מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מרגישה כלום!שיראל09/03/2008
אני בהריון ב"ה שבוע 8+1
מתחילת ההריון אני לא מרגישה כלום,
יום ראשון 02.03 הייתי באולטרסאונד ראשון ראינו 2 שקים עוברים ודופק לשתיהם-הריון ספונטני. אז אולי אני אמורה להירגע
אבל אני בכל זאת עדיין בלחץ! מאוד בלחץ! אני לא מרגישה כלום!! אין שום שינוי בגוף , עיפות, או כל דבר.. ממש כלום הכל רגיל לחלוטין.
האם זה הגיוני????* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לכל היריון יש את ההיגיון שלו
ד''ר בני שכטר09/03/2008אם את רוצה להיות בלחץ מתמיד גם כאשר שפר מזלך ואת חשה בטוב, זו זכותך.
אבל אני מציע שתהני מההריון כל עוד שהוא נעים ונוח ותמשיכי מעקב לפי הוראות הרופא/ה שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ואוכלימית09/03/2008
שלום לכולם!
אני בשבוע עשירי להריוני(הראשון).
שאלתי היא כזאת: לפי הרבה מאוד מאמרים של תזונה לנשים בהריון ישנם הרבה איסורים.
לדוגמא אכילת מיונז מביצים לא מפוסטרות,גבינות מחלב לא מספוסטר ,פסטרמות, כבד עוף ,(כמובן שסושי)ועוד הרבה....
לפני שבוע אכלתי במסעדה והגישו שם סלטי מיונז ,אכלתי ולאחר מכן הותקפתי פחדים...
אכלתי סלט בעבודה שבתוכו היתה גבינה בולגרית שכנראה לא מפוסטרת...
האם מדובר בכל המאמרים והאיסורים על אכילת דברים אלה במינון גבוה או קבוע? או אפילו אכילה חד פעמים לא מומלצת?
מה לגבי כריך עם פסטרמה? מותר פעם לחודש או אסור?
סלטים באירוע שמכילים מיונז?
אשמח בבקשה ליותר אינפורמציה לגבי מה מותר לי ומה אסור מהפירוט שנתתי...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר09/03/2008לדעתי כל מה שמוגש במסעדות בערים ולא בכפרים נידחים בד"כ מפוסטר ולא עשוי באופן עצמוני.
בכל אופן לא הייתי נתקף בחרדות איומות בשל כל ביס פסטרמה.
לדעתי אין בעיה לאכול בשל מבושל כראוי ממקומות ידועים וכנ"ל לגבי מוצרי חלב או מיונז.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלה לא טובה של הריוןשירי08/03/2008
שלום רב,
השבוע גיליתי שאני בהריון (לא מתוכנן אך רצוי בכל זאת). כנראה מדובר בשבוע 5-6.
לא ידעתי על ההריון ועשיתי את הדברים הבאים:
1. עברתי צילום שניים במהלך טיפול שורש ללא סינר מגן (רק עם איזה קרש סביב הצוואר אותו נתן לי הרופא.
2. במשך שבועיים נטלתי כדורי סימבלטה 30 מ"ג נגד כאבים כרוניים והפסקתי מייד שגיליתי על ההריון. הספקתי לקחת 14 כדורים.
3. נדבקתי מביתי בוירוס הרוטה של שלשולים קשים. אני משלשלת כבר 3 ימים ובהתחלה היה לי גם חום.
אני ממש בלחץ בכל הדברים האלה שתהיה פגיעה בעובר.
האם לשקול הפלה? מה דעתך?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה לא המקום
ד''ר בני שכטר09/03/2008ליעץ האם לעשות הפלות.
את צריכה לגשת לרופא/ה שלך ושוחח איתם על הנושא.
ניתן להתקשר למרכז הטרטולוגי בבי"ח תל השומר או הדסה עין כרם ולשאול ספציפית לגבי החשיפה לצילומים ולתרופות שציינת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןשי08/03/2008
שלום רב,
מחזור אחרון שלי - 20.01.08
איני יודעת האם הביוץ היה 14 יום לאחר תחילת המחזור.
