מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאה לאחר הפריהכריס18/12/2013
עשיתי החזרת עובר אחד
לאחר 14 יום בוצע בדיקת דם -הריון
ותשובה יצאה קטן מ- 2 IU/L
שם הבדיקה : אנדוקקרינולוגיה HCG-B QUANTITVE URGENT
האם זה הריון ?
האם 14 יןם מספיק לתוצאה מדוייקת ?
תודה , אלכס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאה לאחר הפריה - תגובה
ד``ר אריה לידור22/12/2013שלום לך
התוצאה שלילית. ליתר בטחון חזרי על הבדיקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם טבעתgalit18/12/2013
שלום,
קיימתי יחסי מין בבוקר של יום הביוץ כאשר הייתי עם התקן תוך ריחמי
בערב הוצאתי את ההתקן
האם יש סיכוי שאכנס להיריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם טבעת - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/12/2013כן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההריון עם טבעת - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/12/2013ערב טוב
יש סיכוי.
בינוני כמו בכל חודש.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אוטרגוסטאן וביוץמודאגת18/12/2013
אני מנסה להרות עם בת והייתי במעקב זקיקים אצל רופא. יום אחרון שקיימנו
יחסים היי שבת בלילה. כפי שנאמר לנו.
אתמול ערכת ביוץ הייתה חיובית ובצהריים היו לי מלאאא הפרשות נמתחות ממש נזל ממני (סליחה על התיאור) קצת עכורות בעיקר הגוש הנמתח לא היה שקוף לחלוטין קצת עכור/צהבהב ובניגוב היו גם שקופות. בערב היו לי כאבים ממש חזקים כמו כאבי מחזור חזקים למשך כשעתיים.
במקביל אני מודדת חום השחר והוא עדיין לא עלה נשאר קבוע כבימים שלפניו 36.4
היום בבוקר מדדתי ועדיין 36.4 .
עכשיו הלכתי לשירותים ושוב היה לי מין גוש של הפרשה צמיגית קצת נמתחת (פחות נמתחת מאתמול בצבע צהוב ירקרק).
האם ייתכן כי היה ביוץ והחום עדיין לא עלה?
הרופא אמר לי להתחיל היום נירות אוטרגוסטן אבל אני חוששת להתחיל אם הביוץ עדיין לא היה ... ייתכן כי היה ביוץ והחום לא עלה עדיין?
אם אתחיל אוטרגוסטאן קצת לפני הביוץ עצמו זה יכול להזיק?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אוטרגוסטאן וביוץ - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ18/12/2013יתכן
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרג'ניה18/12/2013
שלום,
בזמן הריון הייתה לאחותי סכרת הריון. היא הייתה בדיאטה ללא סוכר. לפני חודש וחצי היא ילדה ולפני 3 ימים היא עשתה בדיקת סוכר אחרי ששתתה 75 גרם סוכר ענבים. התוצאה 47 (כאשר הנורמה 80-100) ואחות בקופת חולים אמרה שאחרי הבדיקה הסוכר יהיה בסביבות 190.
למה התוצאה כל כך נמוכה ומה צריך לעשות?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור
העמסת סוכר תקינה.
לא לעשות כלום.
מעקב אצל רופא משפחה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופהשירלי17/12/2013
היום הוא יום הביוץ שלי (לפי מעקב רופא) אני מבייצת משחלה שמאל וקיבלתי מכה מהפינה של השי במטבח בדיוק האזורהאגן למטה איפה שנמצא רם והשחלות. א מכה מאוד חזקה אך מורגשת. אני חוששת - האם זה יכול למנוע הפרייה? לגרום לנזק??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2013שלום.
מכה מהפינה של השיש במטבח לא מוכרת כמונעת הריון.לא לדאוג.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה לתפריםאני17/12/2013
שלום רב
אני אחרי לידה ואגינלית עם תפרים
ילדתי ביום ראשון האחרון (15/12)
האם ניתן למרוח משחה ויטה מרפן?
או מה האופציות הקיימות?
בבית חולים אמרו רק מים עם סבון
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה לתפרים - תגובה
ד``ר איילון לחמן17/12/2013שלום.
