מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- בדיקת בטאתותי27/01/2013
שלום רב, ב23.1 עשיתי בדיקת בטא שיצאה 19713IU\L היום עשיתי בדיקה נוספת שהראתה 21065IU\L זה תקין ? אני ממש מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת בטא - תגובה
ד``ר אריה לידור27/01/2013שלום לך
אין כל צורך בבצוע בדיקות אלו. כדי לדעת על תקינות ההריון אפשר כבר לבצע אולטרהסאונד
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת בטא - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ27/01/2013שלום תותי. מיותר לגמרי לבצע בדיקות בטא בערכים כאלה משום שניתן לבצע סונר ןבדוק את תקינות העובר באופן ישיר במקום לעשות זאת באופן עקיף על ידי בדיקת הורמון המופרש בכלל מהשליה ולא מהעובר...אם הסונר תקין, הבטא לא משנה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףאילנה27/01/2013
שלום, היום היה לי תור לאולטראסאונד הערכת משקל והרופא קבע שהעובר מתאים לשבוע 32 , השאלה שלי היא לפי מה קובעים את גיל ההריון באולטראסואונד לפי הוסת האחרון או לפי תהליך ההפריה , זה אומר שלפני 32 שבועות נקלטתי להריון או לפני 32 שבועות עוד הייתי במחזור. אשמח לתשובה ברורה , תודה מראש.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוף - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/01/2013שלום.
קודם כל נאחל לך שלא תיהינה שאלות יותר דחופות. דבר שני גיל ההריון נמדד מהיום הראשון למחזור האחרון. זאת מאחר ורוב הנשים זוכרות המחזור האחרון ולא יום הכניסה להריון.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברמורן27/01/2013
באיזה שבוע מומלץ לעשות סקירה מורחבת?
והאם היא נכונה מבחינת זיהוי מין העובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ27/01/2013שלום מורן. סקירה ראשונית מבוצעת בשבוע 16 ושנייה בשבוע 22 ובשתיהן ניתן לקבוע את מין העובר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין העובר -ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/01/2013ערב טוב
מין עובר ניתן לדעת בשבוע 14
סקירה וגינאלית מוקדמת מורחבת שבוע 14
סקירה מאוחרת מורחבת שבוע 22
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלהציונה27/01/2013
שלום,
האם לאחר הפסקת הריון, עוד לפני שהגיע המחזור ניתן להכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ27/01/2013כן. המחזור מגיע כשבועיים לאחר ביוץ בו לא חלה הפרייה. בעת הביוץ כבר ניתן להרות. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לינאה ניגרהאינגה27/01/2013
האם יש סיבה אחרת להופעת לינאה ניגרה או רק הריון? ואם רק בהריון יכול להיות בשבועות הראשונים של ההריון? תודה מראש על המענה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לינאה ניגרה - תגובה
הסיבות העקריות הן הריון ונטילת גלולות. ישנן סיבות נוספות על רקע הפרעות הורמונליות נדירות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשות חומותגיוליאנה26/01/2013
היי!
אתמול הלכתי לבריכה לפעילות גופנית שמותאמת לנשים בהריון והיום הופיעו אצלי הפרשות בצבע חום-בהיר עם חתיכות יבשות שהן גם בצבע חום. אני מאוד דואגת. מה זה יכול להיות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשות חומות - תגובה
אינני יודע באיזה שבוע את. מכל מקום רצוי לבצע אולטרהסאונד לתקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות דם בתחילת הריוןשלי26/01/2013
שלום
ביצעתי ב.דם ושתן של תחילת הריון (לאחר שנצפה דופק)
הכל יצא תקין למעט ערך של
CL-CHLORIDE B
שבערכים שבין 98 ל106 יצא 106.6
האם אוכל לקבל הסבר לחריגה ומה משמעותה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות דם בתחילת הריון - תגובה
התוצאה תקינה למרות החריגה הקלה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמתמיכל25/01/2013
שלום, כחלק מבדיקות לקראת הריון ביצעתי בדיקת נוגדנים לאדמת והתוצאה שקיבלתי הנה 18.3 למרות שחוסנתי פעמיים, פעם אחרונה בגיל 12.
