מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דחוף, בבקשה...דנה04/03/2014
שלום רב,
הזרעה בתאריך ה 7.2
19.2 - בטא 19
20.2 - בטא 35
23.2 - בטא 179
27.2 - בטא 871
בתאריך ה - 23.2 ביצעתי אולטרסאונד עקב חתיכה קטנה שנפלה בשרותים בצבע ורוד בהיר/אדום בהיר.
הנתונים:
מבנה רחם תקין, רירית 13, שחלה ימנית תקין, שחלה שמאלית "ממצא חשוד" והוסיפה שהיא מקווה מאוד שזה זקיק ולחכות ךבדיקת בטא ולראות שזה עולה מ 35 ל 100 ואם לא כנראה מדובר בהריון חוץ רחמי.
אז הבדיקה אכן יצאה 179, הכפיל יפה וגם אח"כ 871.
1. אם חלילה וחס היה מדובר בהריון חוץ רחמי, הייתי מרגישה כאבי תופת או משהו מוזר?
2.יכול להיות שהממצא שהיא ראתה זה הגופיף הצהוב? יש לציין שהביוץ היה בשחלה שמאלית.
3. העליה האחרונה הייתה 871 ומאז לא ביצעתי עוד בדיקה. מחר אני נכנסת לשבוע 6 בעזרת ה' ואני לא מרגישה כלום, כלום, כלום...למה??
האם משהו לא תקין?? רק ביום ראשון יש לי א.ס ואני ממש משתגעת ומתחרפנת...
בבקשה תענו לי!!
תודה רבה רבה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף, בבקשה... - תגובה
ד``ר אריה לידור07/03/2014שלום לך
המשיכי במעקב ביטא כדי לצפות עליית הערכים . מעל ערך 1500 יתן לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רסקיו בהריוןיעל04/03/2014
האם מותר לי לקחת רסקיו בהריון? ראיתי פשוט את הפרסומת ובא לי גם להיות רגועה בזמן ההריון....
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רסקיו בהריון - תגובה
יכולה להשתמש ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אלכוהול בהריוןמילקי04/03/2014
האם אסור לשתות כןסית פה ושם של אלכוהול ?
מה אלכוהול עושה ?
מה קורה אם יש הריון וטרם אני יודעת (בהתחלה שלו) ושתיתי כוסית ?
תי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אלכוהול בהריון - תגובה
מותרת צריכת עד כוס יין ביום
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בשליש הראשוןשואלת03/03/2014
שלום. ברוך השם, אני נמצאת בשבוע ה-7 להריון הראשון שלי.
בת 23, מקפידה על אורח חיים בריא ואורגני, לא נוטלת תרופות, עסקתי בספורט יומיומי במשך שנים רבות, לא מעשנת כלל ולא שותה אלכוהול. כעת שאני בהריון אני מתעמלת ספורט מתון ודי איטי.
כבר יותר משבוע שיש לי הפרשות חומות בהירות וחלקן כהות עד כהות מאוד. פעם אחת יצא כתם אדום זעיר. היום בבוקר יצא לי דם בדיוק כמו שנראה בזמן וסת- אדום סמיך, חלקו אדום כהה מאוד. יש תחושה מרומזת מאוד חלשה בבטן.. בקושי אפשר להגיד שאני מרגישה אותה. (לפני ההריון, הייתי לפעמים סובלת מכאבי מחזור חזקים).
אחרי כמה שעות, שוב יש לי כתמים חומים, אין דם.
ברוך השם, אני מרגישה טוב, אין בחילות, לא כאבים.
קבעתי תור (פעם ראשונה) והוא רק בעוד כמה ימים. עד אז, אשמח לקבל חוות דעת האם הכל תקין.
