מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שאלה דחופהאנה05/10/2013
שלום,,אם קיימתי יחסים 3ימים לפני הביוץ מה הסיכוי להריון?
תודה. ושבת שלום* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור06/10/2013ערב טוב
3 ימים לפני הביוץ הסיכון בינוני להריון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת DNAמלי05/10/2013
שלום רב,
אני נמצאת בהריון שלישי בשבוע 17 ויומיים, אני בת 39.
עשיתי את בדיקת ה - DNA והיא יצאה תקינה.
הרופא שלי לא ממליץ לי לעשות גם מיי שפיר לאור העובדה שהבדיקה יצאה תקינה.
בשני ההריונות הקודמים שהיו מתחת לגיל 35 עשיתי מיי שפיר, וגם בהריון הזה הייתי רוצה לעשות את הבדיקה על אף המלצתו של רופאי.
חייבת לציין שההיריון הזה הוא היריון קשה מאד עבורי, עברתי שלושה חודשים של חולשה נוראית, בחילות, הקאות וכל מה שרק אפשר. בהריונות הקודמים לא היו כל התופעות הללו, ההיפך הוא הנכון, הייתי קלילה ורעננה...
לאור כל התופעות שעברתי, שכעת פחתו, אני דיי חוששת לעבור את הבדיקה של מי השפיר, למרות שאולי אין כל קשר לכך.
אודה לכם להמלצתכם , האם כדאי לעבור את הבדיקה או לא?
תודה,
מלי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת DNA - ד"ר תדמור
בדיקת ה DNA שללה תיסמונת דאון.
יש סיכון קטן מאוד לבעיות נוספות.
המקובל בספרות הרפואית לא לבצע בדיקת מי השפיר אם ה DNA תקין
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סכרת הריוןאוסנת03/10/2013
אני בשבוע ה32 וכמובן במעקב לסכרת הריון ודווקא מאז השבוע ה 26 שאמרו לי להתחיל את המעקב הביתי אני מה ה להקפיד מה לאכול.מה שקורה זה שהייתה לי תקופה שעל מה שרציתי לאכול זה שוקולד פרה עם פיתה וכמובן כל דבר אחר הייתי מקיאה וכמובן זה הופיע בבדיקה בבדיקה בשבוע ה26 וניסיתי להסביר לרופא שיש מצב שאני לא חולה הסגרת הריון אלה זה האוכל שהייתי אוכלת בבוקר בצהריים ובערב איך היא לא משתכנעת ואומרת שבבדיקת דם שעברתי וכמובן שתיתי את מה שהיא מתנה לי מופיע שאני חולה.השאלה שלי האם יש מצב שאני צודקת?האם עלי לבקש בדיקה חוזרת בשבוע ה33 ועוד דבר שעברתי היום בדיקה בבוקר אכלתי עוגה מלאה בשוקולד ושתיתי קפה ובבדיקת גם הופיע שאני בסדר.מקווה לקבל תשובה בהקדם תודה מראש ליאת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה תענו
אוסנת07/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסכרת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/10/2013שלום.
אכן מומלץ לחזור על העמסת סוכר מלאה עם 100 גר,כדי לדעת מצבך בנושא הסכרת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה מוזרהלימור03/10/2013
שלום רב,
אני שנה וחודשיים אחרי ניתוח קיסרי. מנסים כבר שבעה חודשים להיכנס להריון ללא הצלחה (אציין שייתכן שפספסנו לפחות בחלק מהזמן את הביוץ). החודש קיימנו יחסים בעת שזיהיתי הפרשות פוריות וכאב ביוץ כאשר המגע המיני הראשון החודש היה לפני עשרה ימים. לאחר יציאה, בניגוב נצפתה טיפת דם אחת קטנה מאוד ואחריה הפרשה שנראית כמו זרע (אציין שגם אתמול קיימנו יחסים).
מה זה יכול להיות?
(בתקווה שהחודש הוא החודש:)
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה מוזרה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ07/10/2013ממליץ להבדק גינקולוגית עי רופא מטפל
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה בפירוש תוצאות בדיקת העמסת סוכרדנה03/10/2013
שלום.
