מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ויטמין A במולטיויטמין מטרנהמיכל29/02/2008
שלום,
אני בשבוע 17 להריון ולוקחת מזה חודש מולטיויטמין של מטרנה לנשים הרות המכיל גם חומצה פולית.
אני מבינה שצריך להזהר מעודף של ויטמין A.
בפורום תזונה ראיתי שכמות ויטמין A המומלצת במולטיויטמין היא 7700 מיקרו גרם, אך על הקופסא מצויין ב-IU :
Vitamin A (acetate) 1500 IU
Beta-Caroten (a source of vitamin A) 1500 IU
ומצויין שזה ביחד 38% מה-RDA. קיבלתי תשובה בפורום תזונה כי 7700 מיקרוגרם הם כ-2500 IU (בעוד שאם מחברים את הויטמין A והבטא-קרוטן במטרנה מקבלים 3000) ובכל זאת לא ידעו לענות לי במאת האחוזים בפורום תזונה האם כדאי לי להחליף את הפורמולה או לא והפנו אותי לפורום רופאים.
החשש שלי הוא שיש כמות גדולה מדי של ויטמין A (אם כי זוהי פורמולה מוכרת הנמכרת בארץ במיוחד לנשים בהריון)
אודה לתשובתם,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין A
ד``ר איילון לחמן01/03/2008למיכל שלום.
אכן שאלה מאד מענינת,האמת שאין לי תשובה עליה.לגבי מטרנה,מאחר והיא מאושרת עי משרד הבריאות,אני מניח שהחומרים נבדקו.אולי כדאי לך לפנות למשרד הבריאות?.אגב באמת כל הכבוד על הרצינות והמאמץ שאת משקיעה.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלוטת התריס בהריוןאני28/02/2008
1 4.20- 0.35 mIU/L 0.86 TSH
1 ערכי ייחוס שונו.
האם הבדיקה תקינה?{למרות שנמצאת בטווח הנורמה..האם לא נראה שקיימת בעיה בבלוטת התריס שמצריכה טיפול?} אציין כי אני בהריון בשבוע 14
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בלוטת התריס.
ד``ר איילון לחמן28/02/2008הערכים יצאו בתחום הנורמה,כפי שאת בעצמך כותבת. אז איפה הבעיה..?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בלטת התריסאתי28/02/2008
שלום
אני בשבוע 10 עם תאומים, הרופא שלך אותי לבדיקות דם, בדיקת TSH שלי חזרה מתחת למינימום 0.14 כאשר המינימום 0.38
מה עליי לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר TSH.
ד``ר איילון לחמן28/02/2008לאתי שלום. המשמעות היא שבלוטת התריס אצלך מפרישה את הורמון הטירוקסין בכמות גבוהה מדי.ממליץ להתיעץ עם רופא אנדוקרינולוג-מומחה לבלוטות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
טל02/03/2008מה שמוזר הוא שה- T3 וה- T4 בנורמה!!! רק ה- TSH נמוך! יש מצב שההריון משפיע? לפני חודשיים ( בדיוק לפני ההפריה) הערכים היו תקינים!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהחלט יתכן
ד''ר בני שכטר02/03/2008שהירידה היא עקב ההריון.
אבל עדיין כפי שציין ד"ר לחמן, כדאי לחזור עם הבדיקות לאנדוקרינולוג לראות מה הלאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בישבן השמאליאתי.ד28/02/2008
אני יודעתש זאת אולי שאלה מצחיקה
אבל כמעט מתחילת ההריון כואב לי בישבן השמאלי קרוב לעצם הזנב
הרופא שלי אמר שזה קשור להתרחבות האגן האם זה נכון?
האם יש משהו שאפשר להקל על הכאב?
זה כואב שכמה משינה בגב התחתון , או שאחרי שהולכת הרבה זמן
אשמח לדעת אם זה תקין או שאני צריכה לבדוק את זה
אני בשבוע 17
תודה רבה
אתי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ישבן.
ד``ר איילון לחמן28/02/2008לאתי שלום.
הבעיה נשמעת כבעיה נוירולוגית עקב לחץ בעמוד השדרה על העצבים. ממליץ להתיעץ עם רופא אורטופד.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
אתי.ד28/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- השרשהנועה28/02/2008
שלום,
אני מנסה להיכנס להריון. כל נושא הביוץ כבר די ברור לי, אבל רציתי לשאול שאלה בנושא ההשרשה בדופן הרחם. מה אני יכולה לעשות כדי לעזור לתהליך ההשרשה או שזה לחלוטין לא תלוי בי ובהתנהגות שלי? האם צריך לנוח ביום יומיים האלה? אולי להפך, לעשות פעילות גופנית? להיות סופר רגועה, בלי עצבים והתרגשות? מה יכול לעזור? מה יכול לקלקל?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השרשה
ד``ר איילון לחמן28/02/2008לנועה שלום.
תהליך ההשרשה כלל אינו תלוי רצונית בך.אחרת הינו יודעים כיצד למנוע השרשת הריון לא רצוי למשל.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הכתמות חומותיפית28/02/2008
שלום,
אני נמצאת כעת בשבוע 14 +2, בתחילת ההריון (בין שבועות 6-8) היו לי הכתמות חומות ומצב זה הוגדר כ"הפלה מאיימת". לפני כשבוע שוב הופיעו ההכתמות, נשלחתי לבצע אולטראסאונד ונמצא שהכול תקין, היה דופק, שלייה תקינה (פונדלית) וצוואר רחם סגור לחלוטין.
עדין גם לאחר שבוע יש לי הכתמות ומאתמול הן התחזקו (עדין לא דם), מה יכולה להיות הסיבה אם הכול היה תקין?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכתמות.
ד``ר איילון לחמן28/02/2008ליפית שלום.
