מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- רישום ללידה?רינת04/02/2013
שלום,
אני בהריון ראשון,
בשבוע 33. שכחתי לשאול את הרופא שלי, ואני רואה אותו רק שבועיים לפני מועד הלידה:
האם אני צריכה להרשם ללידה?!
להודיע לבית החולים או משהו שאני מעוניינת ללדת אצלם?
או שאני פשוט באה עם צירים לבית החולים שאני בוחרת ויכולה ללדת?
(אני רוצה ללדת בבלינסון).
אם צריך להודיע אז למי מודיעים? ומתי? ואיך?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רישום ללידה? - תגובה
ד``ר איילון לחמן04/02/2013שלום.
היום אין צורך ברישום מוקדם ללידה. שתיהיה קלה ומוצלחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא צריך להירשם אבל אם נרשמים
לי רן04/02/2013(באתר אינטרנט של בית החולים) אז זה מקצר את התהליך האדמינסטרטיבי כשאת מגיעה (יש להם את כל הפרטים שלך והם שולחים לך כבר מדבקות וכל מיני כאלה...)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מודאגת מאודאני04/02/2013
בתאריך 12.12.12 הייתה לי ווסת אחרונה. ב- 14.1.13 ביצעתי בדיקת דם ויצא ערך בטא של 181. לאחר כשבועיים עשיתי בדיקת אולטרסאונד ונצפה רק שק הריון קטן מאוד, לדברי הרופא תואם לשבוע 4-5 (למרות שעל פי החישוב הייתי צריכה להיות בשבוע 7), לאחר שלושה ימים ביצעתי אולטרסאונד נוסף ונאמר לי אותו הדבר (עדיין לא נצפה עובר או דופק). השבוע החלו לי הפרשות חומות מעטות אך לאורך כל השבוע. אתמול עשיתי בדיקת דם והבטא יצאה 2195. בעוד כשבוע יש לי אולטרסאונד נוסף לבדיקה האם יראה כבר עובר ודופק. אני מאוד מודאגת. מה הסיכוי שההריון אכן תקין? האם ערך הבטא האחרון תקין או שהוא נמוך מידי? אודה מאוד לתשובה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מודאגת מאוד - תגובה
הערך של הבדיקה,אכן אינו גבוה.אך מומלץ לחזור עליה. יתכן והכניסה להריון,קרי הביוץ התרחש מאוחר יותר.לכן חשובה הבדיקה וגם העל קול החוזר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחוף בבקשהמאי04/02/2013
היי,
אמצע שבוע 5.
מטופלת מזה הרבה שנים באלטרוקסין.
בשנים האחרונות המינון: 6 ימים בשבוע 150 מ"ג ויום אחד 200 מ"ג.
ה - TSH אתמול היה 5.
על מנת לרדת מ - 3, האם עלי להוריד את כמות המ"ג או להעלות את כמות המ"ג???* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה דחוף בבקשה - תגובה
בעקרון כדי להוריד ה-TSH יש לעלות כמות האלטרוקסין.אבל לא הייתי עושה כל שינוי במינון מבלי להתיעץ קודם עם הרופא המטפל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הקאותתותי03/02/2013
אני בת 31, הריון ראשון, שבוע 9.
היום הערב לקחתי כמה לגימות מחלב עיזים של פיראוס, ולאחר מכן שמתי לב כי על הבקבוק אין את המילה "מפוסטר". הפסקתי לשתות.
לאחר מכן מזגתי לי כוס חלב ולגמתי כמה לגימות, ואז הרגשתי כי החלב מקולקל.
יזמתי הקאה יזומה על מנת להוציא את כל החלב והיוגורט. האם זה יכול לפגוע בי או בעובר שלי?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר - בקשה מענהרוני03/02/2013
זו הפעם השלישית שאני שואלת: עברתי הריון חוץ רחמי קיבלתי זריקת מטטרוקסט והבטא התאפסה בתאריך 1.1.13 , לאחר כשבועיים קיבלתי וסת שאלותי הם: האם בוסת הבאה מותר לקחת גלולות?, כמה זמן עלי לחכות כדי להכנס להריון?, האם יש סיכוי גבוה שיקרה שוב הריון חוץ רחמי בפעם הבאה אודה על תשובותיך
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא עונים לי?