תודה וכל טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בשליש הראשון - תגובה
יש לבצע בדיקת אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיבות לקיחת פולית לפני כניסה להריומיכל03/03/2014
שלום, בשל מגוון שיקולים בעלי ואני החלטנו לנסות להיכנס להריון בהקדם (יש לנו ילד בן שנה ורבע). הבעיה היא שתכננו במקור לעשות זאת רק עוד חצי שנה בערך, ולכן טרם התחלתי לקחת חומצה פולית. לכן, רציתי לשאול - מה המשמעות של כניסה להריון מבלי נטילת חומצה פולית בטרם עת? לא ארצה להיכנס להריון מתוכנן באופן שיכול לפגוע ולו בסיכויים מזעריים בעובר (כל עוד יש לי שליטה על כך), אך אשמח לוודא מה באמת המשמעות של כך בטרם אנחנו מתחילים לנסות. תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשיבות לקיחת פולית לפני כניסה להריו - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשום מה לא רואים את התשובה...
מיכל03/03/2014תוכל בבקשה לענות בשנית?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מדומהמורני03/03/2014
שלום,
אני בשבוע 2+10
שבוע הבא יש לי בדיקת שקיפות עורפית (שבוע 11+2)
בשבוע 6+6 נמצא באולטרסאונד בטני דופק וגודל שטעם לשבוע ולימים
מאז בעצם כמעט 5 שבועות אין לי מושג אם הכל המשיך להתפתח כראוי וזו הרגה של חוסר אונים.
מפחדת שאגיע לבדיקה ויגידו ששק ההיריון ריק.
האם זה הגיוני??? האם זה קורה??
טפו טפו טפו מרגישה טוב, ללא דימומים או הפרשות, רק עייפות
האם זה סימן לתקינות ההיריון???
אם משהו לא היה מתפתח כראוי הייתי מרגישה זאת??* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מדומה - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/03/2014שלום.
הגברת מתבקשת לצאת מעט מהלחץ.הפלה באם היתה,היתה מתבטאת בדמם חזק וכאבים.המשך הריון קל ומוצלח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלילי בשתן חיובי בדםימית02/03/2014
היי,
המחזור שלי איחר ב 3 ימים, עשיתי בדיקת שתן, יצאה שאין הריון,
המחזור עדיין לא הגיע, אז עשיתי בדיקת דם - ביום השישי של האיחור, הערכים של - BHCG יצאו 47, עשיתי באותו היום עוד בדיקת שתן על מנת לוודא- שוב יצא שלילי.
מה זה אומר? יתכן שזה מעיד על בעיה?
ומה עושים עכשיו? למי פונים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלילי בשתן חיובי בדם - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014בשעה טובה את בהריון
בדיקת הדם אמינה ומוקדמת יותר
תפני לרופא נשים מטפל
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלולת סרזטד02/03/2014
שלום אני חודשיים וחצי לאחר לידה. הרופא נשים שלי רשם לי גלולת סרזט. קראתי שאחת מתופעות הלוואי היא הריון מחוץ לרחם-הגברת הסיכון לכך. היה לי הריון מחוץ לרחם בעבר. האם יש סיבה לחשוש? האם יש צורך להחליף לאמצעי למניעת הריון אחר? אני מניקה הנקה חלקית.
בתודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלולת סרזט - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014הגלולה טובה
הסיכוי להרות קטן מאד
במידה ויש הריון סיכוי קטן להריון חוץ רחמי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
ד03/03/2014תודה רבה על התשובה המהירה
יש לי עוד שאלה-מה שכיחות הדימומים בעקבות נטילת הגלולה?
תודה
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשש לכוליסטזיסהדס02/03/2014
שלום רב,
הנני בת 30.5, בשבוע 33 להריוני. עד כה הריון תקין. בימים האחרונים החלו להופיע גירודים בגוף, באזור הרגליים , ידיים וגב ( לא בכפות הידיים ולא באזור הבטן) אשר גוברים בשעות הלילה.
בבדיקת דם שגרתית ראיתי כי ממצא הבילירובין של הינו שלילי (neg).
קראתי באינטרנט על מחלת הכוליסטזיס ואני חוששת שמא אני חולה בה. שאלתי הינה האם הממצא השלילי של הבילירובין מפריך את הימצאות הכוליסטזיס או שמא עליי לעבור בדיקת מלחי מרה על מנת לשלול זאת.
