מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- לא מבינה ! עזרה!נתי22/03/2014
שלום קיבלתי ב-9.3 והיום קמתי עם הפרשה חומה שפוחתת במשך היום כבר ככה אני מבחינה נכון לעכשיו כאשר מורגש רק לאחר ניגוב...
האם יתכן שזה השרשה? יש לציין כי אני מנסה להיקלט וכי המחזור היה בחודשים אחרונים לא עקבי כגון:
16.12- 17.1 -10.2 -9.3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא מבינה ! עזרה! - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014יתכן אך מחייב בדיקה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות בחו"ליעלה22/03/2014
שלום, אני ובעלי מטיילים בחו"ל והשבוע גילינו שאנחנו בהריון. נחזור לארץ כשאהיה בשבוע 12 ואני תוהה האם יש בדיקות שדחוף לבצע בעודנו בחו"ל (אירופה) או שאפשר לדחות ולרכז את כל הבדיקות למועד החזרה שלנו. אני כמובן מעדיפה לעשות פה רק את מה שבאמת הכרחי.
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות בחו"ל - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014שקיפות עורפית תלויה בזמן
אך עדיין את מגיעה בזמן לבדיקה
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות תרבית שתן. שבוע 25מאיה21/03/2014
שלום,
אני שבוע 25 וקיבלתי תוצאות תרבית חיוביות של צמיחה של מאה אלף . צמיחה של מעל שני סוגי חיידק. מתגים גרם חיוביים וקוקים. עם זאת כתוב שהצמיחה מעורבת ואיני בטוחה מה זה אומר.
האם המשעות שיש זיהום? האם ידוע מה סוגו? בעיקר חשוב לי לדעת האם יש דחיפות בלטפל כך ולקחת אנטיביוטיקה מהסוג המתאים כמה שיותר מהר רו שגם אם ייקח עוד שבוע זה בסדר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תרבית שתן. שבוע 25 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014צריך לחזור על הבדיקה
ולהקפיד מאד על סטריליות.
מה עם השתן לכללית?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיה?ריבי20/03/2014
שלום, אני בשבוע 32 לפני שבוע עשיתי בדיקת ספירת דם, וחלק מהתוצאות נראות לי חשודות-
RBC-3.97
hemoglobin-11.6
hematocrit-35.5
האם זה מראה על אנמיה?
כמו כן יש תשובות חריגות למשטח מקרוסקופי ואלו התוצאות-
Neutrophils % confirm- 76
Lymphocytes % confirm.-12.2
Myelocytes % Confirm-2.7
מה זה אומר?
תודה!!ום,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה? - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014תחזרי על בדיקת הדם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחזור מאחרמירב20/03/2014
שלום
המחזור שלי מאחר כבר שבוע
חשוב לציין שהמחזור שלי מסודר ומגיע כמו שעון
עשיתי בדיקת דם ויצא שלילי
האםיש סיכוי שאני בהריון?
ואם לא מה הסיבה לאיחור ?
חשוב לציין שאני לא לחוצה ואין שום שינוי באורח חיי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחזור מאחר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014בודאי שיש סיכוי
תחזרי על הבדיקה
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בלשוןאמילי20/03/2014
שלום
יש לי פטריה בלשון שהחלה בחודש רביעי, עשתה הפסקה וחזרה בחודש שמיי.
כיצד ניתן לטפל??
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אמילי23/03/2014היי אורחת
הלינק שצירפת לא נפתח.
איפה אפשר לקנות?
בינתיים המליצו לי על משחה, שכחתי את שמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפטריה בלשון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014נסטאטין ORAL GEL
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק מהיראורחת19/03/2014
שלום,
בהריון ראשון 7+1, בימים האחרונים מרגישה דופק מהיר גם בזמן ישיבה, ולעיתים תחושה של קוצר נשימה קל.
