מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- כמה פעמים צריכים לעשות בטא?נועה27/12/2012
שלום לכולם!אני אחרי החזרת עוברים ב12/12 בטא ראשונה 240 בטא שניה 624 ביום א' אעשה עוד בטא הבנתי. השאלה כמה צריך לעשות?????????????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
שרונה27/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכמה פעמים צריכים לעשות בטא? - תגובה
ד``ר אריה לידור27/12/2012שלום לך\
יש להמשיך ולעקוב על מנת להגיע לערכים של 1500 ומעלה . בערכים אלו ניתן כבר לראות שק הריון. בהמשך מעבר לערך 6000 ניתן כבר להדגים עובר ודופק
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערכי בטא שבוע רביעי+2טלי27/12/2012
שלום,
לאחר הזרעה, תאריך וסת אחרונה 27.11
ביוץ 9.12
בבדיקת דם ערכי בטא (היום 27.12) היו: 629.
ההתרגשות גדולה (הריון ראשון) ושאלתי היא האם הערך בשבוע רביעי+2 יכול להתאים גם להריון כפול שכן היו 2 זקיקים מובילים?
מה הטווח שמתאים לשבוע?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערכי בטא שבוע רביעי+2 - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/12/2012ערב טוב
ערך תקין לחלוטין
תאומיים לאבחן לפי על קול עוד שבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון עוברי נמוך במי שפירירון27/12/2012
שלום,
קיבלתי את תוצאות מי השפיר שערכתי בשבוע 19,
בדיקת הכרומוזומים הראתה XX, 46 קריוטיפ נקבי תקין , רמת החלבון העוברי 4.27=0.6 MOM
מהסתכלות בפורום אני רואה שהרמה של החלבון העוברי נמוכה ממה שהשאר מדווחות כאן, האם הרמה תקינה?
תודה
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון עוברי נמוך במי שפיר - תגובה
ד``ר אריה לידור27/12/2012שלום לך
רמה תקינה ותוצאה תקינה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן- שאלה קצרהמיקה27/12/2012
שלום לרופאים,
שבוע 25 להריון ביצעתי בדיקת שתן כללית- שהראתה לקוציטים בערך של 500
תרבית שתן הייתה שלילית
האם זה אומר שיש משהו חריג או שהכל תקין?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן- שאלה קצרה - תגובה
אין כל משמעות לממצא זה בהריון בנוכחות תרבית שתן שלילית.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כריתת שחלה בהריוןמיטל27/12/2012
שלום,
עוד פחות מחודש אני אמורה לעבור ניתוח לכריתת שחלה (עקב גוש שהוסר בה לפני כ4 חודשים שהתגלה כסרטני) אתמול קיימתי יחסים לא מוגנים... (אני כבר שנה וחצי מנסה להכנס להריון.. לא יודעת מה הסיכוי שדווקא עכשיו, שניה לפני ניתוח אקלט)
לשאלתי, אם אהיה בהריון, בשבוע 5-6 ככה.. יש סכנה לעבור את הניתוח? לי או לעובר? האם אני חייבת לדווח לרופאים המנתחים... אני מפחדת שהגידול יחזור ואני רוצה לעשות כבר את הניתוח!
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כריתת שחלה בהריון - תגובה
חובה עלייך לבצע את הניתוח ורצוי מאד שלא תהיי בהריון . לכן עלייך לדווח לרופאיך ולשלול קיום הריון על ידי בדיקת ביטא שתבצעי שבועיים לפחות לאחר קיום יחסי המין הבלתי מוגנים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אומגה 3טל26/12/2012
אני בשבוע 16 והתחלתי לקחת אומגה 3 לפני כשבועיים.
רשום שיש בקפסולה אחת 180 מ"ג EPA ו-120 מ"ג DHA. האם זה בסדר לקחת שתי קפסולות ביום? צריך יותר? פחות? קראתי שצריך לפחות 200 מ"ג DHA בהריון אבל הרבה פחות EPA ובגלל זה אני רוצה לברר מה המינון הנכון. תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אומגה 3 - תגובה
הטיפול באומגה 3 אינו חד משמעי או הכרחי בהריון . לא הוכח כי תכשיר זה אכן יעיל או נחוץ . מכיוון שכך קיימות המלצות שונות לגבי המינון המומלץ.
ישנם תכשירי אומגה 3 שונים . מומלץ תכשיר המכיל יותר DHA ופחות EPA
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ממצא אקוגני בסקירה מאוחרתטל26/12/2012
לרופאים שלום
שבוע 22+5 בת 26.
