מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- דלקת - חשוברעות07/02/2014
שלום רב. אני בשבוע 27. כבר כמה ימים ששורף לי במתן שתן. בתחילה חשבתי שזו דלקת בדרכי השתן. אך כשהסתכלתי עם מראה די נחרדתי לגלות שהמקום דלקתי. כמו בדקלת גרון. וזה לא שייך להפרשות. הלכתי לרופאת הנשים שלי ואמרתי לה שנראה לי שיש לי דלקת בנרתיק. היא עשתה לי בדיקה וגינלית. וכנראה שבפנים ממש היא לא ראתה כלום. שאלתי אותה מה יש לי היא אמרה שהיא לא רואה שום דבר חריג. היא נתנה לי מרשם לטבליית אגיסטן חד פעמי. ומשחה דרמקומבין ל10 ימים. לא ברור כיצד אם היא לא ראתה כלום. ולא הבנתי מה קשור לטיפול בפטריה אם יש לי דלקת. וגם איך אני אמורה לשים את המחשחה. זה לטיפול חיצוני בלבד. הרופאה שלי לא ככ מתקשרת. ואני לא יודעת אם הטיפול הזה בכלל מתאים למה שיש לי והאם להשתמש בטיפול שנתנה. והאם הדלקת שם יכול להוות סיכון להריון. אודה לתשובה מהירה. שבת שלום.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דלקת - חשוב - תגובה
ד``ר איילון לחמן09/02/2014שלום.
כדאי על פי תלונותיך לבצע בדיקת שתן לכללית ותרבית.כמוכן אולי גם משטח נרתיק.פטרת היא אחד מגורמי הדלקת הנרתיקית.לכן קיבלת הטיפול.
נגד הפטריה. המשחה נמרחת באזור אברי המין החיצוניים בלבד,מספר פעמים ביום. לכן שווה לחזור לרופאה ולספר על התלונות בצריבת השתן.אם יש חידקים בבדיקות יש לטפל בהם כי לעיתים עלולים לגרום לצירים מוקדמים.
בריאות שלמה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףףרותם06/02/2014
שלום, עשיתי בדיקת הריון ביתי 6 ימים לפני קבלת המחזור ויצא שלילי האם זה ודאי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףףף - תגובה
למה בצעת בדיקת הריון לפני תאריך המחזור הצפוי?הרי אין כרגע בדיקה שתצביע על הריון בימים הקרובים כל כך לביוץ. בהצלחה שיהיה בכל מקרה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאשמח לתשובה כמב שיותר מהר
רותם10/02/2014ד"ר שלום, ביום שבת היה לי דימום קל בניגוב שהתחיל בדימום בהיר ולאחר כמה שעות ניגבתי שוב והיה קצת כהה יותר, הייתי בטוחה שהקדים לי המחזור אך מאז לא היה כלום יותר אולי פעם אחת שוב בהיר יותר.. זה היה מלווה בכאבים בבטן התחתונה כמו סימנים למחזור.
האם זה מעיד על השתרשות?
יש לציין שזה מעולם לא קרה לי לפני מחזור , והמחזור שלי אמור ליהיות רק בעוד 3 ימים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטראסאונד בעייתיציפי06/02/2014
אני בהריון 6 לאחר שני לידות קיסריות (בת ובן) וביניהם 2 הפסקות הריון בגלל cmv ותסמונת דאון והפלה אחת בגלל שדופק העובר הפסיק.
אני בשבוע ה-9 והיום עשיתי אולטראסאונד לאחר שלא נמצא עובר באולטראסאונד שעשיתי לפני שבוע ולפני שבועיים. היום ראו עובר אך לא מצאו דופק.
אני עם משקל עודף רב ויש המון צלקות. האם יש סיכוי שההריון תקין?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מאוכזבת מחוסר התייחסות
ציפי13/02/2014לפני שבוע השארתי הודעה בפורום לגבי תוצאות בעיותיות לאולטראסאונד. לא התייחסתם, למרות שעניתם להודעות שפורסמו לפני ואחרי.
היה ראוי שלפחות תתייחסו לזה ברמה הבסיסית ביותר - מאכזב מאוד.
נשים פונות עם מה שהן מרגישות שהן בעיות רציניות והייתי מצפה לתגובה כלשהי ובפרק זמן סביר, כל שזה בכלל יעזור ויהיה רלוונטי.
