מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות שקיפות עורפיתלילי16/09/2013
שלום ב,
היום ביצעתי בדיקת שקיפות עורפית
התוצאות
בת - 34
שקיפות עורפית: 1.9 מ"מהסיכון לתסמונת לפי גיל האישה: 1:384
הסיכון המשוקלל לתסמונת דאון לפי הגיל והשקיפות: 1:349
מה זה אומר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו על שאלותיינו. תודה
לילי19/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות שקיפות עורפית - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2013שלום. אכן התוצעה מראה שהסיכון לתסמונת דאון שוה לתוצאה ללא הבדיקה.התיעצי עם רופאך בנוגע לבדיקות תוספות לבעיה זו.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך תוצאות שקיפות עורפית
לילי21/09/2013שלום,
לא ממש הבנתי את תשובתך.
איזו בעיה מדובר?
לדעתי משהו מוזר עם התוצאות.
חברה שלי גדולה ממני בשנתיים ורק על פי הגיל שלה התוצאה הייתה 1:1380.
יכול להיות שהוא פספס משהו?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מועד ניתוח קיסרינועה16/09/2013
שלום רב,
אני מתוכננת לניתוח קיסרי אלקטיבי, בגלל ניתוח קודם, וכנראה מבנה אגן.
בקביעת מועד הניתוח הציעו לי תאריך של ניתוח בשבוע 39+1. ביקשתי יותר מוקדם (בעיקר בגלל פינוק שלי, וחרדה שאין לה כרגע ביסוס רפואי), והתאריך הפנוי היחיד היה בשבוע 38+3. בהתחלה הרופא נרתע, אך מיד הסכים ואמר שזה סביר.
כעת יש לי מחשבות שניות. האם עדיף לחכות לשבוע 39+1?
בשוליים אציין כי לאור כל ההריון יש לי כמות רבה של צירים לא סדירים שעתה גם כואבים, וכי הצוואר לפני כשבוע היה באורך של 2ס"מ. מצד שני, גם בהריון הקודם היו לי די הרבה צירים וילדתי בזירוז בשבוע 41.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מועד ניתוח קיסרי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/09/2013ערב טוב
שבוע 38 מצוין עדיף על 39
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מספר שאלותסשה16/09/2013
שלום,
אני בשבוע 10 של ההריון אחרי הפריה חוץ גופית. עשיתי בדיקת אולטרסאונד לבדיקת דופק וקבעתי תור לשקיפות עורפית. האם יש עוד בדיקות בין לבין שאני צריכה לעשות?
ועוד שאלה: מתי מתחילים לקחת ברזל? ומה עוד צריך לקחת חוץ מחומצה פולית וברזל?
ועוד אחת: האם מומלץ לקיים יחסי מין או שעדיף להמנע בזמן ההריון? אם כן, אז צריך להשתמש באמצעי מניעה?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לא עניתם לי.בבקשה
סשה17/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמספר שאלות - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2013שלום.
לגבי בדיקות בהריון-בכל קופות החולים קיים טופס המראה את הבדיקות המבוצעות לאורך ההריון.בנושא תרופות וויטמינים בהריון-גם על כך שווה להתיעץ עם רופאך.לגבי קיום יחסים,אם אין דימומים או בעיה בצואר הרחם או מיקום השיליה,ניתן לקיים יחסים.גם על כך דברי עם רופאך.לא הבנתי השאלה בנושא שימוש באמצעי מניעה בזמן ההריון המתקדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שליה קדמית פתח מלאחוה16/09/2013
שלום
אני נמצאת בשבוע 23+ ובסקירת מערכות נמצאה השליה הקדמית עם פתח מלא.הרופא מנע ממני יחסי מין מחשש לדימום אני מורה למוזיקה ויש לי מאמץ בעבודה.האם כדאי לקחת חופשת מנוחה על מנת לא לסבך את העניינים?אני די חוששת.כי אחרי מאמץ בעבודה.הרמת הדברים,מאמץ עם התלמידים שמפריעים בשיעור וגם שירה.יש לי קצת כאבי בטן שנעלמים עם קצת מנוחה.האם זהמשפיע ומפתח את תופעת הדימום?אשמח לייעוץ בהקדם.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שליה פתח מלא - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור16/09/2013בוקר טוב
שליית פתח מלאה מומלצת מנוחה.
לא לעשות פעילות גטופנית.
