מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- נפילה חזקה על הברכיים בשבוע 14שיר29/01/2014
בוקר טוב
אתמול נתקלתי במדרכה ונפלתי קדימה על הברכיים והידיים הנפילה הייתה חזקה ,אין לי דימומים יש לי רק לחץ בבטן התחתונה (אני חושבת שזה מרוב לחץ )
האם צריך לגשת להיבדק לבצע אולטראסואנד ?
יש לציין שאני בשבוע 14 ואני עדיין לא מרגישה תנועות עובר אבל היום בבוקר היו לי בחילות והכל כרגיל .
תודה והמשך יום נפלא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נפילה חזקה על הברכיים בשבוע 14 - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2014שלום לך
אין כל סכנה אך ליתר בטחון רצוי לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריוןפזית28/01/2014
שלום אני ובעלי מנסים להכנס להריון כבר חצי שנה ללא הצלחה זה אחרי שהצלחנו פעם ראשונה מיד העובר לא היה תקין עברתי הפלה באמצע ההריון מה לעשות על מנת שזה יצליח שנצליח להכנס להריון אנחנו מאוד רוצים ילד
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון - תגובה
יש לפנות לרופא לתחילת ברור כולל צילום רחם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברילי28/01/2014
שלום וברכה,
עברתי טיפולי הפרייה ובספטמבר החזירו לי 2 עוברים אחד נקלט ב״ה אני בת 30.10 בלידה אהיה בת 31.3 שאלתי היא האם תוצאות הבדיקה שקיבלתי תקינות והאם הרופאים המכובדים ממליצים על דיקור מי שפיר ??
הסיכון ללידת תינוק עם תסמונת דאון מחושב לפי גילך בלבד: 1:820
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות : 1:4100
טריזומיה 18:
הסיכון המחושב לפי גילך בשילוב עם תוצאות הבדיקות : 1:10000
אשמח לתשובה
יש לציין שהשקילות עורפית יצאה תקינה מאוד נצפה גשר אף.
תודה ויום טוב :-)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2014שלוםלך
תוצאות תקינות. דיקור מי שפיר רק אם רצונך בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון?ליאור28/01/2014
תאריך מחזור אחרון היה ב 9/1. אתמול בערב עשיתי בדיקת דם ביתית ויצא חיובי (פס חלש). היום אחה״צ עשיתי שוב בדיקת הריון ביתית ויצא שלילי... האם זה הריון או לא? יכול להיות שהבדיקה הראשונה הראתה הריון למרות שאין הריון או דווקא יש בעיה בבדיקה השניה? מודה על תשובתכם.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון? - תגובה
כדי לדעת בוודאות בצעי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה עם תוצאות סריקת אולטרסאונדdavid28/01/2014
שלום,
רציתי לברר בנוגע לתוצאות סריקת האולטרסאונד של אם פונדקאית.
רצ"ב סיכום הממצאים.
מודאגים קצת מקצב גדילה מהיר, היקף הבטן וכמות מי שפיר.
כמו כן, האם ניתן לתת איזושהי הערכה לטווח לידה משוער?
תודה רבה!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה עם תוצאות סריקת אולטרסאונד - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2014שלום רב
מציע שתבצע העמסת סוכר מלאה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעזרה עם תוצאות סריקת אולטרסאונד - תגובה
ד``ר אריה לידור30/01/2014שלום רב
ובנוסף אקו ללב העובר וסקירת מערכות מלאה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה בנוגע להריוןjulieeta27/01/2014
שלום וברכה.
אני ובעלי רוצים ילד
קראתי שכדאי שהזרעים ישחו מהר יותר כדאי להרים רגלעים לאחד הסקס
האם זה נכון? חובה לעשות את זה?
שאלה נוספת ואולי טיםשית.תמיד אחרי שאנחנו שןכבים אני מרגישה סוג של רטיבות כאילו השפיך קצת זטרם החוצה
האם זה מפחית את הסיכוי להריוו או שזה שאריות חא נחוצות? ??
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה בנוגע להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור28/01/2014שלום לך
אין כל צורך בבצוע פעולות מיוחדות לאחר קיום יחסי מין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- anti cחני27/01/2014
בדיקת דם שנערכה לי לאחר ההיריון השלישי גילו כי יש לי ab.id.anti c . שלחו לי מכתב שעלי לשאת את תוצאות הבדיקה בת.ז ולדווח על כך לרופא מטפל בזמן הריון. כעת אני בהריון האם יש לכך השפעה על ההיריון או העובר ?
כשפניתי לרופא הנשים שלי הוא לא כל כך הבין במה מדובר.
אשמח לתשובה מהירה.
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר anti c - תגובה
יש לעקוב אחר רמת הנוגדנים בדם במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmvחסוי27/01/2014
שלום,
במידה ובשבוע 22 יצאה תשובה שלילית בבדיקת המי פיר (כלומר העובר לא נדבק) מה הסיכוי שלו עוד להדבק בארבעת החודשים שאני עדיין בהריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv - תגובה
במקרה חשד לחשיפה חדשה יש לבצע שוב את כל הברור
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פעילות גופנית בהריוןמילי27/01/2014
שלום, הנני מקפידה על פעילות גופנית סדירה בעצימות בינונית- גבוהה מזה שנים רבות של כחמישה אימונים של שעה בשבוע. כעת גיליתי שאני בהריון. האם ניתן בהריון תקין להמשיך בפעילות שאני רגילה אליה ואם לא- אילו התאמות עליי לעשות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פעילות גופנית בהריון - תגובה
אם ההריון תקין יכולה להמשיך אך לא בפעילות ארובית או תחרותית. יש להמנע מלהגיע למצבי עייפות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 14חני27/01/2014
אני בשבוע 14 לאחר שנים של ניסיון להרות הכוללים הפלות. בשבוע האחרון הופיעה בצואה הפרשה רירית עם חוטי דם, מרפאת גסטרו הפנו אותי לעשות בדיקה סיגמו (ללא הרדמה) אני נורא חוששת לעשות את הבדיקה בגלל שאני בהריון . האם מומלץ לעשות את הבדיקה? והאם היא לא מסוכנת לעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 14 - תגובה
אם חיוני לעשות בדיקה זו בצעי אותה . אם אפשר לדחות לאחר הלידה עדיף
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- באיזה שבוע אני נמצאת?אלה27/01/2014
שלום,
בבדיקת HGC הופיע הערך 18269.
