מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריון( קצת בעייתי ) וטיסהנורית02/03/2008
שלום
לאחר הפלה והפלות חוזרות במשפחה, עברתי בדיקות קרישה בבלינסון
התגלה שאכן יש בעיהשל קרישיות ואני מזריקה כל יום קלקסן 80 מ"ג ובנוסף לוקחת קרטיה
באולטרסאונד אחרון נאמר לי גם שהשיליה חוסמת את הפתח.
תכננו לטוס לחו"לבזמן הקרוב אך אני חוששת כיוון שכבר עברתי הפלה וההריון הנ"ל הוגדר כהריון בסיכון
אני בשבוע 12
האם מותר לטוס בהריון? עד מתי?
והאם לאור כל הבעיות הנ"ל מומלץ לי לא לטוס?
תודה
נורי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/03/2008ערב טוב נורית
בעיקרון אין בעיה לטוס בהיריון, ובטח שלא בשלב הזה.
לנשים עם קרישיות יתר טיסות (ועיקר ממושכות) עשויות להוות סיכון להיווצרות קרישי דם בגפיים).
את נוטלת טיפול ועל פניו אמורה להיות מוגנת.
אבל אכן את בהיריון עם סיכון ולכן השאלה האם לקחת צ'אנסים ולטוס במקומה.
אני מציע שתתייעצי עם הרופא/ה שלך שמכירים את התיק שלך וביחד תחליטו האם יש צורך בביטחון יתר או שאין מניעה לטיסה קצרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחות חמות מאודטל02/03/2008
שום
אני בשבוע 10+ ,מתקלחת מקלחות חמות מאוד של בערך 41 מעלות , השבוע קראתי בספר של בר שמקלחות חמות עלולת ליצור מומים במערכת העצבים המרכזית ולהתקלח בלא יותר מ- 39 מעלות! לא ידעתי על כך ולכן הרשיתי לעצמי להגיע למעלות כאלה! יש ממש בטענה הזאת? איך מאבחנים מומים כאלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/03/2008שלום לך!
אם מדובר במקלחת בלבד לא נראה לי שזה בעייתי.
לדעתי הכוונה הייתה להמנע מאמבטיות חמות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי תוצאותליאור02/03/2008
1:9822 לפי גיל ובדיקות
לפי הגיל בלבד 1:1436
בת 23 שקיפות עורפית תקינה,וסקירה מוקדמת תקינה
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר02/03/2008המשך מעקב הרופא/ה שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVהילה02/03/2008
ד"ר שלום,
אני בשבוע 8+2 היריון ראשון.
ביצעתי לפני כשבועיים בדיקות דם ראשוניות וביניהן בדיקת CMV
אודה לך אם תפענח לי את התוצאה מכיוון שאני חוששת:
CMV IgG תוצאה 1.7IU/ml(גבוהה מהנורמה)
CMV IgM תוצאה NEGATIVE
TOXOPLASMA IgG תוצאה 0 (נמוכה מהנורמה)
TOXOPLASMA IgM תוצאה NEGATIVE
תודה רבה,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר02/03/2008זה אומר שבעבר נחשפת לוירוס ה- CMV וכעת אין עדות לבעיה פעילה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ייעוץ לגבי תוצאות לבדיקותויק02/03/2008
שלום ד"ר
מבקשת ייעוץ לגבי תשובות של חלבון עוברי - בת 28
חלבון עוברי AFP - 1.13
HCG - 1.72
UE3 - 0.90
הסיכון לפי גיל בלבד -1:028
הסיכון לפי גיל בשילוב עם תוצאות הבדיקות - 1:1154
כמו כן -
בשקיפות עורפית לפי גיל: 1:1027
סיכון משוקלל: 1:6843 דם:1:10000
סקירה מוקדמת היתה מצויינת.
לא תכננתי לבצע את בדיקת מי שפיר,
אנא דעתך על תוצאות הבדיקות.
תודה מראש!
ויק* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא כאן המקום להחליט
ד''ר בני שכטר02/03/2008עלפ פניו נראה תקין.
אבל זה לא המקום להחליט האם יש צורך בדיקור מי שפיר.
את זה צריך לעשות יחד עם הרופא/ה שלך שמכירים אותך ואת כל הרקע שמסביב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קוליקדיאנה02/03/2008
שלום, אני אמא לתאומים בנים בני 5 חודשים. כמו שהרבה קראתי -הקוליק עובר עד 3-5 חודשים, אך אצלנו לא רואים סוף שלהם ועם תאומים זה פשוט נוראי כבר 5 חודשים סובלים בלילות, קמים כל 5-10 דקות. הם סובלים מגזים גם לפני וגם אחרי האוכל, ביום פחות אךבלילה הכאבים מתגברים.
