מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שבוע חמישיסיוון13/02/2008
אני בשבוע חמישי ואני סובלת מכאבי גב ובטן איומים. אני לא יכולה לישון בלילה.
האם זה ייתכן בשלב זה או שעליי ללכת ולבדוק.
טרם עשיתי אולטרסאונד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני מציע ללכת לבדיקה
ד''ר רמי אבירם13/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כמה שאלות על התהליך ההורמונלי בגוףבת 3212/02/2008
קצת רקע,
בת 32 לאחר ירידה של 50 ק"ג במשקל (הייתי מאד שמנה), אחרי הפסקת נטילת גלולות במשך 10 שנים, הוסת הטבעית איננה כבר מאוגוסט האחרון.
בדיקות הראו רמות נמוכות של הורמונים (פרוגסטרון וכו') בזמן מחזור ולאחריו (את המחזור המלאכותי קיבלתי באמצעות גלולות שלקחתי במשך שבועיים).
מעקב זקיקים לאחריו הראה שאין ביוץ, עובי רירית קטן....אך השחלות לא פוליציסטיות.
כבר חמישה ימים נוטלת פרוברה כדי שיהיה דימום שלאחריו אוכל גם לבצע בדיקות וגם לקחת איקקלמין מהיום החמישי לדימום.
רוצה לדעת מה קורה בגוף לאחר נטילת הפרוברה, מתי אני אמורה לקבל דימום? מה יוצר האיקקלמין בגוף? מהן תופעות הלוואי שלו...הרופא אמר לי שתופעת הלוואי היחידה היא הריון מרובה עוברים...
כמובן מאד שאני רוצה להרות, קצת מיואשת שלא הכל תקין אצלי ברמה ההורמונלית....
אשמח לתשובות. ותודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם13/02/2008די ברור שיש לך כעת בעית ביוץ על רקע לא ברור.יתכן ועדיין עודף משקל ויתכנו גם סיבות אחרות.הדימום אחרי פרוברה מותנה בכמות אסטרוגן שיוצרת רירית רחם.במידה וחסר אסטרוגן רירית הרחם לא תהיה מספיק עבה ולא יהיה דימום אחרי הפרוברה.איקקלומין היא תרופה להגברת הביוץ ורוב הנשים מגיבות טוב לתרופה.חלק אינן מגיבות.תופעות הלוואי הן הריון מרובה עוברים,יצירת ציסטות בשחלות כחלק מגירוי יתר ועוד.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התשובה ושאלה נוספת
בת3213/02/2008ראשית עליי לציין שאני כעת ללא עודף משקל בכלל.
מניחה שהירידה הדרסטית במשקל והורדת מסת הקילוגרמים תרמה חלק לא מבוטל בבעיית ההורמונים.
כמה זמן מסיום נטילת הפרוברה אני אמורה לקבל דימום? זאת אומרת מתי לפנות לרופא במידה ואיני מקבלת דימום? ואם אכן לא אקבל כיצד ניתן יהיה לפתור זאת?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה
ד''ר רמי אבירם14/02/2008שבועיים לאחר סיום הפרוברה אם לא יהיה דימום להודיע לרופא.
במידה ולא יהיה דימום יש פתרונות אחרים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימומים בתחילת הריוןר12/02/2008
שלום, אני בהריון בשבוע חמישי+ 4 ימים לאחר הזרעה. שלשום הופיעו לראשונה הפרשות חומות בניגוב. היום התחיל דימום קל שמופיע בעיקר כשאני הולכת לשרותים שמלווה גם בהפרשות חומות. פניתי למיון- בטא 3947, שק הריון תוך רחמי 9 מ"מ ללא שק חלמון או קוטב עוברי. נצפה גם גופיף צהוב בגודל 26*21. בבדיקה וגינאלית שרופא ערך לי יצא גוש שרופא שלח לבדיקה פוטולוגית. יש לי כמה שאלות שמתוך לחץ לא שאלתי במיון:
1. האם שק הריון כפי שנצפה אצלי תקין לשבוע שבו שאני נמצאת?
2. האם הגוש שיצא יכול להיות שק הריון שנצפה לפני זה באולטרה סאונד? אם לא , אז איזה גושים עוד יכולים לצאת?
3. מה זה הגופיף הצהוב שנצפה באולטרהסאונד?
תודה מראש, וסליחה על אורך השאלות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר12/02/2008שלום לך!
