מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפות עורפיתדידי13/03/2008
שלום, קבעתי תור לשקיפות עורפית לשבוע 11+2. האם זה בסדר או מוקדם מדי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות.
ד``ר איילון לחמן14/03/2008לדידי שלום.
אכן כן. בדיקת שקיפות עורפית מתבצעת בין השבוע ה-10 ל-14.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוסמטיקה בהריון!תהילה13/03/2008
אני בשבוע ה16 להריון ורציתי לישאול האים מותר להוריד שערות עים שעווה בבטן בהריון??
אני מפחדת שזה יזיק או משהו כזה.
בבקשה זה חשוב לי אני צריכה תשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קוסמטיקה.
ד``ר איילון לחמן13/03/2008לתהילה שלום.
בעקרון ניתן להוריד שערות בהריון.אך זוהי פעולה ממש לא מומלצת.חכי עד לאחר הלידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדקארין13/03/2008
שלום,
תאריך וסת אחרון: 1.2.08 - הריון ראשון.
היום ביצעתי בדיקת אולטרסאונד וגינלי, לפי הבדיקה נמצא:
שבוע: חמישי + 6 ימים
מבנה שק: סדיר -ברחם
רקמה עוברית: נצפתה
דופק עוברי: לא הודגם
CRL - 2.3 מ"מ
הערות: עובר ללא דופק עדיין.
הומלץ בדיקה נוספת בעוד שבוע.
האם זה בסדר שבשלב זה של ההריון אין עדין דופק ?
אם כן באיזה שבוע כבר ניתן לראות דופק?
תודה
קארין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד.
ד``ר איילון לחמן13/03/2008לקארין שלום.
כן זה תקין. דופק רואים משבוע 6 ועוד 3 ימים.גם זה תלוי בתנוחת העובר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
קארין14/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סדורל יום אחרי ביוץגל13/03/2008
יום אחרי קיום יחסים בביוץ הרגשתי כאבים שזהים לדלקת בשטן ולקחתי סדורל. האם הסדורל יכול לפגוע בסיכוי כניסה להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סדורל.
ד``ר איילון לחמן13/03/2008לגל שלום.
לא ,סדורללא מוכר כאמצעי מניעה,קרי מפריע בכניסה להריון.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעהילה13/03/2008
שלום
אני בת 38 בהריון ראשון.
עשיתי שקיפות עורפית+דם וסקירת מערכות מוקדמת ויצא תקין.
אני ממש חוששת מבדיקת מי שפיר ומעדיפה להמנע מלבצע אותה, לכן עושה את כל הבדיקות האפשריות.
הרופא נתן לי הפנייה לבדיקת דם לתבחין המרובע.
רציתי לדעת מה הפער בתוצאות בין התבחין המשולש בלבד לבין התבחין המרובע? האם הוא משמעותי?
האם אפשר להסתפק בתבחין המשולש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/03/2008הבדיקה היחידה שנותנת תוצאה ודאית לגבי סיכון לבעיה כרומוסומלית היא דיקור מי שפיר. כל שאר הבדיקות נותנות הסתברות סטטיסטית לסיכון. ככל שתבצעי יותר בדיקות (כמו - תוספת אינהיבין לתבחין המשולש, הדיוק של התוצאות גדל.
לשיקולך
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקשות הבטןמיטל13/03/2008
שלום רב,
אני נמצאת בשבוע 34+5 ימים, הריון שני. אתמול בערב החל לכאוב לי הגב כאב לא שיגרתי ומאוד חזק לכמה שעות. בבוקר כשהתעוררתי חלף הכאב אך הבטן נהייתה מאוד מאוד קשה. ממש כדור עגול וקשיח.
האם אתם יכולים לומר לי על זה מעיד? והאם זו תופעה מוכרת בשבוע זה?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוספת קטנה
מיטל13/03/2008אני מרגישה תנועות עובר כרגיל ולא סובלת מעצירות או משהו כזה. פעילות מעיים תקינה.
שוב תודה מקרב לב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטן קשה.
ד``ר איילון לחמן13/03/2008למיטל שלום.
"התקשויות "הרחם הינם סימן לצירים.קימים צירים לא פעילים משבוע 28 הנקראים ברקסטון-היקס.כמובן שאם זה מופיע סדיר ותכוף,יש לבקש יעוץ רפואי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירדנה ה.13/03/2008
שלום.