אפשר גם לצאת לשמירת הריון ביטוח לאומי.
הסכנה והאסון האפשריים אולי גורמים לכך שכדאי לעשות מאמץ למנוע מאמץ והיתכווצויות הרחם.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סגרת הריוןרינת16/09/2013
האם יש קשר בין תזוזות התינוק לבין סכרת הריון?אני בשבוע ה26 ומאז שהתחלתי את השבוע ה23 התחלתי להרגיש תזוזות שלא היפסקות אפילו בשעות הלילה וזה מעיר אותי המון.אני במעקב בגלל הסכרת איך אני רוצה לדעת עם יש קשר לסכרת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סכרת הריון
רינת17/09/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסגרת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן20/09/2013שלום.
האמת שאין קשר ישיר בין סכרת לתזוזות העובר.אם כי כאשר האם מוסרת על ירידה בתנועות-ממליצים על שתיה מתוקה.השאלה בעקיפין -האם הסכרת מאוזנת.בכל מקרה להדגיש שעודף תנועות מאד מאד עדיף על מיעוט תנועות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית לאורך ההריוןאילנה15/09/2013
שלום,
אני בשבוע 35 ועכשיו קלטתי שלא בדקתי עם הרופא שלי מתי צריך להפסיק ליטול את כדורי החומצה הפולית, כך שלקחתי אותו במהלך כל ההריון.
האם ישנו סיכון לנזק כלשהו בעקבות כך?
אני נוטלת גם פרנטל לאורך כל ההריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/09/2013ערב טוב
אין כל דאגה
לא ניגרם שום נזק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גודל ומשקלאנה15/09/2013
שלום, אני בשבוע 14 ושמתי לב שהבטן לא ממש גדלה בשבועיים האחרונים, אפילו משום מה ירדתי 1.5ק''ג ממקשלי ההתחלתי. יש סיבה לדאוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גודל ומשקל - תגובה
ד``ר אריה לידור15/09/2013שלום לך
אין סיבה לדאגה עם מעקב האולטרהסאונד תקין
בהצלחה
ד:ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקירה מוקדמת חוזרת - לזיהוי כיס מרהת15/09/2013
בוקר אור, לפני כשבוע ביצעתי סקירה מוקדמת (שבוע 14+6) בסקירה זו לא זוהה כיס מרה. הרופאה אמרה שזהו שבוע שלא חובה לזהות כיס מרה האם עליי להיות מודאגת? ולכן אמרה שיש לעשות סקירה נוספת בעוד כשבועיים/שלושה לזיהוי כיס מרה (לפני הסקירה השניה המורחבת) האם ניתן לבצע זאת בקופת החולים או שעליי לקבוע תור חוזר אצל אחד הרופאים המבצעים סקירה מוקדמת? תודה מראש ת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקירה מוקדמת חוזרת - לזיהוי כיס מרה - תגובה
רצוי לעבור בדיקה זו על ידי כל רופא המוסמך לבצע אולטרהסאונד לסקירת מערכות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה לאחר קיסרינועה15/09/2013
שלום רב,
בהריון קודם, לפני 2.8 שנים, ילדתי בניתוח קיסרי, עקב מה שרשום בשחרור:
arrest of diatation
וכן:
האטות נשנות בפתיחה של 5 ס"מ, בניתוח: חבל טבור כרוך סביב הצוואר ופלג הגוף העליון אסינקליטיזם. Obstr by malposit fetus. משקל התינוק היה 2910, בשבוע 41+2, לאחר שבוצע זירוז.
הפעם לפי הערכות המשקל, נראה שהתינוק יהיה קצת גדול יותר. יש לציין שאני מאוד נמוכה (145 ס"מ).
לרופאי קופת חולים, אין המלצה מיוחדת כרגע, פרופ' שהתייעצתי איתו ממליץ על קיסרי, לא הבנתי כל כך מדוע, הוא טען שאין טעם בבדיקת גדול האגן, כי אף פעם אי אפשר לדעת (בהריון הקודם נאמר לי בבדיקה שגרתית, שגודל האגן בסדר). יש לי תאריך לשבוע 38+3. אך אני עדיין מתלבטת,
אשמח לדעתכם...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה לאחר קיסרי - תגובה
גם אני בדעה זו
מכייון שהאגן שלך הראה כבר כנראה בעיתיות מסוןימת ( אסינקליטיזם) לא מן הנמנע שגם הפעם יכולה להווצר בעיה שכדי להמנע ממנה רצוי לעבור ניתוח קיסרי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSשני15/09/2013
שלום,
שבוע 36+3. האם, במידה ומבצעים לבד את הבדיקה, יש חלילה אפשרות לפגיעה בראש העובר עם המטוש? אני פוחדת שמא הכנסתי את המטוש עמוק מדי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - תגובה
אין כל סכנה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הזרעה- לא ענו לי...חנה15/09/2013
בוקר טוב!
