מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- קוטב עובריגלית20/02/2008
שלום רב,
אני בשבוע 6+3 לאחר ביוץ מאוחר ביום ה- 20או 21 (מחזור ב6.1 וביוץ ב25-26.1,) אתמול עשיתי בטא שהיתה 7720 והיום עשיתי אולטרסאונד ראשון שבו ראו שק עם חלמון אך לא נצפה קוטב עוברי
לפי מה שאני יודעת בשבוע 6 כבר צריכים לראות קוטב עוברי, האם תקין שעדיין לא ראו קוטב עוברי? האם בגלל הביוץ המאוחר זה נחשב שאני כמו בשבוע החמישי ולכן עדיין לא אמורים לראות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שכחתי לציין
גלית20/02/2008שההריון הושג ע"י איקקלומין וזריקת אוביטרל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר21/02/2008שלום לך!
בהחלט יכול להיות.
יש להמתין בסבלנות ולבצע שוב בדיקת דם ולחזור על האולטרה-סאונד בעוד שבוע-שבועיים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני בשבוע 5 ויש ליProteus mirabilisעדי לא רופאה19/02/2008
שלום ד"ד.
בבדיקת שתן, גילו כי יש לי חיידק - להלן תוצאות הבדיקה.
מה עלי לעשות?
אני מפחדת לקחת אנטיביוטיקה בעיקר בשלב זה של ההריון.
תודה רבה.
Urine dipslide cult
ממצא תהליך
100,000 b/cc:בתרבית צמחו Urine culture
הערה לרגישות תשובה רגישות אנטיביוטיקה חיידק
. Proteus mirabilis
<=2 S Amoxicillin/Clavul A Proteus mirabilis
<=2 S Ampicillin Proteus mirabilis
<=2 S Amikacin Proteus mirabilis
4 S Cephalothin Proteus mirabilis
<=0.25 S Ciprofloxacin Proteus mirabilis
<=1 S Cefuroxime Proteus mirabilis
<=1 S Gentamicin Proteus mirabilis
128 R Nitrofurantoin Proteus mirabilis
<=0.25 S Ofloxacin Proteus mirabilis
<=4 S Piperacillin Proteus mirabilis
<=4 S Piperacill/tazobact Proteus mirabilis
<=20 S Sulfamethoxa/Trimeth Proteus mirabilis
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך שאלה לד"ר...- מה לעשות?
עדי לא רופאה19/02/2008לאחר התייעצות עם אחות הופנתי לרופא נשים. הרופא המליץ לי על טיפול באנטיביוטיקה אוגמנטין. שאלתי אם זה לא מסוכן והוא אמר שיהיה יותר מסוכן לא לקחת את האנטיביוטיקה כי החיידק עלול להתפשט...
אני לא יודעת מה לעשות. רופאת הנשים שלי אמרה לי שבין השבועות 6-9 עדיף לא לקחת בכלל תרופות...
האם אני יכולה להמתין עם לקיחת האנטיביוטיקה ולחכות שהחיידק "ייעלם" מעצמו?
חשוב לי לציין שאינני סובלת כלל ואייני מרגישה צריבות או כאבים...
אודה לך על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהניגשת לרופא
ד''ר בני שכטר21/02/2008ומקבלת טיפול מתאים לדלקת שניתן ליטול בהיריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרן היסוד קרית ביאליקטלי18/02/2008
שלום שמי טלי הווסת האחרונה שלי הייתה ב 28.12.2007 אחראי בדיקת שתן ביתית נגשתי לרופא והוא צפה רירית עבה והבטא בבדיקת דם יצאה 707 אחרי 5 ימים הייתי שום אצל הרופא ואז הוא ראה שק הריון בקוטר 05 ס"מ והבטה יצאה בבדיקת דם 2800 יש לציין שנכנסתי להריון הזה אחראי 5 שנים של גלולות ואיך שהפסקתי באותו חודש ניכנסתי להריון והמחזור לא אמור להיות סדיר ובטח גם לא יום הביוץ רציתי לדעת באיזה שבוע הריון אני? כי הוא רשם לי לבוא לדופק עוד 10 ימים זה לא מוקדם מדי? אין לי מושג איזה שבוע אני מכחה לתשובה תודה מראש טלי.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בסדר
ד''ר בני שכטר21/02/2008תעשי כמצוות הרופא שלך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני חסרת סבלנותמיכאלה18/02/2008
מדוע סופרים ממועד קבלת המחזור האחרון ?
הרי נכנסים להריון רק בביוץ שזה בערך 10 ימים אחכ.
אני לא מבינה את זה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר באמת שאלה טובה גם אני רוצה לדעת למה
עדן19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר19/02/2008גדולים וחכמים מאיתנו עשו לפני שנים רבות את החישוב הנ"ל שעוזר לחשב בקירוב די טוב את גיל ההיריון וזה תקף לרוב הנשים ללא קשר לאורך המחזור או מתי הן בייצו.
לכן זה נשאר בתוקף.
