מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה שלא נענתה- תודהאורית03/03/2008
שלום רב
אני בשבוע 30+3 בעקבות תרבית שתן שגרתית חסרת תסמינים כלשהם התגלה חידק, הומלץ על זינת 500 מ"ג.
האם מותר לקחת בהריון? האם אין חלילה השפעה על העובר?
האם לא כדאי לקחת תרבית חוזרת לפני טיפול תרופתי?
תודה מראש
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת בשתן בהיריון
ד''ר בני שכטר03/03/2008זהו המצב היחידי כמעט שיש אינדיקציה לטפל בדלקת בדרכי השתן גם בלי תסמינים מורגשים, בשל החשש לצירים וללידה מוקדמת עקב כך.
לכן חשוב לטפל ולא להתמהמה, לא צריך לחזור על התרבית ואין בעיה ליטול זינט בהיריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן-דחוףאורית03/03/2008
שלום רב
אני בשבוע 30+3 בעקבות תרבית שתן שגרתית חסרת תסמינים כלשהם התגלה חידק, הומלץ על זינת 500 מ"ג.
האם מותר לקחת בהריון? האם אין חלילה השפעה על העובר?
האם לא כדאי לקחת תרבית חוזרת לפני טיפול תרופתי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/03/2008אין בעיה עם זינט בהריון ואין השפעה על העובר.
אין טעם בתרבית חוזרת לפני הטיפול. מומלץ לטפל עכשיו כדי להימנע מסיבוכים מיותרים ולחזור על התרבית לאחר תום הטיפול.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מעבר דירהמיטל03/03/2008
הי,
כרגע אני נמצאת בשבוע 33 + 3 , הריון שני. לידה ראשונה הייתה לפני שנה ותשעה בשבוע 39+3 ימים. בעוד כחודש אנו אמורים לעבור דירה. רציתי לשאול האם יש קשר בין מאמץ רב ללידה מוקדמת. כמובן שלא ארים ארגזים כבדים אך מצפה לי עבודה קשה לארוז ואחר כך לפרוק. אני לא מתכוונת ללידה לפני הזמן אלה ללידה נגיד בשבוע 37 בגלל המאמץ במקום 39. האם יש באפשרותי לגרום ללידה לפני שהעובר "יחליט" לצאת לבד בגלל כל מה שאני מתועדת לעבור?
רב תודות תבורכו על עבודתכם המקודשת
מיטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העברה.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008למיטל שלום.
כמובן שכל מאמץ חריג גורם ללידה מוקדמת.דבר זה אינו לטובת העובר.כדאי לכן לקבל עזרה בענין העברת הדירה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרינון וקלקסןטלי03/03/2008
לאחר 13 הפריות איבוד של 2 חצוצרות איבוד הריון שבוע 10 לידה ואיבוד תינוק לאחר 10 ימים בפגיה נכון להיום לאחר בדיקת פיפל הריון עם שבוע 5 קרינון 8 וקלקסן 80 (בהתאם למשקל) שאלתי היא: מה הסיכוי שאנחנו נקבל הריון תקין ותינוק ביד ובנוסף כל הבדיקות הגנטיות תקינות ולמשך כמה זמן אניאמורה לקבל קרינון(קיבלתי ביום השאיבה ) וקלקסן העם אמורים להגדיל לי אתה המינון והעם לדרוש שמירת הריון בסיכון גבוה בבית חולים או בקופה ובנוסף העם לדרוש שמירה עקב הריון בסיכון(עובדת כמוכרת במשך 4 פעמים בשבוע או 5 ומשמרות של 6 שעות )
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008לטלי שלום.
כמובן שאם היסטוריה כמו שלך את חיבת להיות תחת השגחה צמודה בהריון בסיכון גבוה.מוטב מוקדם ככל האפשר.מה השאלה בכלל??.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הרפס בזמן הריוןיפה03/03/2008
שלום ד"ר
בעבר נדבקתי בנגיף ההרפס באבר המין, כאשר בשנה האחרונה התפרץ כ-4 פעמים.
כיום הנני בשבוע ה-10 להריון, כאשר קיימתי יחסי מין ללא ידיעה כי אני בהריון בשבוע ה-5.
השאלה הראשונה - האם הדבר יכול לגרום לנזק לעובר?
האם עלי לעבור בדיקה מסויימת בכדי לוודא?
השאלה השניה- בזמן הלידה האם אוכל ללדת באופן טבעי או שמא חייבת ניתוח קיסרי?
האם ניתן לגלות ולבדוק סמוך ללידה שהנגיף לא התפרץ?