כמו כן, ברצוני לשמוע על הסכנות במחלה ואופן הטיפול בה.
תודה רבה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשש לכוליסטזיס - תגובה
ממליץ שתגשי לרופאך ותבצעי את בדיקת הדם לתפקודי הכבד בשלמותם.לאחר מכןנדע יותר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תזונה בהריוןבתאל01/03/2014
האם מותרות גבינות כמו קמבבר או רוקפור שנקנות בסופר (של מחלבות גדולות כמו תנובה..)?
כמו כן מה הדין לגבי שתיית אלכוהול? האם מותר מעט (נניח כוס יין בשבוע)? או שלא מומלץ כלל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תזונה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014גבינות מפוסטרות אין בעיה
לגבי אלכוהול רצוי להמנע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אקמול בהריוןמורן01/03/2014
שלום אני מסיימת שבוע 10
ואני עם שפעת וצינון כבד ומרגישה רע
ונלחמת לא לקחת כלום.
לקחתי יום כן יום לא כדור אקמול וגם זה ם המון חשש
מרגישה ממש רע והקמול מאושש אותי אבל מפחדת לקחת
מה זה יכול לעשות לעובר בשבוע בו אני נמצאת?
וכמה אקמולים ביום, בתקופת המחלה מותר לי לקחת??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אקמול בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014ניתן לקחת אקמול בהריון
אך לא להגזים בכמות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשיפה לטולואן בריכוז נמוךאשרת28/02/2014
שלום,
אני בשבוע 11 להריון, בחודשים האחרונים במסגרת עבודתי השתמשתי בדבק אקרילי דו צדדי. לפי MSDS מהיצרן הדבק עלול להכיל טולואן בריכוז של 0.1-1%. האם חשיפה לריכוז כזה עלולה לסכן את העובר?
אציין שלא חוויתי סימפטומים של הרעלה במהלך שימוש בדבק.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - מימון הפלהרעות28/02/2014
אני בת 28 רווקה. לצערי נכנסתי להריון לא מתוכנן ופניתי לועדה של אסותא לצורך הפלה.
למרות שלפי מה שפורסם בעיתון אני זכאית להפלה על חשבון קופת חולים (עדיין לא בת 33 ) - סרבו בכללית מושלם לאשר לי מימון ההפלה ונאלצתי לממנה מכיסי. היו איתי בועדה בנות מקופות אחרות- כולן קיבלו מימון מהביטוחים שלהן. - אפשר בבקשה לקבל הסבר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מימון הפלה - תגובה
לשמחתנו אין אנו אחראים על מימון ההפלות. פני בבקשה לקופ"ח שלך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרה בבקשה דחוף...הודיה28/02/2014
אני בשבוע ה-25.
מזה כשבוע התחיל כאב חזק מאוד באזור הישבן צד ימין עם הירך. כאב עמוק ולא שטחי וכבר קשה לי ללכת על הרגל. הכאב ברמה שגורם לי לצלוע, פעם ראשונה שאני חווה כאב מסוג זה. ניסיתי לעסות את האזור אך אין שיפור. זה מחמיר בעליה במדרגות, בקימה מישיבה ובכיפוף. מחמיר גם יותר בשעות הערב מאשר בבוקר. שבועיים לפני כן חשתי כאב בצד שמאל דומה אך לא באותה עוצמה. האם קיימת תופעה זו בהריון? יכול להיות שהכאב קשור בזה?
תודה רבה על העזרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צריכה עזרה בבקשה דחוף... - תגובה
הכאב שאת מתארת יכול להיות על רקע אורתופדי,כלומר לחצים מעמוד השדרה ועד האזור הכואב.ממליץ שתתיעצי בנוסף לרופא מעקב ההריון שלך,גם עם אורטופד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטןאנה28/02/2014
שלום. אני בשבוע 38 ועדיין הבטן לא ממש ירדה, האם זה אומר שהלידה עוד רחוקה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטן - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ03/03/2014לפי הספירה את רחוקה שבועיים ממועד הלידה
בתקווה שהראש ירד
ותהיה לידה טבעית וקלה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצבניים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)