חבל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאולטראסאונד בעייתי - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/02/2014שלום. בהחלט יכול להיות שהביוץ התרחש מאוחר יותר,משום שבתחילה לא נצפה עובר ורק כעת נצפה. נותר לעקוב באולטרהסאונד ולקוות לבשורות טובות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוניטור לא תקין ושיעול בשבוע 32Try05/02/2014
שלום,
יש לי שתי שאלות:
1. אני לאחר מחלת שפעת אך משתעלת שיעול שהוא כמרים ריפלוקס.
אני בשבוע 32 ויום. האם זה פוגע בעובר או יכול לקדם צירים???
2. היום הייתי במוניטור עקב מעקב כיוון שאני עם קלקסן , במוניטור הראשון אמרו לי שהוא לא כל טוב, שלחו אותי לאכול ולשתות , עשו שוב ואמרו שתקים אך לבוא לביקורת בעוד יומיים.
במכתב נכתב לי : בבדיקת ניטור וריאבלי עם קיאקטיביות גבולית. ניטור חוזר תקין לחלוטין. מה לא היה בסדר?? האם לחשוש?
אשמח לתשובה בהקדם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוניטור לא תקין ושיעול בשבוע 32 - תגובה
אכן לפי הכתוב,המוניטור הראשון לא ברור עקב הואריביליות הגבולית.העובדה שהמוניטור החוזר לאחר אכילה ושתיה, מאד מרגיעה. יש לכן לפני בדיקת המוניטור הבא לאכול ולשתות.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מוקסיפן בהריוןשני04/02/2014
שלום
אני בשבוע 28+ 5 ויש לי דלקת בשן. רופא השיניים רשם לי מוקסיפן - 3 כדורים לחמישה ימים. האם בטוח לקחת את התרופה בהריון ובשבוע שלי?
אודה על מענה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - יכול להיות הריון?נתי04/02/2014
שלום אני בת 37 הוסת האחרונה הייתה ב-16.1 לפני כיומיים פלוס אני חשה אי נוחות ברחם אוכלת המון המון המון! החום שלי 36.8 עד 37.1 האם יש מצב להריון? האם מקדם מידי לבצע בדיקה ביתית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יכול להיות הריון? - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/02/2014שלום.
בעקרון הכל יכול להיות. כמובן מוקדם לבצע בדיקות הריון.אם יופיע עיקוב במחזור לבצע הבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהאנה04/02/2014
שלום,המחזור שלי בדרך כלל סדיר מאוד כול 30יום חודש שעבר הוא איחר
קיבלתי בערך ב2.1 אולי יום אחרי ועד עכשיו עוד לא קיבלתי..
היום עשיתי בדיקת ביוץ יצא חיובי חשבתי שלא הגיוני עשתי עוד אחת בערב ועד יצא חיובי
מה זה יכול להיות? יש מצב שזה ביוץ...
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/02/2014שלום
.,נשמע אכן חריג. מה עם בדיקה להריון?.בכל מקרה פני לרופאך לבדיקות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שורף בשתןרעות04/02/2014
שלום. אני בשבוע 27. אתמול 3 פעמים שרף לי במתן שתו. היום כבר לא. האם עלי לעשות בדיקת שתן בכ״ז? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שורף בשתן - תגובה
ד``ר אריה לידור04/02/2014שלום לך
מומלץ לבצע שתן לתרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון קטן, שק חלמון גדול ועוברמיטל04/02/2014
שלום ד"ר,
אתמול בבדיקת US שבוע 6+1 לפי ו"א נראה שק הריון קטן ובו עובר עם דופק ושק חלמון גדול שממלא כמעט את כל שק ההריון, בנוסף יש נוזלים מסביב לשק ההריון שנראה לרופא כמו דימומים. האם יש סיכוי אמיתי שההריון הזה יצליח? מפחדת לפתח תקוות שווא...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון קטן, שק חלמון גדול ועובר - תגובה
הממצאים אינם מעודדים. המשיכי במעקב אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקות שתןתותית03/02/2014
שלום,
אני בשבוע 26
אני נוטלת אוטרגסטן אחד ליום (צוואר רחם מקוצר)
עשיתי בדיקות שתן יצאו לי 2 תוצאות חריגות:
Protein -50
Leucocytes -500
מה המשמעות? האם יש סיכון לרעלת הריון? דלקת?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקות שתן - תגובה
חזרי על בדיקת השתן לחלבון לאחר שתיה מרובה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- המלצה על ד"ר רוני נלינגר, מכבי.מעין03/02/2014
איך שגיליתי שאני בהריון כולם מסביב דחפו אותי לרפואה פרטית.