אולם היום עם התפתחות האולטרה-סאונד, ניתן לעשות בדיקה ולראות האם זה באמת מתאים לגיל ההיריון ואז אם יש צורך מתקנים את התאריך הוסת האחרונה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאלה18/02/2008
אני כותבת בשנית על נושא שק ההריון ללא עובר
מדוע לחכות עוד שבוע?
אני מתחתנת עוד שבועיים אני צריכה להיות חזקה לאירוע.
רואים בבירור באולטרסאונד שאין עובר אין שק חלבון אין כלום אז מה יש לחכות אני כבר נכנסת לשבוע 9 .
סלח לי אם אני מתוחה ושמים לב בסגנון הכתיבה מכיוון שלדעתי אין סיכוי שבשבוע 9 יראו התחלה של הריון כל שהוא.
האם אני צודקת? הסבר לי בבקשה יותר .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם19/02/2008מחכים שבוע במידה ויש ספק לגבי מועד הכניסה להריון.במידה ואין ספק כזה אני מסכים שאין מה לחכות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הערכת משקלמיטל18/02/2008
שלום רב,
אתמול עשיתי הערכת משקל במכון מור (שבוע 31+1) והתינוק שוקל 1.724 ק"ג. רציתי לדעת האם זה בטווח הנורמה, מתחת לממוצע או מעל?
אני שואלת מאחר שילדתי את ביתי הבכורה 4 ק"ג בלידת ואקום בשבוע 39+3 ימים.
רב תודות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה בתחום הנורמה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעלת הריון? - דחוףדנה18/02/2008
אני בשבוע 19+ 6. הריון ראשון. המשקל שלי 47 ק"ג והגובה 1.60. אינני סובלת/סבלתי מבעיות בריאות. היום קמתי עם כאב ראש חזק. בחודש שעבר זה קרה לי 3 פעמים במהלך החודש. אינני סובלת ממגרנות. כאבי הראש בחודש שעבר חלפו רק לאחר 24 שעות ונאלצתי לקחת חופש מהעבודה. בעבר אם הייתי סובלת מכאב ראש (=מקרה נדיר), שינה היתה פותרת את הבעיה. היום זה לא כך. כשהייתי אצל הרופא נשים וסיפרתי לו, אמר שבפעם הבאה שזה יקרה שאגש למדוד לחץ דם. היום הלכתי לאחות שמדדה לחץ דם 113/59 ודופק 79, ואמרה שזה תקין. בתבחין המרובע שעשיתי ה-HCG היה 2.46 MOM, והבנתי שזה קצת גבוה. קראתי שיתכן ויש לזה קשר לרעלת הריון ופתאום גם כאבי הראש האלה. אני לא מעוניינת לקחת אקמול מסיבה שזה לא עוזר לי. האם יתכן שאני סובלת מרעלת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
ד''ר רמי אבירם18/02/2008ערכי לחץ הדם אינם מעידים על רעלת הריון
כאבי הראש קשורים כנראה לסיבה אחרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהובכל זאת
דנה18/02/2008האם יש סיבה לדאגה?
האם צריך לפנות לנוירולוג לשם כך על מנת לא לסכן את ההריון?
תודה על התשובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבבקשה תענו לי
דנה19/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה
ד''ר בני שכטר19/02/2008את יכולה לפנות ליעוץ נוירולוגי.
אבל אני ממליץ שתתחילי בפגישה עם רופא/ת הנשים שלך לשם בדיקה ויעוץ מתאימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאלה18/02/2008
אני בשבוע 8 +4 ימים
רק היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד ראשונה
לצערי הרב נראה שק הריון אך ללא עובר כלל
הרופא אמר שזה נראה לא טוב אך אמר שנחכה עוד שבוע לעוד בדיקה
לפי מה שאני מבינה ההריון הזה לא הולך להתפתח בשום מצב כי בשבוע 8 אמורים כבר לראות עובר עם דופק ועם שיליה .
האם זה נכון? האם לקבוע להפלה?
לאחר הגרידה מתי אוכל להכנס שוב להריון ?
מדוע קורה הדבר שקרה לי ?
איך ניתן למנוע? או לזהות?
למה עדיין יש לי בחילות אם אין עובר?
ולמה בדיקות הבטא לפני שבוע היו 17 אלף אם אין עובר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008המתיני לבדיקה הנוספת בעוד שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תולעיםהילה18/02/2008
שלום רב לדר' הנחמד,
אני בשבוע 17, יש לי שני ילדים קטנים, גילינו אצל בני בן ה-5 את חיות המחמד בפי הטבעת... גם אצלי גיליתי שיש תולעים. הסתכלתי בשאלות דומות בפורום, לא הצלחתי להבין מה עלי לעשות, כמובן שלבני ביתי אתן ורמוקס, אבל מה לגבי...? התקשרתי , בהמלצת האתר, למכון הטרטולוגי לקבל חווד על ורמוקס והם אמרו שאין שום בעיה עם התרופה, אבל אני עדיין לא רגועה. אם לא אטפל בעצמי התולעים תחזורנה לכל המשפחה שוב ושוב, מעבר לעובדה שדי קשה לחיות איתן במשך 5 חודשים עד לסיום ההריון, למרות שלא דורשות טיפול מיוחד...:-) . חוץ מזה שבעוד שבוע וחצי אני עוברת דיקור מי שפיר, אין סיכוי להגברת הזיהום כתוצאה מכך?