יש לי שלושה ילדים בריאים ואני בהריון כעת בשבוע 26+4 רופא הנשים שלח אותי לבדיקת העמסת סוכר 100 גר' בגלל שהילדה הבכורה שלי נולדה בשבוע 42 במשקל 3,918 ק"ג
בשני ההריונות אחריה רופאי הנשים הסתפקו בבדיקת סקר של 50 גר' שהייתה תקינה והילדים נולדו 3,500 ק"ג והשני 3,600 ק"ג לא קטנים אבל הבנתי שזה לא חריג.
ביצעתי את הבדיקה ביום שלישי האחרון והיום קיבלתי את התוצאות ויש שם ערך שחורג מהנורמה לכן אני פונה. התוצאות הן:
0 70( 76 )95
60 100( 148 )180
120 100( 106 )155
180 *50 70( )140
האמת היא שאני לא כל כך אוהבת מתוק ומאוד נגעלתי מהבדיקה ומכמויות הסוכר ששתיתי. שאלתי שם את אחת העובדות במעבדה אם מותר לשתות מים והיא אמרה שכן אז שתיתי כוס מים כל 20 דקות אולי ולפני הבדיקה האחרונה שתיתי הרבה יותר כוסות. יכול להיות שזה מה ששינה את התוצאה וגרם לירידה של הסוכר מעבר לנורמה?
האם יש לי חלילה סכרת הריונית? איך מתייחסים לתוצאות הבדיקה שלי, תקין/לא תקין?
קראתי בספר להריון ולידה שרק אם שני ערכים מתוך הארבעה גבוהים מהנורמה זה מעיד על סכרת הריון. האם זה נכון? ומה במקרה שזה נמוך ולא גבוה?
אודה להתייחסות לשאלותיי. אני מודאגת
דנה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור
תוצאות תקינות.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההשפעת נפילת סוכר על העובר
דנה06/10/2013האם נפילת הסוכר שהיתה לי לאחר שלוש שעות יכולה להשפיע על העובר ולסכן אותו?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פחד מלידהקרן03/10/2013
היי ,
הריון מ"ס 3 וגם הפעם קיסרי ואני בפחדים נוראיים יותר מבקודמים , כל הזמן יש לי מחשבות רעות על מוות בלידה .
אני לא מצליחה להמנע מהמחשבה .
מה אני עושה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי אני כמוך
עדנוש2904/10/2013אני אומנם בהריון השני שלי אבל גם אני אחרי קיסרי וגם הפעם אצתרך לעבור קיסרי כי אני בהריון עם תאומים.. הפחד הזה הולך ומתגבר כי יש לנו כבר ילדים בבית הפחד הוא בעצם "מה יהיה עם אני לא אחזור לבית? מה יהיה עם הילד? איך הוא יקבל את זה?" זה הפחד...תראי בלידות רגילות גם יש סיבוכים כנ''ל גם בקיסרי.. עדיף להירגע כי דרך חזרה כבר אין ולקוות לטוב..שיהיה לך בהצלחה ולידה קלה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלעדנה
קרן04/10/2013עדנה תודה על עידוד נקווה באמת שנחזור הביתה עם ידים מלאות
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהפחד מלידה - תגובה
ד``ר איילון לחמן07/10/2013לקרן שלום.
ההרגשה שאת מתארת היא לא חריגה.הנשים בדרך כלל משתחררות מעצמן מהרגשות אלו.אם קשה לך,ניתן לבקש עזרה פסיכולוגית.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כלור בבקבוק מים מינרלייםד02/10/2013
שלום, אני בשבוע 28 להריון
היום שתיתי מים מינרליים-סן בנדטו-לאחר מספר לגימות שמתי לב לריח חריף של כלור. הפסקתי לשתות ושפכתי את שאר תוכן הבקבוק. האם זה מסוכן לי ולעובר? שתיתי מספר לגימות בלבד. המרכז ליעעוץ טרטולוגי סגור כעת. אשמח לתשובה בהקדם.
תודה,
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כלור מים מינרליים - ד"ר תדמור
לא מסוכן.
גם בברכה יש כלור.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ד06/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת בטאטלי02/10/2013
שלום,
מחזור אחרון 7/8, (מחזור לא סדיר) אתמול עשיתי בדיקת בטא ויצא 4764. היום עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונמצא שק הריון אך ללא דופק. הרופאה אמרה כי יתכן ומדובר בהריון צעיר או לא תקין. היא ביקשה ממני מחר לבצע בדיקת דם נוספת לספירת הבטא ולהגיע לאולטרסאונד נוסף ביום ראשון.
