מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- סממנים ללידה קרובה?מיטל17/03/2008
שלום רב,
אני בשבוע 35+ 3 ימים, הריון שני (ילדתי בשבוע 39+3). לאחרונה התחלתי להרגיש כמו צירונים לא סדירים בכלל, הבטן ירדה מאוד כלפי מטה (מדדתי 3 אצבעות מבית החזה עד לתחילת הבטן, כאלו הרחם כבר מוכן) אני לא יודעת בדיוק על מה להצביע אבל אני מרגישה שהלידה מאוד קרובה ואני חוששת מלידה מוקדמת. (לפני שבוע 37)
בשבוע הבא ביום שלישי יש לי רופא נשים האם הוא יכול לבדוק את צוואר הרחם? אם הוא מחוק? אם יש פתיחה או לא?
רב תודות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחכה לתשובה
מיטל19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסממנים
ד``ר איילון לחמן20/03/2008למיטל שלום.
בודאי שהרופא יוכל לבדוק מחיקה ופתיחה של הצוואר.בשביל שלחת אותו ללמוד כל כך הרבה שנים?כדי שאפילו לא ידע לבדוק??
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רחם עם מחיצהfuny17/03/2008
שלום רב!
אתמול עשיתי שקיפות עורפית (הכול תקין) אבל הרופא אמר שהוא חושד שיש לי רחם מחיצתי.
כך הוא גם רשם בתשובה של הבדיקה אבל כלל לא הרחיב על כך. רצוי לציין שכשהסתכלתי במסך, זה באמת היה נירא כאילו יש מחיצה דיי רחבה באמצע.
מה זה אומר ? האם זה מסוכן?
בבקשה אני צריכה עזרה,למי אני פונה עם זה ?אני היום נמצאת בשבוע 12+ 5ימים,יש עדיין סיכוי להפלה?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008כרגע אין צורך לעשות דבר. במקרים של רחם עם מחיצה יש שכיחות יחסית גבוהה יותר של הפלות מוקדמות (מה שלא קרה במקרה שלך) ומצגים פתולוגיים של העובר (עכוז - לדוגמא) בזמן הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי יש לי שאלהמיכאלה17/03/2008
לפני שלושה שבועות עברתי גרידה לאחר ששק ההריון בשבוע 9 היה ריק לגמריי.
עדיין לא קיבלתי מחזור ורק עכשיו ממש לפני כמה ימים הפסיקו ההפרשות החומות.
מתי בעזרת השם הכי מומלץ להיכנס להריון לאחר גרידה?
ומה ניתן לעשות בכדי שסיכוי ההריון הבא לתקין יהיה יותר מוצלח.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הא... שכיחתי להוסיף
מיכאלה17/03/2008בטח תרצה לדעת ... הייתי אצל הרופא אמר שהכל תקין. :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008מחזור אמור להופיע כ 6 שבועות לאחר הגרידה. (הביוץ מופיע כ 4 שבועות לאחר ההפלה והמחזור כשבועיים לאחריו. לאחר הפלה של הריון צעיר ניתן לנסות ולהרות שוב מיד לאחר הווסת הבאה.
במידה ומדובר בהפלה ראשונה ללא גורמי סיכון/מחלות/מומים ידועים אצל בני הזוג הסיכוי להריון מוצלח בפעם הבאה אינו שונה מאשר אצל כל אשה אחרת.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 שאלותדנה ה.17/03/2008
שלום,
1. תמיד כתוב/אומרים שתסמונת דאון היא ההפרעה הכרומוזומלית השכיחה ביותר אולם על פי הגרף שמופיע באינטרנט, יש הפרעות אחרות יותר שכיחות.
שורה מהגרף לדוגמה.