בבדיקת דם מתאריך 02.03.08 - BETA= 22169 (יום לפני בדיקת הדם היה לי דימום)
מאז תחילת ההריון יש לי הפרשות חומות - ורודות
מידי פעם יש לי כאבי בטן כמו התכווצויות לפני ההפרשות.
ביום רביעי עשיתי אולטרסאונד בטני (לא רציתי וגינאלי מאחר והבדיקה כואבת לי) והרופא ראה רק שק הריון.
הרופא המליץ להגיע בעוד 10 ימים לאולטרסאונד נוסף.
אני מאוד חוששת מאחר ולא נראה עובר ודופק.
האם יש סיכוי שההריון תקין בכל זאת?
האם עליי לעשות בדיקת דם נוספת?
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סבלנות
ד''ר בני שכטר09/03/2008בוקר טוב
עדיין יש סיכוי שהכל בסדר ולא הייתי יושב "אבל וחפוי ראש" מעכשיו.
לא צריך לחזור על בדיקת הדם רק לחזור על האולטרהסאונד ולקוות לטוב.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בחילות איומותשירה08/03/2008
שלום רב רופאים יקרים!
אני בשבוע 9. סובלת מבחילות מזעזעות במשך היום כולו! אין הפוגה אף לא לשניה. בת הלוויה הקבועה של הבחילות היא תחושת בור ענק בבטן. סוג של קרקורי בטן רעים הגורמים סבל עצום. מיותר לציין שאני מסתייגת ונגעלת מכל סוג של אוכל ולא מסוגלת לגעת בפירור. מה עושים? אני כ"כ סובלת שבוכה מרוב מצוקה. והסוף נראה כ"כ רחוק...
תודות חמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי08/03/20081 – שתיה מרובה (במנות קטנות בכל פעם) ומדי פעם מרק צח.
2 – ארוחות במנות קטנות. רצוי להעדיף ירקות/פירות טריים, יש להימנע מכל סוגי השומן ומטוגנים למיניהם. ניתן לאכול בשר רזה בלבד (עוף).
3 – ג'ינג'ר – ניתן לקנות קפסולות של תמצית ג'ינג'ר בכל בית מרקחת ללא מרשם רופא (3 ביום) רצוי עם תוספת מגנזיום וויטמין B6 .
4 – במקרים קשים – כדורי פראמין (ניתן גם בנרות רקטליים)
יש גם אור בקצה המנהרה.... ברוב המקרים הבחילות חולפות עד שבוע 12-15 להריון.
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבחילות
הילה שקד09/03/2008כמה דברים שיכולים להקל עליך מאד.....שווה לנסות.
מניסיון שלי משקה ג'ינג'ר טרי יעיל נגד בחילות, הקאות, חוסר אנרגיה ועייפות.
איך עושים משקה ג'ינג'ר? אז ככה: לוקחים ג'ינג'ר טרי מגרדים בפומפיה לכפית ומבשלים כ-2 דקות בכוס מים רתוחים,אפשר להוסיף טיפה לימון.
שתיית תה קמומיל (בבונג) לפני השינה -מפחית את תחושת הבחילה ומרגיע את הקיבה.
קרקרים, טוסטים או ביסקוויטים יכולים להקל – כדאי לאכול אותם לאט ובנגיסות קטנות.
שמן להקלת הבחילה המתאים למבער - שמן אתרי ברגמוט
כמו כן דיקור והומאופטיה נמצאו יעילים מאד להרגעת הבחילות.
ישנה נקודת דיקור עליה ניתן ללחוץ בעת הבחילה-בין שני הגידים החולפים במרכז החלק הפנימי של האמה לספור 3 אצבעות צמודות מפרק כף היד,ושם נמצאת נקודה ספציפית להקלת צרבות ו/או בחילות. עיסוי הנקודה או לחיצה עליה עשויה להקל מקומית על הבחילה כמו כן ניתן לקחת צמיד או חוט לקשור אליו חרוז עגול ולהניח אותו מעל פרק כף היד כך שהחרוז לוחץ על הנקודה.
שיהיה בהצלחה ...