נכון. המומלץ זה מים וסבון. אם מאד מציק יש להיבדק ואולי לשחרר תפר או שנים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון ריקטניה16/12/2013
שלום רב אשמח לעזרה ,מחזור אחרון ב1.11בטא מ5.12 842 בטא מהיום 5542 ,הייתי אצל הרופאה היום וראתה רק שק הריון ביקשה שאבצע בדיקת בטא וזה מה שעשיתי ובשבני הבא אחזור לעוד אולטרסאונד השאלה שלי אם הבטא מספיק גבוהה ויתכן וזה עדיין הריון תקין או שככל הנראה אני עוברת הפלה? תודה רבה על העזרה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שק הריון ריק - תגובה
ד``ר אריה לידור16/12/2013שלום לך
עלייך לעבור בדיקת אוטרהסאונד נוספת להוכחת דופק עוברי שכבר צריך להראות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מקלחת חמהשירלי16/12/2013
האם מותר לעשות מקלחת חמה ביום הביוץ אם אני מנסה להרות? אני יודעת שבהריון אסור אבל אני ביום הביוץ ועשיתי מקלחת חמה מאוד (מקלחת ולא אמבטיה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקלחת חמה - תגובה
ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שק הריון שבוע 5רתם16/12/2013
שלום,
ביצעתי היום א"ס והנה התשובה:
הודגם שק הריון 6X12 מ"מ = ממוצע 9מ"מ
שק חלמון הודגם
ישנה הערה: בדופן שק ההריון נצפתה התעבות הבולטת לתוך השק בגודל 5X3מ"מ
ביקשו ממני לחזור עוד שבוע למעקב.
מה יכולה להיות ההתעבות הזו?
הבטא שלי עומדת כרגע על 6400. האם זה יכול להעיד על הריון תאומים אף על פי שנצפה רק שק 1?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תיקון
רתם16/12/2013הבטא עומדת היום 16.12.13 על 16,558
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשק הריון שבוע 5 - תגובה
גם בשק אחד יכולים להיות 2 עוברים . יש לחזור על בדיקת האולטרהסאונד כי בערכים אלו ומעלה אפשר לראות עבר הד עוברי וכן דופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- GBS+עובר גדולמודאגת15/12/2013
שלום,
כרגע שבוע 30.
בשבוע 29 בבדיקה שגרתית הרופא שלי אמר שהעובר גדול לגיל ההריון.כשהייתי בשבוע 29 התאים מבחינת הגודל לשבוע 32.
כל הפרמרטרים התאימו לשבוע 32.משקל (1746) הקף ראש, בטן.
היום בשבוע 30 קיבלתי תוצאה שאני נשאית של GBS בשתן.( Streptococcus agalactiae- group b מעל 100,000
שאלות:
1.אם יש קשר בין שתי הממצאים?
2.מה המשעות של נשאות ל GBS
3.אם אני רוצה להתיעץ עם רופא נוסף שמתמחה בעובר.תחת איזה תחום התמחות לחפש?
4.האם יכול להיות שמשהו לא בסדר עם העובר?בגלל שגדול
תודה
לחוצה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר GBS+עובר גדול - תגובה
אין קשר בין השניים . לגבי GBS תטופלי באניביוטיקה בחדר לידה לגבי גודל העובר יש לודא במדויק את גיל ההריון ואם תואם ותקין לבצע העמסת סוכר והמשך מעקב אולטרהסאונד לגודל, לכמות מי שפיר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קמפילובקטר בהריוןליטל14/12/2013
שלום רב,
אני בהריון, בשבוע 11 ו-5 ימים.
בשבוע האחרון הזמנו אוכל ממסעדה. מיד לאחר הארוחה ביתי החלה לשלשל ויום לאחר מכן גם בני החל לשלשל. אצלה זה היה חד פעמי, אצלו זה נמשך.
רופא הילדים ביקש בדיקת צואה עבור בני.
בהנחה שמדובר בקמפילובקטר -
אני לא שלשלתי. האם ייתכן שנדבקתי?
האם הקמפילובקטר מסוכן לעובר.
לתשובתך אודה,
ליטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קמפילובקטר בהריון - תגובה
אם לך אין סימני מחלה כגון חום או שלשולים אין כל סכנה להריון או לעובר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשר מענה בבקשה!!!!!!למה לא עונים?חוה13/12/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
אפשר מענה בבקשה!!!!!!
ד''ר עפר תדמור15/12/2013ערב טוב
מה השאלה .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גרד עז בהריון!*אלה*13/12/2013
שלום רב, אני בשבוע 35+5 ומזה כשבוע וחצי סובלת מגרד עז ביותר בגפיים שלי ובבטן..:(
הגעתי למיון בעקבות כך ואושפזתי בהריון בסיכון שם נשלל ממני כוליסטזיס והופסק טיפול באורזוליט וממשיכה עכשיו רק עם אהיסטון.. זה לא עוזר לי בכלל..:( אני סובלת ברמות קשות שוחררתי לביתי כי אין מה לעשות איתי יותר מידי:( נלקחה ביופסיית עור עד כה לא ידוע ממה נובע הגרד ככל הנאאה קשור בהריון..במכתב שחרור נאמר כי אם לא יחול שיפור עד שבוע 37 יישקלו ליילד.. אני נורא מפחדת ולא יודעת מה לעשות מפחדת שההחלטה תצטרך להיוצ בידיים שלי..מצד אחד לא רוצה ללדת מוקדם מצד שני לא יכולה לשאת עוד את הגרד הזה כולי כבר עם דם ופצעים מהגירודד:(
מחכה לתשובה , תודה רבה...:)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מוכר עד כאב...