נתונים כללים: בת 29. תחילת שבוע 19. הריון תקין עד עכשיו(טפו טפו), סוג דם -rh
שוקלת אם לעשות ביוזמתי דיקור מי שפיר. אין עדות לבעיות גנטיות.
ברצוני לדעת מה התועלת בדיקור מי שפיר לעומת כל הבדיקות הלא פולשניות מעבר לוידוא החזק שאין לעובר תסמונת דאון?
האם בדיקור בודקים הפרעות כרומוזומליות שלא בודקים בבדיקות הלא פולשניות? אם כן, עד כמה זה חשוב?
בדיקות לא פולשניות: שקיפות עורפית, סקר ביוכימי, סקירת מערכות, חלבון עוברי.....
תודה דנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר.
ד``ר איילון לחמן13/03/2008לדנה שלום.
בדיקת מיהשפיר בודקת עוד מומים כרמוזומיאלים(כ-365 מומים.)נכון שהמומים מאד נדירים והסיכוי לחלות בהם קטן מהסיכון להפלה בעקבות הבדיקה.גם נכון שתסמונת דאון היא המום הגנטי השכיח ביותר ולכן עושים את כל הבדיקות שהזכרת.בכל מקרה אם תחליטי לבצע את הבדיקה את צריכה גם לקבל זריקת חיסון עקב סוג הדם שלך.דבר אחרון -אשמח לבצע עבורך הבדיקה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הני לקסהילה12/03/2008
שלום, אני בשבוע 9 סובלת מעצירויות נוראיות היום הייתי בבית טבע ונתנו לי הני לקס של חברת פארמהסין ואמרו לי שזה מאוד עוזר אך לפי ההרואות צריך להיוועץ עם רופא שאלי היא האם אני יכולה להשתמש בדבש הזה (הריון מI.V.F ועדיין לוקחת תרופות חיזוק).
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי12/03/2008מותר.
שיהיה בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS חיובישרון12/03/2008
שלום,
שבוע 35, קיבלתי תוצאה חיובית לGBS-
קראתי שגם מתן אנטיביוטיקה בלידה, עלול לגרום סיכונים לילוד (בכליות?)
מה כדאי לעשות?
האם כדאי ללדת בקיסרי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלי לחץ
ד''ר בני שכטר12/03/2008ערב טוב
את תקבלי אנטיביוטיקה בלידה (לא גורמת לנזק לעובר) ואין צורך בניתוח קיסרי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה- בדיקות דםשלי12/03/2008
לרופאים שלום,
אני בת 28, שבוע 22 להריון. בבדיקות דם התגלו התוצאות הבאות, אודה על עזרתכם בפענוח הבדיקות (פשוט ראיתי בכמה קרירטיונים חריגות מהתחומים) תודה רבה :-)
WBC 8.79 K/uL 4-11 (.....*...)
RBC 3.78 M/uL 4.2-5.4 *(.........)
HGB 11.7 g/dL 12.3-16 *(.........)
HCT 34.4 % 35-47 *(.........)
MCV 91.0 fL 78-100 (....*....)
MCH 31.0 pg 27-34 (....*....)
MCHC 34.0 g/dL 32-37 (...*.....)
PLT 160 K/uL 140-430 (*........)
RDW-SD 46.6 fL
RDW-CV 14.1 % 11.5-15 (......*..)
PDW 16.3 fL 9-17 (.......*.)
MPV 11.6 fL 7.8-12 (.......*.)
P-LCR 38.9 %
Differential
----------------------
Neutrophils % 74.6 % 37-70 (.........)*
Lymphocytes % 19.0 % 20-45 *(.........)
Monocytes % 4.9 % 1-10 (...*.....)
Eosinophils % 0.9 % 0-7 (*........)
Basophils % 0.6 % 0-2 (..*......)
Neutrophils 6.56 K/uL 1.5-7.7 (......*..)
Lymphocytes 1.67 K/uL 1-3.5 (.*.......)
Monocytes 0.43 K/uL 0.1-1 (..*......)
Eosinophils 0.08 K/uL 0-0.7 (*........)
Basophils 0.05 K/uL 0-0.2 (.*.......)
Biochemistry
----------------------
Glucose 102.5 mg/dL 55-115 (......*..)
