מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היריון תיאומים שבוע 15אייל19/02/2013
אשתי בשבוע ה-15 עם תיאומים. בשבועיים האחרונים פחות או יותר היא הרגישה לפחות פעם אחת ביום תנועה בבטן או מעין נקישות קטנטנות כפי שהיא הגדירה את התחושות.
ב-48 שעות האחרונות היא לא מרגישה כלום.
אני קראתי בפורומים שונים שלא אמורים להרגיש תנועות עד השבוע ה-25-26. האם בכול זאת יש מקום לדאגה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היריון תיאומים שבוע 15 - תגובה
ד``ר איילון לחמן19/02/2013שלום.
בעקרון עוד לא צריכים לדאוג בשלב זה של ההריון.אבל אם בכל זאת מודאגיםיש לגשת ולהיבדק אצל הרופא המטפל. לראות הדופק באולטרהסאונד וכו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת דםT.r18/02/2013
בדיקת דם אפשרי לעשות ביום שבו אמורה לקבל מחזור או לחכות לאיחור כדי שתצא אמינה ??? אני יודעת שזה משנה בערכה ביתית לא יודעת לגבי בדיקת דם ... אודה על תשובה בהקדם!
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת דם - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור19/02/2013בוקר טוב
כדאי לחכות לאיחור של 3-4 ימים
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכראנה18/02/2013
שלום רב
עשיתי העמסת סוכר של 100 מ"ג
התוצאות שקיבלתי:
UCOSE 0 PREG 86.00 MG/DL
GLUCOSE 60 PRG 184.00 MG/DL
GLUCOSE 120 PRG 154.00 MG/DL
GLUCOSE 180 PRG 63.00 MG/DL
האם זה אומר שיש לי סוכרת הריון?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור19/02/2013בוקר טוב
ערך אחד גבולי 184 מ"ג
מצב גבולי.
מומלץ לפנות למרפאת סכרת.
במרפאה יתכן ויבצעו בדיקות נוספות.
כמו סוכר אחרי אוכל, פרופיל סוכר, העמסה חוזרת עוד חודש
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קורפוס קלוסוםרחלי17/02/2013
לרופאים הנכבים שעושים עבודת קודש שלום ברצוני לדעת עשיתי סקירת מערכות מוקדמת בשבוע 15.6 הסקירה הדגימה את כל חלקי העובר ללא בעיות והרופא הייתה מרוצה באזור המוח הודגמו כל החלקים מבנה גולגולת , כרויד פלקסוס, עו"ש, ריקמת מוח, מוחון וורמיס , חדרי לשכה אחורית אבל את הקורפוס קולוסום עדיין לא נצפה לפי דברי הרופא חלק זה מתפתח מאוחר יותר ולכן לא רואים אותו בסקירה המוקדמת אלא המאוחרת אני קצת הרבה לחוצה מזה האם אכן האזור הזה בד"כ נצפה בשלב מאוחר יותר מנסיונכם
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קורפוס קלוסום - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור19/02/2013ערב טוב
קורפוס קלוסום מתפתח רק בשבוע 20
אין לעובר שלך כל בעייה
הרופא לא היה צריך להזכיר את הקורפוס
הוא הזכיר אותו רק כדי להסביר למה צריך בדיקה בשבוע 22
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תלסמיהסיון17/02/2013
שבוע 24 בהריון, בעקבות אנמיה מתמשכת שלא משתפרת בעקבות טיפול בברזל, התקבלו התוצאות הבאות בבדיקת דם. האם מדובר בתלסמיה? מה המשמעות? בן הזוג התבקש גם לעבור בדיקת יעוץ גנטי (אנחנו בשבוע 24).
המוגלוביןa-
97.9%
HbA2-
2.1%.
WBC-
11.5
RBC
3.78
HB
10
HCT
30.9%
MCH
26.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תלסמיה - תגובה
ד``ר אריה לידור17/02/2013שלום לך
תוצאת המוגלובין A2 תקינה ואינה מעידה על טלסמיה. רצוי לבדוק רמת פריטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בטא עולה מעטלי17/02/2013
שלום ביום שהייתי אמורה לקבל מחזור עשיתי בדיקת דם ובטא יצא 112 לאחר 3 ימים עשיתי בדיקה נוספת ויצא 120. האם זה תקין. היום גם עשיתי בדיקה וגינלית אצל רופא נשים לפני שקיבלתי את תוצאות הבטא והוא אמר שהכל נראה מתאים לשבוע שבו אני אמורה להיות , שבוע 4-+
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בטא עולה מעט - תגובה
עלייה זו מעט איטית.
המשיכי במעקב צמיחת ערכי הביטא . בצעי בדיקה נוספת בעוד יומיים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאטניה17/02/2013
איחור של יום במחזור,בבדיקת דם יצא ערך של 39. האם הערך תקין לשבוע כזה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
החשוב הוא לראות ערכי צמיחה של ערך זה בבדיקות לוזרות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כתמים חומים ביום ה- 10 למחזוראורטל17/02/2013
בוקר טוב.
אני מנסה להיכנס להריון שני . התחלתי לפני כחודש .
בתאריך ה- 7.1 קיבלתי את הווסת והווסת שלי תמיד נמשכת שבוע ימים - גג , כביומיים האחרונים , כלומר ביום החמישי למחזור מופיעים לי כתמים חומים ולא דם כמו בהתחלה.
היום אני כבר ביום ה- 10 למחזור (3 ימים אחרי שסיימתי את הווסת) ועדיין יש לי כתמים חומים על התחתונית, דבר שאף פעם לא קרה .
האם זה דורש בדיקה של רופא ?
האם יכול להיות שהווסת שהייתה לי היא בעצם דימום של תחילת הריון ?
