מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ביוץיעל16/03/2008
בוקר טוב! בשבוע שעבר לפי החישובים שלי אמור היה להיות לי ביוץ ביום שני. קיימתי יחסים עם בעלי יש לציין שיש לי כבר ילדה אחת שלא פיספסתי איתה בחישוביי. ביום שישי היתה לי הפרשה שקופה ורדרדה ממש מעט שחזרה על עצמה מספר פעמים לאחר מתן שתן בנוסף לזה יש לי עד היום יום ראשון מאין כאבי ביוץ ייתכן שאני מבייצת עכשיו או אולי מדובר בהשרשה או שמוקדם מדי? אשמח לתשובתכם בהקדם. דרך אגב המחזור האחרון שלי היה ב25.2
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ.
ד``ר איילון לחמן16/03/2008לקרן שלום.
לעיתים קורה שתהליך הביוץ ,כלומר יציאת הביצית מהשחלה לכוון הרחם,גורם לדמם קל גם בתוך הבטן,דבר הגורם למעט כאבים כמו שאת מתארת.כך שרוב הסיכויים שהיה ביוץ בזמן שחשבת.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתסיוון16/03/2008
האם בשקיפות עורפית ניתן לדעת את מין העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר.
ד``ר איילון לחמן16/03/2008לסיוון שלום.
לעתים ניתן לזהות מין העובר. תלוי מאד בתנוחתו בזמן הבדיקה.בכל מקרה באם המין אינו המין הרצוי,לא ניתן לשנות כל עוד העובר בפנים.-סתם,סתם.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהח.ח.ח.... תודה!
סיוון16/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעהאלה16/03/2008
לפני 10 ימים עברתי הזרעה.
אמרו לי לעשות בדיקת דם להריון שבועים אחרי הזרעה.
היום ביום 11 התחיל דימום.
האם יש טעם לעשות בדיקת דם ביום 14?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום.
ד``ר איילון לחמן16/03/2008לאלה שלום.
אם הופיע ממש מחזור,הרי שהבדיקה אולי באמת מיותרת.בכל מקרה אחר לבצע.גם אם קיים ספק.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ספונטני בזמן הנקה ועל וסתתות15/03/2008
אני בת .41.5 ילדתי את ביתי לפני שנה וחמישה חודשים.שנים אני סובלת מ pco . אני עדיין מניקה את ביתי מעט [15 דקות]. השבוע גיליתי שאני בהריון - שבוע 17,ברצוני לציין שאין לי מחזור מאוגוסט וסידור הביוץ בהריון הראשון בוצע עם גונל. האם לאחר הריון יכול להיות שהביוץ חוזר למרות ה pco ?ידוע לי שהנקה ואל וסת אינם גלולה למניעת הריון. בנוסף אין לי שום תסמינים של הריון ,כך שקיבלתי הריון בהפתעה ובשמחה גדולה.שאלה נוספת :עד מתי אוכל להמשיך ולהניק?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון.
ד``ר איילון לחמן16/03/2008לתות שלום.
כל הכבוד על ההריון החדש. כן ,הריון יכול להעלים תופעת הPCO. לגבי ההנקה מומלץ להפסיק זאת כדי שכל האנרגיות שלך יעברו לעובר החדש. בכל מקרה הרי לא הנקת הרבה. בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפיראפרת15/03/2008
במידה והחלטתי שכן לבצע בדיקת מי שפיר - האם ניתן לוותר על בדיקת החלבון העורפי? או שחלבון עורפי בודקת דברים נוספים?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/03/2008בעיקרון בחלבון העוברי ניתן לבדוק סיכון למס' בעיות נדירות שאינן נבדקות בדיקור מי שפיר רגיל, אך אין הכרח לבצע את שניהם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהחסוי15/03/2008
מאיזה שבוע להריון מתחילים להרגיש את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/03/2008משתנה מאשה לאשה. בדר'כ החל משבוע 18-22
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בבקשהמיטל15/03/2008
לרופא שלום רב ,
שמי מיטל ואני נמצאת בהריון שבוע 35 הריון שלישי לידות קודמות רגילות וטבעיות לפני כחודש יצא לי הרפס לראשונה בהריון זה הרופא נתנה לי משחה ואמרה לי למרוח מרחתי וזה עבר שלשול בערב התקלחתי וראיתי שיצא לי שוב במפשעות ההיתי בשוק דווקא עכשיו אני צריכה ללדת טוב רצתי לרופא נשים שלי שנתן לי כדורים ולטרקס {משהו כזה} 2 ביום 500 מ"ג הוא אמר שליתר ביטחון אני יזמין תור לקיסרי מה דעתך? אני ממש בדיכאון מה קיסרי עכשיו שאלתי עם לקחתי את הכדורים מיום שישי 5 ימים ואני יילד בשבוע 37 עוד שבועיים שלושה כמו כול הריון האים זה יעבור לי מהגוף אני מפחדת גם לקחת סיכון מה אתה מציע בבקשה עזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי15/03/2008במקרה כשלך מומלץ ללדת בקיסרי כדי למנוע הדבקה של העובר במהלך הלידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידק בביה''ח והריוןאני14/03/2008
שלום...