הייתי בסקירת מערכות מורחבת מאוחרת ויצא הכל תקין חוץ מממצא אקוגני בלב בקוטר 2.7 מ״מ. חשוב לציין ששתי הסקירות וכל הבדיקות היו תקינות. בסקר הביוכימי יצא hcg גבוה ובחלבון העוברי יצא תקין. רופאת הנשים אמרה שזהו ממצא שכיח ונתנה הפניה לבדיקת אקו לב עובר ויעוץ גנטי.
מאוד לא רגועה למרות הכל...אשמח לקבל את חוות דעתכם.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ממצא אקוגני בסקירה מאוחרת - תגובה
ממצא לבבי כזה די שכיח וללא משמעויות כלשהן ברוב המקרים ץ מכיוון שזה אחד הסימנים (מיני רבים) לתסמונת דאון רצוי לאמץ את המלצת הרופאה שלך ולבצע יעוץ גנטי ואקו לב עובר
לא ציינת מה הסיכון בבדיקת החלבון העוברי ?.
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתגובה לד"ר עם פרטים נוספים
טל27/12/2012שלום ד"ר
הסיכון בבדיקת חלבון עוברי היה 1:2000 בשילוב עם התוצאות
אבל רק לפי פרמטר של גיל הסיכון היה 1:1300 לפי הגיל בלבד
מהי דעתך ד"ר לפי הממצאים הנ"ל ?
בתודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות בדיקת חלבון עוברינוי26/12/2012
דוקטור שלום,
ביצעתי בשבוע 17+6 בדיקת חלבון עוברי. אני בת 36.5. אשמח לעזרה בפיענוח התוצאה מאחר והתור הבא שלי לרופא הוא רק בעוד שבוע וחצי.
בבדיקת הAFP -
MOM=2.22 כאשר ערכי הייחוס הם 0.2-1.99.
HCG ו ESTRIOL בטווח ערכי הייחוס.
נכתב כי סיכון לתסמונת דאון:
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בלבד - 1:270
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות - 1:3900
סיכון לטריזומיה 18:
הסיכון הסטטיסטי לפי גילך בשילוב תוצאות הבדיקות הביוכימיות- 1:10,000
סיכום:
סיכון מחושב (לפי גיל) חריג. סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים.
אציין שלפני כשבוע, עוד טרם התקבלה תשובה זו, עשיתי בדיקת מי שפיר, רק בשל הגיל. האם עליי לעדכן את המכון שמבצע את הבדיקה לגבי התוצאה הזו?
מה בעצם היא אומרת?
תודה !!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות בדיקת חלבון עוברי - תגובה
מכיוון שבצעת דיקור מי השפיר רמת החלבון העוברי מדויקת יותר מאשר בבדיקת הדם ובאם תהיה התוצאה תקינה אין כל חשיבות לרמה בדם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור לידור
שלי31/12/2012ד"ר לידור שלום,
בהמשך לשאלתי ... בבדיקת החלבון העוברי MOM=2.22 וכתוב כי :
"סיכון מעט מוגבר למום פתוח במערכת העצבים".
אם הבנתי את תשובתך נכון .... אם רמת החלבון העוברי במי השפיר תהיה תקינה, האם ניתן להתעלם מהמשפט המלחיץ הזה ולהניח שאין כל מום ? זאת כמובן ההנחה והסקירה תומכת בכך?
כמו כן, אם רמת החלבון בעוברי במי השפיר תהיה תקינה, האם יש צורך לבצע גם בדיקה של האנזים אצטיל כולין שהבנתי שמומלץ לבצעה כאשר יש חשד למום פתוח במערכת העצבים ?
תודה!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהסיכון לטריזומה 18 1:270 מה זה אומר?
אור26/12/2013שלום לך
יש לבצע דיקור מי שפיר או לחילופין בדיקת דם לכרומוסום 18 העוברי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלדוקטור לידור - תגובה
ד``ר אריה לידור01/01/2014שלום לך
התשובה היא כן . בדיקת חלבון עוברי במי השפיר מדויקת מזו שבדם . אם התוצאה תקינה אין צורך בבדיקת אצטיל כולין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתוצאות חלבון עוברי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/12/2012ערב טוב
יתכן כי החלבון העוברי בדם מעט גבוה עקב הדיקור
מה שקובע הוא החלבון העוברי במי השפיר
פשןט לברר מה רמת החלבון העוברי בבדיקת מי השפיר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כושר אחרי קיסריעמית26/12/2012
שלום,אני אחרי קיסרי שני
ברוך ד' מרגישה טוב.
מניקה.
עברו 7 שבועות מהניתוח האם אני יכולה להתחיל בפעילות גופנית?