האם התופעות הללו מוכרות בתחילת הריון?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק מהיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014כדאי לפנות לבדיקת רופא.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון וקרישיותחלי19/03/2014
בת 34 בתחילת הריון שני שבוע 6. יש לי פקטור 5 ליידן הטרוזיגוט.הריון ראשון עבר תקין ורק ב 6שבועות אחרי הלידה הזרקתי קלקסן. בביקור רופא נשים עכשיו המליץ לקחת אספירין ואני מתלבטת מכיון שידוע לי שהאספירין מטפל במערכת העורקית והפקטור שיש לי קשור למערכת הורידית. מבקשת את חוות דעתכם
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון וקרישיות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014כדאי להאמין ולהקשיב לרופא המטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- pgdזוהר19/03/2014
שלום רב,
אני לאחר טיפולי פוריות pgd בתל השומר, היום אני בשבוע 38+4 והייתי מאושפזת עקב חבלה
הרופא בבית חולים אמר שבנות שעושות טיפולי פוריות עדיף שהם ילדו עד שבוע 39 ולא יותר מאוחר מזה...מה ההמלצה שלכם ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף
זוהר20/03/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהpgd - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ24/03/2014לא מכיר המלצה כזו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום בהריוןאפרת18/03/2014
אני בשבוע ה 7 (לפי ווסת אחרונה) ושבוע 6 לפי אולטרסאונד אין עדין דופק רק שק הריון.. אני כבר 5 ימים מדממת בעוצמות שונות. לפעמים ברמה כמו של מחזור. השאלה שלי מה לעשות להמשיך לחכות. רק אתמול עשיתי בדיקה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ19/03/2014תעשי במקביל לסונר גם בדיקת דם אם ה B לא עולה יפה או אפילו יורד ההריון לא תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 16 ועדיין בחילותטלי17/03/2014
שלום,
זקוקה נואשות לעצה /הרגעה...אני בת 37 בהריון שלישי, שבוע 16 ועדיין עם בחילות
אומנם זה לא כמו בהתחלה אבל זה באופן די מטריד ; מקדשה עלי לאכול באופן
סדיר וגם לתפקד בחיי היום יום. ולפעמים גם הקאות...
יש לציין כי בשני ההריונות הקודמים הבחילות וההקאות עברו כבר בשבוע 13
ולא חזרו!
האם זה תקין ? האם הדבר מעיד על בעייה בהריון? האם זה יעבור ?
אודה לתשובה מהירה.
טלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בחילות והקאות
אירה18/03/2014הי,
אני לא רופא, אבל נסיון אישית, זה בסדר.
לי בהריון הראשון לא היו בחילות והקאות בכלל.
בהריון הנוכחי עד שבוע 19 פשוט ביליתי בשירותים והייתי מקבלת אינפוזיות פעמיים בשבוע.
יחד עם זה הייתה לי חולשה נוראית.
הייתי לוקחת פראמין כשזה היה בלתי נסבל.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמבינה אותך לגמרי, באמת מדאיג בהתחלה
שירה18/03/2014אבל אחרי כמה פעמים שפניתי לרופא בנושא הבנתי שזה כנראה באמת לגיטימי ופשוט יחסית לבנות אחרות בהריון די "נדפקתי" חח..
ממליצה לך גם לפנות לרופא בנושא אם עדיין לא עשית את זה, סתם כדי להיות רגועה.. אותי הוא הפנה לנטורופתית שתתאים לי משהו טבעי שיעזור והיא נתנה לי תוסף בשם סיקריד של סופהרב, הוא מבוסס על ג'ינג'ר ועליי הוא הקל.
הרבה פה זה גם ניסוי וטעיה.. תנסי להמנע ממאכלים שומניים או חומציים מדי ואני מניחה שזה גם יעזור, לכל אחת משהו אחר עוזר ומשהו אחר גורם להחמרה, את עוד תלמדי את עצמך..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי
טלי18/03/2014ניסיתי כל מיני דברים...שום דבר לא ממש עוזר. תמיד אני קמה בבוקר המחרת
בדיוק עם אותם התחושות.. :((((
תודה על המענה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההי
אירה18/03/2014אז תלכי לרופא שייתן לך פראמין, זו תרופה שמותרת בהריון, מוסיפים אות, גם באינפוזיות בבתי חולים.
אין סיבה שתסבלי, לי היו בחילות והקאות מאוד ממושכות וזה היה מלחיץ. אבל אחר הכרתי כמה בנות שסבלו מזה במהלך כל ההריון,ממש עד הלידה.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשבוע 16 ועדיין בחילות - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ19/03/2014אם תפקודי בלוטת התריס שלך תקינים
ומאזן הנוזלים ואלקטרוליטים בדמך תקין
יתכן והקאה תמשיך ללא כל בעיה.