אני בשבוע 16 להריון .אימי מאושפזת תקופה בביה''ח לאחר מספר ניתוחים שעברה ולאחר בדיקת כיח{רוק}נמצא שהיא נושאת את חיידק אצינטובקטאר רציתי לשאול אם ידוע לך אם קיים סיכון כשלהו עבורי לבוא איתה במגע?לאחר שבעזרת השם אלד אם תהיה בעית מגע בינה לבין התינוק?כמה זמן אפשר לשאת את אותו חיידק ואם אין דרך לקטול איתו?
אשמח למענה........* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק
ד``ר איילון לחמן14/03/2008למייקל שלום.
אני מניח שהאם מקבלת טיפול עבור החידק ושהו א יעלם.את כמובן יכולה לבקרה. בשלב זה אולי כדאי לא להתנשק.אל תשכחי את שאמרו אבותינו-"אל תשליכנו לעת זיקנה".המשיכי לתמוך במך.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה של לחוצהTZCO14/03/2008
בוקר טוב,
אני בשבוע 5 להריון (לקח לי המון זמן להקלט ואני קצת בלחץ, וכמו כן אני גרה בחו"ל)
1. כל ערב אני צמודה למפזר החום בבית, הוא נמצא על המיטה ומחמם את כל איזור הגוף התחתון- האם יש בכך סיכון כלשהוא?
2. מתי ניתן יהיה לעשות אולטרסאונד ראשון על מנת לשמוע דופק ולראות שהכל בסדר?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/03/20081 - לא
2 - בשבוע 6
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיבוכים בבדיקת דיקור מי שפירדנה ה.14/03/2008
שלום לרופא, ותודה על המענה לתשובתי הקודמת.
קראתי באינטרנט מאמר בעברית של רופא ישראלי מ 1992 שטוען -
שביילודים שנדקר שק מי השפיר שלהם (בדיקור מי שפיר) נמצא שיעור גבוה יותר של מצוקה
נשימתית ודלקת ריאות, ו/שכיחות גבוהה יותר של הפרעות אורטופדיות.
האם זה נכון?????
ד``ר יורם גלעדי14/03/2008אין קשר בין דיקור מי שפיר ובעיות נשימתיות בילוד, יש קשר בין ביצוע בדיקת סיסי שליה או דיקור מי שפיר בשלבים מאד מוקדמים של ההריון (שבוע 9-10 ) לבין בעיות אורתופדיות בעובר וזו אחת הסיבות בגללן בדיקות אלו לא מבוצעות בשלבים המוקדמים של ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטן קטנה להירוןמיכל14/03/2008
שלום רב,
אני בשבוע 35 פלוס, ויש לי בטן קטנה שנראית כמו חודש חמישי ,שישי.
מבנה גופי מלא , האם זה נורמלי שיש בטן קטנה בשבוע כזה?
כל הבדיקות תקינות,
ועשיתי אולטראסאונד בשבוע 34 + 2 והעוברית שקלה 2.100 האם זה תקין לשבוע הזה?
השיליה קידמית כעת, האם זה בסדר?
(בעבר היה שיליה אחורית)
האם יש מקום לעובר שיש בטן קטנה?
האם בשבוע 36 נכנסים לחודש תשיעי?
אשמח לקבל חוות דעתך. בתודה מראש.
המודאגת מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/03/2008
1 - 2100 נחשב משקל תקין לשבוע 35 .
2 - מה שחשוב הוא גודל העובר וכמות המים. במידה והכל תקין אין חשיבות לגודל הבטן.
3 - כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח בדיקה - שאלה שלא נענתה...מיכל13/03/2008
שלום רב,
אני בשבוע 12 להריון ועשיתי בדיקות שיגרתיות - האם הן תקינות?
סימנתי בכוכביות (***) את הערכים שלא היו בתחום ואת מה שנראה לי לא מובן או לא תקין.