גיל 30, סיכוי לתסמונת דאון 1/952
סיכון כולל לכל המומים הכרומוזומלים: 1/384 (מ השאומר שיש מומים יותר שכיחים מפיגור)
סיכון למומים במערכת העצבית המרכזית 1/1000 (בדיוק כמו לתסמונת דאון)
סיכון ל כל מה שכתוב מעלה הניתנים לגילוי בבדיקות מי שפיר 1/278.
בקיצור אם הבנת הנקרא שלי נכונה, משמע שיש מומים (שאת שמם אני לא מכירה) יותר שכיחים.
אני צודקת ????
2. בבדיקות הלא פולשניות (חלבון עוברי, סקר ביוכמי, שקיפות עורפית) אין התייחסות ל -
טריזומה 13. למה לא מצויין לגביה כלום???? הרי כתוב שטריזומות 18, 13 הן השכיחות ביותר
3. אני בשבוע 20. מתי עושים בקר ביוכמי שני??
הם אפשר לעשות עוד Integrated test ?????
תודה מראש,
דנה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/20081 - ישנם סוגים רבים ומגוונים של מומים. תסמונת דאון נחשבת כהפרעה הכרומוסומלית השכיחה ביותר הגורמת לפיגור שכלי. ישנן בעיות כרומוסומליות שכיחות לא פחות אך הן בדר'כ גורמות להפסקת התפתחות ההריון בשלבים מוקדמים יותר ואינן מגיעות ללידות חי.
2 - ישנם מדדים בבדיקות הדם שכן מתייחסים לטרסומיה 13 (לא בודקים רק חלבון עוברי אלא גם פרמטרים נוספים כמו E3 ו - HCG )
3 - סקר ביוכימי שני נעשה בדר'כ בשבוע 16-20 .
Integrated test מחבר את כל התוצאות של בדיקות הדם בטרימסטר הראשון + שקיפות עורפית + סקר ביוכימי של טרימסטר 2 .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות בתחילת ההריון...לימורי17/03/2008
אני בשבוע 13 + 2 אחרי IVF.
אתמול בערב חשתי בכאב בבטן התחתונה, כמו דקירות, בא והולך, מאוד מציק ובמיוחד מאוד מדאיג.
כשישבתי או שכבתי לנוח הכאב פסק, אבל כשעמדתי ואו הלכתי שוב כאב לי.
הבוקר היה לי כאב אבל עדין יותר ולאט לאט הוא נעלם וכרגע אני בעבודה (משרדית) בלי כאב אבל עדיין מודאגת.
יש סיבה לדאגה?
האם עליי לגשת להבדק בכל זאת?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008תופעות של כאבי בטן תחתונה/דקירות/מלאות וכו' הם שכיחים מאד בשבועות הראשונים של ההריון, במיוחד בהריון ראשון. זה קשור להגדלת הרחם וכתוצאה מכך – לחץ על איברים שכנים, מתיחת הרצועות הקושרות את הרחם לאגן וכו'. בנוסף קיימת גם זרימת דם מוגברת מה שגורם לגודש של הרחם והרגשה לא נוחה.
למרות זאת, מעבר לאמור לעיל, יש גורמים פתולוגיים אחרים שיכולים גם הם לגרום לכאבים, החל מזיהום בשתן וכלה בבעיות בהריון עצמו, ולכן רצוי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בהריוןאורית17/03/2008
בוקר טוב
אני בשבוע 32+3 במעקב עקב הדבקה בפרוו.
מאתמול בלילה שלשולים תכופים ללא סימנים נוספים.
מה עליי לעשות? האם זה מסכן את העובר חלילה? לאחר כמה ימים עליי לבצע בדיקות נוספות אם בכלל? ממה עליי להזהר?
