מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- ברזל-שאלהתותי21/03/2013
אני בת 31 בהריון ראשון שבוע 15.
אני נוטלת כדור אחד ליום של "פרוגרד פוליק" (ברזל עם ח. פולית)
המכיל: 350 מק"ג ח. פולית +325 מ"ג ברזל (dried ferrous suLPHATE).
ההמטולוג שלי אמר כי רמת הפריטין שלי נמוכה והמליץ לי לקחת 2 כדורים ליום.
אני נוטלת בנוסף, גם פרנטל מולטי ויטמין שבו יש 400 מק"ג ח. פולית.
האם כ-ל הכדורים יחד, זה לא עודף ברזל או חומצה פולית??
אני לא צריכה עודפים של כלום......
תודה לכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל-שאלה - תגובה
ד``ר איילון לחמן23/03/2013שלום.
אין דבר כמו עודף ברזל או חומצה פולית. אני רק מקוה שכל רושמי התרופות שלך מתואמים בינהם.חג שמח.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת מי שפירדניאל21/03/2013
שלום
אני אמורה לעבור בדיקת מי שפיר באפריל הייתי רוצה לדעת האם הבדיקה כואבת ומסוכנת?
והאם הרופאים המבצעים הם מוכרים: ד"ר גולדברג, ד"ר מנדל , ד"ר פלג, וד"ר קידר . אני עושה את הבדיקה בבית חולים כרמל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת מי שפיר - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/03/2013כואבת רק במעט.
סיכוי 1:300 להפלה.
הרופאים מוכרים ומצויינים.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עד אזה שבוע ניתן לטוס? בברכה סיווןסיוון ברנד20/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר
עד אזה שבוע ניתן לטוס? בברכה סיוון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעד אזה שבוע ניתן לטוס? בברכה סיוון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחוצה ומפוחדתאני20/03/2013
שלום,
אני בהריון עם תאומות .
שבוע 28+5 עשיתי הערכת משקל תקינה אך צוואר הרחם היה 26 ס"מ.
הרופאה נתנה לי זריקת פרוגסטרון ריטארד בשבוע 29+6 וביקשה שאהיה במעקב U.
לאחר מנוחה בבית היום שבוע 30+2 עשיתי בדיקה והצוואר הינו 25 ס"מ.
יש י ביקור בע"ה ביום ראשון אך רציתי להיות רגועה לפני החג ולדעת האם היא תאשפז אותי ואקבל זריקה להבשלת ריאות? או שאמשיך את הזריקה פרוגסטרון ומנוחה בבית
אני מודרגת בגלל החג ובגלל שיש לי תינוק בו שנה ושמונה בבית.
אשמח לתגובה מהירה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחוצה ומפוחדת - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום מייט. לא יודע אם היא תאשפז אותך אבל:
1. אני לא הייתי מאשפז
2. גם לא הייתי נותן פרוגסטרון רטרד כי הצוואר שלך בתחום נורמה
3. גם אם לא היה בתחום הנורמה - פרוגסטרון רטרד הוכח כלא יעיל במניעת לידה מוקדמת בתאומים!
בקיצור, השארי במנוחה בביתך. בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון עם פוסטינור דחוףףףףףףףףאתי20/03/2013
שלום לכולם
וסת אחרונה 13-2-2013
היום בו קיימתי יחסים ליל הטבילה 25-2-2012 למחרת שתיתי פוסטינור
ביום חמישי 14-3-2013 עשיתי בדיקה ואכן אני בהריון למרות הפוסטינור
באותו יום עשיתי אולטרסאונד שלא נצפה שק הריון
ביום א 17-3- עשיתי בדיקת בטא שייצאה 2941 ואז שוב אולטרסאונד והפעם ראינו שק ברוך השם היום 19-3-2013 עשיתי שוב בטא שיצא 6400 זה לא גבוהה לשבוע חמישי?
אני שואלת האם יתכן כי זה מהפוסטינור?
האם בטא כזה מהווה סיכון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון עם פוסטינור דחוףףףףףףףף - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום אתי. לא הבנתי מה מהווה סיכון. הבטא תקן לגמרי ושום דבר מזה לא קשור לפוסטינור. מציע לך להפסיק לבדוק בטא. הערך לא נותן שום מידע חשוב. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה
אתי21/03/2013שלום ד"ר שרון
ותודה על התשובה התכוונתי שאם הפוסטינור מהווה סיכון להריון או לעובר או שאפשר להמשיך הריון תקין תודה רבה המשך יום מקסים וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך לשאלה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ21/03/2013שלום אתי. אפשר להמשיך את ההריון אם הפוסטינור נכשל. בהצלחה וחג שמח. שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מותר לשתות מרק מיסויעל20/03/2013
היי, אולי אני לא בפורום הנכון.