לאחר 50 גר' סוכר
Urine analysis
----------------------
Glucose Normal mg/dL
Ketones NEG mg/dL
Protein NEG mg/dL
Blood NEG mg/dL
Leukocytes Negative Leu/uL
Nitrite NEG
pH* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה
ד''ר בני שכטר12/03/2008שלום לך!
יש לך אנמיה קלה.
שתן תקין
והעמסת סוכר תקינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבועותרונה12/03/2008
אני בשבוע 11 איזה חודש זה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את בחודש שלישי (בין שבועות 10-15)
מיכל12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- proteinשיראל12/03/2008
אני בשבוע 8+4 ביצעתי היום בדיקת דם יש חלק מהתוצאות בכל אופן יש משהו ממש חריג האם זה משהו חשוב? מה זה?
בשתן כללי PROTEIN 100-בזמן שהתווך הוא בין 0 ל 30??????
מה אומר?????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה אומר קרוב לודאי
ד''ר בני שכטר12/03/2008שבפעם הבאה שאת עושה בדיקת שתן, יש צורך בניקוי טוב של פתח השופכה לפני הבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקה כוללת לתסמונת דאוןאורחת*12/03/2008
אני לחוצה, מבקשת פיענוח בדיקה כוללת לתסמונת דאון:
AFP 1.14 MOM, 44.1 IU/ML
HCG 2.31 MOM, 65.6 IU/ML
U-E3 0.91 MOM, 0.91 NG/ML
PAPP-A 4.08 MIU/ML, 1.30 MOM
INHIBIN-A 318 PG/ML, 1.92 MOM
NT 1.7 MM, 1.35 MOM
הסיכון לדאון לפי הגיל בלבד: 1:980
לפי הגיל ושש הבדיקות: 1:1700
חשוב לי לציין כי בסקירת המערכות הראשונה שבוצעה בשבוע 15 הכול נמצא תקין למעט הנתון: nuchal edema 4 mm (נאמר לנו שהעובר שוכב על חבל הטבור באופן שהחבל לוחץ על עורפו וכנראה שהנפיחות נובעת מכך).
אבקש לדעת אם התוצאות תקינות והאם רצוי לעשות דיקור מי שפיר (אני חוששת מכך משום שבתחילת ההיריון דיממתי מס' שבועות עקב המטומה סביב שק ההיריון).
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זו שאלה לרופא/ה המטפל/ת
ד''ר בני שכטר12/03/2008על פניו התשובה נראית תקינה.
אבל להחליט האם יש צורך בדיקור מי שפיר, זו שאלה לרופא שלך שמכיר אותך ויש בידיו את התמונה המלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חריף בריוןנורית12/03/2008
אני לא חסידה של אוכל חריף במיוחד, אבל מתחילת ההריון יש לי חשק כל הזמן לאוכל חריף כמו פלפל שיפק וכד'
האם מאכלים חריפים כגון הפלפל שיפקה וסחוג יכולים להזיק לתינוק?
האם התינוק מרגיש בטעמים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דרך אגב, אני בשבוע 13+4
נורית12/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריכה להיות בעיה
ד''ר בני שכטר12/03/2008תהני
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהטלי12/03/2008
צהריים טובים
אני בשבוע ה18 להריון (בבדיקת סקירה מוקדמת הרופא אמר שהעובר גדול בשבוע משבוע ההריון)ומזה שלושה ימים מרגישה משהו מוזר בבטן.
אינני יודעת אם זה תנועות העובר או מעין לחץ בבטן.
כאשר אני שוכבת במיטה אני מרגישה כאשר אני נוגעת כי יש אזור בבטן (בעיקר צד ימין) שהוא קשה יותר, מעין גוש קטן וזה משתנה ממקום למקום בכל אזור הבטן.
יש לי לחץ בבטן התחתונה והיא די קשה
יכול להיות שאלו הן תנועות העובר או שמה אני מדמיינת? (למרות שכלל לא נראה לי כוון שהגוש הזה מופיע ונעלם)
יכול להיות שאלו הם צירים מוקדמים או משהו מסוכן אחר?
קבעתי תור לרופא אך רק ליום שישי לצערי
האם אני יכולה להיות רגועה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר12/03/2008בהחלט תתנועות זה דבר אפשרי.
הרחם הגדל יכול לגרום אף הוא ללחץ.
אבל דרך האינטרנט אני לא יכול לומר האם זה בסדר או לא.
עליך להבדק אם אינך רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)