מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- הפלהאנונימי30/01/2013
אתמול בבוקר לאחר שראו כי העובר לא מתפתח לפי חישוב ווסת הייתי אמורה להיות בשבוע 9 ולפי האולטרסאונד ראו כי זה שבוע שש הרופא החליט שמדובר בהריון שאינו מתפתח והפנה אותי להפלה- שתחילתה הייתה בציטוטק והסתיימה לאחר שהתחיל הדימום בשאיבה (וואקום)- בסוף התהליך נאמר לי כי הרחם שלי כרגע נקי ואין כל סימן להריון שהתפתח בו.
היום יש לי מעט מאוד דימום- האם זה תקין?
האם התהליך הזה ישפיע על ההריונות הבאים שלי?
ומתי נוכל לנסות שוב להרות?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפלה - תגובה
ד``ר אריה לידור31/01/2013שלום לך
הדמם הוא תגובתי לפעולת ריקון הרחם. יכולה להתחיל כבר החל מהוסת הבא שלך בנסיונותייך להרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- משחה בהריוןנינה30/01/2013
אני בהריון שבוע 6.
האם מותר לי להשתמש במשחת "אורקורט" לפצעונים בפה??
בבקשה דחוף....
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר משחה בהריון - תגובה
ללא כל חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שארית אחרי לידהש.30/01/2013
שלום, היום אני נמצאת בדיוק בשישה שבועות מהלידה
לפני כחמישה ימים חזר לי דימום חלש ולא מורגש שהסתיים אתמול
אתמול אצל רופאת הנשים שלי בבדיקה שגרתית היא ראתה נקודות קטנות
התלבטה אם אלו קרישי דם או שאריות ושלחה אותי לטכנאית US
(לדעתי בערב יצאו 2 כי ראיתי על התחתון 2 כתמים גושיים קטנטנים ממש)
היום אצל הטכנאית הכל היה בסדר, הרחם נראה לה תקין
היא ראתה נקודה קטנה וקראה לרופא להתייעצות
בהתערבות רופא נכתב כך: בפונדוס נצפה איזור הטרוגני עם מוקדים היפראקוגניים 10x18 מ"מ,
נצפו זרימות דם החוזרות לממצא, הממצא יכול להתאים לרזיאודה.
לשאלותי היא לא ענתה, נשלחתי בחזרה לר. נשים (שהתור הקרוב בעוד כשבועיים)
אני חוששת ורוצה לדעת במה מדובר, האם אצטרך ניקוי כמו שהרופאה המליצה קודם?
האם ממצא כ"כ קטן לא יתמוסס או יצא טבעית (אפילו במחזור)?
האם לפני הניקוי לא עדיף כדור?
האם הכרחי התערבות רפואית?
והאם אפשרי לבצע ניקוי בהרדמה?
אגב אני מניקה מלא, האם ההנקה לא תאיץ את ההתנקות הטבעית?
אשמח לתשובות שיבהירו לי את העניינים... תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שארית אחרי לידה - תגובה
בעקבות ממצא זה של שארית שליה מומלץ לבצע היסטרוסקופיה שבמהלכה תסולק שארית זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יש סיכוי להריון?לנה30/01/2013
יותר מחצי שנה השתמשתי בגלולה פמינט ולפני 3 חודשים בגלל שהגלולה לא הייתה בבית מרקחת החלפתי למרסילון, עכשיו אני בחפיסה השלישית וצריכה לקבל מחזור עוד כמעט שבועיים, וכבר לפני שבוע ניהיה רגישות בחזה, הפרשות מוגברות, וכאבי בטן בבטן התחתונה, יכול להיות שזה רק תופעות לוואי מהגלולות? (אני ממשיכה לקחת גלולות, למרות שלא בשעה קבועה)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יש סיכוי להריון? - תגובה
אםלקחת את הגלולות בסדרן אלו הן תופעות הסתגלות שייתמתנו עם התמדת נטילת הגלולולות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת גלולותיוז29/01/2013
שלום רב
הפסקתי את החבילת גלולות לאחר שנטלתי 14 גלולות ,כי החלטנו לנסות להרות.יש לי שתי שאלות בבקשה.
ביום ה14 כשלקחתי את הגלולה קיימנו יחסי מין ויום למחרת כבר הפסקתי עם הגלולות,זה יצא בדיוק בתקופת הביוץ המשוערת ,האם יש סיכוי להריון למרות שבאותו היום לקחתי גלולה?