האם ביום ראשון כבר אמורים לראות דופק? יש סיבה להלחץ?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור02/10/2013שלום לך
אין כל צורך בעוד בדיקת ביטא . פשוט בצעי אולטרהסאונד נוסף להדגמת דופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מתכוננת להריוןאני02/10/2013
שלום.
אני בת 31 +1 ומתכוננת להריון שני בivf
אני נוטלת זה כמה חודשים חומצה פולית ומפאת חוסר ברזל גם ברזל טבעי.
ערכתי בדיקות גנטיות ע"פ מה שהומלץ לי ע"י אחות קופ"ח בהתאם למוצא. כמו-כן, נשלחתי לבדיקות דם לאתר איידס ואדמת והתברר כי אינני נשאית איידס ואני מחוסנת לאדמת.
יחד עם זאת התברר כי לא קיבלתי ככל הנראה מעולם את החיסון נגד צהבת מסוג B. רציתי לדעת האם חשוב להתחסן כנגד צהבת מסוג B לפני ההריון? מהו המינון והמנות הנכונות אותם עלי לקחת? האם מותר להתחסן בזמן ההירון?
ועוד שאלה - האם ישנן מחלות נוספות שכדאי לבדוק האם אינני מחוסנת כנגדן? (בפנקס החיסונים הישן שלי רשום מעט מאוד חיסונים מפני שהרישום היה לקוי - חלק מן הרישומים אימי רשמה בכתב ידה...)
בתודה מראש, אמא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מתכוננת להריון - תגובה
אין צורך להתחסן לצהבת B . רצוי להתחסן ל לשפעת ובהמשך לשעלת. רצוי לבדוק נוגדנים לCMV וטוקסופסמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה, בבקשה
אני03/10/2013ראשית, תודה על תשובתך.
מה זה cmv? ומה זה טוקסופסמה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ניתן ללדת עובר גדול בלידה רגילהמיה02/10/2013
שלום,
אני שבוע 39 + 4
אתמול הייתי במרכז לבריאות האישה במעקב שגרתי. הרופא שבדק אותי הפנה אותי להערכת משקל נוספת שם אמרו שהמשקל המוערך של העוברית הוא 3870 ג.
בהערכת משקל אחרונה לפני שבועיים אמרו לי שהמשקל המוערך הוא 3200 ג.
הרופא שם הפנה אותי להעמסת סוכר נוספת ואמר לי ללכת עם התשובות לחדר לידה גם אם אני בלי צירים. קיבלתי עכשיו את התוצאות והן נראות לי תקינות לחלוטין (68, 130, 132, 106).
האם יש צורך ללכת לחדר לידה? האם יש צורך בקיסרי? הרופא במרכז לבריאות האישה אמר לי שבגלל שאני נמוכה (154) בית החולים שבו אבחר ללדת ישקול האם לתת לי צ'אנס ללידה רגילה. אציין שאני בעלת אגן רחב. האם זה משנה? האם כדאי לי ללכת לקיסרי או להתעקש על לידה וגינלית?
תודה רבה,
מעין* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם ניתן ללדת עובר גדול בלידה רגילה - תגובה
יכולה בהחלט לנסות לידה וגינלית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אפשרות שהאישה נכנסה להריון ממניאלכס01/10/2013
שלום ,
הכרתי עובדת זרה ממולדובה קיימנו יחסי מין , היא בת 34 ואני 38 , המין האוראלי היה ללא קונדום ואני גמרתי לה בפה , היא לקחה מין מפית גדולה מנייר שהיה לה בחדר וירקה הכל למפית ועשתה את עצמה כאילו נחנקה ויורקת למפית ואז מהר הלכה למקלחת שלה , אני ביצעתי את החדירה עם קונדום מכיוון שהתרשמתי שהיא מנסה להכנס להריון ממני , השאלה היא האם היא תוכל להיכנס להריון ממני לאחר שהיא רוקנה את הזרע מפיה עם הרוק שלה למפית מנייר ולא קיפלה לגמרי את המפית במידה והיא מכניסה את זה לאיבר מין שלה ?