אתמול בצהריים עברתי הזרעה. לאחר מכן, בלילה, כשניגבתי ראיתי הפרשה חומה. האם יכול להיות שנקלטתי?...
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הזרעה- לא ענו לי... - תגובה
ד``ר אריה לידור15/09/2013שלום לך,
תגובתי להזרעה
לא סימן להקלטות או לא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןתמר14/09/2013
שלום.
בעלי ואני לא משתמשים באמצעי מניעה, כשבועיים לאחר שהופיע המחזור הקודם היו לי כמה ימי דימום חלשים (צאחר וזה הופיע באמצע החודש הנחתי שהדימום הוא לא מחזור שהקדים, עוצמת הדימום לא היתה חזקה), המחזור החודשי שלי מאחר בשבוע ובשתי בדיקות השתן שעשיתי בבית יצאו תוצאות שליליות.
האם ייתכן שהיתה לי הפלה טבעית ועל כן הדימום או שאולי אין לסמוך על הבדיקות שתן ולבצע בדיקת דם לבדדוק אפשרות להריון.
תודה
תמר* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור15/09/2013ערב טוב
מומלץ לבצע בדיקת דם כמותית להריון
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שיליה קרועהנויה13/09/2013
שלום, הייתי בסקירה ראשונה היום והרופא אמר שהשיליה קצת קרועה ורשם בהערות:
הודגמה שיליה החשודה ל BILOBATA
הודגם מימצא בולט מהשליה באורך 3 ס"מ היכול להתאים ל PLACENTA CIRUMVALATA או AMNIOTUC SHEATH בעקבות C\S
שאני אהיה במעקב רופא על זה, מה זה אומר????......
אשמח לעזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף למה דילגו עליי??
נויה18/09/2013בבקשה תענו!!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשיליה קרועה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור18/09/2013ערב טוב
אין כל דאגה
הרופא שלך זרק מספר אבחנות שאף אחת לא מסוכנת או בעייה.
יש לך אבחנה של שילייה עם שני חלקים מצב לא בעייתי.
יש לך מצב של שילייה עם חבל טבור מחובר לקצה במקום לאמצע.
יש לך אבחנה של בליטה לחלל הרחם.
אף אבחנה לא מסוכנת.
מומלץ לבצע על קול נוסף ולהיות במעקב.
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר תדמור
נויה20/09/2013על תשובתך המפורטת בהחלט, זוהי התשובה הכי מובנת לי מכל הפורומים ששאלתי,
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טיולתהילה13/09/2013
היי.. שאלה חשובה
זה בעיה לעשות רכיבה על סוסים או נסיעה באופנוע.
או צלילה או כלמיני דברים בסיגנון?.. אני בטיול.. ולא יודעת מה מותר לי לעשות. אני בחודש שלישי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טיול - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/09/2013בוקר טוב
צלילה כנראה אסור
אןפנוע בזהירות אין בעייה
רכיבה על סוסים שינוי במחולקת.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהאנה12/09/2013
היי,אני מנסה כבר חודשיים להכנס להריון אבל בגלל שהמזור אינו סדיר קשה לאתר את ביוץ המחזור האחרון הייה ב19.8 וקיימנו יחסיים יום כן יום (לא יודעת אם זה טוב)
והיום עשיתי בדיקת דם להריון יצא 5 יש עוד סיכוי שזה חיובי?
מתי צריך לעשות עוד בדיקה אם צריך בכלל
תודה וצום קל וחתימה טובה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן14/09/2013שלום.
התשובה עדין שלילת.אבל הרי עדין לא עבר חודש מהמחזור האחרון,אז כיצד תיהיה התשובה חיובית ,אפילו אם את בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
אנה14/09/2013תודה על תשובה מתי אתה ממליץ לעשות שוב פעם בדיקת דם?
תודה ושבוע טוב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם עצלנים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)