רוני04/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבקשה מענה - תגובה
כן,מותר לקחת גלולות מהמחזור הבא.מומלץ לחכות מספר חודשים טרם כניסה חוזרת להריון-התיעצי עם רופאך המטפל בענין.לגבי הסיכויים לכניסה להריון חוץ רחמי הם אכן מעט גבוהים מהממוצע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בנדים בספירת דםמודאגת03/02/2013
שלום רב,
אנמ בשבוע 34 להריוני. בספירת דם שעשיתי שבוע שעבר כתוב ב blood smear כי ״נצפו בנדים״. מה המשמעות? בספירה קודמת לפני כחודש נכתב ״נצפו בנדים בודדים״ ובספירות לפני לא כתוב דבר.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בנדים בספירת דם - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום לך. בנדים הינם צורות צעירות של כדוריות דם לבנות. מדי פעם נצפים בהריון. אינני חושב שיש מקום לדאגה אך מציע לך לשאול המטולוג. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פוליתסיון03/02/2013
שלום רב
אני נמצאת בשבוע 22+3, ורציתי לדעת אם ישנה סכנה בנטילת שני כדורים שמכילים חומצה פולית בו זמנית:
האחד לפי המלצת רופא:אקטיפירין פ שמכיל ברזל, חומצה פולית 500 מק"ג וסרין
ומולטי ויטמין שמכיל 200 מק"ג של חומצה פולית, האם ישנה אפשרות לעודף?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום סיוון. המולטי-ויטמין מיותר לגמרי בהריון ואינו מומלץ על ידי אף אגודה עולמית למיילדות. אם את מתעקשת לקחת אל תהיי מוטרדת מכמות החומצה הפולית שהינה מזערית ביותר גם כשמסכמים את שני התכשירים יחדיו. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
סיון03/02/2013אני אמנע מהמולטי ויטמין, רציתי להמשיך איתו רק כדי למנוע נשירת שיער:)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחומצה פולית - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/02/2013ערב טוב
בכמויות שאת מציינת אין בעייה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על התגובה
סיון03/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שמן פראפין ועודליהי03/02/2013
לאור עצירות וכאבים רופאת המשפחה המליצה לי לקחת שמן פראפין האם מותר לקחת?
(שבוע 11)
האם היכם ממליצים על שימוש במכשיר לבדיקת דופק עוברי ביתי כגון בייבי לינק או BABYSOUND האם שני המכשירים טובים. מדובר בהיריון בסיכון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שמן פראפין ועוד - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום ליהי
1. שמן פרפין מותר ובטוח לשימוש בהריון
2. מאד לא ממליץ על מכשיר לבדיקת דופק ביתי משני טעמים: א. לעיתים גם לצוות הרפואי קשה לאתר דופק אפילו שהוא קיים ועל כן יש מצב בו לא תאתרי את הדופק בביתך ותכנסי ללחץ מיותר כפי שקורה לנשים רבות המשתמשות במכשיר. ב. קיום דופק אינו מעיד על בריאות העובר והעדר דופק הינו מצב מאוחר מדיי מכדי להצילו ולכן לאיתור הדופק אין כל משמעות. זהו גימיק מסחרי חסר משמעות רפואית.
בהצלחה, שרון* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם ההריון תקיןמעין03/02/2013
שלום,
אני בת 27. מחזור אחרון ב 20.12.12. ביוץ (לפי הרגשה) 11.1.13.
ב 27.1.13 עשיתי בדיקת דם ויצא 288.
כל שבוע שעבר הרגשתי עייפות. בחילות לא הרגשתי כלל.
ביומיים האחרונים אני כבר לא מרגישה עייפות ולא בחילות ואפילו הפטמות כבר לא כואבות.
יש לי תור לבדיקת אולטרסאונד בעוד שבוע (שבוע 6+2).
האם יש סיבה לדאגה?
האם זה נורמאלי שאיני מרגישה כלום?
האם זה בסדר שאני מרגישה אפילו פחות מאשר לפני יומיים?
האם יש בדיקה כלשהי שאני יכולה לבצע?
אין דמם או הפרשה. האם אני סתם לחוצה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ההריון תקין - ד"ר תדמור
רוב הסיכויים שההריון תקין
הכי פשוט לבצע שוב בדיקת דם ולראות עם הבטה עלתה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה!
מעין03/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לקראת הריוןיעלי03/02/2013
אני בת 30 עם מחזור סדיר שמגיע כמו שעון כל 30 ימים, לא לוקחת גלולות מעל 5 שנים.
עשיתי החודש בדיקות ביוץ של ביוצית החל מהיום ה- 12 למחזור. מהיום הראשון שעשיתי היה פס בדיקה בהיר שהלך והתחזק ואתמול, ביום מס' 16 למחזור פס הבדיקה היה חזק יותר מפס הביקורת.
מאתמול יש לי כאבי בטן תחתונה וגב תחתון כמו ביום הראשון של המחזור, בלילה היו לי פעמיים כאבים חדים מאוד ממש כמו דקירות, התעוררתי מהם וממש התפתלתי. יש לציין שמעולם לא חשתי כאבי ביוץ.
שכבנו גם שלשום וגם אתמול.
יש לי כמה שאלות-
לפי הבדיקה והכאבים, מתי הביוץ? אתמול? היום? מחר?
אם שכבנו אתמול, צריך לשכב גם היום? גם מחר? עד מתי?
תודה !* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אפשר לקבלתשובה?
יעלי04/02/2013תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלמה לא עונים לי?
יעלי05/02/2013* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלקראת הריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן05/02/2013שלום.