הילה שקד
מדריכת הכנה ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- 3 רופאים ואף אחד לא עונה.מאכזב נוראאור07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008מה השאלה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלשולים בהריוןתותי07/03/2008
שלום
אני בשבוע 5. גיליתי זה עתה שאני בהריון ובנוסף אני כבר שבועיים עם שלשולים. לא כ"כ מבינה למה?
האם עשוי להיות נזק לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008יש לברר את סיבת השלשולים ולטפל. בדר'כ אין קשר להריון ו/או נזק לעובר.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לרופאים - מי שפיר או שקיפות עורפית?מיכל07/03/2008
בת 35. הריון ראשון. אני יודעת שאני בכל מקרה מעוניינת לעשות בדיקת מי שפיר. האם כדאי לבצע גם שקיפות עורפית? האם יש מידע שיש רק מבדיקת שקיפות עורפית? או שמא ניתן לותר על בדיקת השקיפות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008מטרת השקיפות העורפית היא לברר סיכון לתסמונת דאון וכן סיכון למומים מסויימים - בעיקר מומי לב.
במידה ואת מבצעת סקירת מערכות מורחבת לאיתור מומים + דיקור מי שפיר לשלילת תסמונת דאון, אין צורך בשקיפות העורפית.
שיהיה לך הריון קל ורגוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון MMR לבתי והריוןמיטל07/03/2008
שלום,
אני בתחילתו של הריון שבוע 7
בהריון הקודם בדקו לי נוגדנים לאדמת ויצא שאני מחוסנת
בהריון הזה לא בדקתי שוב, האם אני צריכה?
ביום ראשון בתי צריכה לקבל חיסון MMR. מה זה אומר לגבי? האם יש סכנה לעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/20081 - אין צורך
2 - אין משמעות מבחינתך.
בהצלחה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 12מיכל06/03/2008
שלום רב,
רציתי לדעת מאיזה שבוע הסיכוי להפלות בהריון יורד משמעותית. קראתי שהחל משבוע 12 - האם נכון הדבר?
אם כן, האם מדובר על תחילת שבוע 12 (12+0) או על סוף שבוע זה (12+6)?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008הסיכון המשמעותי להפלה יורד באופן משמעותי כבר משבוע 8-9 להריון.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגתשני06/03/2008
אני בשבוע ה-16+5
היום הזזתי/הרמתי ארגז כבד.
היה כאב קל בבטן. אבל פתאום אני חשה שהגודל של הבטן יורד. כמו כן תחושת התיאבון נעלמה אף היא.
האם גרמתי נזק? האם אני צריכה להיבדק?
תודה על תשובתך המהירה. אני דואגת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרמת דברים כבדים
עדי לא רופאה07/03/2008ייתכן וכל התופעות שאמרת, הן יותר בהרגשה.
אל תדאגי, גשי לרופא שיעשה בדיקות כדי להרגיע.
והשתדלי להבא לא להתאמץ יתר על המידה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008אין קשר בין מאמץ גופני לסימפטומים שאת מתארת ו/או לתקינות ההריון.
ללא קשר לנ'ל - במידה ויש כאבים חריגים, רצוי להיבדק.
בהצלחה ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וטלסמיה מיינורחסוי06/03/2008
שלום רב,
אני שבוע 20 הריון תאומים אחרי IVF.
יש לי טלסמיה מיינור, בשבוע 6 עברתי ניתוח עקב שיזור בשחלה ימנית.
בשבוע 15 היה חשד לשיזור בשחלה שמאל-הכינו לניתוח אך עקב העובדה שההמוגלובין ירד ל- 6.4 קבלתי 2 מנות דם ולאחר מיכן פחתו הכאבים ולא נותחתי.
אחרי המנות דם ההמוגלובין 8.5 ועכשיו בהמלצת המטולוג (לאחר שכדורים לא השפיעו )אני מקבלת עירוי ברזל פעם בשבוע.
אני מאוד מאוד חלשה,חיוורת וסובלת מכאבי ראש וסחרחורות נוראיות.
השאלה שלי היא האם ניתן לקבל שמירת הריון בעקבות כך. אני ממש מתקשה להחזיק את עצמי במהלך וכל שעה שאני מעבירה ממש קשה עבורי.
