מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הריוןשירן12/02/2014
שלום
שאלה, אני מתכננת הריון בעוד חודש. הריון שני. מה היא הכמות של חומצה פולית שעלי לשתות (במ"ג).? מאחר וזה לא 3 חודש לפני.
שאלה נוספת סוג הדם שלי הוא A- בהריון הראשון חוסנתי באנטי D. האם עלי להתחסן שוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
ד``ר אריה לידור12/02/2014שלום לך
המינון הוא 400 מק"ג. חיסון בשבוע 28 ואחרי הלידה אם סוג דם הילוד שונה משלך וכן לאחר דיקור מי שפיר אם תבצעי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה, לייזר בהריון***12/02/2014
שלום,
האם בהריון שלי מותר לי לטפל (אני קוסמטיקאית) בהסרות שיער לצמיתות IPL ?
מותר לי לעשות לאחרים טיפול או שזה עלול לפגוע בי גם ?
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה, לייזר בהריון - תגובה
אין כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיצור צוואר הרחם- קיום יחסיםשירן12/02/2014
שלום,
אני בתחילת שביעי הריון תאומים, עם קיצור צוואר הרחם אך ללא פתיחה.
האם יש מניעה מקיום יחסים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיצור צוואר הרחם- קיום יחסים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014כדאי להמנע
יחסים יכולים לקיצור נוסף ופתיחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אספירין בהיריוןנטלי11/02/2014
שלום,
אני כעת בהיריון שני, שבוע 7. בהיריון הראשון התגלתה אצלי רעלת היריון וילדו אותי בשבוע 32. לאחר בירור אצל המטולוג, לא נמצאה בעיה בקרישיות הדם, אך המליצו לי לקחת אספירין בהיריון הבא. שאלתי היא איזה מינון של אספירין צריך לקחת והחל מאיזה שבוע? תודה רבה, נטלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אספירין בהיריון - תגובה
מתחילת ההריון במינון של 75-100 מ"ג
בהצלחה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעק
שירלי16/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- US בשבוע 5+3 ללא קוטב עוברידנה11/02/2014
היי ד"ר,
אני בשבוע 5+3 (אולי יום אחד פחות) הבטא אתמול הייתה 9600. היום עשו לי US והיה שק הריון ריק ללא קוטב עוברי והיה גם שק חלמון.
גודל השק היה כ1 סנטימטר.
אני אחרי כמה הפלות ומאד חוששת.
מצד אחד הבטא עלתה ממש יפה ומצד שני אין אפילו קוטב עוברי.
האם זה נורמאלי? האם גודל שק ההריון בסדר? יש לי כבר דה ז'ה וו....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר US בשבוע 5+3 ללא קוטב עוברי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014חזרי על סונר עוד שבוע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אשמח לקבל תשובהשירלי11/02/2014
מנסה להכנס להריון, המחזור האחרון שלי היה ב 17.1.14 ( המחזור שלי לא סדיר כך שאני לא יודעת מתי הביוץ )
לפני שבועיים חשתי כאבי מחזור , כאבי בפטמות מה שהיה נראה לי כמו הריון ( הלוואי )
בשבוע האחרון בכל פעם שיש לי פיפי אני מרגישה לחץ כמו של מחזור שעובר אחר כך.
בימים האחרונים התחילו לי הפרשות לבנות ממש כמו קרם בכמות לא קטנה.
האם זה יכול להיות הריון או שזה הביוץ שהגיע ממש מאוחר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח לקבל תשובה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014ממליץ בדיקת גינקולוג וטיפול תואם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת קרישיות יתררונית11/02/2014
שלום רב,
אני בת 31 מתכננת הריון שלישי
הריון ראשון תקין, הריון שני מלווה בדימומים רבים והיפרדות שליה שהביאה ללידה בשבוע .31
ביצעתי תבחין APLA וה ratio RVVT-LAC לפני שלושה חודשים 1.57 גבוה מהנורמה.. זה המדד היחיד שהרופאת נשים וההמטולוגית התייחסו אליו למרות שהיו עוד תוצאות אחרות חורגות מהנורמה.