שאלה שניה,בערך חמישה ימים אחרי שהפסקתי את חבילת הגלולות באמצע קיבלתי מחזור
האם לחשב את מועד הביוץ המשוער כרגיל על פי מחזור רגיל או שבגלל שזה מחזור שהגיע עקב הפסקת גלולות זה שונה?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת גלולות - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/01/2013שלום. האמת שעשית קצת אי סדר.א. הסיכוי שיהיה ביוץ למחרת הפסקת הגלולות הוא עדין אפסי.הדימום כעת הוא לא המחזור אלא דימום כימי עקב הפסקת הגלולות.יש כעת להמתין לקבלת מחזור שלא ברור מתי יגיע.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקה ביתי שליליתליאת29/01/2013
ששלום רציתי לשאול ,המחזור מאחר לי ב-3 ימים בדיקת הריון ביתית הבוקר יצאה שלילית ,האם יש אפפשרות בכל זאת להריון??
מתי ניתן לעשות בדיקת דם?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקה ביתי שלילית - תגובה
ד``ר איילון לחמן29/01/2013שלום.
הכל אפשרי. מחר לבצע בדיקת הדם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון?קארין29/01/2013
היי ,מחזור אחרון היה לי 16/12 החודש לא קיבלתי ויש לי כבר איחור של שבועיים וחצי ,סובלת מכאבי גב ובטן בדיוק כמו לפני מחזור ,אם אני ביהירון אמורה להיות שבוע שישי,לפני שבוע ביצעתי בדיקה ביתית ויצאה שלילית ,
האם עדיין ייתכן כי בשבוע 5 בדיקה ביתית לא מזהה?האם ייתכן היריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תעשי בדיקת דם
אינגה29/01/2013הכי אמין זה בדיקת דם... בהצלחה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון? - תגובה
הפשוט הוא כמובן לבצע בדיקת דם ולדעת. כמובן גם לגשת להיבדק אצל רופאך.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת דם
קרן30/01/2013עשיתי ויצאה שלילית:(מה שמלחיץ..
כי 2 הריונות קודמים נכנסתי תוך חודש להיריון..
ולקבוע תור לרופאת נשים שלי זה להמתיןחודשיים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התקצרות צוואר הרחם בשבוע 23מירב28/01/2013
ד"ר שלום רב,
שמי מירב בת 36 הריון 3 שבוע 23. בהריון ה 2 בשבוע 28 הייתה לי התקצרות צוואר הרחם ל 16 מ"מ ומחיקה של 50% שהובילה לשבוע אשפוז בבית חולים,טיפול פרזולט ומנוחה מוחלטת בשכיבה עד ללידה. הלידה הייתה תקינה בשבוע 38 . בהריון הנוכחי, בבדיקה שביצעתי בשבוע 23 נמצא כי אורך צוואר הרחם הינו 25 מ"מ. בפניה לרופא המטפל ההמלצה רק על טיפול תרופתי פרוגסטרון (וגינלי) ולא ניתן המלצה למנוחה.
שאלותיי הן :
1.האם במצב של צוואר רחם באורך 25 מ"מ בשבוע 23 לא נדרש מנוחה ? אם כן, איזה מנוחה ?
2.האם נדרש מעקב וטיפול תרופתי מעבר להמלצת הרופא המטפל ?
למען האמת, אני מאוד מאוד מודאגת בעקבות מה שהיה לי בהריון ה 2.
אשמח לתשובתכם בהקדם.
תודה
מירב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התקצרות צוואר הרחם בשבוע 23 - תגובה
אם אינך מרוצה מהטיפול שוה תמיד לגשת ולהיבדק אצל עוד רופא.דעה שניה -זה נקרא.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתשובה מקצועית לחלוטין. תודה
מירב29/01/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפיר או בדיקת דם של ה DNAמיהמר28/01/2013
היי מעבר למחיר...
רציתי לדעת מה ההבדלים בין בדיקת מי שפיר לבין בדיקת הדם החדשה
אני בת 40 בהריון ראשון אשמח להמלצתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר או בדיקת דם של ה DNA - תגובה
ד``ר אריה לידור28/01/2013שלום לך
מאד מומלץ שתבצעי בדיקת מי שפיר היות והיא סוקרת את כל התסמונות הגנטיות הקשורות לחסר או עודף של כרומוסומים , היא מספקת מידע על רמת החלבון העוברי וניתן לבצע גם בדיקות מקיפות יותר באמצעות שבב גנטי . כל זה לא ניתן לעשות בבדיקת הדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתן לי מינון של 5X2 מ"ג B12שירה28/01/2013
שלום,
רציתי לשאול האם זה המינון המומלץ? והאם קריטי לקחת 3 חודשים לפני ההריון או אפשר גם מתחילת חודש ראשון ובמהלך ההריון? נושא התוספים מאוד מלחיץ אותי, (האמת שכל נושא ההריון מלחיץ אותי)
האם אני מוכרחה לקחת תוסף ברזל?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתן לי מינון של 5X2 מ"ג B12 - תגובה
התוסף היחידי אותו את אמורה לקחת כרגע הוא חומצה פולית. בהמשך גם לצרף ברזל. היתר לפי תוצאות המעבדה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמה לגבי המינון הגבוה..?
