מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- עזרה בפענוח תוצאות צבחין משולשלי11/02/2008
papa-a 1.61 1.34 mom
afp 25.6 0.81 mom
hcg 13.9 0.74 mom
ue3 0.75 0.82 mom
inhibin a 66 0.57 mom
nt 1.0 0.85 mom
לפי הגיל וששת הבדיקות 1:20000
לפי הגיל בלבד 1:1300
מה זה אומר?האם תקין
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהחלט תקין
ד''ר רמי אבירם11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משך ביוץיעל11/02/2008
שלום! ביום שישי התחילו לי כאבי ביוץ, כמה ימים נמשך הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זמן הביוץ
ד''ר בני שכטר11/02/2008שלום לך!
זמן הביוץ הוא מספר דקות, אבל תחושת הכאב יכולה להמשך גם למשך יום-יומיים.
אם הכאב חריף בעוצמתו ומלווה בבחילות, הקאות, חום, חולשה או סחרחורות, גשי להבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקותשלי11/02/2008
שלום,
שבוע 9, בבדיקות דם 2 תוצאות יצאו חריגות, האם תקין?
ערכי נורמה יחידות תוצאה שם בדיקה
47.0 - 37.0 % 34.9 HCT
35.0- 32.0 g/dl 35.5 MCHC
כמו כן בבדיקת שתן:
7.6- 5 7.5 PH- U STRIP
LEUCOCYTES - U STRIP TRACE ul
האם תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תקין
ד''ר בני שכטר11/02/2008הכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף!!!לימור11/02/2008
אני בשבוע 5 להריון (יש לי כבר שלושה ילדים)
אתמול הייתי אצל הרופא נצפה שק הריון + שק חלמון מתאים לשבוע.
כמו כן הרופא טען כי ראה בחלל הרחם מין נוזל שיכול להיות גם דימום.
הוא ביקש שאגיע עוד שבוע למעקב.
1. מה זה אומר הנוזל/הדימום הזה?
2.האם זה יכול להיות חשד להפלה?
3.האם אני יכולה לעזור במשהו כדי למנוע את הדימום, מנוחה וכו?
4.מה אמורים לראות בשבוע הבא מבחינת הדימום?
5.האם שבוע הבא יראו כבר דופק?
אני רוצה לצייו שאני אחרי הפלה+הסטרוקופיה ולא קיבלתי מחזור אחרי הפעולות.
תודה, תודה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
ד''ר רמי אבירם11/02/2008אל תתיחסי בשלב זה לנוזל אלא בתוך מה שנמצא בשק ההריון.אני מקווה שיראו עובר ודופק בתוך שבוע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה -3 בשליש השני-שלישי כן או לא?rev050211/02/2008
התזונאית אמרה כן
הרופא אמר שלא מומלץ
וכתוב על החבילה "לנשים בהריון יש להיוועץ ברופא"
השאלה אם כן או לא?
עד כמה זה חשוב (אני לא אוכלת דגים)
ואם לא - אז למה לא.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008על פי חלק מהעבודות האחרונות כדאי לקחת אומגה 3 אבל אין עדיין המלצה גורפת של משרד הבריאות לכך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עובראורי11/02/2008
בוקר טוב!
רציתי לדעת מתי מתחילים להרגיש את תנועות העובר.... אני בשבוע ה-17 האם אני אמורה כבר להתחיל להרגיש,,,, ואם כן מדוע אני לא מרגישה כלום... האם הדבר מעיד על משהו לא בסדר...
תודה ויום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008רוב הנשים מתחילות להרגיש תנועות עובר בשבועות 20-22
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותר10/02/2008
שלום, אני בשבוע 5 + יומיים. היום הופיעו אצלי הפרשות חומות (בפעם הראשונה מאז קיום הריון) המלוות בכאבי בטן שדומות לכאבי מחזור. אולטרה סאונד נקבע רק לעוד יומיים ואני מאוד לחוצה. האם זהו מצב שכיח?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008ההפרשות החומות לא אומרות שמשהו לא בסדר.המתיני בסבלנות לבדיקה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בבטן התחתונהדניאלה10/02/2008
שלום
אני בשבוע 12, ויש לי כאבים בבטן התחתונה, כל פעם למשך כמה שעות (קצת מזכירים כאבי מחזור). האם זה תקין או שיש צורך ללכת לבדיקה אצל רופא.