תודה ויום מקסים
הפורום נהדר, המשכיו כך!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/2008אינני חושב שיש קשר בין השלשלולין לפרוו וירוס. ברוב המקרים מדובר בשלשולים על רקע ויראלי או מזון מקולקל. במידה והשלשולים מחמירים יש לבצע בירור. בינתיים מומלץ "כלכלה עוצרת" - אורז תפוחי אדמה מבושלים ומרק צח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש מהריון שלישילימי17/03/2008
שלום לך ד'ר,
אני בת 34 אמא לילדה בת שמונה וילד בן חמש ובזמן האחרון מאוד מעסיק אותי המחשבה על הרחבת המשפחה. תודה לה' ההריונות והלידות שלי היו תקינות לחלוטין וטבעיות. אך שוב החשש הגדול הוא שחלילה בהריון השלישי הכל ישתבש לי . ( יש לציין שאני מאוד מאוד היסטרית ופחדנית) הייתי שמחה לדעת שההריון המתוכנן יסתיים בידיוק כמו השניים האחרים אך לצערי אף אחד לא יכול להבטיח לי. שאלתי הכללית היא, האם שלייה ממוקמת בכל הריון באותו המקום ברחם??? מכיון שבשתי ההריונות היתה לי שליה נמוכה. והשאלה השנייה שלי כנ"ל לגבי תחילת הלידה שבשניהם התחילו לי ירידת מים ולאחר מכן צירים האם לצפות שגם בהריון השלישי יהיה אותו הדבר? ושאלה אחרונה בבדיקות הדם שלי אומנם לפני שנתיים ה tsh יצא מעט מעל הנורמה ( כלומר תת פעילות בלוטת התריס ) אך ה t4 ו t3 היותקינים לחלוטין ולפי התיעצות לעקוב כל מספר חודשים. שאלתי היא האם הריון משבש את הליך בלוטת המגן? כי גם זה חלק גדול מההתלבטות שלי. וגם כמובן לגבי בריחת שתן שכבר מהלידות האלה שאני מתאמצת או משתעלת ויש לי שלפוחית מלאה בורח לי מעט.גם פה החשש הגדול שלי שאכן לידה נוספת תיפגע עוד יותר בריצפת האגן. כפי שאתה רואה ד"ר אני מלאת חששות ודאגות בד בבד מאוד מעוניינת בעוד ילד מקסים ומתוק כמו ילדיי האהובים שלי! אשמח אם תאכל לענות על שאלותיי המאוד משפיעים על תהליך הרחבת המשפחה. מודה לך מראש לימי החששנית!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי20/03/20081 - מיקום השליה משתנה בדר'כ בכל הריון
2 - לא ניתן לצפות מראש
3 - יש לבדוק שוב את תפקודי בלוטת התריס.חשוב שהיא תהיה מאוזנת לקראת הההריון ובמהלכו
4 - הריון אכן יכול להחמיר בעיות כמו בריחת שתן וצניחת אברי האגן אך זו אינה סיבה לוותר על ילד נוסף. מדובר בבעיות בניתנות לפיתרון אח'כ.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העוברטל16/03/2008
שלום לרופאים,
אני בתחילת שבוע 19 עם תאומים. האם זה נורמלי שאין עדיין זכר לתנועות העוברים? מתי אני אמורה להתחיל להרגיש תנועות? האם זה שונה בהריון עם תאומים לעומת עובר יחיד? איך אדע שמה שאני מרגישה זה תנועות? מה מרגישים במצב כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תענו לי בבקשה...
טל17/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהועוד שאלה
טל18/03/2008למה בשלב זה של ההריון מומלץ לישון על צד שמאל?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרופאים יקרים למה אתם לא עונים?
טל19/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות
ד``ר איילון לחמן20/03/2008לטל שלום.
הרגשת התנועות תלויה במיקום השיליה.אם השיליה היא קדמית ברחם,מתחילים להרגיש יותר מאוחר,בדרך כלל משבוע 22.כשתתחילי להרגיש-תדעי שזה זה.ההרגשה הראשונית היא כמו פרפרים בבטן.כך מתארות המטופלות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?אלמונית16/03/2008
שלום,
הפסקתי את השימוש בגלולות לפני כחודש במטרה להיכנס להריון.