1. כן יכול להיות מתאים
2. גם יכול להיות, אבל אני מניח שלאחר מכן היא הייתה רואה ששק ההיריון נעלם מתוך הרחם
3. הגופיף הצהוב זהו האיזור בשחלה, שמתוכו יצאה הביצית בזמן הביוץ. תפקידו כעת הוא לתת תמיכה הורמונלית להיריון במידה ויש והוא אכן נקלט ברחם. במידה ואים היריון הגופיף הצהוב נפסג לאיטו.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא נמוכהנעמה12/02/2008
מחזור אחרון היה ב3/1. בדיקת בטא מהיום הראתה ערך של 87.7 mIU/mL. האם עדין יש סיכוי שמדובר בהריון תקין? (אולי הביוץ התאחר?) מה מומלץ לעשות? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר12/02/2008להמשיך ולעקוב אחרי רמת ההורמון בעוד יומיים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאומיםטל12/02/2008
שלום,
אני בשבוע 13 עם תאומים.
יש לי כמה שאלות:
1. מתי ניתן יהיה לדעת את מין העוברים? יש לי סקירה בתחילת שבוע 14, האם בסקירה אפשר יהיה לגלות זאת?
2. אני לוקחת חומצה פולית 5 מ"ג ואומגה 3 להריון. האם זה בסדר להמשיך בזה, ועד מתי צריך?
3. האם מותר לי לישון על הבטן? עד מתי?
4. האם סקירה מוקדמת מתבצעת באולטראסאונד וגינלי או בבטן? מתי "עוברים" לאולטראסאונד בבטן?
5. האם זה בסדר שאני מתקלחת במים חמים מאוד, או שזה יכול להזיק?
6. היו לי דימומים עד לפני שבוע, במשך כמעט כל השליש הראשון. האם קיום יחסי מין יכול לפגוע בעוברים?
תודה וסליחה על ריבוי השאלות...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008בשבוע 14 ניתן לזהות את מין העובר.
המשיכי בטיפול אבל ניתן להסתפק בחומצה פולית של 0.4 מג
מותר לישון על הבטן
הסקירה היא וגינלית
אפשר להתרחץ במים לא חמים מדי
אפשר לקיים יחסים אם אין דימום והשליה לא נמוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקוליפידוזיס מסוג 4 (ML4- Mucolipiדנה12/02/2008
גילו אצל אחותי שהיא נושאת את הגן של מוקוליפידוזיס מסוג 4 (ML4- Mucolipidosis Type IV.
בעלה הופנה לעשות בדיקות דם גם הוא. שאלתי היא האם הסיכוי שלעובר תהיה את המחלה קיים רק אם שני ההורים נשאים? והשאלה השניה הינה האם ניתן לזהות את האם העובר חולה בה במהלך ההריון - בדיקות מי שפיר או אחרות? תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008העובר יהיה חולה רק אם שני ההורים נשאים בסיכוי של 1:4
במידה ושניכם נשאים יבדקו את העובר במי שפיר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המוגלוביןאורי12/02/2008
שלום ובוקר טוב
אני נמצאת בשבוע ה-17 עם המוגלובין של 10.6. האם עליי לקנות סלו פה רגיל או סלו פה פוליק...
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סלו פה פוליק פעמיים ביום
ד''ר רמי אבירם12/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצות שריריםנעמה11/02/2008
שלום רב.
אני בשבוע ה-24 בהריון תאומים, היה לי מקרה של התכווצות קשה ביותר בקרסול למטה מצד ימין, אני יודעת שנשים בהריון נוטות לסבול מתופעה זו יותר מברגיל וכבר חוויתי זאת אך במקרה הזה כף רגלי התעוותה, זזה הצידה ועלתה למעלה כאילו שאני בובה על חוטים ומישהו מושך לי בחוט, הכאבים היו בלתי נסבלים וזה נמשך מספר דקות. כל מה שעשיתי אני ובעלי לא עזר עד שזה השתחרר מעצמו רציתי לדעת האם יש איזה תרגיל או מה אפשר במידה ומקרה זה יחזור?