שירי16/12/2013גם אני סבלתי מכך נוראות בהריון עם התאומות שלי, אין הרבה מה לעשות לפי הברורים שלי... גרדתי 3 חודשיים- מהשערות ועד קצה הזרת... בלילות הייתי מגרדת וביום נופלת למיטה מרוב עייפות, הייתי פצועה וחבולה מהבטן הרגליים הידיים וכו... השיא היה בלידה אי אפשר לתאר 5 שעות של גרודים מזעזעים,
שבוע אחרי הלידה פתאום שמתי לב שאני לא מגרדת... :))
שוכחים בסוף... עד ההריון הבא..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה הממצא שלך היה?
*אלה*17/12/2013שיגינמה היה המצצא שלך מדוע זה קורה? זה קרה לך בהריון נוסףף?! אמא סיוט! רק מי שיברה זאת יכולה להבין את החוסר אוהים של הגרדד..:( שלא נדעע
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא...
שירי17/12/2013ההריון הראשון הסתיים בשבוע 30.. כך שכנראה לשמחתי לא הספקתי להרגיש...
ובהריון הנוכחי נחכה ונראה יש עוד זמן..
לא היתה לי הבחנה מה זה, רק רצו לתת לי קורטיזונים ולא רציתי, אז פשוט סבלתי ולא בדומיה... ובאמת אף אחד לא יכול להבין!! הייתי מתקלחת חמש פעמים בלילה עם מים קרים \חמים...רק כדי לנסות להרגיע מעט...
אבל השיא היה בלידה... [ילדתי ב 37+4] ובסוף בסוף גם זה עובר...
המון המון הצלחה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההתשובה של הרופאים..
שירי17/12/2013היתה איך לא?
הורמונים!!! :(* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהגרד עז בהריון ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/12/2013בוקר טוב
הסיבה ליילוד בגרד היא לא כדאי לרפא הגרד
אלא כדי למנוע מקרים מצערים שיכולים לקרוא לעובר.
ההחלטה על ילוד של הרופאים --- ההסכמה שלך.
כאשר מציעים זירוז זה בגלל שצריך.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הגרד
*אלה*17/12/2013לאחר אישפוז ממושך, אני מטופלת בסטרואידים 3 פעמים ביום הם מעלים לי את הסכרת שגם ככה הייתה גבולית ומאוזנת על ידי דיאטה ולכן אני גם מזריקה אינסולין בנוסף לכל הממצא הוא ככל הנראה puppp.. :( קוצים חיילד בשבוע 38 בעקבות הסכרת גם.. השאלה שלי אם זה עובר אחרי ההריון?? תוך כמה זמן?! אני מטופלת בסטרואידים כבר 4 ימים ורק הלילה החל שיפור קטנטן יש סיכוי שהם יעזרו בסוףף???!? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך הגרד - ד"ר תדמור
אחרי הלידה יעבור
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תסמונת דאוןגילת13/12/2013
שלום
אני בת 34.5
הריון שני, תקין ככל הידוע לי
אני גרה בארה״ב , עשו לי בדיקה שנקראת sequential screen שהיא למיטב ידיעתי שקיפות עורפית ונאמר לי שהמספר הוא 2.1 וכן בדיקת דם בה התוצאה הייתה 1/460 לתסמונת דאון ו 1/10,000 לטרי זומנה 18
כמובן שמה שמטריד אותי זה הסטטיסטיקה לתסמונת דאון שנראה לי גבוה
(. הם טוענים כאן שהמינימום כאן הוא 1/50 ולכן התוצאה שלי בסדר)
יצויין שבהריון ראשון שלי בגיל 31 התוצאה הייתה 1/5600
1. האם עלי לעשות מי שפיר?
2. יש כאן בדיקת דם חדשנית שמחליפה את המי שפיר, האם כדאי לבחור בה על פני המי שפיר הרגיל
3. איך אני יכולה לדעת אילו בדיקות גנטיות התעדכנו מאז שנת 2010 ?
המון תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תסמונת דאון - ד"ר תדמור
1:460 תוצאה בינונית.
אבל לכל מעבדה סטטיסטיקה משלה.
יש שיטות חישוב שבהם גם בערך כזה המעבדה יודעת שהסיכוי ל DOWN נמוך מאוד.
לכן כדאי לנסות לדבר עם המעבדה. או עם רופא שמכיר את השיטה של המעבדה הזו.
יתכן כי 460 שלהם זה לא כמו 460 בארץ.
בארץ 460 בינוני מאוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התכווצויות בבטן תחתונההדס12/12/2013
אני שבועיים אחרי הזרעה ומאתמול בערב התחילו לי כאבי בטן של התכווצויות וגם היום.
האם זה נורמלי? מה אפשר לעשות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התכווצויות בבטן תחתונה - ד"ר תדמור
אין דאגה
לעשות בדיקת בטה
אם חיובי לבצע בדיקת על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם קמצנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)