שירה30/01/2013ד"ר לידור שלום,
תודה על תגובתך.
החלק שמטריד אותי הוא המינון.. קראתי באחד הפורומים שנשים בהריון אמורות לצרוך 600 מק"ג - כדור אחד של 0.6 מ"ג ונשים מניקות 500 מק"ג - כדור אחד של 0.5 מ"ג
לי ניתן מינון של 5 מ"ג כפול 2.. האם זה לא יותר מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם זה בעיה לגבי הענקה עתידית?גיוליאנה28/01/2013
יש לי בעיה עם פטמות כבר הרבה שנים. כשהייתי בת 12 (לפני 15שנה) הייתי בברכה ומכלור הפטמות ניו לי רכות עם צבע לבן צהוב כזה (הייתי יותר מדי זמן בברכה). אז לא הבנתי מזה, חשבתי אולי אזה ליכלוך אז ניסיתי להוריד את הלבן צהוב הזה וזה התחיל להתקלף. מאז (במיוחד בפטמה אחת) זה נשאר לתמיד כאור כזה סדוק על גבי הפטמות. באחת מהן עם מאין חורים כאלה. במשך השנים זה לא כאב ולא הטריד אותי. הייתי קטנה ופחדתי לספר למשהו.
כרגע אני בהריון שבוע 17. מבחינת ההריון הכל תקין. רציתי לשאול האם הפטמו הסדוקות יכולות להפריע לע להעניק? האם יכולה להיות עם זה איזשהי בעיה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם זה בעיה לגבי הענקה עתידית? - תגובה
על פי תאורך לא נראה שישנה בעיה. כמובן שמומלץ שתעברי בדיקת שד כדי לוודא שאכן הכל תקין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוף , מודאגת ...חגית28/01/2013
הייתי היום אצל הרופא, בעקבות בדיקת גדילת עובר משבוע שעבר הפנה אותי לבדיקת אולטרסאונד :
לסקירה מכונה של גולגולת ומח ומערכת עכול ותנועות בליעה
אני נמצאת כרגע בשבוע 35.5
ב US נצפה AFI 200
BPD גדול ב 4 שבועות
אשמח לדעת מה קורה כאן?
אגב עשיתי מי שפיר שיצאו תקינים
והעמסת סוכר 100 -יצאה גבולית אבל לטענת הרופא זה לא סכרת
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף , מודאגת ... - תגובה
האם קוטר הראש היה גדול ב 4 שבועות גם בסקירות ? גם במעקבי הצמיחה השגרתיים?
האם בוצעה סקירה מכוונת למח? האם בוצע MRI למח ? רק קוטר הראש גדול ושאר הפרמטרים תקינים?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריון ביתיתאינגה28/01/2013
הביוץ שלי היה ב17/1, מתי אפשר לעשות בדיקת הריון ביתית? הווסת שלי כל 26 יום.
אין לי סבלנות לחכות לאיחור בווסת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון ביתית - תגובה
החל ממחר יכולה לבצע בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
אינגה28/01/2013האם גם בדיקת הריון ביתית עם מקל אפשר לעשות מחר? או בזה עדיין יהיה קשה לזהות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פרימולוט נוראסתר28/01/2013
שלום, אני התחלתי בחודש האחרון טיפול באיקקלומין ותוספת של פרוגינובה. היום אני שבועיים בערך לאחר הביוץ. אמורה ליסוע לחופשה בימים הקרובים ומפחדת לקבל מחזור. האם ניתן לקחת עכשיו פרימולוט נור לדחייה, האם זה לא מאוחר מידי??
בנוסף עקב דלקת בדרכי השתן אני כרגע מטופלת בציפרופלוקצין..
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פרימולוט נור - תגובה
בשלב זה פרימולוטנור לא יעזור לצערי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת היריוןאני27/01/2013
שלום רב. ו. 2-1-13, היום ביצעתי בדיקת היריון ביתית (בעקבות בחילות חזקות אתמול), ויצאו 2 פסים ברורים האחד חלש מהשני. האם ניתן להסיק היריון? בנוסף, יש לי כאבים בבטן התחתונה. נורמאלי או לדאוג? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סביר שכן
דניאלה27/01/2013סביר להניח שכן .. תעשי בדיקה ביתית נוספת והכי בטוח בדיקת
דם בקופת חולים..
אני בהריון ושוקלת לעשות בדיקת מי שפיר (למרות שלא הגעתי
לגיל 35).. קצת בלחץ מזה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתחילת היריון - תגובה
כדאי שתבצעי בדיקת גם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכאבים בבטן תחתונה
אני28/01/2013תודה ד"ר לידור. ומה לגבי הכאבים בבטן התחתונה? זה לא כאבים שדומים לכאבי מחזור...האם זה נורמאלי? אני חוששת....תודה לתשובתך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)