להבנתי במצב זה בו רמת הנוגדנים היא מתחת ל-30 מומלץ לקבל חיסון דחף בטרם הכניסה להריון ולהמתין 3 חודשים בטרם כניסה להריון מזמן החיסון.
האם לאור השכיחות הנמוכה של מחלת האדמת כיום בישראל ולאור העובדה שחוסנתי פעמיים ושאיני עוסקת בתחום בו אני במגע קרוב עם ילדים עליי להתחסן? במידה וכן, מה החשיבות לא להרות בשלושת החודשים שלאחר החיסון?
תודה רבה, מיכל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמת - תגובה
רצוי מאד שתחוסני שוב לאדמת. יש להמנע מלהרות ב 3 החודשים שלאחר החיסון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז בדםשיר25/01/2013
שאלה למומחים...
אני בשבוע 19, אני חולה בדלקת בסינוסים (הפעם השניה בהריון זה), מטופלת באוגמנטין ובין היתר הרופא שלח אותי לבדיקות דם שאותם ביצעתי ללא צום (אכלתי ארוחת בוקר לפני).
רמת הגלוקוז יצאה 101 (כתוב שהערכים צריכים להיות עד 100) - האם ניתן לסמוך על תוצאה זו אם לא הייתי בצום? האם יש חשש לסכרת?
זה הריון שני ואין במשפחה סכרות.
בנוסף, ההמוגלובין יצא 10.8 אני לוקחת פרנטל פעם ביומיים (ופעם ביומיים אלספה) האם אני יכולה פשוט לקחת כל יום פרנטל ולשנות תפריט? (בגלל המחלה בקושי אכלתי ועכשיו שאני מרגישה יותר טוב.. מעדיפה לשנות תפריט ולא לקחת עוד ברזל..).
אשמח לדעתכם ותודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז בדם - תגובה
כמובן שהתוצאה גבוהה מהמצופה היות ולא בוצעה בצום. חזרי על בדיקה זו לאחר צום של 8 שעות (מותר לשתות מים)
רצוי ליטול פרהנטאל יומיומי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקיחת פרנטאל וויטמין dאיריס25/01/2013
שלום,
אני בשבוע 8, ולוקחת פרנטאל של ויטה הלת׳, ובנוסף 20 טיפות בשבוע של ויטמין d-1000 (סופהרב), על פרוסת לחם, לפי המלצת האנדוקרינולוג שלי. הבנתי שגם בפרנטאל יש ויטמין d ויוד, ורציתי לדעת:
1. האם ניתן להמשיך ולקחת את שניהם? או שמא זה מעבר למינון הרצוי?
2. האם ניתן לקחת פרנטאל, כאשר אני נוטלת יוטירוקס 100 מק״ג, לאיזון בלוטת התריס?
תודה מראש,
איריס* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ויטמין D
צוות סופהרב27/01/2013שלום רב,
אין בעיה לשלב יחד מולטי ויטמין להריון יחד עם ויטמין D.
במולטי ויטמינים בדרך כלל מינון ויטמין D לא עולה מעל 400 יחב"ל ואין חשש להגיע לעודף משילוב של שניהם.
בנוגע לשילוב של המולטי ויטמין והתרופות הייתי ממליצה להיוועץ ברופא.
ייתכן והמולטי ויטמין מכיל יוד אשר לא מומלץ ללקיחה יחד עם תרופות לאיזון פעילות בלוטת התריס.
בברכת בריאות שלמה,
אביבית שלום
נטורופתית
סולגאר-סופרהב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי מי שפירשני25/01/2013
שלום רב.
אני כמעט יומיים אחרי מי שפיר, ויש לי כמה שאלות:
מתי נסגרים הנקבים שנעשו בשק מי השפיר וברחם?