תודה מראש ,
אורטל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כתמים חומים ביום ה- 10 למחזור - תגובה
אכן זו אפשרות. בצעי בדיקת הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סליפ אייד בהריוןלילך17/02/2013
שלום, אני סובלת מנדודי שינה וחרדות בהריון ונוטלת מדי פעם חצי כדור סליפ אייד שמרדים אותי. הבנתי שהכדור הזה בטוח לשימוש, אך באיזה מינון? אני עכשיו בכמה ימים קשים ונאלצת כל ערב לקחת חצי כדור, האם יש לזה השפעה רעה על העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סליפ אייד בהריון - תגובה
כל עוד הוא נחוץ ומסייע בפתרון הבעיה המשיכי השימוש בו לפי הצורך.
לקראת לידה יש ליידע את רופאי הילדים היות והיילוד יכול להיות מנומנם מעט
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אבקת פרופוליס בהריוןדנה15/02/2013
שלום
הקוסמטיקאית שלי המליצה לי על שימוש באבקת פרופוליס טבעית להפחתת פצעי אקנה.
רציתי לדעת האם בטוח להשתמש באבקה זו במהלך ההריון?
לא הצלחתי למצוא מידע לגבי זה ברשת.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אבקת פרופוליס בהריון - תגובה
אין כל בעיה בשימוש באבקה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- גלוקוז בשתןעלמה14/02/2013
שלום רב,
בבדיקת שתן שעשיתי הייתה תוצאה של 70 mg/dl גלוקוז. אין סיפור משפחתי של סכרת. נמצאת בשבוע 21. אני אמורה לעבור העמסת סוכר עוד כמה שבועות.
שאלותיי הן, האם תוצאה זו עלולה להעיד על סוכרת הריון? האם כדאי בעקבות תוצאה זו לעבור את הפרוטוקול המלא של העמסת סוכר? (הרופא הפנה אותי לבדיקה הרגילה, לפני שהגיעה תוצאת בדיקה זו). האם כדאי להקדים את העמסת הסוכר?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר גלוקוז בשתן - תגובה
בצעי בדיקת שתן חוזרת לאחר ששתית היטב בימים הקודמים לבדיקה. במידה ושוב חיובי לגלוקוז בצעי 50 ג"ר בדיקת סקר בשבוע הבא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם יש סיכוי להריון?מישהי14/02/2013
שלום, חבר שלי ואני קיימנו יחסי מין ביום שבו נפסק הדימום הווסתי. יום לאחר מכן זהו היום שבו אני מתחילה חפיסת גלולות נגד הריון חדשה. כמובן שלקחתי כדור ראשון מהחפיסה ביום שאחרי.
האם ישנו חשש שנכנסתי להריון בעקבות הפער של היום בין הפסקת המחזור וקיום יחסי המין ללקיחת גלולה ביום שאחרי?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם יש סיכוי להריון? - תגובה
אם כוונתך לגלולה למניעת הריון הרי את מוגנת . אם כוונתך לגלולה של היום שלאחרי רצוי שתבצעי בדיקת הריון לפחות שבועיים לאחר קיום יחסי המין הבלתי מוגנים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- איחור במחזור ובדיקת הריוןשחר14/02/2013
הפסקתי גלולות בערך בסוף נובמבר, התאריך המדויק לא זכור לי, בדצמבר קיבלתי ב 9, בינואר קיבלתי ב 5 (לאחר 28 ימים) והחודש המחזור עדיין לא הגיע (עברו 41 יום) עשיתי 2 בדיקות אחת היום ואחת שלשום שתיהן יצאו שליליות, האם זה אומר בוודאות שאני לא בהריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר איחור במחזור ובדיקת הריון - תגובה
בדיקת הדם מהימנה מאד . קרוב לודאי שהאיחור אינו נובע מהריון. פני לברור אי סדירות הוסת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חריגות של חלבון עוברי- דחוףטל14/02/2013
שלום,
אני בת 30 (אהיה באפריל). תאריך מחזור אחרון: 12/10/12.
בבדיקה הכוללת, שכללה את החלבון העוברי שעשיתי בשבוע 16+5 (ע"פ us- 17+1) התקבלו הערכים הבאים:
AFP 106 IU/ml 2.62 MoM
hCG 33 IU/ml 1.20 MoM
uE3 0.79 ng/ml 0.71
הסיכון לת.דאון לפי הגיל והבדיקות: 1:20000
הסיכון לת.דאון לפי גיל בלבד: 1:960
לפי מה שנאמר לי בתוצאות, התוצאה של AFP אינה תקינה והיא חורגת מהנורמה של המעבדה שהיא:
עד 2MoM .
בשתי הבדיקות שעשיתי, שקיפות וסקירה ראשונה, התוצאות היו תקינות.
כרגע אני ממש חוששת והייתי מבקשת אם ניתן לומר לי מה עליי לעשות נכון לעכשיו.
האם התוצאה מחייבת מי שפיר? שזה החשש הגדול שלי..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חריגות של חלבון עוברי- דחוף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ14/02/2013הסרי דאגה מליבך.
חלבון עוברי גבוה מופיע במומי עמוד שידרה,ראש, דופן בטן וכו'
סקירת המערכות המורחבת שביצעת בשבוע 14-16 היתה תקינה לדברייך.
בבדיקה זו נבדקו ולא נמצאו מומים היכולים להעלות את רמת החלבון.
ממליץ לפנות ליעוץ גנטי
לבצעה סקירה מורחבת ממוקדת למומים כנ"ל.
היועץ הגנטי ידבר איתך על האופציות הנוספות.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיידקT.r14/02/2013
זה נכון שחיידק אנטרוקוקוס מגיע בד״כ עם תחילת הריון ??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיידק - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ14/02/2013לא
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם טובים במיטה?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)