תודה רבה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הרפס.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008ליפה שלום.לא לגמרי ברור לי למה את מזכירה נושא קיום היחסים בשבוע 5.האם את חוששת שהדבקת מישהוא?..איזה נזק יש לעובר מקיום יחסים?.בכל מקרה לגבי הלידה באם מתרחש התקף בחודש התשיעי-יש ללדת בניתוח.אם אין סימני התקף,יש להיבדק בכל מקרה בחודש התשיעי ולפני הלידה כדי לשול נגעים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- נפילהגיל03/03/2008
שלום רב!!
אני בת 31 בשבוע 25 לפני כיומיים (יום שבת) מעדתי בעת טיול על צד ימין של הישבן דיי חזק ובמרפק וכף היד. לא חשתי מאז כאב מסוים או דימום, תנועות כרגיל.
האם עלי לחשוש מפגיעה בעובר והאם עלי להבדק. אני נמצאת כרגע במעמד בישראלכך שכל בדיקה כזו עולה לי כסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008לגיל שלום.
התשובה היא כן. כדאי להיבדק.אמנם אם את מרגישה היטב תנועות ואין דמם או כאבים מתמשכים,אין דחיפות גדולה.אבל צריך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה חשובהמיטל03/03/2008
לד"ר שלום רב שמי מיטל ואני בהריון שלישי שבוע 34 בימים האחרונים יש לי לחץ עצום למטה כאילו איך להסביר משהו לוחץ הלכתי לרופא והוא אמר שהיא נמוכה ממש למטה ולא הסביר יותר הלחץ מחמיר שאני הולכת אז זז כאילו יש לי דחוף פיפי אבל אין למה זה קורה והאים זה אומר שגם הלידה הזו אני ילד מוקדם הריונות קודמים שבוע 37.5 מה דעתך?
עוד שאלה אחרונה גם אתמול בערב היו לי כאבי רגליים יריכיין כמו כאבי מחזור ממש כואבים שהתחלתי לבכות למה זה קורה והאים צירים יכולים להופיע ככאבי רגליים ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008למיטל שלום.
אם את כלכך סובלת,כדאי לחזור ולהיבדק.לבצע גם אולי בדיקת מוניטור עוברי כדי לראות פעילות רחמית.אם הכאבים הם כה חדים עד כדי בכי,יש לגשת להיבדק בחדר לידה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסרישיר03/03/2008
האם תחושה של בטן רדומה 20 יום אחרי ניתוח תופעה מוכרת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן רדומה.
ד``ר איילון לחמן03/03/2008לשיר שלום.
כן, תופעה מוכרת.הסיבה היא שבזמו הניתוח חותכים את סיבי עצבי קיר הבטן העוברים לאורך הבטן.לוקח זמן והם מתאחים בחזרה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהטלי03/03/2008
שלום רב,
אתמול ביצעתי שקיפות עורפית שתודה לאל יצאה תקינה ועם ערכים יפים.
הפרופ' הפנה אותי עכשיו לעשות בדיקת דם. השאלה שלי היא:
האם לצום לפניה? ומה קורה אם אני לא מצליחה לקבל תור עוד השבוע- כפי שאמר לי לעשות?
בנוסף- לשם מה בדיקה? מדוע הוא מפנה אותי אליה, ולא הרופאה שלי, או האחות בטיפת חלב?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחופה
ד``ר איילון לחמן03/03/2008לטלי שלום.
קודם כל להירגע.מדובר בבדיקת דם לצורך שיקלול התוצאה לסיכון לגבי תסמונת דאון.מה הכוונה לא תשיגי תור?.הבדיקה נעשית באופן פרטי, אין צורך בצום,לוקחת בדיוק חצי דקה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עובר "חסר מנוחה"רז03/03/2008
אני בשבוע 30+ 3 , אני יודעת שכולן דואגות כאשר הן לא מרגישות את התינוק אבל אצלי בשבוע האחרון זה ההיפך- אני מרגישה שהוא ממש חסר מנוחה, זז ללא הפסקה ואני חשה בו כל הזמן.
האם זה טבעי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מזדהה איתך לחלוטין
מיטל03/03/2008הי לי,
אני נמצאת בשבוע 33 +3 ימים, הריון שני והעובר ממש פעיל (בלי עין הרע..) בהריון הראשון אני לא זוכרת שכך הרגשתי פעילות מרובה. אני ממש מרגישה שהוא עושה שם כושר...גם ביום וגם בלילה הוא לא נותן לי מנוחה וזז המון המון המון.. בקושי ישן. ממה שידוע לי העובר מבצע פעילות גופנית מורכבת ביותר בשבועות אלו פעילות זו נשלטת על ידי המוח והיא כוללת בין היתר תנועות גוף ,נשימות ותנועות כיפוף ויישור של הגפיים. אבל כנראה שהעוברים שלנו יותר פעילים מהרגיל..
מעניין מה יאמרו הרופאים
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעובר
ד``ר איילון לחמן03/03/2008ללי שלום.