אכן יכול להיות שהמדובר בביוץ.הידוע שהמחזור מגיע 14 יום לאחר הביוץ.כלומר במקרה שלך הביוץ מתרחש 16 יום מהמחזור הקודם.לזכור גם שהזרע חי ברחם עד כ-72 שעות מקיום היחסים ואותו זמן גם מתקיים עבור הביצית.לגבי יחסים אין בעיה,ניתן להמשיך לקיים.בהצלחה ובשורות טובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטאא03/02/2013
שלום,
בעבר כבר עשיתי בדיקת בטא והייתה הכפלה.
היום אני בשבוע 7 בטא 26000 לפני 4 ימים בטא 21000.
בשבוע 6, עשיתי אולטרסאונד והיה שק הריון עם תינוק והרופא חשב שאולי הוא רואה דופק.
האם המצב תקין למרות שאין הכפלה בבטא?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום לך. בערכי בטא כאלה אין כל משמעות לערך עצמו וחבל מאד שאת ממשיכה לבדוק...פשוט בצעי מעקב US אחר התפתחות העובר. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- התחלת פעילות גופנית בזמן הריוןגלית03/02/2013
שלום רב,
אני בת 39 אם לשניים. אתמול גיליתי להפתעתי שאני בהריון לא מתוכנן- אני מעונינת לשמור על ההריון. ההריונות הקודמים היו רגילים.
להערכתי אני בשבוע 6-7.
דווקא בתחילת היווצרות ההריון (לפני כחודש וחצי) החלטתי להיכנס לכושר רציני והתחלתי אימוני כושר אינטנסיביים בעצימות גבוהה תוך מטרה להעלות דופק, באורך בממוצע של חצי שעה ביום, חמש פעמים בשבוע. האימונים כללו: סטפר, הליכה מהירה בשיפוע לעיתים ריצה (אך מעט) ואופניים. חשוב לי לציין שהרגשתי טוב באימונים וכאמור... לא ידעתי שאני הרה.
היום כבר התחלתי ליטול את הויטמינים הדרושים כולל חומצה פולית וכמובן אפחית את עצימות האימונים - אך מה שהיה היה...
מה יכולות להיות ההשלכות כלפי העובר?
אודה לתשובתכם,
אפרת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר התחלת פעילות גופנית בזמן הריון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום אפרת. אין כל השלכות על העובר. יש נשים ספורטאיות ששומרות על כושר במהלך כל ההריון והילדים שלהן נפלאים. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי-חייבת התייעצותגיוליאנה01/02/2013
שלום!
היום קיבלתי תשובה של חלבון עוברי ואני ממש בלחץ.
יצא לי Afp-1.56
HCG-3.41 (שזה מעל הנורמה)
Ue3-1.28
סיכון סטטיסטי לפי גיל ובדיקה 1:990
רופאה שלחה אותי ליעוץ גנטי. אני ממש בלחץ.
מה הסיבות ש HCG יותר גבוה מהנורמה? זה אומר משהו ודאי לגבי או שמשהו סטטיסטי? על מה זה יכול להעיד?
שקיפות עורפית וסקירת מערכות היו לי בסדר, הכל תקין.
תעזרו לי בבקשה, אני ממש לחוצה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי- ד"ר תדמור
בטה גבוהה קשור לשילייה לא בדיוק ידועה המשמעות.
הסיכון שלך אחד ל 990 הוא בינוני פלוס או טוב מינוס.
נחשב לתשובה בסדר.
אני בספק אם היעוץ הגנטי יקבלו אותך, בכל אופן את רחוקה מהסף של משרד הבריאות שהוא אחד ל 380
תמיד אפשר לעשות מי שפיר או DNA עוברי אבל לך אין סיבה רפואית חזקה.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אדמומיות בפניםטלוש01/02/2013
שלום רב ,
אני נמצאת בשבוע ה - 36 להריון ובחודש האחרון בערך אני רואה שיש לי כתמים אדמומיים באיזור הפנים.
האם מדובר בתופעה הטבעית להריון או שמא עליי לבדוק זאת?
יש לציין שיש לי נטייה לאדמומיות בעור ומאז שאני בהריון גיליתי גם יובש בכפות הידיים שלא היה לי לפני כן..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אדמומיות בפנים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ03/02/2013שלום טלוש. אדמומיות בפנים מאד אופיינית לסוף ההריון ונובעת מהפרשת אסטרוגן בכמות גבוהה על ידי השליה בשלבים אלה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות נמוכות בהעמסת סוכר מלאהp31/01/2013
שלום רב,
קיבלתי הלילה את תוצאות ההעמסה המלאה. השתיים האחרונות נמוכות מהטווח. רציתי רק לוודא האם תוצאה נמוכה יכולה גם להעיד על סוכרת הריון?
0- 83
60 - 134
120 - 93
180 - 61
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר ד"ר תדמור
תוצאות תקינות
אין דאגה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם רומנטיים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)