים מלבד קול נמוך- בס. לאוו דווקא קולות גבוהים, לגוון רק לא קול נמוך. להיות בתנוחות עם אגן גבוה למשל על 6 שהטוסיק גבוה יותר מהחלק הקדמי. לא זוכרת את השאר כי שלי ראש אבל אולי תנסי לחפש באינטרנט עוד תרגילים. ואגב בשביל האופטימיות: מכירה מישהי שאתמול התהפך אצלה בלי התערבות והיא בשבוע 38.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צירים ועיסו פרינאוםיורדית16/04/2008
אם במהלך ההריון היו לי צירים שמדי פעם חוזרים מותר לי לעשות עיסוי?
זה לא יכול לגרום למחיקה נוספת של הצוואר או משהו כזה?
(כרגע אני עם מחיקה של 30% בשבוע 29+4)
תודה ויום טוב
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עיסוי
ד``ר איילון לחמן18/04/2008לורדית שלום.
עיסוי הפרינאום אינו משפיע על צוואר הרחם.
חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 29+4ורדית16/04/2008
בוקר טוב...(?)
סובלת מכאבי תופת בעצם הפוביס ובכלל האגן כולו, נרדמות לי הרגליים כל כמה דקות... מרגישה את העובר מתבסס לו באגן(יותר נכון חופר שם- ארכיאולוג קטן), כאילו נוגח בי ואני ממש מרגישה כאילו הוא מוריד לי "נגחות" בנרתיק...
רק כשאני לוקחת אקמול הכאבים נרגעים... טבעי לשבוע זה או לא?
האם הכאבים יכולים להיות התכווציות של הרחם או שזה נובע רק מההתבססות של הקטן?
ד``ר יורם גלעדי18/04/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןמיכל16/04/2008
שלום דר' אני בשבוע 27 להריון ביצעתי היום בדיקת שתן כללית ותרבית
הכל חזר תקין למעט חלבון שכתוב לי 30 - זה הגבול העליון של הנורמה אבל עדיין בנורמה.
לחץ הדם שלי נמוך אני מודדת כל יום.
האם זה תקין? ואם לא מה עלי לעשות?
ד``ר יורם גלעדי16/04/2008- תקין
- יש לחזור על מדידת לחץ דם + חלבון בשתן בעוד שבוע.
חג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)