תודה על התשובה אני די מודאג , פשוט לאחר המקרה היא נתקה איתי כל קשר בטענה שלא היה לה נעים איתי ....* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשרות שהאישה נכנסה להריון ממני - תגובה
ד``ר אריה לידור02/10/2013שלום רב
הסיכוי להריון בשיטה שתארת אפסי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שבוע 40+3 עם דקירות חזקות למטהאורטל01/10/2013
שלום, לפני 3 ימים הייתי במעקב אצל האחות והכל היה תקין. תנועות דופק ואפילו צירים קטנים. מאתמול בלילה אני מרגישה דקירות ממש חזק למטה. כאילו דוקרים אותי עם סכין וזה חוזר על עצמו וכשזה קורה זה ממש משבית אותי עד שבקושי אפשר לנשום.. האם עליי לגשת לבית חולים לבדיקות או שזוהי תופעה לגיטימית לשלב בו ני נמצאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שבוע 40+3 עם דקירות חזקות למטה - תגובה
ד``ר איילון לחמן01/10/2013שלום.
בהחלט לגשת ולהיבדק.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש מדמם ליד הדגדגן- שבוע 38+5יעל01/10/2013
שלום,
בביקורת מעקב הריון אצל הרופא היום, בשבוע 38+5, דיווחתי כי ראיתי והרגשתי בתוך הנרתיק גוש רך וביקשתי להיבדק.
הרופא טען כי הוא רואה גוש קטן מדמם ליד הדגדגן- לא ברור לו כ"כ מה זה, כנראה שזה קשור להריון וייתכן שזה פוליפ ויש סיכוי רב שזה יעבור לבד/ייספג מעצמו לאחר הלידה כי כל האזור שם עכשיו נפוח.
שאלתי אם יש מה לדאוג והרופא אמר שלא, אך הורה להימנע מקיום יחסים.
אבל- מאחר ואני בכל זאת דואגת- האם ייתכן שעל סמך מה שתיארתי ומה שאמר הרופא- שהגוש אכן יצטמק / ייספג לבד ולא יהיה צורך בפעולה כירורגית?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש מדמם ליד הדגדגן- שבוע 38+5 - תגובה
ד``ר איילון לחמן01/10/2013שלום.
ממליץ שנסמוך על דברי הרופא.גם אם הגוש ימשיך לדמם ניתן יהיה לטפל בו ,אני מניח, בזמן הלידה.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לאחר בדיקת דם HCG אודה לעזרהשני01/10/2013
שלום.
אני חדשה מאוד בנושא הריון ואודה להתייחסותכם
היום הראשון של הווסת שלי היה בתאריך 30/8.
הבנתי שאני בשבוע 4 ועוד ארבעה ימים
אתמול עשיתי בדיקת דם ויצא לי hcg total 2384
השאלות הם:
1. האם צריך לבצע שוב את הבדיקה הזאת לראות שזה מתקדם?
2. האם הערך גבוהה לתקופה עצמה? או שאולי מעיד על הריון של יותר מעובר אחד?
תודה
שני* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה מדלגים על שאלות?
שני02/10/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלאחר בדיקת דם HCG אודה לעזרה - תגובה
חזרי על הבדיקה כדי לראות צמיחת ערכים. מעבר לערך 6000 ניתן כבר לגלות את דופק העובר באולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גוש בנרתיק בשבוע 38 להריוןיעל29/09/2013
שלום,
שבוע 38+3. הרגשה כללית של לחץ בנרתיק, אך לא יותר מזה. יש לעיתים בריחה של מס' טיפות שתן בעת שיעול חזק / התעטשות אך לא מעבר.
במקלחת הרגשתי גוש רך בתוך השפתיים של הנרתיק באמצע. גיליתי זאת במקרה, מאחר ואני לא מרגישה פיסית את הגוש והוא אינו מציק לי.
מהתבוננות במראה אכן ראיתי גוש / בליטה במרכז, בין השפתיים.
יש לי תור למעקב הריון אצל הרופא השבוע וכמובן אבקש להיבדק, אך מהניסיון שלך- האם עלי לדאוג או שמדובר בתופעה טבעית של שלב זה בהריון? מה זה יכול להיות?
אני מאד דואגת מכך.
תודה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גוש בנרתיק בשבוע 38 להריון - תגובה
ד``ר אריה לידור29/09/2013שלום לך
קשה לומר ללא בדיקה אך ייתכן ומדובר בתפיחות השפתיים האופיינית להריון או ציסטה בשפתיים שלעתים תופחת בהריון . כמובן שיש להבדק כדי לאבחן במדויק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)