יש תרגילים שעלי להמנע מהם?אם כן לכמה זמן?
חשוב לי להשטיח את הבטן ולכן אני רוצה להתמקד בעיקר בשרירים שבאזור כי הם רפויים ויש מין מדרגה כזאת מעל החתך
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כושר אחרי קיסרי - תגובה
ד``ר אריה לידור26/12/2012שלום לך
לאחר שתעברי בדיקה אצל רופא הנשים שלך תוכלי לחזור לפעילות רגילה ללא מגבלות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חומצה פולית אחרי שבוע 12שלי26/12/2012
האם זה נכון שיש להפסיק ליטול חומצה פולית אחרי שבוע 12?
אני נוטלת פריפול שמכיל ברזל+חומצה פולית - זה בסדר להמשיך עם זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חומצה פולית אחרי שבוע 12 - תגובה
ד``ר אריה לידור26/12/2012שלוםלך
אין כל בעיה להמשיך גם מעבר לשבוע 12 ולעתים אף מומלץ לשם מניעת אנמיה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה תרופותתותי26/12/2012
שלום
רציתי לדעת אם התרופות הבאות בטוחות לשימוש בהריון:
דרמקומבין
גינו פבריאל (פתילות לנרתיק) 150 מ"ג
דאלאצין (קרם ואגינלי).
רופא הנשים איבחן לי ככל הנראה דלקת בנרתיק, וזה מה שרשם לי.
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה תרופות - תגובה
כל התרופות מתאימות לשימוש בהריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה ד"ר
תותי26/12/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חיסוןתהילה26/12/2012
שלום,
שמעתי שהכניסו כעת את החיסון נגד סרטן צוואר הרחם לסל הבריאות.
מה זה אומר? האם כל אישה זכאית לסבסוד? כל כמה זמן יש להתחסן?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חיסון - תגובה
החיסון מומלץ לכל אשה החל מגיל 9 ועד 47
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי מחזור בתחילת היריוןלירית26/12/2012
בוקר טוב,
ביום ראשון השבוע בצעתי בדיקת היריון ביתית והתשובה חיובית.
תאריך המחזור האחרון 24.11.12.
ביום שישי שבוע הבא יש לי תור לרופאת נשים.
מידי פעם יש לי כאבי מחזור וכאבי גב תחתון (לא באופן רץיף ולא כל יום).
רציתי לדעת האם מדובר בתופעה נורמלית לתחילת ההיריון.
כמו כן רציתי לדעת האם בשבוע חמישי ושישי ניתן לצפות בשק היריון והאם ניתן לראות שההיריון ברחם ולא חלילה הריון חוץ רחמי.
תודה ויום טוב,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי מחזור בתחילת היריון - תגובה
תחילת צמיחת הרחם ושינויים ההורמונליים המלווים תחילת הריון הם האחראים לתחושותייך. כמובן שי צורך בבדיקת תקינות ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קיום יחסי מיןקרן25/12/2012
שלום, אני בהריון שבוע 16 עם תאומים (שיליה משותפת). נכון לכרגע הריון תקין ,בדיקת סקירת מערכות מוקדמת תקינה. האם חל איסור על יום יחסי מין .אני נתקלת בכל מיני דעות שונות ומגוונת.
אודה לתגובתכם* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קיום יחסי מין - תגובה
ד``ר איילון לחמן25/12/2012שלום.
אם אין גורמי סיכון כגון שילית פתח או כאבים דימומים וכו, ניתן לקיים יחסים.כמובן שווה להתיעץ עם הרופא המטפל בנוסף.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מערכת חיסוןשירי25/12/2012
שלום רב.
שמעתי שבזמן הריון מערכת החיסון של האישה קצת חלשה מהרגיל, ויש יותר עומס של רדילקים חופשיים בגוף.
האם זה נכון?
ואם כן - למה בעצם??
תודה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מערכת חיסון - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ25/12/2012שלום מיטל. יש מקצת מן האמת באמירה שמערכת החיסון חלשה מעט. מדובר בחלק מאד ספציפי של מערכת החיסון (תאי T). הדבר גורם לחשיפת יתר למזהמים ויראליים ולעוצמות זיהומים מעט מוגברות יחסית ללא הרה. למה זה קורה? לא ממש יודעים. ישנה תאוריה שאומרת שזה נועד למנוע תגובת דחייה של העובר (שהוא גוף זר למעשה). בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה
שירי25/12/2012ממ ... תודה רבה על תשובתך !!
איזה כייף שיש פורום כזה !!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
עד כמה חשוב לכם המראה החיצוני שלכם?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)