מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תקופה ארוכה של גירודיםTZCO19/03/2008
בוקר טוב,
מצטערת על תיאור השאלה, אך אני קצת לחוצה מהעניין.
מזה חודשים יש לי לסירוגין במהלך היום גירודים באיזור השפתיים של הפות. לא רואים שום דבר , ולאחר הגירוד זה נעשה קצת אדום לפעמים
כשהייתי בארץ לפני מס' חודשים הייתי אצל רופא הנשים והוא אמר שהוא לא רואה שום דבר.
אני בהריון בשבוע 5 וחצי - האם זה מסוכן? האם זה יכול לסכן את העובר? מה עושים?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008הסיבה השכיחה ביותר היא גרוי פטרייתי. ניתן לנסות קרם אגיסטן (ניתן ללא מרשם רופא ומותר לשימוש בהריון). אחת הסיבות הנוספות יכולה להיות שימוש בפדיות שמכילות חומרים אלרגניים שגורמים לגרוי מקומי. נסי להימנע מהן ולהשתמש בפדים מכותנה בלבד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נימול לאחר לידהסמדר 4318/03/2008
שלום לרופאים הנחמדים,
ילדתי לפני 34 ימים בניתוח קיסרי (עם אפידורל כמובן) ומאז סובלת מנימול בשתי אצבעות ביד שמאל. במשך היום נוספת אצבע אחת או שתיים באותה יד וגם ביד ימין שתי אצבעות.סובלות מנימול הבא והולך.
האם הדבר נובע מהאפידורל ? מה עלי לעשות?
בתודה מראש,
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נימול.. מחכה לתשובה..תודה
סמדר 4320/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנימול.
ד``ר איילון לחמן20/03/2008לסמדר שלום.
ראשית תודה על המחמאות.לשאלה-הנימול אינו קשור לאפידורל.הנימול יכול לנבוע מבצקת במעטפת העצבים.האם את סובלת מבצקות?.אם התופעה ממשיכה,יש להיבדק אצל רופא נוירולוג.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה לשאלתך
סמדר 4323/03/2008לשאלתך, אכן לאחר הלידה סבלתי מבצקות בעיקר ברגל שמאל. לאחר שבועיים ניסיתי את פטנט הפלא "תחבושת כרוב" והבצקת נעלמה. מה הסיבה לנימול? מתי לפנות לנוירולוג אם בכלל? מה הפיתרון לנימול?
מודה לך על תשומת הלב,
סמדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר23/03/2008בוקר טוב
הסיבה לנימול היא עודף הנוזלים שגורם לבצקת ולחץ על העצבים ברגליים.
לנוירולוג פונים כאשר אין שיפור במצב או שמתווספות תופעות של חולשה בגפיים.
הפיתרון בד"כ, להמתין בסבלנות, להרים רגליים, תחבושות אלסטיות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יכול להיות הריוןעדי18/03/2008
שלום אני בת 26.
הפסקתי גלולות לפני 3 חודשים ומאז 2 מחזורים סדירים כל 29 יום.
מחזור אחרון ב- 8/2 והיום איחור של כ- 8-9 ימים, לפי בדיקות ביתיות יצא שלילי ולפי בדיקת דם שנעשתה ב- 13/2 משמע, 4 ימים איחור גם יצא שלילי.
האם בכל זאת יכול להיות הריון, האם זה איחור נורמלי.
האם לבצע עוד בדיקת דם, אם כן מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008בדיקות הדם הן מאד מדוייקות. בכל מקרה - מכיוון שעבר כבר שבוע מהבדיקה האחרונה ועדיין אין מחזור רצוי לחזור על בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראוסאונדזיוה18/03/2008
שלום אני עשיתי היום אולטראסאונד של מעקב זקיקים
ואמרו לי שיש זקיק באורך של 22 סמ" מה זה אומר? שהיום יהיה הביוץ?
או מה?
אודה על תשובה מהירה...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008זקיק 22 מ'מ הוא בדר'כ קרוב לביוץ. כדי לתת תשובה מדוויקת יותר יש לדעת פרטים נוספים כמו תוצאות בדיקות דם , עובי רירית הרחם וכו'.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום...ליה18/03/2008
אני בשבוע ה 9.2 ועדיין בדלימה ולא מצליחה להחליט אם עליי לבצע שקיפות עורפית, סקירה מוקדמת וחלבון עוברי?