במהלך השבועיים שעברו התנפחה לי הבטן, היו לי כאבים המזכירים כאבי מחזור, היה לי דימום קל ,יש לי הפרשות רבות מהנרתיק והמחזור מאחר בכארבעה ימים. עשיתי בדיקה ביתית לגילוי הריון והתוצאה היתה שלילית.
האם הפסקת הגלולות עשוייה לגרום לתופעות אלו? האם ייתכן שהבטן מתנפחת מהפסקת השימוש בגלולות? האם עלי לבדוק שוב הריון? מתי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור.
ד``ר איילון לחמן17/03/2008לאלמונית שלום.
עיכובים במחחזור לאחר הפסקת גלולות הינה תופעה שכיחה ביותר.לוקח זמן למערכת ההורמונלית להתאושש מדיכוי הגלולות ולהתחיל לפעול מחדש.כמובן שאין זה שולל אפשרות של הריון.ממליץ לחזור על הבדיקה לאחר מס ימים,ואם שלילי ועדין לא הגיע המחזור,שווה לגשת ולהיבדק..
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
אלמונית17/03/2008תודה על התשובה המהירה,
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום לסגל הרופאים!!!!!!!!!!!!קרן16/03/2008
יש לי שאלה שמאוד מטרידה אותי ואשמח לקבל תשובה מהירה וכנה
אני בהריון בשבוע 16 עם תאומות לפני מספר ימים עשיתי סקירה ראשונה וברוך השם הכל היה תקין חוץ מדבר אחד הרופא אמר לי שלאחת מהן יש חבל טבור אחד עבה שבעצם צריך להיות אחד שמחולק לשניים והוא אמר שצריך לעקוב אחרי זה לראות אם אין בעיות בהמשך ואם לא יהיו בעיות בהמשך אז אין לזה משמעות כמה הסקירה הראשונה יכולה להיות מדוייקת ולגלות מומים חלילה אם יש? והאם יש משהו נוסף שאני יכולה לדעת ? או משהו שיכול להרגיע אותי?
תודה מראש.....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טבור
ד``ר איילון לחמן17/03/2008לקרן שלום.
הציטוט מדברי הרופא שלך לא ברור.בהריון תאומים,לכל עובר יש חבל הטבור שלו ולא אחד שמתחלק לשניים.האם התכוון לומר שבמקום שני עורקים בחבל הטבור,יש רק אחד?.זהו דבר שאכן דורש מעקב אחרי ההתפתחות.יש סיכוי למעט יותר מומים.אבל ברוב המקרים אין כל השלכות.מדגיש ברוב המקרים אין כל השלכות. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר איילון לחמן
קרן17/03/2008כן זאת הכוונה שבמקום שני עורקים יש לאחת מהן חבל טבור אחד עבה ולשנייה יש חבל טבור שמחולק ל2 עורקים
אז איך אני יכולה להיות רגועה יותר? עד מתי יכולים עוד חלילה למצוא מומים ? השאלה שלי היא כשהרופא עשה לי את הסקירה הוא בדק במיוחד את הלב כמה פעמים ואמר שהוא לא מוצא כלום יש מצב שזה עוד יכול להתפתח? איזה מומים לרוב התופעה הזאת יכולה לגרום? ומה הסיכוי לכאן או לכאן? ד"ר אם יש משהו נוסף שאתה יכול לידע אותי אז בבקשה כי אני מאוד מודאגת ומפחדת,
תודה מראש .........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר בבקשה אני בלחץ
קרן17/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהד"ר?????????
קרן20/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008בחבל טבור רגיל יש סה'כ 3 כלי דם : 2 עורקים ווריד אחד.
ממצא של עורק יחיד בחבל הטבור (סה'כ 2 כלי דם) מתגלה אצל אחת מכל 100-200 נשים להן יש עובר בריא. בזמן הריון מרובה עוברים, הסיכוי למצוא עורק טבורי בודד עולה פי שלוש או ארבע.