תודה
דניאלה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008אם נבדקת לאחרונה והכל היה תקין אזי אלה כאבים שכיחים בהריון.אם לא נבדקת כדאי להבדק כדי לוודא שהכל בסדר.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופקהילה10/02/2008
היום עשיתי בדיקת בטא התוצאה היתה 2226,
מחר יש לי US כדי לראות שק הריון, האם יהיה אפשר לראות גם דופק לעובר?
ואם לא מתי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם11/02/2008בינתיים לא ניתן יהיה לראות דופק
זה יקרה בעוד 7-14 יום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהus
הילה11/02/2008
היום עשיתי US, נצפה שק הריון אבל לא היה ניתן לראות עדיין עובר,
לפי הUS אני בשבוע 4 + 3ימים, האם זה תקין?
(אתמול היתה הבטא 2226 שמתאים לשבוע 5-6)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמתיני לאולטרה סאונד החוזר
ד''ר רמי אבירם11/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסבלנות
ד''ר בני שכטר11/02/2008כפי שאמר ד"ר אבירם, יש להמתין לביצוע US חוזר בעוד כשבועיים וכן לעקוב אחרי ערכי הורמון ההריון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובות תשובות תשובות בבקשהטלי10/02/2008
שבוע 8 + 5 ימים
לחץ דם 90/60. האם תקין? האם שתיית קפה עשויה לסייע להעלאתו?
נוטלת מולטי ויטמין פרנטל בהם יש (בנוסף לעוד כמה מרכיבים) 800 מק"ג חומצה פולית.
האם תקין שלוקחת כ"כ הרבה- ולא 400 מק"ג בלבד?
האם נכון שצריך לקחת חומצה פולית זו עד שבוע 10? (תזכורת- אני בשבוע 8+5)
האם מותר לי לעשות ספא- עיסויים (מסאג'ים)?
ומה בעניין ג'קוזי?
בבקשה בבקשה תשובות מרופא, זה דחוף* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו, זה דחוף
טלי10/02/2008* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני אענה לך בינתיים מה שאני יודעת..
שלי11/02/2008בעניין הלחץ דם - בהריון בד"כ לחץ דם הינו נמוך אז זה נראה לי בסדר.
אל תשתי יותר מידי קפה - לא מומלץ לצרוך יותר מידי קפאין בהריון (2 כוסות קפה ביום זה סביר)
את יכולה ליטול פרנטל לאורך כל ההריון, יש בו גם ברזל וגם חומצה פולית, אני אישית נוטלת רק 2 כדורים ביום, הרופא אמר זה מספיק, אבל לא מזיק גם 4 (800 מק"ג).
חומצה פולית וברזל מומלץ ליטול לאורך כל ההריון.
לא מומלץ עיסויים וכו וגם לא ג'קוזי, מוריד את הלחץ דם.
ולגבי כל מה ששאלת את יכולה גם למצוא תשובות רופאים אם תעשי חיפוש בגוגל.
מקווה שעזרתי בינתיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהקצת פרופורציות
ד''ר בני שכטר11/02/2008עוד לא הבנתי מה דחוף, ובכל זאת.
1. לחץ דם זה נחשב כתקין ואין צורך לעלותו, בטח שלא ע"י שתיית קפה.
2. אין בעיה עם המינון של חו' פולית שציינת, ובד"כ לוקחים אפילו עד שבוע 13-14.
3. אין בעיה עם עיסויים, רק תיידעי את המעסה שאת בהיריון.
4. ג'קוזי אפשרי, אבל לזמן קצר ולא במים חמים מידי (יכול להוריד לך את לחץ הדם עוד יותר).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה ותודה ותודה!!!
טלי12/02/2008עכשיו יותר רגועה!!