חזרתי על הבדיקות ןה 1.25 ratio RVVT-LAC .בגבולות הנורמה. אך המדדים האחרים: 26.4 ׁPTT-LAC SENSITIVE ׁ(נמוך), RVVT-LAC SENSITIVE 35 (נמוך), RVVT-LAC INSENSITIVE 28 (נמוך), מדדים אלו נמוכים ולא ברור לי האם הבדיקה תקינה ואני יכולה להתחיל לנסות להיכנס להריון?
אשמח לתשובה מהירה
תודה, רונית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת קרישיות יתר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014חייבת לסמוך עליהן ולהמשיך מעקב לפי ההמלצות שלהן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לפני הריוןגילת10/02/2014
תכננתי להפסיק גלולות השבוע אך שכחתי שהייתי אמורה לקחת חומצה פולית שלושה חודשים לפני ולכן התחלתי לקחת חומצה פולית רק לפני 5 ימים. האם בגלל זה לדחות את ההריון? בכמה זמן?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית לפני הריון - תגובה
להמשיך בחומצה פוחית. אין צורך לדחות את ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דקירות מוזרות בבטןדנדן10/02/2014
אני בשבוע 20 הריון שני לאחר הריון תאומים שהיום בני ארבע כמעט.
מתחילת ההריון למרות שהרחם עוד למטה יחסית, הבטן העליונה נהייתה ממש קשה ובולטת, כאילו הרחם שם. ועכשיו לפעמים כשאני משנה תנוחה אני מרגישה כמו דקירה ממש מוזרה ודי חזקה כזו בצד של הבטן העליונה, תחושה ממש מוזרה.
הבטן העליונה קשה ובולטת יותר אפילו מהמקום בו נמצא הרחם.
זה נורמאלי?
מה זה יכול להיות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דקירות מוזרות בבטן - תגובה
משום התאומים . אם נראה לך כי משהו חריג פני לבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חודש תשיעינועה10/02/2014
אני נמצאת בשבוע 38 וחצי.
התחלו לי היום התכווצויות בשרירים שבין הירכיים לנרתיק, כל פעם שאני עומדת.. וגם שאני יושבת בשירותים..
בשכיבה זה כמעט לא קורה.. מה זה? מה צריך לעשות? זה בסדר?
אני גם עם שפעת עכשיו לא יודעת אם זה קשור..
תודה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חודש תשיעי - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014בדיקה של רופא נשים ולפי צורך גם רופא משפחה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה נוטלים לפני הריוןשירן10/02/2014
שלום
אני מתכננת הריון לחודש הבא. נזכרתי שנוטלים כדורים לפני
מה נוטלים? האם ניתן לקנות בלי מרשם? והאם זה בסדר שאשתה כדורים אלו חודש לפני ולא 3?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה נוטלים לפני הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014בדיקות מעבדה, חיסונים לפי הצורך,
וחומצה פוליט 3 חודשים לפני ההריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה לפני הריוןשירן10/02/2014
שלום
אם ברצוני ללדת בחודש דצמבר, מתי אני צריכה להיכנס להריון?
אני חייבת לחשב על מנת שיסתדר לי עם העבודה וחופשת הלידה.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר זה רק אלוהים קובע
מיה11/02/2014ולא אף אחד אחר בעולם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהנשמע קצת מוזר
אירה11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהזה הגיוני מאוד- קוראים לזה הריון מת
שירן11/02/2014שלום
אשמח לדעת מומחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מתוכנן
שירן11/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון מתוכנן - תגובה
ד``ר איילון לחמן16/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפני הריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ12/02/2014ספטמבר
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה לפני הריון - תגובה
בסביבות חודש מרץ
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתדנה09/02/2014
שלום רב בת 30 בריאה.
מתכננת כניסה להיריון ראשון:)
בבקשה עזרו לי לעשות סדר בבלאגן , אני מבולבלת לחלוטין!!