המשמעות של עורק יחיד בחבל הטבור
לעורק טבורי בודד עצמו אין כל משמעות!
עורק טבורי בודד איננו אומר כי העובר סובל ממום או בעיה כלשהי!
עורק טבורי בודד אינו קשור לתפקוד העובר, והוא לא יפגע בתפקוד הלב, המוח או כל מערכת אחרת!
מחקרים הראו כי ב-20% מהעוברים בהם התגלה עורק טבורי בודד נמצאו גם בעיות נוספות (שברובן הגדול ניתנות להדגמה בסקירת מערכות).
במידה והממצא של של 2 כלי דם היה הממצא היחידי רצוי לבצע גם אקו לב עובר כדי לוודא שאין מומי לב קטנים שלא התגלו בסקירה, ואם האקו תקין אין צורך בבדיקות נוספות פרט למעקב גדילה של העובר (לעיתים עוברים אלו נולדים במשקל קטן לגיל הריון)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ד"ר יורם גלעדי
קרן23/03/2008תודה על תשובתך המהירה והמוסברת אני פשוט לא מפסיקה לחשוב על זה מאז הסקירה הראשונה שהרופא עשה לי זה ממש מטריד אותי אבל אני מקווה שבע"ה הכל יהיה בסדר
ותודה שוב
קרן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבעיה דומה
דני21/06/2009היי קרן,
רציתי לדעת איך התפתח הסיפור שהיה לך? אצלנו יש מצב דומה.
תודה ומקווה שלא היה שום דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץיעל16/03/2008
שלומות! מצטערת אני קצת מבולבלת אני מתייחסת להודעתי מקודם, במידה ואכן היה לי ביוץ בים שישי מתי הייתי אמורה לקיים יחסים על מנת להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ
ד``ר איילון לחמן17/03/2008לקרן שלום..
אנו ממליצים לקיים יחסי מין סביב תקופת הביוץ. כלומר יום לפני ,בזמן ויום אחרי.מומלץ גם יומיים לפני ואחרי..המטרה היא הרי שהזרע יפגוש הביצית. הביצית חיה כ-72 שעות.והזרע קצת יותר.לכן היחסים לפני ואחרי.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון לא עגולנטע16/03/2008
אני בת 27, ולפני 3 חודשים עברתי הפלה טבעית (שבוע 7 נצפה עובר ללא דופק) נטלתי ציטוטק ובביקורת נאמר לי שהרחם ריק.
לפני שבועיים גיליתי שאני בהריון, וסת אחרונה ביום 27.1.08. לפני שבוע הייתי בבדיקה אצל רופא נשים ונאמר לי ששק ההריון לא עגול והעובר לא מספיק ברור. הוא גם לא איבחן דופק ואמר לי לחזור עוד שבוע (מחרתיים).
אני חווה חרדות איומות ונמצאת במתח נוראי לאור ההפלה שעברתי.
מה זה אומר ששק ההריון לא עגול? האם זה עוד יכול להסתדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון.
ד``ר איילון לחמן17/03/2008לנטע שלום.
בעקרון אין לנו אפשרות לנחש מה יהיו הממצאים בבדיקה הבאה.שק הריון לא עגול-אינו סימן טוב,אבל בהחלט יכול עדין להסתדר ולהמשיך כהריון רגיל לגמרי.
אז שיהיה בהרבה הצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
נטע20/03/2008ראשית, רציתי להודות על תשובתך המהירה שעזרה לי להרגע.
שנית, רציתי לשתף, שבבדיקה אצל רופא הנשים, אובחן דופק :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור ביתינורית16/03/2008
שלום
אני בהריון בשבוע 14+1
ההריון הקודם ( השלישי במיספרו ) הסתיים בשבוע 14+3 ( מסתבר שעקב בעיה בקרישיות של הדם, היום מטופלת בקלקסן וקרטיה )
עקב הטראומה שעברתי בהריון הקודם, השכרתי מכשיר שנקרא בייבי לינק, המאפשר לי לשמוע את דופק העובר בבית בכל שעה שנוחה לי.
