מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ספורט לפני הכנה להיריוןשרון23/10/2013
שלום, אני ובעלי מנסים להיכנס להיריון במשך שנה וחצי ועדיין לא נקלטתי, אני רוצה להתחיל לעשות ספורט חברה שלי אמרה לי שזה מגדיל את הסיכויים להיכנס להיריון רציתי לדעת האם זה באמת נכון ואם זה באמת יעזור לי להיכנס להיריון
אשמח לקבל תשובה בהקדם
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד לא קיבלתי תשובה דילגתם עליי
שרון29/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחלת הנשיקהליאת23/10/2013
שלום, בעלי הבוקר הלך לבצע בדיקות דם עקב חשש להידבקות חוזרת שלו במחלת הנשיקה. אני בשבוע 5. לפני כחצי שנה ביצעתי בדיקות דם כאשר תוצאות CMV יצאו עם תוצאות טובות ( IgG positive ו- IgM negative).
אני חוששת מאוד. אם בעלי אכן חולה במחלת הנשיקה, מה זה אומר לגבי ההיריון? האם כדאי שאגש לבצע בדיקות דם במידה והוא אכן חולה?
אשמח לעזרתכם. תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחלת הנשיקה - תגובה
ד``ר אריה לידור23/10/2013שלום לך
אין כל חשש ממחלת הנשיקה . לעתים מחלה זו מחקה CMV לכן אמליץ לך לבצע שוב סקר נוגדני CMV בעוד שבועיים. במידה ותחלי גם את במחלת הנשיקה (חום ,תחושת שפעת) יש לבצע תפקודי כבד .
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 34 ולב התינוקתרינת23/10/2013
אני בשבוע ה-34 ועברתי היום בדיקת אולטרסאונד שהראתה כי הלב של התינוקת עדיין לא נסגר בצורה שמתאימה לשבוע ויש מרחק בין 2 חלקים בלב והעובי שהראה באולטרסאונד הוא שונה מהרגיל איך מה שהרופאה אומרת שזה מתאים לשלב הזה ואין מה לדאוג כי הדופק של התינוקת תקין ושלחה אותי למומחה השאלה דלי היא האם יד מצב שהלב עוד יתאחד?והאם יד מצב שזה לא מצב של דאגה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 34 ולב התינוקת - תגובה
ד``ר אריה לידור23/10/2013שלוםלך
לא נראה לי שיש סיבה לדאגה . האם מדובר בVSD? זה נסגר לאחר הלידה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמתאירה22/10/2013
שלום רב,
אני בת 30 הריון 2 עובר 1.
תוצאות שקיפות עורפית: 1:4260
היום ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת- מבחינה טכנית היה קשה לבצע את הבדיקה עקב תנוחת העובר ומבנה אנטומי שלי לאחר ניתוח קיסרי (ככה אמרה הרופאה).
בבדיקה נמצאה נקודה אקוגנית בחדר שמאל של הלב. הרופאה המליצה להקדים את הסקירה המאוחרת לשבוע 20 בגלל קשיים הטכנים בבדיקה.
אני ממש בלחץ כי בהריון הקודם לא היה שום דבר דומה לזה.
אפילו לא אמרו לי היום בוודאות את מין העובר.
אשמח להבין מה זה הנקודה האקוגנית הזו, האם כדי לבצע מי שפיר?
ואם באמת יש מקרים של קשיים טכניים בעת ביצוע סקירה מוקדמת?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת - תגובה
לעתים יש קושי טכני בבצוע הבדיקה . מציע שתפני ליעוץ גנטי וכן לבצע אקו ללב העובר .
לרוב אין כל חשיבות למוקד זה אך משום הקושי הטכני מציע את הנ"ל
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנטי Dאור22/10/2013
שלום רב ,
בהריון ראשון שבוע 29+5 .
קיבלתי זריקת אנטי D לאחר מי שפיר בשבוע 17+5 ועוד אחת בשבוע 23 לאחר שהיה לי דימום קל .
בשבוע 26+3 בצעתי בדיקת דם לנוגדנים (coombs indirect ) ונמצאו נוגדנים בכייל 1:4 . הונחתי לחזור על הבדיקה ובמידה והכייל יורד לקבל חיסון נוסף .
בצעתי בדיקת נוגדנים נוספת לפני מספר ימים בשבוע 29+0 והכייל שוב יצא 1:4 .
מה זה אומר ? האיך ניתן לדעת האם אילו נוגדנים שלי או שאריות מהחיסון ? האם זה מסוכן לעובר ומה אלי לעשות כעת ?
תודה רבה ,
אור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנטי D - תגובה
פעלת נכון ואין עוד צורך בחיסון נוסף אלא לאחר הלידה אם סוג דמך שונה יהיה מזה של היילוד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסון לשעלת ושפעתיעלי צפון21/10/2013
שלום אני בשבוע 26 מתי והאם אפשר לעשות חיסון לשפעת? ומה לגבי חיסון נגד שעלת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסונים בהריון.
