מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רירית ברחםקרלה18/05/2014
שלום רציתי לשאול משהו
הייתי אצל רואה בגלל איחור במחזור של 12 ימים .המחזור של לי מאד לא סדיר אמרו לי שה G5 P5 ובסונר רירית עבה ללא שק .רציתי לדעת מה זה אומר כי אמרו לי לעשות גם בדיקה ביתית יכול להיות שה יש סיכוי להריון אבל הוא ציר מדעי ?
תודה
+ הוספת תגובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רירית ברחם - תגובה
ד``ר אריה לידור18/05/2014שלום לך
ייתכן
בצעי בדיקת הריון בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומהבלה17/05/2014
שלום,
אני בהריון שבוע 9 אחרי ivf
כבר כמה ימים יש לי הפרשה חומה.. היתי במיון נשים נאמר לי שהכל בסדר, ואין שום קריש דם באזור...
ההפרשות עדיין נמשכות... לרופאה אין הסבר
כמה ימים זה יכול להמשיך??? האם להיבדק עוד כמה ימים???
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה - תגובה
בצעי בדיקת פאפ ואולטרהסאונד בקורת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV - שלום קבלתי את התוצאות הנ"לאני17/05/2014
אודה לעזרה האם תקין ? התור שלי לרופא הוא למועד מאוחר מאוד .
תודה !
91.7 CMV Ab IgG
Negative - 7.11 CMV Ab IgM
11.40 Rubella Ab IgG* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - שלום קבלתי את התוצאות הנ"ל - תגובה
תקין. מצביע על חשיפה בעבר ל CMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות ביופסיה לאחר גרידהג16/05/2014
שלום רב,
לפני חודשיים עברתי גרידה בשבוע 11 עקב הריון שהתפתח בצורה לא תקינה ("הפלה נידחת").
במהלך ההליך נשלחה דגימה לביופסיה וכעת קיבלתי תשובה שלא הצלחתי למצוא לה שום הסבר:
ENDOMETRIUM (curettage)
Chorionic villi with hydropic degeneration
ברור לי כי עלי לפנות לרופאת הנשים, אולם התור הקרוב ביותר אליה הוא בעוד שלושה שבועות ולכן אשמח באם תוכלו לעזור לי להבין את האבחון הנ"ל בהקדם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות ביופסיה לאחר גרידה - תגובה
תשובה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום קל והתכווצויותלימור15/05/2014
שלום, אני בת 31, בשבוע 14 להריון, הריון טבעי, ראשון. שלשום היה לי דימום קל ולאחר שניגשתי למוקד, שחררו אותי עם אבחנה של היפרדות קרומים קלה. הרופא אמר שזו ׳הפלה מאיימת׳ ונתן חמישה ימי מנוחה. רציתי לשאול מהי היפרדות קרומים (מכיוון שאין מידע מקצועי באינטרנט וכל מה שנמצא הוא מפורומים), האם עלי לדאוג והאם לגשת שוב לרופא במידה ויש לי התכווצויות (ללא דימום)? תודה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום קל והתכווצויות - תגובה
בכל תלונה חריגה יש לפנות לרופא . תקינות ההריון תמדד בסקירות אולטרהסאונד חוזרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMVמיכל15/05/2014
בוקר טוב
יש לי נוגדנים של CMV -
הבנתי שישנה הדבקה שנקראית הדבקה חוזרת.
מה המשמעות של הדבקה חוזרת? האם כמו הדבקה ראשונית?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV - תגובה
ד``ר אריה לידור18/05/2014שלוםלך
הרבה פחות מסוכנת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עובריאורחת14/05/2014
שלום
נאמר לי שמומלץ לבצע חלבון עוברי בשבוע 17.
האם הכוונה בשבוע 17, לסיים 17 שבועים מלאים, כלומר, לבצע בשבוע 17+ או בשבוע 16+ שהוא השבוע ה17 להריון בעצם ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי - תגובה
החל משבוע 16 מלא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אולטרסאונד ראשוןמורן14/05/2014
לפני כשעה הייתי בבדיקת אולטראסאונד ראשונה בשבוע 7+2. הרופא מצא דופק אך נאמר לי שעל פי האולטראסאונד גודל העובר קטן ומתאים לשבוע 5.5 עם זאת הוא גם ראנ שק חלמון גדול. יש לציין שיש לי הפרשות חומות מעטות כבר שבוע. הדבר מדאיג אותי מאוד. שאלתי היא מהו התרחיש הנפוץ ביותר במקרים כאלו? יכול להיות שזה יוביל להפלה?
(ווסת אחרונה 24.3) הוא קבע לי תור נוסף לעוד 10 ימים.. ואני ממש במתח. בבקשה חייבת עזרה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אולטרסאונד ראשון - תגובה
אין מנוס מאולטרהסאונד בקורת לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות העמסת סוכר מלאהhadas14/05/2014
שלום רב,
אבקש את עזרתכם בפיענוח התוצאות:
צום- 84.3
כעבור שעה- 170.4
כעבור שעתיים- 160.9
כעבור 3 שעות- 57.8
הערך של כעבור שעתיים קצת חריג. האם מדובר בסכרת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות העמסת סוכר מלאה - תגובה
ערך שעתיים מוגבר . פני לתחילת מעקב סכרת הריונית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון קשהאורחת13/05/2014
שלום רב,
לפני כחודש גיליתי שאני בהריון (שלישי). כמה ימים לאחר מכן הורע מאוד מצבי הבריאותי ובחודש האחרון סבלתי מאוד מבחילות והקאות מרובות וירידה במשקל. בנוסף, מצבי הנפשי וכנראה בחיבור ישיר מצבי הנפשי גם היה מדורדר מאוד ומלווה בלחצים רבים.