תודה מראש נעמה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008יתכן והיה נקע בקרסול ולא התכווצות שרירים.במקרה כזה הטיפול הוא בחבישה אלסטית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דםאירית11/02/2008
שלום
אני בשבוע 9 ועשיתי בדיקות דם ושתן בתחילת השבוע,
התוצאות יצאו בגדול בסדר, יש לי כמה שאלות בבקשה:
TSH=0.6- שזה בגבול התחתון- האם זה אומר שיש לי תת פעילות של בלוטת התריס? מה המשמעות
RBC=3.92 - זה מתחת לגבול התחתון- מה המשמעות של מעט כדוריות דם אדומות?
HB=11.5 - התחלתי לקחת כדורי ברזל וחומצה פולית, האם יש עוד משהו שעלי לעשות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008לא ברור מדוע שלחו TSH .אם התוצאה תקינה את צריכה רק תכשיר ברזל וחומצה פולית.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות של בדיקת שתןנגה11/02/2008
שלום ,
חזר לי תוצאות של בדיקת שתן , ויש לי תור רק שבוע הבא לרופאה, הייתי שמחה לדעת האם יש משהו לא תקין בהם
כי רשום שיש תערובת חיידקים בתרבית
להלן התוצאות:
URINE-CULTURE תערובת חידקים
SG 1.00 SG
LEUCOCYTES UR. 25.00 LEUK.\UL
NITRITE NEGATIVE
PH (URINE) 5.50
PROTEINE UR NEGATIVE
GLUCOSE URINE NORMAL MG/DL
KETONES NEGATIVE
UROBILINOGEN NORMAL MG/DL
BILIRUBIN UR NEGATIVE
ERYTHROCYTES NEGATIVE* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008הבדיקה ככל הנראה תקינה אבל לא בוצעה כמו שצריך.אפשר לחזור עליה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוששתאלמונית11/02/2008
שלום לך ד'ר...
אני בשבוע ה 8 ואתמול היה לי אולטרסאונד ראשון בו הרופאה ציינה כי שק החלמון מוגדל
בערך 4 ס"מ משהו כזה וכנראה שהוא עומד להיפרד מהעובר ואז השלייה תתחיל לתפקד כששאלתי אם זה בסדר היא אמרה נקווה לטוב.... מזה אומר מבחינתי הדבר עלול להיות מסוכן או שאין מקום לדאגה???
ובאיזה שבוע בכלל אמור להיפרד השק מהעובר????
ועוד שאלה כאבי מחזור בשבוע זה הם נורמליים ??????? בבטן התחתונה משהו שהולך וחוזר לסירוגין ..
יום טוב לכם !!.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008האולטראסאונד תקין והכאבים הם נורמלים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער וכניסה להריוןהילה11/02/2008
שלום,
האם הסרת שיער באינפרא אדום מוריד את הסיכויים להיכנס להריון ו.או משפיע על ההריון במידה ויש הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008הסיכוי להריון לא יורד בטיפול זה ולא ידוע האם יש השפעה על ההריון עצמו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סיסי שלייהלילי11/02/2008
אני בשבוע 14
קראתי בספרים שיש בדיקה שנקראת סיסי שלייה המבוצעת בשליש ראשון.
הרופא שלי שלח אותי רק לשקיפות עורפית ולבדיקת דם PAPP1
ולסריקת מערכות בשבוע 15-16.
למה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם12/02/2008סיסי שליה היא בדיקה פולשנית שיכולה לסכן את ההריון.יתר הבדיקות לא פולשניות ולכן לא מסכנות את ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חוםסיגל11/02/2008
שלום רב,
בשבוע 5 הייתי מקוררת והיה לי 38.3 חום .
ממחקרים שקראתי הסיכון בחום עד לשבוע 6 הם של אי סגירת התעלה העצבית neural tube .
האם קיים סיכון בחום כזה לנזק לעובר?
מהם הבדיקות שיכולות לגלות האם נגרם נזק? (חלבון עוברי, מי שפיר?)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008זה לא החום הגבוה שקובע אם יהיה נזק לעובר אלא איזו מחלה היתה והאם היא פגעה בעובר.מחלת חום אינה סיבה למי שפיר אבל בהחלט לבדיקות אולטרהסאונד יסודיות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם הבחילות אמורות לשתק אותי בבית ?מיכאלה11/02/2008
אני לא יכולה לזוז מהבית כבר שלושה שבועות
ואני בשבוע 8 .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008הבחילות לא אמורות לשתק אותך אבל אני מבין שאת מרגישה רע.תנסי ארוחות קטנות לעתים קרובות ותרופות נגד בחילות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה אלכוהוליסט/ית?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)