לפני בדיקת השקיפות העורפית בדקתי ברשת על הרופא המיועד לבדוק אותי, דרך מכבי, וראיתי הודעות בעייתיות. מכבדת את אלו שהייתה להן חוויה שלילית ומצטערת בשבילן, אבל בגלל שהיתה לי חוויה אחרת- היה לי חשוב לפרגן;
כל הצוות במכון בלפור, ת"א- היה מאוד נחמד ולבבי. ד"ר נלינגר- היה מקצועי, נעים וסבלני.
הסביר, הראה, התבדח והמשיך את הבדיקה (בטנית) בסבלנות- עד שמצא את המידע שחיפש.
מאחלת בריאות וחוויות חיוביות לכולן!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המלצה על ד"ר רוני נלינגר, מכבי. - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/02/2014יפה הפירגון. הלואי כולם כמוך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע ללידהנופר03/02/2014
היי, הריון שני שבוע 31.
בהריון ראשון ילדתי רגיל עם זירוז ללא אפידורל.
התינוקת נולדה אחרי 2 לחיצות בלבד ועשתה לי קרעים בדרגה 3 עד כדי שתפרו לי בחדר ניתוח בהרדמה מלאה.
האם בהריון שני יכול להיווצר אותו מצב - קרע ברמה כזו - או שכל הריון משהו אחר ויכול להיות לי קרעים קטנים או ללא קרעים כלל...
האם זה שעברתי ניתוח לרמה כזו של תפרים משפיע על ההריון הזה ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע ללידה - תגובה
מציע סיום ההריון הנוכחי בניתוח קיסרי מתוזמן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא קיבלתי תשובה. בבקשה תתייחחסו!ג'ניה03/02/2014
שלום לרופאים,
אני בשבוע 30 של הריון.
לפני יומיים היו לי הפרשות בצבע חום בהיר. היום בבוקר בהפרשה היה קצת דם טרי. רציתי לדעת האם זה בסדר וממה זה יכול להיות (לא היו יחסי מין)?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא קיבלתי תשובה. בבקשה תתייחחסו! - תגובה
פני לבדיקת רופא כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפירילנה03/02/2014
שלום,
אני בשבוע 35 להריון.
בשבוע 32 עשיתי הערכת משקל והתברר כי יש לי ריבוי גבולי - 23.3.
הופניתי לאולטרה סאונד נוסף בשבוע 35 ועפ"י תוצאות קיים ריבוי מי שפיר, כרגע עומד על 27.
האם עליי לפנות למיון לבדיקות נוספות ומעמיקות?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/02/2014שלום.
כן יש לפנות לבדיקה כדי לנסות לברר הסיבה לריבוי מי השפיר,כגון סכרת הריונית ,זיהומים שונים וכוועל פי התוצאה להחליט באם יש צורך בטיפול ואם כן,איזה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחם- בבקשה עזרהרינה03/02/2014
שלום רב,
בתחילת חודש אוקטובר קיבלתי זריקה, כהפלה להריון שהיה לי מחוץ לרחם (בחצוצרה הימנית),
לאחר הזריקה, קיבלתי הדרכה מהרופא בבית החולים ובה נאמר לי כי על מנת שאוכל לנסות שוב להיכנס להריון עליי לחכות כ-3 חודשים (כלומר לקבל לפחות 3 פעמים מחזור עד שאוכל לנסות שוב),
עברו 4 חודשים מתאריך קבלת הזריקה וכעת אני נמצאת במחזור השלישי שלי מאז הזריקה,
שאלתי היא- האם אני יכולה להתחיל לנסות אחרי הוסת הזו להיכנס להריון?
אני שומעת מסביבי המון השערות והוראות שונות כיצד להתנהל אחרי הריון מחוץ לרחם וחלק מהדעות טוענות כי עליי לחכות חצי שנה, בעוד שחלק אחר (כולל הרופא ברמב"ם) האומר לי כי 3 מחזורים מספיקים .
חשוב לציין כי לפני כחודש הייתי אצל הרופא נשים לביקורת נוספת והוא אמר כי השחלות תקינות , הרחם תקין והכל בסדר וכי נשאר ממש מעט נוזל באגן.
אני ממש אודה לתשובתם,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם- בבקשה עזרה - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/02/2014שלום.
המקובל בדרך כלל הוא אכן להמתין 3 חודשים.אבל ממליץ שתתיעצי עם רופאך המטפל כדי לבדוק כל המצב.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)