בנוסף, אני מעוניינת לדעת מה בודק O RH ומה ההשלכה לכך שתשובת הבדיקה הינה חיובית.
תודה.
כימיה בדם
Glucose (B) | mg/dl | 80
המטולוגיה-כללי
***Blood Group+Rh לא להצלבה | O Rh Positive
Coombs Indirect Ab.scree | NEGATIVE
המטולוגיה- ספירת דם - מכשיר
5.9 WBC-Leucocytes | 10*3/micl |
4.02 RBC-Red Blood Cells | 10*6/micl |
12.5 Hemoglobin | g/dl |
37.5 Hematocrit | % |
MCV-Mean Cell Volume | fl | 93
MCH-Mean Cell Hemoglobin | pg/cell | 31.1
CHC-M.Cell Hb cont. | g/dl l | 33.3
RDW-Red Cell Distri.Width | % | 12.7
Platelets | 10*3/micl | 225
MPV-Mean Platelet Volume | fl | 11.4
Neutrophils % | % | 70.3
*** Lymphocytes % | % | 21.9 (הטווח בין 22 ל- 44)
Monocytes % | % | 7.4
Eosinophils % | % | 0.2
Basophils % | % | 0.2
Neutrophils # | # | 4.18
Lymphocytes # | # | 1.3
Monocytes # | # | 0.44
Eosinophils # | # | 0.01
Basophils # | # | 0.01
שתן-כללי
PH (U) | 5.5
Nitrit (U) | NEGATIVE
Ketone (U) | NEGATIVE
Glucose (U) | NORMAL
Urobilinogen (U) | NORMAL
Bilirubin (U) | NEGATIVE
Protein (U) | NEGATIVE
Leucocytes (U) | NEGATIVE
Erythrocytes (U) | NEGATIVE
בקטריולוגיה
Syphilis Ab (ELISA) | NEGATIVE
***צמיחה מעורבת של מספר סוגי חיידקים | Urine Culture
אנדוקרינולוגיה
1.08 TSH | mIu/l |
וירולוגיה
Hepatitis B Surface Ag | NEGATIVE
Hepatitis C Ab(EIA) | NEGATIVE
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות
ד``ר איילון לחמן14/03/2008למיטל שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמחכה לתשובה...
מיכל14/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקות
ד``ר איילון לחמן14/03/2008למיטל שלום.
O RH מתיחס לסוג הדם שלך שהוא O חיובי או פלוס.הסימון השני שסימנת מתיחס לתרבית השתן-שם תערובת חידקים משמעותה שהבדיקה לא נעשתה בצורה נכונה. יש לחזור עליה. אם עדין תערובת-לקחת אנטיביוטיקה. בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
מיכל15/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השתרשותיובל13/03/2008
שלום ד"ר,
מהי תקופת ההשתרשות של העובר?
במהלך איזו שבוע זה קורה ולמשך כמה זמן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השתרשות.
ד``ר איילון לחמן14/03/2008ליובל שלום.
ההשתרשות מתחילה כ48 שעות לאחר ההפריה,עם הגעת הביצית המופרת לרחם.השיליה הרי צומחת וגודלת לאורך כל ההריון.בעצם ממשיכה את ההשתרשות.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תבחין מרובעהילה13/03/2008
שלום
אני בת 38 בהריון ראשון.
עשיתי שקיפות עורפית+דם וסקירת מערכות מוקדמת ויצא תקין.
אני ממש חוששת מבדיקת מי שפיר ומעדיפה להמנע מלבצע אותה, לכן עושה את כל הבדיקות האפשריות.
הרופא נתן לי הפנייה לבדיקת דם לתבחין המרובע.
רציתי לדעת מה הפער בתוצאות בין התבחין המשולש בלבד לבין התבחין המרובע? האם הוא משמעותי?
האם אפשר להסתפק בתבחין המשולש?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד``ר יורם גלעדי14/03/2008השאלה נענתה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מערכות מוקדמתהילה13/03/2008
שלום
בבדיקת סקירת מערכות מוקדמת קיבלתי תוצאה מסוימת נמוכה שאיננה מובנת לי. אודה לכם על הסברה.
Merz 15w5d 41.40 OFD
תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרהסאונד.
ד``ר איילון לחמן14/03/2008להילה שלום.
האמת שהשורה לא ברורה גם לי.ממליץ שתשאלי את מבצע הבדיקה.חוץ מאשר המדובר ב15 שבועות ו5 ימים,ההמשך לא ברור.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)