ככל שהעובר זז יותר,מצבו טוב יותר.חלילה מלהתלונן עלכך.מצבים הפוכים הם המדאיגים.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזוריעל03/03/2008
בוקר טוב לפני כחודש עברתי גרידה בשבוע 7 עקב הריון שלא התפתח, מאז ביקרת יאצל רופאת הנשים שלי והיא אמרה לי שהכל בסדר ונקי.
לפני כשבוע קיבלתי מחזור ואתמול הוא התחזק קצת ולא נגמר לי עוד מעט 9 ימים כבר. אני קצת בלחץ מזה חוץ מזה אני רוצה לנסות שוב להכנס להריון ולפי החישובים שלי ביום חמישי הזה אני אמורה להתחיל את תקופת הביוץ שלי . האם יכול להיות שאמשיך לדמם ולא נוכל לקיים יחסים או שכל עוד יש דימום לא מתחיל ביוץ? סליחה על הבורות.
המחזור התחיל ב25.2 תוכלו לעזור לי ולאמר לי מתי הכי כדאי לנסות להכנס להריון. אודה לכם על?תשובתכם?המהירה?סליחה?על?האורך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר03/03/2008שלום לך!
אין כאן תשובה לגבי המלצה מתי לקיים יחסי מין, כי לא בטוח שהיה או יהיה ביוץ בחודש הזה.
לכן אני מציע לגשת לרופאה שוב לבדיקה ולראות מה משמעות הדימום הזה ולפי התשובה להחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהביוץ
יעל04/03/2008שלום! סליחה על הניג'וס קודם כל נחלש לי המחזור חוץ מזה אני לא מבינה למה שלא יהיה לי ביוץ? ומדוע אתה לא יכול לומר לי מת ימומלץ לנסות להכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים לאחר גרידהטלילה02/03/2008
שלום רב,
בתאריך 17.12.07 עברתי גרידה עקב הריון שלא התפתח (לא היה דופק). מאז יש לי מדי פעם ולא דימומים חלשים (דומים לדימומים בסוף וסת) במהלך החודש. לציין שמאז הגרידה הופיעה הוסת באופן סדיר למדי. האם תופעת הדימומים הבין-וסתיים קשורה לתהליך הגרידה. לפני הגרידה לא הופיעו דימומים שכאלה. האם יש צורך לפנות לרופא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יתכן
ד''ר בני שכטר03/03/2008כי יש קשר לגרידה, אבל יתכן שגם לא.
מה שבטוח זה שיש צורך בבדיקה ולראות ממה הדימומים נובעים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוציויטלס.א02/03/2008
שלום
אני בשבוע 21 , אני רוצה לשתמש במוציויטל , האם זה אפשרי
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי05/03/2008יש לפנות למכון ייעוץ טרטולוגי ירושליים – 02-6243669/3 , או - המרכז הרפואי רבין קמפוס בילינסון פתח תקווה טלפון לייעוץ: 9376911 03 , כל יום בין השעות שבע בבוקר לשלוש אחרי הצהריים, פרט ליום שישי . שם תוכלי לקבל אינפורמציה ספציפית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאבטי02/03/2008
ערב טוב, בבדיקת בטא נמצא 50172mlu/ml , האם הערך תקין?
ווסת אחרונה בתאריך 31.01.08 סדירה כל 29 יום .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/03/2008שלום לך!
נראה כערך גבוה קצת לגיל ההריון שאת מתארת לפי הוסת האחרונה.
אני מציע לגשת לרופא/ה שלך ולעשות אולטרה-סאונד ולראות מה קורה. יתכן כי מדובר בהיריון מבוגר מכפי שאת חושבת, או אולי תאומים?
בהצלחה ותעדכני אותנו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעדכון לד"ר שכטר
בטי03/03/2008שלום רב, ראשית אודה לך על תשובתך המהירה.
אכן צדקת ואני בשבוע שמיני ( מתקדם יותר מכפי ששערנו ), ברוך השם הכל תקין.
שיהיה יום נפלא, בטי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני שמח לשמוע
ד''ר בני שכטר03/03/2008שיהיה בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירהילה02/03/2008
שלום,
אני בשבוע 19, ביצעתי את כל הבדיקות הממולצות נכון להיום והממצאים היו טובים.
לאחות של בעלי הייתה הפלה יזומה בגלל שגילו תסמונת דאון בעובר.
שאלתי היא האם רצוי לעשות דיקור מי שפיר בגלל מה שקרה לה? האם יכול להיות איזשהוא קשר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יעוץ גנטי
ד''ר בני שכטר02/03/2008לא יודע בת כמה גיסתך? האם יש במשפחה עוד מקרים?
בכל אופן אני ממליץ לדבר עם הרופא/ה שלך ולראות האם יש צורך ביעוץ גנטי בנושא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)