מתי יוצאים מ"איזור סכנה"? הרופא שביצע הבדיקה אמר שבועיים ... ומה זה אומר? האם יש משהו שאני יכולה/צריכה לעשות/לא לעשות, מלבד המנוחה יומיים-שלושה אחרי?
מתי בדרך כלל, אם ..., חס וחלילה, מופיעים תסמינים לא טובים?
מתי אפשר לקיים יחסי מין?
ומתי לעשות אולטרסאונד?
תודה מכל הלב! :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי מי שפיר - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/01/2013שלום.
הנקבים בעקרון נסגרים עד 6 שעות.הסיכון הוא ארוך יותר עקב החשש מפני זיהום אפשרי.לאחר המנוחה בת היומיים שלושה ,חוזרים לחיים רגילים. החשוב לפנות לבקורת לאחר כשבוע כדי לראות שהכל בעזרת השם עבר בשלום.בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך!!!
גילי27/01/2013.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אמינות מין האובר בשבוע 13גיל25/01/2013
שלום רב,
אישתי ביצעה היום בדיקת שקיפות עורפית (שבוע 13 )\
שאלתי את מבצע הבדיקה את מין האובר והוא אמר לי שזה נקבה.
מה אמינות שניתן לדעת את מין האובר בשבוע זה(כמה אחוז )?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר בשבוע 13 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/01/2013בוקר טוב
הבדיקה בוצעה וגינאלית ?
בוצעה דרך הבטן ?
שבוע 13+0
13+4 ??
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמין האובר בשבוע ה-13
גיל28/01/2013הבדיקה בוצעה בבדיקת שקיפות אורפית דרך הבטן והשבוע הינו 13.0
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון מחוץ לרחםדידי24/01/2013
שלום,
אני נמצאת בשבוע 6+ ובשבוע 4+5 עשו לי אולטרסאונד וראו שק הריון וחלמון, וביקשו לחזור עוד שבועיים לבדיקת דופק. בשבוע וחצי האחרון יש לי כאבים בבטן העליונה צד ימין , עשיתי אולטרסאונד בטן עליונה ונאמר לי שהוא תקין, האם יכול להיות גם הריון בתוך הרחם ומחוץ לרחם? יש לציין שבדקתי פעם אחת בטא שהכפילה את עצמה יפה . האם הכאבים האלו יכולים להיות קשורים לכך?
אשמח לתשובתכם, תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון מחוץ לרחם - תגובה
הריון משולב חוץ ותוך רחמי נדיר. יש לבצע אולטרהסאונד להוכחת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פס חום בבטןאינגה24/01/2013
אני כשבוע אחרי ביוץ והופיע לי פס חום בהיר מהטבור ומטה, זה סימן של הריון או שינוי הורמונלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פס חום בבטן - תגובה
פס כזה הנקרא לינאה ניגרה ישנו אצל נשים שהרו בעבר או בהריון כרגע או נוטלות גלולות.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעוד שאלה ברשותך לגבי הפס
אינגה27/01/2013אינני משתמשת בגלולות וגם לא נחשפת לשמש, עברתי הריון לפני 9 שנים , אבל אחרי הלידה הפס נעלם ועכשיו הופיע שוב, רק שנראה לי שבהריון הקודם הפס יצאה לי בחודשים מתקדמים, אני אמורה לקבל ווסת בסוף החודש... הייתכן שזה בכל זאת הריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תשובת תרבית צוואר הרחםחגית24/01/2013
שלום
קבלתי תשובה מבדיקת תרבית בצוואר הרחם:נראו מתגים גרם שלליים בכמות גדולה
נראו קוקים גרם חיוביים בשרשראות בכמות גדולה
צמיחה מעורבת עשירה
סופי
מה זה אומר?
אודה על תשובתכם,
חגית
נ.ב אני אישה בת 44 לא בהריון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תשובת תרבית צוואר הרחם - תגובה
לא ברור לי מדוע נעשתה בדיקה זו . מכל מקום משום הממצאים מציע טיפול אנטיביוטי לצוואר הרחם ( דרך הנרתיק)
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם בדיכאון?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)