דר איילון לחמ22/10/2013שלום. משרד הבריאות ממליץ לנשים בהריון להתחסן.בררי הפרטים עם רופאך.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחיסון לשעלת ושפעת - תגובה
יכולה כבר לבצע הן חיסון לשפעת והן לשעלת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פענוח תוצאות חלבון עובריטלי21/10/2013
שלום,
AFP 2.01 גבוה מהנורמה (ערכים תקינים 0.20-1.99)
HCG 0.85
EXTRIOL 1.31
אני בת 29
סיכון סטטיסטי לפי גיל 1:970
סיכון לפי גיל ותוצאות הבדיקה: 1:10000
האם החריגה נחשבת לתקינה? מה עלי עשות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פענוח תוצאות חלבון עוברי - תגובה
פני ליעוץ גנטי. מציע שתבצעי דיקור מי השפיר וסקירת מערכות ממוקדת לעמוד השדרה ולמערכת העצבים העוברית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הריוןמודאגת21/10/2013
אני לקראת הריון מנסה להרות בת . עשיתי שטיפה וגינלית עם דוש וגינאלי כפי שנאמר לי כפית חומץ בכוס מים. נאמר לי להכניס את הדוש וללחוץ עד הסוף להוציא להכניס וללחוץ שוב. בפעם השנייה אחרי שהוצאתי ולחצתי הכלי כבר היה מלא באוויר ולכן יצא קודם הרבה אוויר בתוך הנרתיק (כשזה היה מחודר) ורק אחר כך התמיסה . האם האוויר הזה יכול להכינס לרחם ולסכן את הסיכויים להרות? ובכלל לסכן את הרחם?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לקראת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/10/2013שלום.
לא נראה לי בעיתי.ממליץ שתתיעצי עם שהמליץ לך על הטיפול.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסה של מאהטלי21/10/2013
שלום, כמה זמן צריך להיות בצום לפני העמסה של מאה והאם מותר לשתות מים?
תודה רבה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסה של מאה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/10/20138 שעות
מים ניתן לשתות* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פטריה בשבוע 26יעלי צפון21/10/2013
שלום
יש לי גרד והפרשות כמו של פטריה בנרתיק ואני בשבוע 26
האם זה מזיק לעובר?
מה אפשר לעשות האם נרות אגיסטן זה בסדר בהריון?
אודה על תשובה מהירה
תודה ויום טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פטריה בשבוע 26 - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/10/2013לא פוגע בעובר
ניתן להשתמש באגיסטן* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון תאומיםנווה20/10/2013
שלום, לאחר הזרעה, בבדיקת אולטרסאונד בשבוע 5 נצפו 2 שקי הריון להגדרת הרופא: " שק 1 תקין ומתאים בגודלו לשבוע ושק 2 אינו התפתח עדיין כראוי"
שאלותי הן:
1. האם יש סכוי לשק "הלא תקין " עדיין להפתח כראוי?
2. במידה ואינו מתפתח הוא "נופל" לבד? או שצריך פעילות כרוגית כלשהו?
מודאגת....זה הריון שהושג לאחר "לידה שקטה" שבוע 23....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון תאומים - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור20/10/2013ערב טוב
יש סיכוי שהשק השני יתפתח
אם לא יתפתח יספק לבד
לא לדאוג.
כדאי לעשות על קול וגינאלי חוזר עוד שבוע.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 17טל20/10/2013
בוקר טוב. בשבוע האחרון הרגשתי כל יום את העובר. אבל ביומיים האחרונים על אף שאכלתי מתוק, לא הרגשתי אותו. יש סיבה לדאגה???
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 17 - ד"ר תדמור
בשבוע 17 לא אמורים להרגיש תנועות.
לא ברור מה הירגשת ???
כדאי לעשות על קול לראות העובר זז
אין דאגה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...שירלי19/10/2013
לפי מעקב זקיקים אני לקראת הביוץ...ממש עוד כמה ימים. היום בבוקר הבן שלי בן ה 8 קפץ עלי במיטה ...רצה להשתולל איתי. הביוץ החודש יהיה בצד שמאל ככל הנראה כיוון ששם יש זקיק מוביל . הוא קפץ עלי על צד שמאל באזור הבטן התחתונה/אגן ...האם זה יכוללהזיק לביוץ , לפגוע בו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/10/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ורידים ודליות בהריוןהילי19/10/2013
שלום,
בת 31 הריון שני שבוע 31.
החלו להופיע רק ברגל ימין ורידים בולטים ודליות בשבועות האחרונים.
זה לא מציק רק לא אסתתי.
מאתמול בלילה החלה להופיע נפיחות באזור המפשעה.
יש מה לעשות בהריון? מדוע רק צד ימין? האם עובר לאחר הלידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ורידים ודליות בהריון - ד"ר תדמור
צריך לעמוד כמה שפחות על הרגליים
לא להפעיל לחץ על הרגליים
ללכת לכירורג כלי דם לגבי טיפול בהריון ןלאחר ההריון
לא יעלם לחלוטין אחר הלידה.
נפיחות במפשעה יש לברר ?
אם מופיע , אודם דלקת, כאבים ללכת לרופא לשקול אספירין, קלקסן ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ריבוי מי שפיריעלי צפון19/10/2013
שלום
אני בשבוע 26 ועשיתי בדיקה וראו שיש לי ריבוי מי שפיר
התוצאה הייתה AFI=30 . לפי מה שקראתי מעל 25 זה ריבוי מי שפיר. האם זה הרבה מעל הנורמה או שזה בסדר? 30 זה נחשב הרבה מעל מה שצריך או שזה בינוני?
אני ממש לחוצה מיזה , מה הסיכונים של זה?
אודה על תשובה מהירה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ריבוי מי שפיר - ד"ר תדמור
ריבוי מי שפיר בשבוע 26
מומלץ
העמסת סוכר 100 גרם
סקירת מערכות חוזרת קפדנית
אקו לב עובר
יעוץ גנטי
בברכה
תדמור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)