פורום- אתם 10!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת אולטרסאונדרונית10/02/2008
שלום,
לפי מועד קבלת המחזור האחרון אני בשבוע 8 + יומיים - האם זה אומר שאני בשבוע 8 או 9?
עד כה לא עשיתי בדיקת אולטרסאונד, כי רציתי לחכות לשלב בו ניתן כבר לראות דופק בעובר. האם בשלב הזה כבר ניתן לראות דופק בעובר? האם בכדי לעשות בדיקת אולטרסאונד עליי לקבל הפנייה מרופא? אשמח לדעת מה הפרוצדורה בנושא, למי עליי לפנות. עוד לא נבדקתי אצל רופאת הנשים שלי כי היא בחופש ולכן אני עוד לא ממש בעיניינים לגבי בדיקת האולטרסאונד.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/02/2008את בשבוע 8
אפשר לראות דופק בשבוע הזה
צריך הפניה מרופא(כל רופא-גם רופא משפחה)
תשאלי את האחות או המזכירה איפה עושים את הבדיקה או ב*2700* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלוםמיכאלה10/02/2008
אני בשבוע 7 + 5 ימים בערך.
הבחילות משגעות אותי !!!
לפחות אני לא מקיאה אבל אני לא הולכת לעבודה לא ללימודים ובקושי מסוגלת לאכול משהו.
זה הורס לי את כל סדר היום אני מרגישה חולה.
מתי זה יעבור???? מה אני יכולה לעשות בכדי להקל?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה.
ד''ר רמי אבירם10/02/2008זה עשוי להמשך עד שבוע 14-15
כדי להקל מומלץ ארוחות קלות לעתים קרובות וישנם תכשירים נגד בחילות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטאגלית10/02/2008
שלום רב,
לפני חודשיים עברתי הפלה בשל הריון לא תקין .
כעת אני שוב בהריון ומאד לחוצה שוב מהריון לא תקין
בדיוק היום התחלתי שבוע חמישי ובדקתי בטא בפעם הראשונה ויצא 250
האם זה תקין? האם לא נמוך? אני מאד לחוצה כי גם אז הבטא שלי הייתה נמוכה
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/02/2008צריך להמשיך ולעקוב.אני מקווה שהפעם זה יצליח.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץיעל10/02/2008
בוקר טוב! לפני זמן מה שאלתי שאלה דומה, תיסלחו לי פשוט ב21.1 עברתי גרידה כעבור שבועיים הרגתי מיחושים בבטן תחתונה חשבתי שאולי זה הביוץ כי אני בדרך כלל מרגישה אותו שאלתי בפורום האם ייתכן ואמרתם שכן. סופשבוע זה ביום שישי הרגשתי כאבים די חזקים שהזכירו לי מאוד כאבי ביוץ ובנוסף היו לי כמה פעמים בעת הניגוב )סליחה על התיאור( הפרשה שקופה שישי לעיתים בזמן ביוץ האם ייתכן שאני מבייצת עכשיו ושהביוץ הגיע כל כך מאוחר עקב הגרידה? שאלה נוספת ביום שבת בלילה היו לי כאבי בטן כמו של קילקול קיבה ייתכן שזה צירוף מקרים או שמה צריך לד לישור בלל הגרידה?אני מצטערת על כמות האינפורמציה אני פשוט מאוד דואגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תגובה
ד''ר רמי אבירם10/02/2008הביוץ יכול להגיע מאוחר אחרי הגרידה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתי לקחת את האיקקלמין?גם אני מפה09/02/2008
אני לוקחת עכשיו פרברה (כדי לקבל וסת) חמישה ימים 3 פעמים ביום.
קיבלתי גם מרשם לאיקקלמין. לביוץ.
כמה ימים מיום הדימום הראשון יש לקחת את האיקקלמין? אני פשוט לא זוכרת את ההנחייה של הרופא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדרך כלל
ד''ר בני שכטר10/02/2008מתחילים ביום החמישי של המחזור למשך 5 ימים.
אבל אני מציע שתתקשרי לרופא/ה שלך ותשאלי אותו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)