(יש לציין שבשני ההריונות הראשונים לא היו תופעות כאלו בכלל!!!)
נוסף על כל הצרות, ב-10 ימים האחרונים לא נטלתי את כדורי החומצה הפולית (שאותם נטלתי כחודשיים טרם הכניסה להריון) ואני מרגישה שאולי כבר אין סיכוי שיצא ילד נורמלי ובריא לאחר תחילת הריון שכזו.
מהי רמת הנזק שעלולה להגרם לעובר בתחילת הריון כזו (ועם חסרון של חומצה פולית בימים האחרונים) והאם יש בכלל סיכוי שהוא יוולד בריא ושלם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תחילת הריון קשה - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/05/2014לאורחת שלום.
נתחיל בכך שהפסקה של 10 ימים בחומצה הפולית,לא נחשבת בעיתית כלל. הבחילות יעברו בודאי. אז בבקשה להירגע ולהיות שמחים ומרוצים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא גבוהה מידימיה13/05/2014
שלום רב, בשבוע 6 להריון יצאה לי בטא 100000 והרופא בקופח לא ראה עובר וחשש מהריון מולרי ולכן שלח אותי למיון, שם נצפה באולטראסאונד עובר בגודל 3.3 ממ עם דופק. לאחר 3 ימים מאותה בדיקת בטא שיצאה 72000 . שאלתי מדוע הבטא ירדה ונאמר לי שיתכן כי זו טעות או בגלל הפרשי מעבדות. שאלתי היא כזאת- האם השינוי בבטא אכן הגיוני בגלל הפרשי מעבדות?
האם למרות שהכל תקין כעת הבטא הגבוהה יכולה לנבא משהו לא טוב על העובר בהמשך?
אני מאוד לחוצה וכלום לא ברור מאף אחד ולכן ממש אודה להבהרה קלה :-)
תודה רבה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא גבוהה מידי - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/05/2014שלום.
חשוב יותר מבדיקות הדם הוא הממצא האולטרהסאונדי.אכן בדיקות הדם משתנות ממעבדה למעבדה. שיהיה בהצלחה ולא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך
מיה13/05/2014ד״ר תודה על המענה.
קראתי שחס וחלילה רמות גבוהות של בטא בתחילת ההריון יכולות לנבא על תסמונות כאלה ואחרות בהמשך (בחלבון העוברי). האם לפי ידיעתך זה נכון?
וגודל העובר בבטא זו היה 3.6 ממ האם זה תקין לשבוע 6+2
תודה רבה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה והמשך - תגובה
אם בדיקת העלקול תקינה ניתן בהחלט להיות רגועים ולא להיכנס ללחצים מיותרים עקב מאמרי האינטרנט וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור 6 ימים הפרשה בהירהרינת12/05/2014
שלום זה הריון ראשון שלי, אני לא יודעת אם אני אכן בהריון כי עשיתי לפני 4 ימים בדיקה ביתית ויצאה שלילי (הבנתי שזה היה אולי מוקדם מידי, אני באיחור 6 ימים). המחזור האחרון היה ב8.4 ועד עכשיו לא קיבלתי. היום היתה לי הפרשה ורדרדה בהירה, איך אדע שהכל בסדר והאם אני בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם
איה12/05/2014אני אומנם לא רופאה,אבל למה את לא הולכת לעשות בדיקת דם?
הכי אמין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאיחור 6 ימים הפרשה בהירה - תגובה
כאמור נא לבצע בדיקת דם ולדעת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום השתרשותאיה12/05/2014
שלום,
מחזור אחרון 23/4, ביוץ 7/5, היום היה לי מעט ניגוב חום בהיר בהיר.האם יש סיכוי שזו השתרשות או שזה מוקדם מדי?
תודה מראש :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום השתרשות - תגובה
הכל יכול להיות. נקוה לבשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ בזמן הריוןרינה12/05/2014
שלום רב,
בארבעת החודשים האחרונים אני ממשיכה לקבל וסת כרגיל - סדירה, בת 6 ימים.
בפעם האחרונה אף זיהיתי ביוץ (לפי הפרשה שאני כבר יודעת לזהות, ואכן 14 יום אחריה הגיע הדימום).
אך עם כל זאת אני מרגישה בתופעות ההריון -
בחילות, הקאות, סחרחורות, עייפות. וגם טפחה לי הבטן ללא כל סיבה.
רציתי לדעת האם יש אפשרות לקיומו של ביוץ בזמן ההריון?
אני יודעת שקבלת דימום הנראה ומאופיין כמו וסת אפשרי למרות ההריון, אך השאלה היא האם מתקיים גם ביוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ בזמן הריון - תגובה
לא בהריון אין ביוץ.כדאי שתגשי לרופאך כדי להיבדק ולברר הסיבות להרגשתך הלא טובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דם וירולוגיה בהריוןאלה12/05/2014
שלום פרופסור,
שבוע 9, הריון תאומים. להלן תוצאות בדיקות דם וירולוגיה:
Rubella IgG
17.8
מה זה אומר? האם תקין? האם להתחסן בשנית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם וירולוגיה בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן13/05/2014שלום. תלוי בנורמת הבדיקות בקופה אצלך. בדרך כלל מעל 15 מדובר בחיסון קיים בגוף. התיעצי עם אופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)