תודה ושיהיה יום נפלא ללא גירודים,
הילה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008אם אין בעיה טרטולוגית עם התרופה אז כדאי לטפל
אין סיכוי גבוה יותר לזיהום במי השפיר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ובדיקות נוספות - אשמח לעדי לא רופאה18/02/2008
שלום ד"ר
תאריך וסת אחרון 11/01/08 בדר"כ מחזור סדיר של 29 ימים פרט לוסת של חודש דצמבר שככל הנראה ע"פ בדיקות הדם שעשיתי היה מדובר בהריון כימי לדעתך, ובאותו החודש הוסת הגיעה ביום ה-35...
היום לאחר איחור בוסת שוב ביצעתי בדיקות דם ולהלן חלק מהתוצאות:
IU/L 1977 BETA-HCG - האם זוהי כמות שמעידה על הריון תקין?
בנוסף התקבלו התוצאות הבאות:
TOXOPLASMA Igm < 3 Negative
TREPONEMA SCR./TPHA Negative
TOXOPLASMA IgG בעבודה.
HEPATITIS Bs Ab 0.00 negative
HEPATITIS Bs Ag negative
CMV IgG 7.80 positive
CMV IgM <8 negative
מה זה אומר שבדיקת ה- CMV IgG יצאה חיובית?
בדיקה נוספת שיצאה מעט פחות מהערכי הנורמה היא MCHC 31.5- מה זה אומר?
במידה ואכן ב"ה זהו הריון תקין - זהו ההריון הראשון שלי. לאן אני ממשיכה מכאן האם זה בסדר להמתין לתור לרופאת הנשים שלי לעוד שבועיים? האם אני צריכה להתחיל ליטול כבר סוג מסויים של ויטמינים? אני נוטלת כבר 3 חודשים את החומצה הפולית...
אודה לך על תשובתך...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008הבדיקה אומרת שחלית בעבר בCMV
המשיכי עם חומצה פולית והמתיני לרופאה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספת לד'ק רמיימית18/02/2008
כמו ששמתה לב איני מבינה במושגי ההריון ושמחה מאוד שאתה עונה ועוזר לי
הבנתי ממך שהיום הטוב ביותר להתעברותהוא 21 לחודש אז מה זה אומר ימים 14-16 ?
ואם לא קימתי יחסים ב21 אז זה אומר שפיספסתי את החודש?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
ד''ר רמי אבירם18/02/2008אם קיבלת ב 7 לחודש אזי הביוץ בימים 21-23 לחודש כלומר 14-16 יום מהתאריך שקיבלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לד"ק רמי אבירםימית18/02/2008
קודם כל תודה על עזרתך ורציתי אם תוכל להגיד לי בבקשה תוך כמה זמןמקיומי יחסי המין בזמן הפוריות אני יכולה לגלות הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008ביום התשיעי לאחר ההתעברות בדיקת הדם תהיה חיובית.לרוב כדאי לחכות לאיחור במחזור.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונדרונית18/02/2008
שלום רב,
האם בשבוע 10 בדיקת האולטרסאונד הינה נרתיקית (ואגינאלית) או בדיקה חיצונית של הבטן? האם בשלב זה להריון ניתן כבר לראות דופק בעובר?
מאיזה שבוע רצוי לפתוח תיק מעקב אצל אחות קופ"ח/ טיפת חלב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
ד''ר רמי אבירם18/02/2008אצל רוב הנשים ניתן לזהות דופק בשבוע 10 גם בבדיקה בטנית.
ניתן כבר לפתוח תיק בטיפת חלב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ונשאות לקונקסיןאני17/02/2008
שלום וברכה
אני בשבוע 12+2 להריון והתבשר לי היום שאני נשאית לגן קונקסין-חירשות ושעל בעלי לבצע גם כן את הבדיקה ניתנו לנו 2 אפשרות או שיבצע בדיקה מורחבת לגן או שיבצע את אותה הבדיקה שאני ביצעתי שכוללת 3 שינויים גנטים שאותה יקבל בחינם לעומת הבדיקה המורחבת שעולה לא מעט ...שאלתי היא כזו...לאור העבודה שבעלי אינו אשכנזי האם יהיה בטוח לבצע את אותה הבדיקה שאני ביצעתי שכוללת את 3 השינויים הגנטים?
תודה מראש על המענה......* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם18/02/2008אני מבין שזו תשובה שקיבלת מיועץ גנטי.
אני חושב שאת יכולה לקבל חוות דעת נוספת מיועץ גנטי אחר.מכיוון שאינני כזה איני יכול ליעץ בשאלה זו* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פוריותימית17/02/2008
אם קיבלתי מחזור ב7 לחודש מתי ימים טובים לקיום יחסי מין בשביל להיכנס להריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר 21-23 לחודש
ד''ר רמי אבירם18/02/2008ימים 14-16 מתחילת המחזור
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טיפוסים רגישים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)