מה לעשות? כי מה שאפשר כבר ניסינו. אולי יש להם עדיין תגובה ללקטוז?ויש להם פליטות ביום, ובלילה אין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רפואת ילדים
ד''ר בני שכטר02/03/2008אני מציע שתפני לפורום רפואת ילדים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום.שני02/03/2008
האם מותר לרקוד ללא חשש בכל שלבי ההריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בכייף
ד''ר בני שכטר02/03/2008כל עוד שלא משתוללים בצורה מוגזמת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות אולטרסאונדליאור02/03/2008
bpd- 46 מ"מ מה זה bpd?
femur len? מה הפירוש?כשאולטרסאונד מראה שבוע יותר ב-bpd לפי שבוע 20.2 46 מ"מ ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובות
ד''ר בני שכטר02/03/2008שלום לך~
BPD מודד את המרחק בין עצמות הרקה של העובר (בעצם את הרוחב של הגולגולת9 ואם בשבוע 20 הוא גדול בשבוע, זה לא אומר כלום.
המדד השני מתייחס לאורך עצם הירך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהfuny02/03/2008
שלום רב,
יש לי כמה שאלות בבקשה :
1. האם אני יכולה כבר להתחיל לקחת ברזל ולא לחכות לשבוע 12 בהמלצת הרופא (שבוע 4+10 ימים)
RBC 3.78 M/UL ( 3.90- 5.40)
HEMOGLOBIN 11.10 G/DL ( 12.00- 16.00)
HEMATOCRIT 33.30 %
2. לאחרונה אני ממש סובלת מקשיי נשימה, ואז גם הלחץ דם שלי עולה, אתמול זה הגיע לערך 144 על 96, מה ניתן לעושות במקרה כזה בבקשה ?
המון תודה ושבוע טוב!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר02/03/2008נטילת הברזל לא אמורה להזיק, אבל לחצי הדם שלך מוגברים ולא תקינים.
בשני המקרים כדאי לגשת לרופא המטפל ולא להמתין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לאחר הפלה מלאכותיתדנה01/03/2008
שלום,
אני בת 27 בהריון לא רצוי בשבוע חמישי ומתכוונת לבצע הפלה מלאכותית (הבנתי שכמה שיותר מוקדם יותר טוב).
עם זאת, מאד חשוב לי להכנס להריון בעתיד הקרוב מאד.
לכן חשוב לי להבין איך הפלה כזאת עלולה להשפיע על הסיכויים להכנס להריון, לעבור הריון ולידה תקינים וללדת תינוק בריא.
הנושא מאד דחוף, אודה על תשובתך המהירה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תודה לאל אנחנו במאה 21
ד''ר בני שכטר02/03/2008וצורות הפסקות ההיריון השונות (כדורים או גרידה) נעשות באופן די בטוח.
לכן לרוב אין שום בעיה להרות שוב במועד מאוחר יותר.
אולם יש לדעת שעדיין אין 100% בשום פרוצדורה רפואית וסיבוכים תמיד עשויים לקרות.
תתייעצי עם רופאך ותחליטי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מצב מתח נפשיטלי01/03/2008
שלום!
אני נמצאת בשבוע 17. כל פעם במצבי לחץ מתחילים לי כאבי בטן תחתונה. מצב ממש לא נעים ומפחיד. ממחר אני נכנסת לתקופה של 30 יום מתח נשפי עצום (אבא של בעלי, שאני ממש לא מסתדרת איתו, בא לבקר מחו"ל). אין שום סיכוי, שאוכל להחזיק את עצמי בידיים ולא להתעצבן. האם יש תרופה בטוחה בישבילי בימים אלו? לפני הריון מדי פעם השתמשתי בקלמנברין.
אודה על התשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש אופציות שונות
ד''ר בני שכטר02/03/2008אבל זה לא המקום להמליץ על טיפולים.
פני לרופא/ה שלך להמשך מעקב והחלטה לגבי טיפול אפשרי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול והריון- דחוף בבקשה!שושנה01/03/2008
אני בשבוע השמיני להריון. אתמול היה לי יום קשה והשתכרתי מאד. שתיתי 4-5 כוסות של וודקה רד בול. מה הסיכונים שעלולים להיגרם לעובר? האם יש משהו שאני יכולה לעשות על מנת לצמצם את הנזק? האם נגרם נזק בוודאות וכיצד ניתן לגלות את הנזק בהקדם אם נגרם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אי אפשר לדעת
ד''ר בני שכטר01/03/2008האם נגרם נזק ולא ניתן להעריך אותו כעת.