למיטב הבנתי, המכשיר פועל בדיוק כמו המוניטור הרגיל בביה"ח ובקופה"ח.
בעלי מאוד חושש ששמיעת דופק העובר בכל יום עלולה להזיק לעובר.
1. כיצד עובד המוניטור?
2. האם זה יכול להזיק לעובר בצורה כלשהי בשימוש יום יומי?
תודה מראש
נורית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מנסיון זה לא תמיד עובד...
טל16/03/2008שבוע 14 זה מוקדם בשביל המכשיר הזה- לא בטוח שתשמעי את הדופק וגם אם כן זה יהיה מאוד מאוד קשה למצוא אותו... חכי לשבוע 18-20 ואז אולי יהיה יותר נכון להזמין את המכשיר. בהצלחה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
נורית18/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי21/03/2008המוניטור עובד בשיטת דופלר באמצעות גלי קול. אין נזק לעובר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה שמטרידה...ליאתוש16/03/2008
שלום,
אני בהריון בשבוע 24+4 (הריון ראשון)
אני ובעלי מתכננים נופש באילת כשאהיה בשבוע 35+4 !!!!!!
אנחנו גרים בנתניה ושאלתי היא מה עדיף?? - לטוס לאילת או לנסוע ברכב שלנו עם הפסקות וכו'.
זהו ההריון הראשון ואני לא יודעת כיצד להתנהג במצב כזה, שבוע 35+4 זה תחילת חודש 9, לא??
אוףףףףףףףףףף, אנחנו צריכים לתת תשובה סופית ואין לי מושג מה לעשות........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אאא
אאא16/03/2008חודש 9 זה שבוע 38 39 והלאה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפידורלדליה16/03/2008
בלידה הקודמת קיבלתי אפידורל וזה השפיע עליי בצורה טוטאלית.
השאלה שלי זה האם זה מחייב שגם בפעם הבאה תהיה לזה השפעה מלאה או שלאו דווקא?
כלומר, האם ההשפעה קשורה לגוף ולדרך קבלתו את החומר או לכל לידה בנפרד?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפידורל.
ד``ר איילון לחמן16/03/2008לדליה שלום.
אני לא כלכך מבין משמעות ההשפעה הטוטאלית.האם הכוונה שההרדמה השפיעה על כל הגוף והיית זקוקה אפילו להנשמה?.או משהו אחר?.אנא פרטי. בכל מקרה הדבר לשיקול דעתם של המרדימים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתכוונתי לכך שבפלג גוף תחתון
דליה16/03/2008לא הרגשתי דבר. המטרה של האפידורל הושגה במלואה- לא הרגשתי כלום.
השאלה שלי זה האם זוהי דרך קבלתו של הגוף שלי את האפידורל וזה אומר שבפעם הבאה גם תהיה לזה השפעה כזאת או שזה לפי לידה משתנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלד"ר איילון- להלן פירוט לפי בקשתך.
דליה17/03/2008הרחבתי קצת את הנאמר והלא מובן בשאלתי הקודמת ואודה על המשך תשובתך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאפידורל
הילה שקד18/03/2008הי דליה,
כנראה נתנו לך מינון גבוה של חומר הרדמה , ניתן באפידורל לבקש מינון נמוך או במקביל להגביר אותו וכמובן שאפשר גם להפסיק אותו.
המלצה שלי היא לבקש לקבל את מינון ההרדמה באופן כזה שכן תוכלי להרגיש קצת את הרגליים .
לטיפים נוספים עם אפידורל, את מוזמנת לשלוח לי שאלה למייל.
יום נפלא
הילה שקד
מדריכת הכנה ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)