מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- צירים מדומיםגל15/10/2012
שלום,
האם ייתכן שלא חווים צירים מדומים? אני בשבוע 31 ולפי התיאורים השונים את התופעה, לא קרה לי עד כה...
תודה
גל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צירים מדומים - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/10/2012שלום גל. כ 50% מן הנשים תחוונה צירים מוקדמים (טרם שבוע 37). הדבר תקין לחלוטין. תלוי באיזה צד של החציון את נמצאת....בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ביוץ לאחר מחזורקרן15/10/2012
אשמח שתענו לי בבקשה ,
ב7/9 קיבלתי ווסת אחרונה מאז לא קיבלתי ,יש לי איחור אך לאחר בדיקת דם איני בהיריון,
שאלתי היא -
האם אם לא קיבלתי מחזור לא יההי לי ביוץ?או ביוץ מתקיים גם ללא מחזור ?ואם כן מה התאריך שיש לי ביחוץ איך אדע?
שאלה נוספת אם לפני שבוע בבדיקות דם התשובה הייתה שלילית הייתכןם כי עכשו אני כם בהיריוןן?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ביוץ לאחר מחזור - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ17/10/2012שלום קארין. הביוץ מגיע שבועיים טרם המחזור ולכן ייתכן ביוץ טרם הגיע המחזור. אם ביצעת את בדיקת הדם כשבוע לאחר הביוץ - ייתכן ותהיה שלילית למרות שאת הרה. בצעי בדיקה נוספת כדי להיות בטוחה. בהצלחה, שרון.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה שאלה נוספת
קרן17/10/2012אם לא קיבלתי מחזור כמו שרשמתי מ7/9 איךאוכל לדעת מתי מתרחש הביוץ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על המענה שאלה נוספת - תגובה
ד''ר שרון מסלוביץ18/10/2012שוב שלום, לא תוכלי לדעת מתי מתרחש ביוץ (אלא במדידה על ידי ערכות ביוץ) אם אין מחזור או מחזורים סדירים לפני כן כפי שקורה למשל לאחר לידה או הפלה. בהצלחה, שרון
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחיפות בדיקות בתחילת ההריוןדנה14/10/2012
ביום שישי האחרון רופא הנשים בישר לי שאני בהריון בשבוע חמש וחצי בערך, כעת הוא יצא לכנס ולכן התור הבא שלי הוא רק בעוד שבועיים. האם זה בסדר להתחיל את כל הבדיקות הדרושות רק בעוד שבועיים?? בנתיים לפי מכרות הריוניות התחלתי ליטול חומצה פולית, האם יש לעשות / לא לעשות משהו נוסף? זה ההריון הראשון שלי ובינתיים בעלי ואני טרם סיפרנו למישהו. לכן אני זקוקה לתשובה כדי לא לעשות טעויות.
תודה רבה מראש!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחיפות בדיקות בתחילת ההריון - תגובה
ד``ר אריה לידור14/10/2012שלום לך
התחילי בחומצה פולית בצעי את כל בדיקות ההכנה הריון כולל סקר גנטי
והגיעי לרופא שלך לתחילת מעקב הריון עם התוצאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפניה לבדיקות
דנה15/10/2012שלום רב ותודה על התשובה,
אך ישנה בעיה.. לפי מיטב ידעתי כדי לעשות בדיקות אני צריכה הפנייה מהרופא, ניסיתי לקבוע תור לרופא אחר אך הדבר בלתי אפשרי משום שאני משויכת לרופא אחד ברבעון.
ישנה דרך אחרת לקבל הפניה לבדיקות?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דימום לאחר לידהדנה14/10/2012
שלום, אני שבועיים לאחר לידה רגילה ללא תפרים, רציתי לשאול אם זה בסדר שעדיין יש לי דימום (אדום שנראה "טרי ") ???
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דימום לאחר לידה - תגובה
בהחלט כן ובמיוחד אם הינך מניקה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מה זה אומר אם עשיתי בדיקת דם ורשוםאלכס14/10/2012
מה זה אומר אם עשיתי בדיקת דם ורשום שיש לי 58139.4 בטא?
בבקשה אשמח לתשובה, אני ממשל בלחץ והרופא נשים שלי בחופש עד שבוע הבא* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מה זה אומר אם עשיתי בדיקת דם ורשום - תגובה
תוצאה חיובית להריון . בצעי אולטרהסאונד והתחילי מעקב הריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת שתן חריגהטלי14/10/2012
שלום,
בצעתי בדיקת שתן וקיבלתי תוצאה חריגה: (חייבת לציין שאני בשבוע 27)
========
PH (U) 6.00 5,00 - 8,00 .(..*.......).