אני בת 20.8 ובעלי 25 הוא אשכנזי ואני קווקזית.
מה אחוז הדיוק של הבדיקה?
האם כדאי לעשות אותה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ליה
ליאת19/03/2008תשמעי אני גם חשבתי הרבה על הבדיקות הללו ומאוד חשוב וכדאי שתעשי אותם
אני כמובן עשיתי את השקיפות עורפית שזה מאוד נחמד לראות התינוק
וכמובן זה מאוד חשוב
כמו כן לדעתי הכי חשוב זו הסקירת מערכות אני עשיתי אותה וממש נהניתי
את רואה את התינוק שלך זז בבטן רואה את הידיים הרגלים
וכמובן את תדעי אם זה בן או בת
שיהיה לך המון בהצלחה , זו רק המלצה ממני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך ליאת....באמת שכנעת אותי
ליה19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון אחרי הפלה עם ציטוטקנועה17/03/2008
שלום ד"ר נכבדים!
עשיתי הפלה באמצעות ציטוטק, (לא גרידה) לפני כשבוע וחצי. עכשיו פסק לי הדם, עשיתי בדיקת US והכל ריק ותקין - רירית בעובי 6 מ"מ.
כעת אני רוצה להתחיל לנסות להרות שוב.
1. תוך כמה זמן אוכל להתחיל לקיים יחסי מין?
2. הבנתי שיש ממליצים לחכות מחזור אחד ורק אח"כ לנסות להרות - האמנם? האם זה רק עצה טובה, או חובה? אם אני רוצה לנסות מיד להיקלט, יש סכנה בכך?
3. מתי אני אמורה לקבל מחזור - מתי בערך מופיע הביוץ?
4. מה ז"א רירית בעובי 6 מ"מ?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר19/03/2008שלום רב!
אכן כדאי להמתין למחזור הראשון לאחר ההפלה ורק אז להתחיל שוב.
המחזור הבא יופיע בד"כ כחודש לאחר ההפלה.
רירית תקינה ללא בעיה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עישון בהריוןאילנית17/03/2008
הריון 3, בת 30 בשני ההריונות הקודמים עישנתי פשוט לא מצליחה לא רק הפחתי
קשה לי נורא אם ההבנה שאני לא מצליחה להפסיק ואני שוקלת הפלה מליחיצם אותי לגבי הנזקים
מה לעשות מה ההשלכות האם הן מצדיקות להפיל?
האם רצוי להפסיק לגמרי הבנתי שיש שחושבים שעדיף לא במכה אלא רק להפחית?
אני לא מנסה לשכנע את עצמי אני פשוטמודעת ליכולות דלי אבי נפטר לפני 3 חודשים וגם ככה קשה לי.
בבקשה אשמח לתשובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
אילנית19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעישון
ד``ר איילון לחמן20/03/2008לליה שלום.
אין ספק מהמידע הרפואי שקיים היום,שעישון פוגע בהתפתחות העובר,כולל בהתפתחות המוחית -שכלית.אז למה לעשות לו את זה.לא ממליץ לבצע הפלה בשל כך אבל בהחלט ממליץ להפסיק העישון,מיד ולא באופן הדרגתי.חשבי בכל הדלקת סיגריה על הנזק לתאי העובר שאת גורמת.
זה לא קל אבל בהחלט שווה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלו של העוברליאת17/03/2008
אני בשבוע 16 ולפי הסקירת מערכות המשקל של העובר שלי הוא 132 גרם.
רציתי לדעת האם זה בסדר המשקל שלו בחודש זה ?
או שזה לא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008תקין
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלו של העוברליאת17/03/2008
או שזה לא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משקלו של העוברליאת17/03/2008
או שזה לא תקין ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משקלו של עובר
ליאת20/03/2008למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשקל.
ד``ר איילון לחמן20/03/2008לליאת שלום.
