מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- פיטורין בזמן הריוןבתאל02/02/2014
שלום וברכה,
פוטרתי מעבודתי במהלך ההריון לאחר אישור ממשרד התמ״ת.
פוטרתי רשמית בתאריך ה-15/1/14.
עבדתי באותו מקום 5 שנים ברציפות.
אני בת 26 הריון ראשון.
אשמח לדעת אם מגיע לי גם דמי אבטלה עכשיו( כמו שהבנתי 67יום).
וגם דמי לידה לאחרי מכן...
ומהן זכויותי,
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פיטורין בזמן הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/02/2014שלום.
לצערי אין לי מידע בנושאים אלו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דם מהאףג׳02/02/2014
שלום אני בהריון בשבוע 26+ במהלך היום 3 פעמים ירד לי דם מהאף מה אפשר לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דם מהאף - תגובה
עליך לגשת לרופא אף אוזן גרון שיבדוק ויחליט על טיפול. תופעה זו מוכרת בהריון ונובעת בדרך כלל מהתרחבות כלי דם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתןהילה02/02/2014
שלום,
בהריון ראשון סבלתי מרעלת הריון.
היום בהריון שני שבוע 23 ובתוצאות של בדיקות שתן יצא חלבון בשתן 70 (פרוטאין)
מה משמעות התוצאה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן - תגובה
משמעות התוצאה שיש צורך בבדיקות נוספות,החל מתרבית שתן ,משטח נרתיק ואיסוף של 24 שעות. פני לרופאך שיבדוק ויחליט.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמי דם לפני מחזוראנונימית02/02/2014
שלום
אני 5 חודשים לאחר לידה לקח לי הרבה זמן עד שהסתדר לי המחזור אבל במשך חודשיים היה לי מחזור סדיר.
עכשיו 5 ימים לפני המחזור שלי התחלתי לראות כמה כתמי דם חומים בתחתון. אין לי כאבים איו לי כלום כתמי דם שבאים קצת קצת .
היתכן שזה הריון? או פשוט שהמחזור הקדים קצת ?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמי דם לפני מחזור - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/02/2014שלום.
האמת שקשה לעת התשובה ללא בדיקה.האם הגברת מניקה?.לעיתים יכולים להיות כתמי דם כאלו גם כתוצאה של חוסר איזון הורמונלי קל.לכן כדאי להיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה קטנהרונית02/02/2014
בוקר טוב,
האם אופייני לשבועות הראשונים להריון תחושה של כאב ברגל אחת כמו התכווצות שרירים וכאב גב קל
שאלה קטנה נוספת יש חי בת בת שנתיים וחצי ולעיתים אני נאלצת להרים אותה האם קיימת סכנה לעובר
שאלה נוספת האם יש מניעה לשים תחתון מחטב אני לפני אירוע* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה קטנה - תגובה
ד``ר אריה לידור04/02/2014שלום לך
פני לבדיקת סיבת כאבי הרגל
אין סכנה מטיפול בתינוק או שימוש במחטב
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בבקשהג'ניה01/02/2014
שלום לרופאים,
אני בשבוע 30 של הריון. והיום יש לי הפרשות בצבע חום בהיר שעד עכשיו זה היה שקוף. רציתי לדעת האם זה בסדר וממה זה?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה בבקשה - תגובה
ד``ר אריה לידור04/02/2014שלום לך\
פני לבדיקת רופא כולל אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרחסוי01/02/2014
שלום,
1.באיזה שבוע מומלץ לעשות העמסת סוכר 50 גרם?
2.הבדיקה כוללת בדיקת דם אחרי שעה ובנוסף בדיקת שתן. האם את בדיקת השתן עושים לפני ששותים את הסוכר או אחרי שעה יחד עם בדיקת הדם?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - תגובה
ד``ר איילון לחמן03/02/2014שלום .
העמסת סוכר מומלצת לביצוע בין השבוע ה-24 ל-28.בדיקת שתן אינה חלק מהבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv וסיכון הדבקהסבתא מודאגת01/02/2014
שלום רב, כלתי בשבוע 24 להריונה. אין לה נוגדני cmv והיא במעקב בדיקות דם.
1. האם ככל שמתקדמים בהריון הסיכון להדבקת העובר יורד (במקרה והאם נדבקה במהלך ההריון)?
2. האם העובדה שאישה לא נדבקה בעבר (למרות שבצבא ובלימודיה נחשפה לאנשים חולים) עשויה לאפיין משהו לגבי עמידות הגוף מול הידבקות?
תודה מראש,
סבתא מודאגת (אך בשליטה)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv וסיכון הדבקה - תגובה
יש לבדוק רמות נוגדנים לאשה ההרה ל CMV
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערב טוב ותודה על כך שאתם עונים בנאמאבגדהוזחטיכלמ01/02/2014
בנאמנות ומסירות גדולה לגולשים.
תודה מקרב לב.
אני מנסה להכנס להריון.
המחזור האחרון היה בשישי לינואר. ,הביוץ היה בעשרים, בערך , והיום קיבלתי מחזור אבל מאוד מאוד חלש.
הוא נראה רק כשמנגבים, סליחה על התיאור.
היו לי כאבי בטן התחתונה,
האם זה השתרשות, או מחזור?