Nitrit (U) NEGATIVE
Ketone (U) 5.00 mg/dL 0,00 - 0,00 .(..........)*
Glucose (U) NORMAL 0,00 - 0,00
Urobilinogen (U) NORMAL 0,00 - 1,00
Bilirubin (U) NEGATIVE 0,00 - 1,00
Protein (U) 30.00 mg/dL 0,00 - 30,0 .(.........*).
Leucocytes (U) 500.00 cell/µl 0,00 - 10,0 .(..........)*
Erythrocytes (U) NEGATIVE 0,00 - 10,0
האם התוצאה של 500 בליקוציטיס היא גבוהה מדי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת שתן חריגה - תגובה
לתוצאה זו אין כל חשיבות אם תרבית השתן שלילית. מכל מקום בצעי בדיקה נוספת ( לאחר שתיה ) קביעת החלבון בשתן
לבהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מין העוברעדן14/10/2012
שלום.... אני מאוד אשמח אם תגידו לי את דעתכם הייתי אצל רופא נשים עשה לי אולטרסאונד שבוע 17 +1 שאלתי אם זה בן או בת ... הוא אמר שלא רואים כי הרגליים סגורות והתינוק/ת לא רצה לפתוח אותן הרופא אמר שהוא חושב שזו בת 99 אחוז האם זה בטוח למרות שהוא לא ראה בוודאות כי הרגליים היו סגורות..... בבקשה תגידו את דעתכם האם יש סיכוי לבן או שזו בת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מין העובר - תגובה
קשה מאד לענות למי שלא בצע את הבדיקה
אפשר לבצע אולטרהסאונד נוסף רק למטרה זו אם התשובה חשובה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אחרי 2 ניתוחים קיסרייםקרן אור14/10/2012
שלום,
אני בת 36 ויש לי 2 ילדים מקסימים אותם ילדתי בניתוחים קיסריים.
אני מאוד מתלבטת אם להרות שוב, מצד אחד הגיל שלי, מצד שני אני מפחדת לעשות שוב פעם ניתוח.
האם ישנם בדיקות אשר מאשרות שאני לא בסיכון, האם ניתן לבדוק את זה ?
אשמח להנחיות
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אחרי 2 ניתוחים קיסריים - תגובה
אין כל בדיקות מקדימות לשלילת סיכון . עלייך לדעת שהלידה הבאה תהיה כמובן בניתוח חוזר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לחץ על צלקת של ניתוח קיסריליב14/10/2012
שלום רב,
אני בהריוני השני בשבוע 16.4 (הפרש של 10 חודשים בין הריון להריון), לידה קודמת ילדתי קיסרי.
כרגע אין לי ממש עוד בטן אבל אני מרגישה לחץ על הצלקת של הניתוח, במיוחד כשאני יושבת, וגם יש לי כאבים בצידיי הגוף (אני מניחה איפה שהכליות נמצאות).. נגיד אם התאפקתי לעשות פיפי סביר להניח שאני אסבול מאוד אחר כך.
גם אני סובלת מטשטוש ראיה, סחרחורות, ורואה שחור כל פעם שאני נעמדת. (לפי מיטב ידיעתי הלחץ דם תקין).
האם יש סיבה לדאגה?
תודה מראש...* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לחץ על צלקת של ניתוח קיסרי - תגובה
עלייך לפנות לבדיקת רופא נשים ורופא עיניים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בוקר טבליאל14/10/2012
אשמח לדעת בענין פוסטינור:
1. האם היא יעילה ומונעת הריון במצב של הנקה. ?
2. האם מונעת הריון בנשים אחרי לידה אך לפני שקיבלו את המחזור הראשון שאחרי הלידה?
שואלת את השאלות הללו רק למקרה שמקיימים יחסים לא מוגנים בזמן הזה בטעות (קונדום שנקרע) אודה מאוד לתשובות.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני הנקתי הנקה מלאה
רינת14/10/2012ולא קיבלתי מחזור....לכן חשבתי לתומי שהנקה מונעת הריון אבל לצערי לא כך הדבר וקרה מקרה שבעלי ואני שכבנו בלי קונדום ורופא הנשים שלי המליץ לי לקחת נורלבו (גלולת חירום כמו פוסטינור), הוא אמר שאין לזה כל השפעה על ההנקה או על המחזור שאני אמורה לקבל...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טב - תגובה
אכן יעיל במצבים שתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טב - תגובה
אכן יעיל במצבים שתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבוקר טב - תגובה
אכן יעיל במצבים שתארת
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אישור לשמירת הריוןאורלי14/10/2012
שלום רב,
אני בשבוע 22 להריוני והחל מתחילת ההריון אני סובלת מדופק אימהי מהיר וטשטוש ראיה.