המשקל תקין. אם משהו היה בעיתי הבודק בודאי היה מפנה אותך לטיפול.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפענוח תוצאות בדיקות דםלימור17/03/2008
יחידות תוצאה שם בדיקה
12- 4.4 K/ul 11.5 WBC
5.2- 4.0 M/ul 3.85 RBC
16.0- 12.0 g/dl 12.1 HB
46- 36 % 34.3 HCT
99- 77 fL 89.3 MCV
34- 26 pg 31.4 MCH
37- 31 g/dl 35.2 MCHC
16- 11 % 11.9 RDW
450- 100 K/ul 271 PLT
15- 7 fL 9.1 MPV
2.5- 0 0.4 MACRO%
6- 0 0.2 MICRO %
6- 0 0.9 HYPO %
70- 40 % 75.0 NEUT%
45- 18 % 17 LYM%
12- 2 % 3.8 MONO%
7- 0 % 3.4 EOS %
2- 0 % 0.4 BASO %
4- 0 % 0.8 LUC%
7.7- 1.8 K/ul 8.6 NEUT.abs
4.8- 1 K/ul 1.9 LYMP.abs
1- 0.16 K/ul 0.44 MONO.abs
1.0- 0.1 K/ul 0.4 EOS.abs
0.2- 0 K/ul 0.1 BASO abs
10- -10 4.4 MPXI
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008בצד כל תוצאה בטופס שקיבלת רשומים ערכי הנורמה (מינימום ומכסימום). תבדקי כל תוצאה ובמידה ונמצאה תוצאה חריגה יש לפנות לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היפרדות שליהריקי17/03/2008
אני בשבוע 13 לפני שבועיים היה לי דימום חזק ,נשלחתי למיון ובאולטרסאונד נאמר לי שיש לי היפרדות שליה חלקית-קרומים, הייתי בשמירה שבוע והדימום הפסיק אבל יש לי הפרשות חומות בביקוך אצל הרופא נאמר לי שזה מסתדר אך אני מודאגת ,האם זו תופעה מוכרת והאם הריון כזה נמשך כרגיל תודה רבה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008ההפרשות החומות הן שאריות של הדימום שהיה בעבר כך שלא מדובר בדימום פעיל.
היפרדות שליה בשבוע 11 מהווה סיכון מסויים לדימומים חוזרים בעתיד והיפרדות שליה נוספת בשלבים מאוחרים יותר לכן רצוי להיות במעקב, מנוחה, הימנעות מקיום יחסים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות בדיקת סקר שליש ראשוןמיכל17/03/2008
שלום רב,
אני בשבוע 13, הריון ראשון. לפני כשבוע עשיתי שקיפות עורפית ויום לאחר מכן עשיתי בדיקת סקר שליש ראשון ואני מבולבלת מהתוצאות ולכן אשמח לעזרת המומחים - האם התוצאות תקינות?
אם הבנתי נכון לאחר השכלול של בדיקת הסקר עם השקיפות העורפית רמת הסיכון להולדת ילד
עם תסמונת דאון עלתה פי 2- אני לחוצה מכך ומעוניינת לדעת ממה נובע הדבר? האם לאור
הנתונים יש לשקול בדיקת מי שפיר?
תודה.
בבדיקת השקיפות העורפית התקבלו התוצאות הללו:
סיכון לפי גיל האישה: 1:749
מס' עוברים: 1
נצפו 1 שקי הריון
כמות עוברים בשק 1:1
דופק: כן
CRL: 55.2 מ"מ מתאים לשבוע: 12W0d
שקיפות עורפית: 0.9 מ"מ
סיכון לפי שקיפות עורפית + גיל האישה ביום הלידה: 1:4993
עצם האף: הודגמה
בבדיקת סקר טרימסטר ראשון/ סקר חלבון עוברי התקבלו התוצאות הללו:
CRL 55.2 mm
משקל בעת הבדיקה: 45 ק"ג
מטופלת באינסולין: לא
מס' עוברים: 1
NT- Nuchal Translucency 0.84 MoM
NT- Nuchal Translucency 0.90 mm
PAPP-A 1.56 MoM
PAPP-A 4057 mIU/L
Free beta HCG 3.23 MoM
Free beta HCG 147.0 ng/ml
Maternal age related risk 1/810
Down's Syndrome Risk 1/2700
Trisomy 18 risk 1/20000* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008בסה'כ מדובר בתשובות תקינות עם סיכון נמוך לתסמונת דאון.
לפירוט נוסף יש להתייעץ עם הרופא המטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מכנסייםליאן17/03/2008
אני בשבוע 12, היום שמתי לב שהמכנסי ג'ינס הותירו סימנים אדומים על הבטן , האם זה יכול להזיק לעובר, כי המכנס מסתיים בדיוק באמצע הרחם.
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008לא מזיק
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את נשמרת מפני דלקת נרתיקית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)