אני בשבוע כמעט 10 ורציתי לדעת האם מותר לשתות מרק מיסו, הרי אני יודעת שבל מה שקשור לסושי אסור אבל אין בזה דכים יש רק אצות וטופו והכל מבושל.
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם מותר לשתות מרק מיסו - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלוםן יעל. מותר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן ודם בהיריוןלילי20/03/2013
שלום,
אני בשבוע 15 ועשיתי בדיקת שתן ודם בגלל כאבים בבטן תחתונה ובנרתיק.
התוצאות שקבלתי הן:
כימיה בדם:
creatinine(b) -0.47 כאשר הטווח הוא 0.51-0.95
שתן כלל:
leucocytes(u)-500 כאשר הטווח הוא בין 0-10
ketone(u)-15
erythrocytes(u)-negative
תרבית השתן יצאה שלילית
שאלתי היא האם יש דלקת למרות שהתרבית שלילית? הנתונים נראים לי סותרים. האם זה קשור להיריון?
תודה!
לילי* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן ודם בהיריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום לילי. הבדיקות תקינות ואין דלקת. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת שתן ודם בהיריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור20/03/2013ערב טוב
הכל תקין
אין דלקת
יתכן והכאבים מקורם בגדילת הרחם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צריכה עזרהדנה20/03/2013
קבלתי מחזור חודש שעבר ב14.2 היום כבר ה-20.3 ועדיין לא קיבלתי מחזור שוב,
עשיתי בדיקה ביתית ויצא שלילי, יש לי בדיקת דם עוד יומיים, מה הסיכוי שאני בהריון אם הבדיקה הביתית שלילית? יש לציין שבן הזוג לא גמר בפנים.
אני קצת במתח, בדרך כלל יש לי מחזור כל 30-33 ימים והפעם זה לא מגיע, בנוסף אני בדרך כלל קצת עצבנית כמה ימים לפני והפעם לא הרגשתי עצבנית בכלל.
היו לי סחרחורות וכאבי ראש החודש המון למרות שהשבוע זה עבר.
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
דנה20/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמקפיצה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/03/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה!
דנה22/03/2013עשיתי בדיקת דם היום ויצא לי בטא 7>, האחות אמרה שזה אומר שאני לא בהריון אלא אם כן זה הריון צעיר, אני ממתינה קצת בינתיים ועדיין לא קיבלתי מחזור..
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהצריכה עזרה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ21/03/2013עדיין לא עברו 33 יום.
הבדיקה היא לא ב 100%
תפני לרופא נשים שלך* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Enterococcus faecalisabh19/03/2013
שלום רב,
אני נמצאת כעת בשבוע 26 ובבדיקת שתן נוכחות חיידק Enterococcus faecalis group d. עם זאת, אין תחושת צריבה, ללא לויקוציטים או אריטרוציטים בשתן. כבר כמה פעמים משך ההריון שהתרבית מראה את החיידק הזה, כל פעם הרופא נותן לי חמישה ימים מוקסיפן וזה חוזר. כמו כן אבקש לציין שהדגימה ככל הנראה לא הייתה מזוהמת מכיוון שנלקחה מיד אחרי מקלחת. האם יש צורך בסיבוב נוסף של אנטיביוטיקה? האם חיידק זה מסכן את העובר? כמו כן, מדוע איני מצליחה "להיפטר" ממנו והוא חוזר שוב ושוב?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Enterococcus faecalis - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום לך. במהל ההריון המצאות ל חיידק בשתן מחייבת טיפול אנטיביוטי כדי שלא להסתכן בדלקת בדרכי השתן ואף אולי בליה מוקדמת. במקרים בהם יש קושי להפטר מהחיידק אפשר לתת טיפול מונע בתרופה אליה הוא רגיש למשך שבועיים-שלושה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת
abh20/03/2013תודה על התשובה,
האם זינט מתאימה ליפול בחיידק זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהשאלה נוספת - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013צריך לבדוק האם החיידק רגיש לאנטיביוטיקה זו על פי טבלת הרגישות המצורפת לתרבית החיובית. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דופק גבוהאנה19/03/2013
שלום רב
אני בהריון שבוע 28, מאז חודש שלישי של הריון סובלת מדופק מהיר, אך בזמן האחרון התופעה הפכה להיות יותר שכיחה, פעם ראיתי כשעשו לי מוניתור הוא הגיע עד 150 והאחיות לא התייחסו לזה, השאלה שלי האם זה בסדר או שיש צורך בטיפול? התופעה מתרחשת ברוב המקרים בשכיבה על הגב, פחות בשכיבה על צד שמאל.