(הריון מס' 3, גם ב 2 ההריונות הקודמים אותם תסמינים).
ביצעתי אקו לב והולטר לב.
התייעצתי עם קרדיולוג והוא המליץ על אי מתן טיפול תרופתי והימנעות מפעילות גופנית מאומצת.
רופאת עיניים - בעיקבות טשטוש ראיה במידה ואין אפשרות לאזן דופק גם להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
רופא תעסוקתי - להימנע מפעילות גופנית מאומצת.
יש לציין שאני מורה בבית ספר יסודי ועבודתי דורשת מאמץ גופני, עמידה שעות ממושכות, התכופפויות רבות ועליה וירידה של מדרגות בית הספר.
האם זה מספיק לצורך קבלת אישור לשמירת הריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קודם כל הבריאות!
תותי14/10/2012איזור לשמירת הריון הוא אישור שאת מקבלת מהרופא\רופא הנשים שלך.
אף אחד לא יכול להגיד לך אחרת, לא מנהל בית הספר ולא שאר המורים.
הבריאות וההריון שלך קודמים לכל!
שמירת הריון זה שמירה על ההריון שלך.על תתאמצי, אל תרימי, אל תתכופפי.
הביתה מותק, תנוחי ותהיי בריאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאישור לשמירת הריון - תגובה
על הרופא התעסוקתי לענולת לך על שאלה זו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- MATERNAL HTNשרון14/10/2012
שלום,
במכתב שחרור היילוד מבית החולים, בהערות של אבחנות נכתב: MATERNAL HTN
למה הכוונה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר MATERNAL HTN - תגובה
כנראה
HYPERTENSION= יתר לחץ דם
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות חלבון עוברי - האם תקינות?ענבל14/10/2012
בוקר טוב,
רציתי לדעת האם התוצאות תקינות:
AFP - תוצאה 63.90, חציון MOM 1.39, ערכי ייחוס: < 2.00 MOM
HCG - תוצאה 5.67, חציון MOM 0.25, ערכי ייחוס: 0.20-3.00 MOM
UE3 - תוצאה 1.11, חציון MOM 1.16, ערכי ייחוס: 0.15-99.99 MOM
סיכון לפי גיל ובדיקות: 1:16,000
סיכון לפי גיל: 1:834
האם מומלץ לעשות מי שפיר?
אני בת 30.
תודה ויום טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות חלבון עוברי - האם תקינות? - תגובה
התוצאות תקינות ומצביעות על סיכון נמוך. אין הכרח בבצוע דיקור מי השפיר אלא אם רצונך בכך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ציסטה פשוטה בשחלהד14/10/2012
שלום, אני חודש לאחר טיפול במטוטרקסט עקב ectopic pregnancy-בטא אחרונה 59 (במקום 2000 לפני חודש). בבדיקת US אחרונה נמצאה אצלי ציסטה פשוטה בשחלה שמאלית בגודל כ-2 ס"מ-יש לציין כי US בוצע בזמן ווסת.
האם ציסטה זו מסוכנת, האם יש סיכוי שתיספג לבד-הרופא אמר שזה נוצר על רקע הורמונלי.
אודה לתשובתכם בהקדם
דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עדיין ממתינה לתשובה
ד14/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהציסטה פשוטה בשחלה - תגובה
זו אכן תעלם לאחר הוסת. בצעי בדיקת בקורת לאחר הוסת הבאה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון הריון בשתן ובדםמבולבלת14/10/2012
שלום,
האם ייתכן מצב בו בדיקת הריון ביתית תראה תשובה חיובית ובבדיקת דם איכותית תהיי תשובה שלילית?
יום לפני באיחור במחזור בצעתי בדיקת שתן ביתית שהראתה קו חלש מאוד. אך בדיקת הדם הראתה תשובה שלילית. האם זה ייתכן? האם הבדיקה הביתית אינה אמינה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון הריון בשתן ובדם - תגובה
ד``ר אריה לידור14/10/2012שלום לך,
בדיקת הדם המדויקת יותר היא גם האמינה יותר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם יש לכם ביטחון עצמי?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)

.jpg)