רוב החברות שלי שבגילי, מתככנות להיכנס להיריון והרופא נשים שלהן נותן להן חומצה פולית "רגילה" עם מרשם של חברת מדיטק או שפשפוט אומרים להן לקנות בסופר פארם 400 מק"ג.
הרופא שלי אמר לי ליטול PRENATAL עם ויטמינים ובטא קרוטן במשך שלושה חודשים לפני כניסה להיריון , שמכיל 1 גרם של חומצה פולית, ויטמינים שונים וכו'.
אני מבולבלת,התייעצתי עם רופא אחר, הוא אמר לקנות בסופרפארם 400 מקג חומצה פולית של כל חברה ,"זה לא משנה", לטענתו.
אני לא יודעת עם מה להתחיל.
האם ה - PRENATAL הוא לא מוגזם מדי?קראתי שעודף בחומצה פולית עלולה לגרום לסרטן והכמות הרצויה היא 400 מקג.
מה אתם יועצים למטופלות שלכם, בהנחה שהן בריאות לחלוטין?
האם ניתן לקחת חומצה פולית עם ויטמין B-12 ביחד?
בבקשה עזרו לי לעשות סדר בבלאגן. תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
המומלץ הוא חומצה פולית 400 מק"ג. אפשר לשלב עם B12
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלגבי חומצה פולית:
שרית16/02/2014גם אני הייתי מבולבלת כמוך כי ישנם רופאים שממליצים על המינון של ה400 מק"ג ויש כאלה שממליצים לקחת 1 מ"ג ואפילו יותר. נאמר לי שבפרקי הזמן שאנחנו לוקחות אותם גם מינון יתר (לכאורה או שלא) לא מזיק.
כמו שציינת חומצה פולית שובה מאד אבל גם ויטמינים ומינרלים נוספים כמו ברזל, יוד, B12 ועוד ולכן יש את המולטי ויטמינים שייעודיים לנו לתקופה הזאת.
יש המון סוגים לכל מיני חברות (אני אישית לוקחת את הפריג'נטלי שלקחתי גם בהריון הקודם) ומה שחשוב הוא שתקחי מולטי ויטמין של חברה מוכרת ואמינה עם מוניטין ותוודאי שהיא מכילה את הרכיבים הנדרשים במינונים המומלצים. אם את לא בטוחה, תתייעצי עם הרופא שלך.
שיהיה בשעה טובה :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה07/02/2014
היי לפי המחשבונים באינטרנט אני בשבוע 5+3 מתי אפשר לראות באולטרסאונד שק הריון וחלבון
ומתי אפשר לראות דופק?
יש לי תור לרופאת נשים ביום הראשון הקרוב צריך לעשות בגיקת בטא למשגיעים אלייה
יש לי פעילות יתר של בלוטת התריס שכרגע לא מאוזן..איך זה משפיע על הריון
תודה .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/02/2014שלום.
שק ההריון ברוב המקרים ניתן כבר לצפיה. הדופק בממוצע לאחר גיל של 6+3 שב.חשוב ביותר לדאוג לאיזון תפקוד בלוטת התריס. חוסר איזון,יכול לא עלינו ,לגרום נזקים קשים להתפתחות העובר.לכן דאגי בבקשה לאיזון מלא של תפקוד הבלוטה כבר עכשיו ומיד.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור או השתרשות?יעל07/02/2014
שלום רב,
אנחנו מנסים להקלט להריון כחצי שנה. הוסת האחרונה התחילה ב6 לינואר. בדרך כלל מגיעה הוסת כל 30-32 יום. ב-4 לפברואר היה לי דימום קל ביותר (לא ברמה שמזכירה וסת רגילה) שנמשך יום וחצי. ומאז יש לי מידי פעם הפרשות חומות בלבד. החזה קשה וכבד... ועדין לא קיבלתי... האם ייתכן שמדובר בהריון? ואם לא, על מה יכולה להעיד התופעה הזו?
תודה רבה מראש,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור או השתרשות? - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/02/2014שלום.
אנא בצעי בדיקת דם להריון.אז נדע בדיוק במה מדובר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)