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דופק גבוה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום אנה. דופק גבוה הינו תופעה מוכרת בהריון אבל דופק אמהי של 150 הינו חריג. מציע לך לגשת לבדיקת קרדיולוג ואולי לבצע הולטר בהנחה שההמוגלובן שלך בטווח הנורמה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת סוכרגילי19/03/2013
שלום רב.
האם אפשר לבצע בדיקת סוכר 50 גרם בשבוע 28.4 ? או שזה מאוחר?
תודה רבה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת סוכר - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום שירי. אפשר לבצע אבל אם יוצא גבוה בצעי מייד את הבדיקה המלאה כי לא ישאר לך מספיק זמן לאזן את הסכרת אם אכן זו תאובחן. בהצלחה , שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מחסור בויטמין Dאיילת19/03/2013
שלום רב,
אני בשבוע 27 להריוני. בבדיקות דם כלליות שנערכו השבוע התקבל כי יש לי מחסור חמור בויטמין D (התקבל ערך של 32.5, כשערך הנורמה המינימאלי הינו 75). הרופאה הורתה לי להתחיל ליטול טיפות של ויטמין D. עד שתוספת הויטמין תשפיע, רציתי לדעת ממה יכול לנבוע המחסור החמור (מלבד חשיפה לשמש), האם יש סיכון לעובר בהימצאות ערך כ"כ נמוך של ויטמין D וכיצד ערך נמוך זה יכול להשפיע על התפתחות העובר.
בתודה מראש וחג שמח!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מחסור בויטמין D - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום ליאור. חסר ויטמין D הינו נפוץ כל כך עד שישנה מחשבה לשנות את הסטנדרט...בכל מקרה החסר שלך רחוק מלהיות חמור ואף אינו מחייב טיפול ובטח שלא פוגע בעובר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ברזל וחומצה פולית בהיריוןיעל19/03/2013
מה המינון המומלץ לברזל עדין וחומצה פולית לפני ההיריון ובמהלך? (אני צמחונית).
התחלתי לקחת פרנטל של סלוגאר יש בכל כדור 6.75 מ"ג ברזל עדין ו- 200 מק"ג חומצה פולית. בנתיים לוקחת 2 כדורים ביום, בהיריון כדאי להגדיל את המינון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ברזל וחומצה פולית ד"ר תדמור
מינון הברזל בכמות הומאופטית זה עקבות ברזל ולא ברזל
מומלץ לקחת מהרופא ברזל בתרופה ולא תוסף מזון.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלושה שבועות הריון ו MRI היום,מותר?ש19/03/2013
אני צריכה לעבור בדיקת MRI היום לאחר המון זמן של סבל 8 חודשים ולקח לקופת חולים המון זמן לתת לי את בדיקת ה-MRI באיזור האגן , אני בהריון בחודש ראשון משהו כמו שלושה שבועות ..
הבדיקה עם חומר לוריד.
האם זה לא פוגע בהריון?
האם צריך לחקות עד שבוע 15?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלושה שבועות MRI ד"ר תדמור
השאלה מה חומר הניגוד ??
מה מטרת ה MRI
לחכות לשבוע 15
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- Cmv וטוקסופלזמהטל18/03/2013
הי אני בשבוע 11 להריון.אני מצוננת זה 3 ימים צינון כבד( מאותו לילה שישנתי עם מזגן אם יש קשר) צינון ממש שהחל עם שורף בגרון ונשאר צינון קשה ליחה ושיעול ליחתי ללא חום.אני כל הזמן מוטרדת מהוירוסים הללו כיוון שאין לי נוגדנים מוטרדת ברמה שלא נותנת לי להתנהל רגיל וכל דבר חוששת שזה זה ויודעת שניתן לעשות בדיקה רק כעבור כחודש.האם מניסיונכם חס וחלילה זה מתאים אם זה ללא חום?תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר Cmv וטוקסופלזמה - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ20/03/2013שלום דניאל. ממש לא. אין קשר בין התלונות שלך ל CMV או טוקסופלזמה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)