תודה ושבוע טוב
5* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
אבגדהוזחטיכלמ02/02/2014אתמול המחזור נהפך לחום, ונעלם כליל.
לא יודעת מה לעשות.
לפנות למרפאת פריון , או לגניקולוג?
תודה והמשך שבוע נהדר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך - תגובה
לפנות קודם לגינקולוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה לך , והמשך שבוע טוב
אבגדהוזחטיכלמ04/02/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהערב טוב ותודה על כך שאתם עונים בנאמ - תגובה
ליתר בטחון בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא בתחילת הריוןגילי31/01/2014
שלום,אני שנה אחרי לידה של הריון ivf. לפני מספר ימים בבדיקת הריון ביתית התקבלה תוצאה חיובית, הריון ספונטני. ווסת אחרונה היתה ב6.1, ובבדיקת בטא שביצעתי אתמול, התקבלה תוצאה של 628.האם ערך הבטא הגיוני, והאם הוא משקף משהו? כיצד אוכל לדעת באיזה שבוע אני? תודה מראש על המענה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא בתחילת הריון - תגובה
יש להמשיך במעקב ביטא ולצפות בצמיחתו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקותריקי30/01/2014
אבקש לדעת האם התשובות של הבדיקות תקינות. שבוע 12+2
PAPP-A 1.89
FREE B HCG 57.87 2.34 MOM
NT 1.50MM 1.13 MOM
לפי הגיל והבדיקות 1:990
לפי הגיל בלבד 1:1300
אשמח לתשובתכם.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות
ד''ר עפר תדמור31/01/2014שבת שלום
תוצאות בסדר , תוצאות טובות.
לא מצויין, רק טוב
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש לי סיכון להריון מחוץ לרחם? דחוףשירה29/01/2014
אני בת 29
לפני כמה ימים עשיתי כמה בדיקות הריון שכולן יצאו חיוביות.
ההריון הזה לא רצוי,אז רצתי לרופאת נשים כדי לקבל הפניה להפלה.
היא בדקה אותי ואמרה שהיא לא רואה שק הריון.
שלחה אותי לבדיקת דם והבטא הצביעה על 540
אמרה שההריון מאוד צעיר ושאחזור עוד שבוע.
האם יש לי סיכון להריון חוץ רחמי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש לי סיכון להריון מחוץ לרחם? דחוף - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2014שלום לך
יש צורך בהמשך בדיקת ביטא כמותי ואולטרהסאונד מקביל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר לגילוי cmvחסוי29/01/2014
קודם כל רציתי לברך על הפורום הנפלא הזה!!
לכל השאלות ששאלתי עד כה עניתם במהירות ובמקצועיות, אז המון תודה!! :-)
היום עברתי בדיקת מי שפיר לגילוי הדבקה של העובר.
הרופא המדקר, בבדיקת האולטראסאונד לפני הדיקור, ציין שיש לי מעט מי שפיר.
האם זה יכול לפגוע באמינות הבדיקה? כי נניח העובר לא הטיל מספיק שתן ואז לא יראו את הווירוס?
תודה מראש!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר לגילוי cmv - תגובה
חלילה אם קיימת חשיפה עוברית היא תמתא במי השפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת דם שקיפות עורפיתאורנית29/01/2014
שלום רב,
קבלתי היום בדואר את התוצאות בדיקת הדם לאיתור מומים בהריון בשליש הראשון,
מכיוון שרק בעוד שבוע יש לי תור לרופא נשים לפענוח תוצאות הבדיקה אשמח להיות רגועה לפני כן אז תוצאות הבדיקה הינה:
תסמונת דאון הסיכון הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:1100
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות: 1:1000
טריזומיה 18 הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקה: 1:100000
הערות היועץ הגנטי:
סיכון משוקלל לתסמונת דאון גבוה מ-1:386
אשמח לדעת מה אומרות התוצאות שלי, בנוסף למה הכוונה של הערות היועץ הגנטי?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת דם שקיפות עורפית - תגובה
התוצאה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפלה שנייהלימור29/01/2014
שלום רב,
בת כמעט 30. בעברי 4 הריונות. ראשון בגיל 20 בטעות הפלה יזומה שנאלצתי לעבור 2 גרידות לריקון הרחם. גיל 27 הריון שלא התפתח, חודש אחרי הפסקת גלולות-גרידה. גיל 27 וחצי הריון שהושג תוך חודשיים ונגמר בקיסרי ובילדה מדהימה. לפני עשרה חודשים התחלנו לנסות שוב לא הצליח לאחר 9 חודשים לקחתי איקקלומין 50 מ"ג ותוך חודש אחד נקלטתי. נצפה דופק ולאחר שבועיים הפסיק (השק לא התפתח בגודלו כראוי). כעת, מתלבטים מה לעשות? כיצד להמשיך? האם צירוף מקרים מצער? איך זה שלבחורה שהייתה נכנסת להריון כ"כ מהר לקחו 9 חודשים ואז הריון לא תקין נוסף ועוד כזה שבו היה דופק והפסיק? בדיקות הורמונליות תקינות. בדיקת זרע לא מלהיבה אך בגדר הסביר.
אשמח לשמוע, תודה רבה
כאובה מאוד* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה שנייה - תגובה
מציע שתבצעי בדיקת תפקודי קרישה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם את/ה טיפוס בוגדני?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)