אשמח לקבל חוות דעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008בשלב ראשון יש להעלות את ההמוגלובין שלך מה שיגרום לך להרגיש הרבה יותר טוב. מעבר לכך - יש הגיון בהמלצה על שמירת הריון או לפחות מנוחה של מספר שבועות בבית עד שהמצב יתייצב. רצוי לפנות לרופא המטפל שלך כדי לקבל בשלב ראשוןחופשת מחלה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיפול בעצירות בהריוןliron06/03/2008
שלום רב ,
אני בשבוע 10 ואני סובלת במיוחד היום מעצירות שגורמת לי לכאבי בתן חזקים מאדדד
אך ניתן להקל על העצירות ? האם ניתן להשתמש בנר גליצרין ?
תודה רבה מראש ....
לירון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עצירות בהריון
עדי לא רופאה07/03/2008מאוד מומלץ לנסות לשנות דיאטה : שתיה מרובה עד 2-3 ליטר ביום עדיף מים , יוגורטים , שיזיפים . במידה ולא מסתדרת עם דיאטה בלבד מותר להשתמש בנר גליצרין .
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008עצירות היא לצערינו תופעה שכיחה בהריון.
מומלץ להימנע עד כמה שניתן משימוש בנרות או בחוקנים למיניהם. רצוי להתחיל בשינוי הדיאטה: הרבה ירקות ופירות טריים, פירות מיובשים (בעיקר שזיפים, תאנים) וכן מזרזי יציאות למיניהם כמו AGIOCUR AGIOLAX שניתן לקנןת ללא מרשם רופא.
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות
רוני08/03/2008פתרון מרפואה סינית -תוצאות מעולות 0546848376
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהטיפ לעצירויות
הילה שקד09/03/2008ממליצה מאד לקנות זרעי פשתן טחונים ולשים כף ביוגורט או בסלט
בזרעי פשתן יש אומגה 3 והבונוס הנוסף שהוא טוב לעצירויות' כלומר גורם ליציאות טובות.
בהצלחה
הילה שקד
מדריכת הכנה ללידה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעצירות.
ד``ר איילון לחמן10/03/2008ללירון שלום.
בנושא העצירות בהריון אני ממליץ על כדורים העשויים מקליפות של שזיפים ,לצורך מטרה זו,והניתנים לקניה בחנויות טבע.אם לא עוזר ברפואה הרגילה ממליץ על טיפולעם נוזל הקרוי דופלק. להשגה דרך רופאך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע הריוןהילה06/03/2008
שלום
אני רוצה לדעת בצורה מדויקת- כשממליצים לעשות בדיקה מסוימת, נגיד בשבוע 16, אם הכוונה ל-שבוע 15+ מס' ימים או לשבוע 16+ מס' ימים?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל אחרי שהושלמו 16 שבועות.
עדי לא רופאה07/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/2008בהגדרת גיל ההריון מתייחסים לשבועות שהסתיימו. כלומר - תיקראי שבוע 16 כאשר את בשבוע
15 + 7 ימים
שיהיה לך הריון מסודר ונעים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שתי שאלותהילה06/03/2008
שלום
אני בת 38, הריון ראשון בשבוע 15+5.
1. האם בביקורי אצל הרופא הוא צריך לבדוק את דופק העובר? מאיזה שבוע צריך להיות מעקב זה? וכל כמה זמן?
2. כדורי הברזל שלקחתי, סלו-פה פוליק ואח"כ אקטיפרין גרמו לי לעצירות וכאבי בטן. האם ישנם כדורים אחרים שישפרו את מצבי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי07/03/20081 - בדיקת דופק העובר היא חלק מהבדיקה השגרתית של הרופא. רצוי להתייעץ עם אחות טיפת חלב כדי לקבל את תכנית מעקב ההריון והבדיקות המומלצות לכל אורך ההריון.
2 - ניתן לנסות מוצרי ברזל על בסיס צמחי כמו SOFT IRON (פעמיים ביום). ניתן לקנות ללא מרשם רופא .
שיהיה לך הריון נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)