מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שתיה בשליש הראשוןלחוצה23/02/2014
היי ד"ר,
אני בשבוע ה7.
אני יודעת שצריך לשתות 3 ליטר ביום, אבל אני סובלת מבחילות איומות ושתיה עושה לי בחילה איומה.
אני לא מצליחה להגיע ל3 ליטר ביום.
אולי בקושי לליטר וחצי ...
מה אני עושה? אם זה יזיק לעובר או יגרום לי להפלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שתיה בשליש הראשון - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2014שלוםלך
אין כל סכנה אם תמשיכי בשתיית ליטר וחצי . השתדלי להגביר כמויות השתיה עד כמה שאפשר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חגורת בטן להריוןשירה22/02/2014
אני בהריון שבוע 25 יש לי כאבי גב אחרי עמידה, וכן תחושה של בטן קשה כאילו כבד לי להחזיק אותה.. חברה נתנה לי חגורת בטן מיוחדת להריון , רציתי לשאול האם זה יכול להזיק בצורה כלשהיא?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חגורת בטן להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2014שלום לך
לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דיקור מי שפירמירי21/02/2014
שלום לרופא,
אני בת 40.5. אחרי אין ספור טיפולי IVF - ברוך השם בהיריון שבוע 18+.
הרופא הפנה לדיקור מי שפיר. אני נורא פוחדת ומודאגת שחס וחלילה ייפגע בעובר.
לפי הנתונים הבאים האם גם אתה היית ממליץ לעשות דיקור?
תסמונת דאון -
הסיכון לפי גילך בלבד: 1:100
הסיכון בשילוב תוצאות הבדיקות מהשליש הראשון והשני: 1:670
הסיכון לפי גילך בשילוב תוצאות בדיקת שקיפות עורפית ובדיקה ביוכימית: 1:1200
שקיפות עורפית: 1.3 מ"מ.
אני נורא מודאגת ולא ישנה בלילות. אין בדיקת דם שיכולה להחליף את הדיקור?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דיקור מי שפיר - תגובה
מומלץ לבצע דיקור מי שפיר או בדיקת כרומוסומים עובריים בדם האם (NIPT)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאות בשל רגישות לאוכל בהריוןשירן20/02/2014
שלום
היה לי חיידק הליקובקטר לפני ההריון. הטיפול לא היה כל כך יעיל. לפעמים אני עדיין מקיאה כאשר המאכל יותר מדי שומני, יש לי ממש כאבים מתחת לחזה ובחילה נוראית. מה קורה אם הבחילות יחמירו בהריון?
מה יקרה אם אוכל מסויים יגרום לי להקיא?
האם עלי לתחזק את עצמי באמצעות תוספי תזונה?
האם ההקאות יזיקו לעובר?
האם בכלל ניתן לטפל בחיידק בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הקאות בשל רגישות לאוכל בהריון - תגובה
לאחר יעוץ גסטרו יימצא לך הטיפול המתאים בעיקר כנגד הבחילות וההקאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טעות בתאריך וסת אחרונה בבדיקת papaסוזאנה20/02/2014
היום קיבלתי תוצאות של בדיקת דם לסקר ביוכימי טרימסר הראשון לבדיקת דם לpapa-a לאחר ביצוע שקיפות עורפית. תוצאות נראו כתקינות. אבל שמתי לב שעשו טעות בתאריך וסת אחרון. רשמו את התאריך וסת לא לפי מה שנקבע על ידי crl אלא תאריך וסת לפי דברי האישה. תאריך וסת אחרון שרשום בבדיקה הוא .20.11.2013 ולא מה שנקבע לפי האולטראסאונד . באולטרסאונד ה 1 תאריך יצאה 15.11.2013 לפי זה קובעים את ה crl. ובסקר ביוכימי בטעות רשמו את התאריך לא מה שנקבע באולטרסאונד. השאלה שלי האם אפשר להאמין לתוצאות עכשיו כאשר תאריך וסת אחרון שרשום בבדיקה הוא לא 15.11.2013 אלא 20.11.2013
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טעות בתאריך וסת אחרונה בבדיקת papa - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2014שלוםלך
אין כל משמעות לפער ימים זה על תוצאות הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי גב בהיריוןאביגיל20/02/2014
שבוע 14
מאמש כאבי גב תחתון
האם ניתן לשים משחת תראומיל?
האם ניתן לשים באזור הגב התחתון כרית חימום להקלה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי גב בהיריון - תגובה
כן ל2 שאלותייך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- integrated testדנה20/02/2014
שלום,
אשמח לעזרה כי נהיה לי קצת בלאגן מכל הבדיקות- אני בשבוע 6+6,
הרופא הפנה אותי לשקיפות עורפית ובדיקת סקר ביוכימי שליש ראשון. ואמר שבהתאם לתשובות נחליט על תבחין משולש, מרובע, מי שפיר וכו'...
הבנתי שיש המלצות לעשות מראש את הבדיקה הכוללת שנותנת תשובה אחת, אשמח לשמוע חוות דעת בנוגע לכך.
האם כדאי באמת לעשות מלכתחילה את הבדיקה הכוללת ולהמתין לתשובה אחת, או לעשות כל בדיקה בנפרד, ולהחליט הלאה לפי התוצאות שלה? המון תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר integrated test - תגובה
ד``ר אריה לידור24/02/2014שלום לךף
בצעי שקיפות עורפית בשבוע 12 וצמוד לה ביוכימיית טרימסטר ראשון . בצעי בדיקת תבחין משולש בשבוע 17 .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חייבת תשובה דחוףדנה19/02/2014
שלום רב,
בת 26 לאחר טיפול הזרעה.