ביצעתי את הבדיקה ב-16.1.
באיזה שבוע אני נמצאת?
בתודה ובברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אשמח אם תענו לי על השאלה
אלה28/01/2014* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבאיזה שבוע אני נמצאת? - תגובה
יש לבצע אולטרהסאונד שייקבע את גיל ההריון המדויק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירת מע' שנייה ומשקל עובררונית27/01/2014
שלום רב.
עשיתי אתמול סקירת מע' שנייה.
הכל יצא ב"ה תקין
אני בשבוע 22+4 ומשקל העובר היה 634.
האם זה תקין?
בניגוד להריונותיי הקודמים שם המשקל לשבוע זה נע בין ה 450
אני קצט מוטרדת....
אשמח לשמוע את תגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירת מע' שנייה ומשקל עובר - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/01/2014שלום.
חזרי עם התשובות לרופאך.יבדוק הממצאים ותיהיי רגועה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת שבוע 30אירה27/01/2014
שלום רב,
אני בת 31 הריון שני שבוע 30.
כל השליש הראשון סבלתי מבחילות והקאות קשות, חולשה וכאבי ראש.
הכל עבר בעצמו בשליש השני.
לפני שבוע כאילו הכל חזר, בחילות במהלך היום, חולשה בבוקר, פשוט לא מצליחה לקום. בנוסף סובלת מסחרחורות בעיקר בבוקר ותחושה של חוסר יציבות ושיווי משקל, בנוסף אוזן ימנית סתומה
עברתי בדיקה נוירולוגית, יצא תקין, אף אוזן גרון גם לא מצא כלום.
רופא נשים טוען שזה לא קשור להריון כי לחץ דם המוגלובין וסוכר תקינים.
אני ממש מודאגת, קראתי מידע מאוד מפחיד באינטרנט על גידולי מח שמתפתחים בהריון ואני לחוצה מאוד.
לפני פחות משנה ביצעתי MRI מוח מסיבה אחרת, שיצא תקין, אבל עבר כבר הרבה זמן.
האם היה יכול להתפתח משהו?
האם תופעות אלו אופייניים לשליש האחרון?
ממש בלחץ.
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת שבוע 30 - תגובה
אכן קצת חריג.אבל עובר. כמובן שהמצב לא אופיני לגידול מוחי,כי שם ההרגשה הרעה לא חולפת במשך היום. אז בבקשה להיות במעקב רופאך ובעיקר להשתדל להירגע. כמובן יש גם תרופות לטיפול בהרגשתך.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן
אירה27/01/2014תודה רבה על תשובתך המהירה.
הבחילה באה והולכת במהלך כל היום.
תחושת סחרחורת חזקה בבוקר, אבל לפעמים חוזרת גם במהלך היום ורצון תמידי לישון.
פשוט חולשה כללית, בגלל זה אני נורא בלחץ כי התיאור של גידולים ממש דומה.
האם יש צורך בMRI חוזר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך קטן - תגובה
אם תבדקי שוב גם שפעת יש לה אותם סממנים.בכל מקרה כדאי לגשת שוב להיבדק ועל פי החלטת רופאך להמשיך או לא הבירור.למען רוגעך אולי כדאי לפנות לרופא שהיפנה אותך ל-MRI הקודם.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת האשימוטו והריוןאורית26/01/2014
שלום,
אני בת 41, בהריון שלישי שבוע12.
כחמש וחצי שנים סובלת ממחלת האשימוטו ומטופלת בכדורי יוטירקס 450 מ"ג בשבוע.
לפני ההריון TSH 1.74
בשבוע 10 להריון TSH 4.74
הרופא העלה לי את המינון ל 550 מ"ג בשבוע.
השאלות:
1.מה הנזק שיכול להיגרם לעובר בגלל חוסר האיזון?(נאמר לי שצריך עד TSH 2.5ׂ)
2 מה ההסתברות שהעובר נפגע?
3. האם אני צריכה להיות במעקב מוקפד יותר (זה נחשב הריון בסיכון)?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת האשימוטו והריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014הסיכוי קטן
כדאי לבצע מעקב חודשי עד איזון הבלוטה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות הורמוניםליז26/01/2014
שלום, בת 40 בדיקת הורמונים היום ביום ה- 3 למחזור ואילו התוצאות:
ESTRADIOL (E-2) 139 pmol/L
TSH 0.57 mIU/L
LH 4.70 IU/L
FSH 6.50 IU/L
PROLACTIN 177.3 mIU/L
ואילו התוצאות ביום ה- 16:
ESTRADIOL (E-2) 392 pmol/L
TSH 0.59 mIU/L
LH 16.20 IU/L
FSH 7.10 IU/L
PROLACTIN 289.5 mIU/L
PROGESTERONE 5.0 nmol/L
רציתי לדעת מה המצב תוך כמה זמן יהיה ביוץ? האם הערכים תקינים שיוכולים להוביל להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות הורמונים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ27/01/2014לגבי הריון כן.
צריך מעקב E2 ו LH בנוסף לסונר זקיקים למצוא את יום הביוץ* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם אנוכיים ומרוכזים בעצמכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)