מדאיג שאת אומרת שעבר עליך יום קשה ולכן השתכרת.
האם את סובלת מבעיה דיכאונית? האם את סובלת מאלכוהוליזם?
לא הייתי מציע לך לחזור על הסיפור הזה וכמו כן הייתי מציע לפנות לעזרה, אם יש לך בעיה מהסוג שציינתי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאלכוהול וסמים לד"ר
שושנה01/03/2008אין לי בעיה כלשהי עם אלכוהול.איני נוהגת לשתות כמעט.אך אתמול ברגע של משבר שתיתי.
לא הצלחתי לקבל תשובה מספקת לשאלתי
האם על לשקול בדיקת מי שפיר?(גילי לא מצריך זאת)האם עדיף הפלה במקרה כזה? ולמנוע אסונות בעתיד?
בבקשה ארצה לקבל את כל ההמלצות גם אם הם כרוכות בכאב.
אני חוששת מאוד מהריון לא תקין.
האם למרות השימוש החד פעמי בשתייה זה עלול לגרום למום חמור? בדרכ מדברים על מומים כאשר האם שותה בתדירות קבועה במהלך ההריון.
האם יכול להיות שכלום לא נפגע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
ד''ר בני שכטר02/03/2008בדרך כלל אכן מדובר על שימוש קבוע.
האם נגרם נזק ספציפי בשל כמות האלכוהול הנתונה? לא יודע, תתקשרי למרכז הטרטולוגי בתל השומר או בהדסה עין כרם ותבררי שם.
האם יש צורך בשל כל בדיקור מי שפיר. סביר להניח שלא, יותר חשובות הסקירות באולטרה-סאונד.
בכל אופן פני לרופא/ה שלך להמשך מעקב ויעוץ מתאים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון אנטיטטנוסיפית01/03/2008
שלום,
האם מסוכן לקבל חיסון אנטיטטנוס במהלך הריון? האם זה יכול לפגוע בעובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון.
ד``ר איילון לחמן01/03/2008ליפית שלום.
כדאי להתיעץ עם נותני החיסון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת תבחין משולשאורחת*01/03/2008
נקבעה לי ליום א' הקרוב בדיקת תבחין משולש. ביום א' אהיה בשבוע 16+6 (יום לפני שבוע 17).
האם כדאי לחכות לשבוע 17 או שמועד הבדיקה שנקבע לי לא אמור להשפיע על התוצאה? (כי קראתי שהמועד האופטימלי הוא שבועות 17-18)
עליי לציין שחשוב לי שתוצאותיה של הבדיקה יהיו מהימנות כמה שיותר מכיוון שעל סמך תוצאותיה אצטרך להחליט אם לעשות דיקור מי שפיר.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תבחין משולש.
ד``ר איילון לחמן01/03/2008לאורחת שלום.
קודם כל מבחינת התאריך כשאת מגיעה לשבוע ה-17,סימת 17 שבועות.כמו שמי שהוא בן שנה כבר סיים שנה.בכל מקרה יום לכל כיוון הינו חסר משמעות. החשוב שגיל ההריון אומת גם בבדיקות אולטרהסאונד.אגב בכל מקרה אם התשובה אינה תקינה יש לבצע בדיקת מי השפיר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיואשתמזל01/03/2008
עברתי גרידה לפני שנה בשבוע 14 עקב מום בעובר, כעת מזה 6 חודשים אני מנסה להיכנס שוב להריון וזה לא מצליח לי חודש שעבר הירגשתי את הביוץ קיימנו יחסים יום לפני ומאז יום כן יום לא בדיוק כמו שהבנתי שצריך, ואז בתאריך המדויק היגיע המחזור אני מיואשת! איך זה יכול להיות שאני באמת נצמדתי "לתכנית" ובכל זאת אני לא מצליחה להיקלט , אני אציין שההפלה היתה בהרדמה מלאה אולי פגעו לי במשהו כי אין לי בעיה להיכנס להריון כל ההריונות שלי היו מתוכננים ויש לי שני ילדים מתוקים. אני בת 35 אולי תייעצו לי מה לעשות? לדעתכם יש צורך בבדיקה של רופא הנשים שלי? מחכה לתשובה תודה מזל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא להתיאש.
ד``ר איילון לחמן01/03/2008למזל שלום.
קודם כל זה בהחלט רעיון טוב לגשת לרופא הנשים שלך.בנוסף מתח נפשי כמו זה שלך בהחלט מפריע להיכנס להריון.-אז נא להירגע.דבר אחרון הזמן הממוצע של כניסה להריון ללא טיפול הינו שנה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לצוות הרפואי על התשובה המהירה.
מזל01/03/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים חברותיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)