הזרקתי אוביטרל בתאריך ה 6.2 בשעה 9 בבוקר (שלאחר חישוב שלי זה יוצא היום ה 14 מאז הזריקה.
אתמול והיום שתי בדיקות הריון חיוביות (אמנם פס חלש, אך עדיין קיים..
היום בבוקר עשיתי בדיקת דם:
בטא 19
פרוגסטרון 70
האם מדובר על שרידי האוביטרל? הייתכן? אני יודעת שמתנקה אחרי 12 יום...
ואם מדובר בהריון, זה נמוך מידי? (יש להזכיר לי הבדיקה בוצעה לאחר 12 יום ולא 14 יום.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חייבת תשובה דחוף - תגובה
יש לחזור על סדיקת ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאמא מודאגת19/02/2014
היי.
אני עדיין לא יודעת אם אני בהריון.
ווסת אחרונה ב-21.1.14, אך נראה (לפי הפרשות) שהביוץ היה בשבוע איחור (לפני כשבוע וחצי).
אתמול בערב התחילו לי צמרמורות קור ותחושה כללית לא טובה - כואב לי כל הגוף ואני נורא חלשה ועייפה (בלי חום). בבוקר כשקמתי הרגשתי יותר טוב, אך במשך היום חוזרות לאט לאט התחושות הלא טובות.
אני לא יודעת אם זה קשור להריון.. אבל אם זה וירוס כלשהו - האם יכול לפגוע בסיכויי ההריון ו/או בעובר העתידי אם ישנו?
תודה רבה,
אני.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
אין כל סיכון להריון העתידי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש קשר?שי19/02/2014
1. האם יש קשר בין פצע בלשון(אפטה) לוירוס cmv?
2..האם לבצע בדיקת דם ל cmv?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש קשר? - תגובה
CMV אינו מתבטא באפטות . אם את בהריון או מתכננת הריון יש לבצע סקר CMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומות שבוע 10מיה19/02/2014
שלום,
האם הפרשות חומות בשבוע 10 להריון נפוצות או שמשהו לא תקין??
יש לציין שישנה בשחלה הימנית ציסטה בגודל 4 ס"מ. האם יש קשר לכך?
תודה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות שבוע 10 - תגובה
יש לבצע מעקב אולטרהסאונד תכוף כל עוד הדמם קיים וכן למעקב אחר הציסטה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סינוזיטיס בהריוןשואלת19/02/2014
שלום-
לאחר צינון (לא חיידק- הרופאה בדקה אותי וטענה שמדובר בוירוס) קיבלתי התקף סינוזיטיס (תמיד קורה לאחר צינון) אני בשבוע 25 להריוני ומעדיפה לא לפנות לטיפול אנטיביוטי. מטפלת 3 פעמים ביום במי מלח לאף האם חייב שאקח אנטיביוטיקה? יש גודש באף אך ללא חום וללא כאבי ראש- הנזלת מתחילה לצאת ושאלות נוספות-
1) האם סינוזיטיס מסוכן לעובר בצורה כלשהיא?
2) האם ניתן לקחת סטרימר? (תמיסת מי ים איזוטונית)
3) האם מהשיעולים יכול חלילה להיגרם נזק לעובר או לשיליה? (אני גם נוטלת קלקסן עקב קרישיות יתר) תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סינוזיטיס בהריון - תגובה
אם יומלץ מציע שתתחילי באנטיביוטיקה . סינוסיטיס לכשעצמה אינה מסכנת את ההריון או העובר.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין?טל18/02/2014
שלום,
בת 35, בעברי הריון ספונטני תקין וגרידה בשבוע 8 בעקבות שק הריון ריק ללא עובר.
כעת בהריון לאחר טיפול עם גונל+הזרעה. במועד שהייתי אמורה לקבל מחזור היה דימום של 3 ימים ממש כמו מחזור ורק לאחר שבוע עשיתי בטא שיצאה 770. כעבור 3 ימים בטא 940. פרוגסטרון 10.
ב US היום, שבוע 5 , נצפה שק הריון לא סדיר בגודל 3 מ"מ.
1. האם בוודאות ההריון לא תקין?
2.יתכן הריון שמתחיל בדימום מאסיבי במועד הוסת??
3. רמת הפרוגסטרון הנמוכה מצביעה גם כן על כך שההריון לא מתפתח טוב?
4. יש טעם לקחת תמיכה של פרוגסטרון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין? - תגובה
יש להמשיך ולעקוב אחר התפתחותו התקינה של ההריון. אפשרית הוספת תמיכה בפרוגסטרון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Anti mאביה18/02/2014
שלום עשיתי בדיקת דם לפני שניכנסתי להריון ובבדיקות מופיע שנוגדן anti m חיובי 1:1 היום אני בהריון שלושה שבועות מה זה אומר התוצאה של הבדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Anti m - תגובה
יש להמשיך ולעקוב אחר רמת נוגדנים זו שבשלב זה נמוכה ביותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון ועבודה עם בעלי חייםמיה18/02/2014
שלום,
אני בשבוע 10 להריוני ומעבירה הפעלות בעזרת בעלי חיים בגני ילדים (תוכונים, כלבים, חולדות, צבים, דגים- זוחלים, מכרסמים... מכל וכל).
אני מעוניינת לדעת האם יש איזשהו סיכון מבחינת מגע בבעלי החיים בזמן ההריון.
אודה לכם על תשובתכם המהירה,
מיה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון ועבודה עם בעלי חיים - תגובה
להשתדל להמנע ממגע עם צואת בעלי החיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)