ממליץ לך לגשת שוב להיבדק. ההפרשות יכולות קשורות להריון או מצוואר הרחם או הנרתיק. בדיקת רופא תעזור לאבחן הסיבה.
בברכה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתחסוי27/02/2008
להלן תוצאת בדיקת שקיפות עורפית שביצעתי האם התוצאות תקינות?
שקיפות עורפית 0.74
0.28 PAPP-A
FREE BETA HCG 2.45* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה
חסוי01/03/2008שאלה שלא נענתה אודה על קבלת תשובה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה
חסוי02/03/2008למה לא עונים לי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר02/03/2008שלום לך!
אינני זוכר את הערכים בע"פ, אבל נראה לי שתשובת בדיקות הדם תקינה.
בכל אופן בדיקת השקיפות עצמה היא תקינה לחלוטין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שילייה קדמית גבוההיעל27/02/2008
מה זה אומר, בשבוע 20.?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר?
ד''ר בני שכטר27/02/2008שהכל אחלה!!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צינוןאלמונית27/02/2008
האם מותר להיכנס להיריון בזמן צינון קשה (אין חום)?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמורה להוות בעיה
ד''ר בני שכטר27/02/2008.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תודה מראש על התשובה לשאלתילירון27/02/2008
שלום רב ,
1.אני בשבוע 9 להריון ורציתי לשאול אם זה נורמאלי /תקין לסבול מגלי חום - רוב היום יוצא ממני חום ( מהפה ) ובכלל הרגשה שכל הגוף חם מידיי.....
תודה מראש ,
לירון .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הכל יכול להיות
ד''ר בני שכטר27/02/2008כמעט ואין תופעות, מוזרות ככל שיהיו, שלא קיימות בהיריון.
בכל אופןאם את סובלת מכך, צייני זאת בביקורך הבא אצל הרופא/ה שלך והם יבדקו לעומק במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שחיהשירן27/02/2008
שלום רב
רציתי לשאול האם מותרת שחיה או לכל הפחות עמידה בבריכה בהריון?הכוונה לחודש שביעי שמיני
ושאלה נוספת על זקוזי.האם מותר כל הגוף או רק רגליים או בכלל לא?
תודה רבה רבה
יום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה מומלצת
ד''ר בני שכטר27/02/2008שחיה היא הספורט המועדף והמומלץ בהיריון.
מג'קוזי כדאי להמנע משום שזה יכול לגרום לירידה בלחץ הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- epi-noסתו27/02/2008
שלום,
היכן ניתן לרכוש את המכשיר שלא בקורס הכנה ללידה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חפשי ב-GOOGLE
ד''ר בני שכטר27/02/2008ותמצאי את המפיצים.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מריבה בהיריוןשני27/02/2008
אתמול היה לי ריב סוער עם קרובת משפחה - במהלכה התפרצתי, צעקתי והרגשתי איך הדופק עולה לי (היא מאוד הרגיזה אותי...).
אני בשבוע 15+4.
מאז אני מרגישה מעין כאב/דקירות בצד שמאל בטן תחתונה ושום מה גם הפסיקו בחילות הבוקר באותו הזמן.
האם עשיתי איזשהו נזק בכך שהייתי מעורבת פעילה בריב משפחתי?
תודה אני בלחץ...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא אמור לגרום לנזק
ד''ר בני שכטר27/02/2008אבל אם התחושות ממשיכות גשי להבדק, כדי שתוכלי להרגע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית - שאלה שלא נענתהמיכל27/02/2008
לא קיבלתי מענה לתשובתי, אז אני מנסה את מזלי בשנית...
שלום,
אני בשבוע 10 + 4 ימים והייתי היום לראשונה אצל רופאת הנשים. היא המליצה לי לעבור לחומצה פולית במינון 5 מ"ג. אני לוקחת חומצה פולית עוד לפני ההריון. תחילה לקחתי 5 מ"ג ואז עברתי ל- 400 מק"ג. בהתחשב בזה שגם במולטי ויטמין שקניתי (וטרם התחלתי לקחת) יש 200 מק"ג חומצה פולית לתבלית - האם כעת אני יכולה במקום 5 מ"ג לקחת 600 מק"ג (200 מק"ג מהמולטי ויטמין + 400 מק"ג מהכדורים שיש לי ממקודם)? האם יכול להגרם נזק כלשהו ממינון גבוה של חומצה פולית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובה
ד''ר בני שכטר27/02/2008שלום לך
לא אמורה להיות בעיה עם מינון של 5 מ"ג.
אינני יודע מדוע היא החליפה לך ואת זה תצטרכי לשאול אותה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות עורפיתמיכל27/02/2008
שלום,
רציתי לדעת האם בדיקת שקיפות עורפית תלויה בפענוח הרופא שמבצע אותה והאם כדאי לעשותה באופן פרטי או שניתן להסתפק בבדיקה של קופ"ח?
במידה ואחליט לעשותה דרך קופ"ח (אני בקופ"ח מכבי) האם ניתן לבחור את הרופא שמבצע אותה? האם יש למישהו המלצות על רופאים טובים של קופ"ח מכבי באזור השרון שמבצעים את הבדיקה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לדעתי
ד''ר בני שכטר27/02/2008לא כל כך משנה. הבדיקה יחסית מאד פשוטה לביצוע וכל רופא מיומן בנושא יכול לבצע.
בודאי שיש קשר לאופן הפענוח של כל רופא.
אם את מרגישה נוח לשלם פי כמה על בדיקה שניתן לעשותה דרך הקופה, אז בבקשה.
כמו כן, לא מקובל שאנו ממליצים על רופאים כאן בפורום.
אם משהו מהמשתתפים רוצה להמליץ, זו זכותו, אבל אנו מנועים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם שמרנים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)