לפעמים עד סוף ההריון!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת קומבס בשבוע 8טל17/03/2014
שלום,
אני נמצאת בהריון שלישי (ראשון-תקין,שני- הפלה בגרידה) בעל סוג דם O מינוס.
בעקבות דימום בשבוע 8 ניתן לי חיסון אנטי D.
יום לאחר החיסון עשיתי בדיקת קומבס (בהוראת הרופא) והתוצאה היא כייל נוגדנים 1:4.
לפני כשמונה חודשים קיבלתי אנטי D לאחר גרידה.
מודאגת מהתוצאה הגבוהה (אכן גבוהה?)
האם התוצאה 1:4 יכולה לנבוע מהחיסון שניתן יום קודם? או מתגובה חיסונית שלי? האם צריך להמשיך לעקוב אחרי כייל הנוגדנים בדם?
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת קומבס בשבוע 8 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ19/03/2014החיסון הוא האנטי D שאת מוצאת בדם
בדיקת הדם היתה מיותרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכת חומצה פולית ואומגה 3 בהריוןאירית16/03/2014
אני בשבוע 18
עד כה לקחתי פרהנטל באופן סדיר עוד מלפני ההיריון כשהייתי בטיפולים.
בבדיקות ספירת דם שעשיתי גיליתי כי ערכי החומצה הפולית שלי גבוהים (מעל ל 10 )
עתה ברצוני להוסיף גם אומגה 3 אך באומגה 3 להריון, שם יש גם חומצה פולית שאינה נחוצה לי.
איזו אומגה 3 מומלצת לי ?
הבנתי כי יש לשים לב ל DHA ולעוד משהו..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר את יכולה להמשיך רק עם אומגה 3
שלי17/03/2014נכון שיש לשים לב לערכים של הDHA. לפי איגודי הבריאות מומלץ לפחות 200 מ"ג ליום. אני לוקחת כרגע בהמלצת הרופא אומגה D3 תשעה חודשים של סופהרב, אין בה חומצה פולית ויש בה מינון מוגבר של 350 DHA בכמוסה. אני מאמינה שזה יכול להתאים לך, תשאלי את הרופא שלך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוכלי לאמר לי מה את לוקחת בידיוק?
אירית17/03/2014זה נישמע ממש מתאים
למה את לא לוקחת פרנאטל יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיי שוב
שלי27/03/2014כמו שרשמתי אני לוקחת את האומגה D3 תשעה חודשים של חברת סופהרב. מאותה סיבה שאין לי צורך בחומצה פולית כרגע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכת חומצה פולית ואומגה 3 בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור29/03/2014שלום לך
יש להמשיך בחומצה פולית ולהשתשמש בכל תכשיר אומגה 3 המתאים להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימוםרון15/03/2014
היי..
לפני כעשרה ימים הייתי בביוץ, לפי בדיקה בייתית.
היום הופיע דימום שהתחיל מדימום חום והפך לזהה לדימום של מחזור.
האם ייתכן שקיבלתי מחזור עשרה ימים לאחר הביוץ, או שמא מדובר בדימום כתוצאה מהשתרשות? איך ניתן להבדיל בין השניים?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ19/03/2014דמם השרשה קל ללא כאבים
וסת הוא דמם רגיל ואופיני לך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי אשמח לעזרה להבין את התוצאות תואבגדהוזחטיכלמ13/03/2014
תודה מראשנאמר לי מבדיקות הדם שלא יד ברורר אם יש לי נוגדן נגד CVM
עשיתי בדיקת דם אתמול להלן התשובות . אשמח להבין NEGATIVE
<5
(CMV IGG <12 U/ML = NEGATIVE ) החל מ26-06-12 שינוי ערכי ייחוס
(CMV IGG 12 -14 U/ML = BORDERLINE) עקב שינוי שיטה
(CMV IGG >14 U/ML = POSITIVE )
(CMV IGG <0.4 IU/ML = NEGATIVE :26-06-12 עד)
CMV-IGM טרם בוצע
CMV-AVIDITY טרם בוצע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אשמח לעזרה להבין את התוצאות תו - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ19/03/2014ה IGM קובע
כנל האוידיטי.
תפני עם התשובות לרופא מטפל או זיהומולוג* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם סובלים מחרדות?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)