מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- תוצאות תבחין מרובעשירי02/10/2012
שלום רב,
שמי שירי ואני בת 27.4 תוצאות בדיקת התבחין המרובע הינם:
(AFP 30.6 - (0.63 MOM
(hCG 33.4 - (1.48 MOM
uE3 1.06 - (0.83 MOM
lnhibin - A - (0.85 MOM
הסיכון לדאון (במועד הלידה):
לפי הגיל והבדיקות 1:970
לפי הגיל בלבד: 1:1200
האם התוצאות האלה תקינות?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות תבחין מרובע - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/10/2012ערב טוב
ערך של 1 ל 970 הוא תוצאה בינונית / טובה לא טובה מאוד לא מצויינת
ערך זה נחשב לבסדר
רק ב 1 ל 380 המדינה משלמת בדיקת מי השפיר
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שימוש בפוסטינוראימה02/10/2012
קיימתי יחסי מין עם בעלי ביום בחצות שבת של השבוע הזה 29-9
והיום אני לקחתי את הפוסטינור
שאלתי היא אני עדיין בטווח של 72 שעות?
אז אני ארגע נכון ,לא יהיה לי הריון נכון??
תענו לי בבקשה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שימוש בפוסטינור - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/10/2012בוקר טוב
עדיין בטווח של 72 שעות
התרופה לא מונעת הריון ב 100%
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הסרת שיער בהיריוןשרית02/10/2012
שלום,
אני ממש בתחילת היריון (חודש שני כמעט) ורציתי לדעת האם מותר לבצע טיפול הסרת שיער באמצעות לייזר בזמן זה (התחלתי כבר את הטיפולים ואני רוצה לעבור את האחרון).
בנוסף, האם ניתן לעשות הזרקות להעלמת ורידים מבחינה אסתטית?
בתודה,
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הסרת שיער בהיריון - ד"ר תדמור
מותר להסיר שייער אולי לא באיזור הבטן ממש מעל ההריון
לא כדאי לתת זריקות לורידים של חומר חוסם
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmv?שיר01/10/2012
שלום ד"ר
אני בשבוע 38+5
מהלך הריון תקין.
מי בתחילת ההריון התגלה שאין לי נוגדנים לCMV. לכן הייתי במעקב חודשי עד לחודש שישי, ללא עדות לנוגדנים.
לפני מס' ימים התחלתי לחוש בתסמיני צינון (ללא חום)- כאבי ראש, נזלת, התעטשויות וכו'. אני חוששת שמא נדבקתי כעת בCMV. האם אלו התסמינים? האם בבדיקת דם כבר יוכלו לראות זאת? והאם יכול חלילה להגרם נזק לעובר בשלב כזה במידה והוא נדבק חלילה? איזה נזק? אני מאד חוששת מפיגור וכו'.
תודה מראש על תשובתך
וחג שמח* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv? - ד"ר תדמור
הכי פשוט
הכי מהר פשוט לבצע בדיקת דם ל CMV
תוך יום תדעי אם נדבקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה על תגובתך... השאלה
שיר02/10/2012במידה ואכן הייתה ההדבקה, האם בשבוע כזה של ההריון קיים סיכון לנזק משמעותי בעובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהCMV ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/10/2012ערב טוב
בשבוע מאוחר הסיכון לנזק משמעותי קטן ביותר
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אני מפחדת מוותאימה01/10/2012
אני שמתי תקן מירנה לשנה ולאחר מכן אני הוצאתי את זה וזה היה ב 9/9/12, לאחר יום מהוצאת התקן קיבלתי דימומים של 10 ימים ולאחר כך זה הפסיק ולא קיבלתי מחזור,אתמול 29/9/12 קיימתי יחסי מין עם בעלי ובטעות בעלי לא שם לב ונשפך קצת פנימה השאר בחוץ,יש מצב שיהיה הריון,האמת אני לא מעוניינת בהריון בתקופה הזו , ולמרות שבעלי הצליח להוציא את זה , אבל מה זה מפחדת ,האם יש מצב שהדימומים שהיו לי הם המחזור,? תשומת לבן ששבוע לני הוצאת המירנה היה לי מחזור
תשומת לבך ששבועיים לפני הוצאת התקן היה לי מחזור סדיר ובדרך כלל אני מקבלת את זה כל 28 ימים ..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אפשר תשובה בבקשה לשאלה שלי??
אימה02/10/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאני מפחדת מוות - תגובה
ד``ר איילון לחמן02/10/2012שלום.
ניתן לקחת כדור פוסטינור שהוא מונע הריון באם נילקח בתוך 72 שעות מקיום היחסים. נמכר ללא מרשם רופא בבית המרקחת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד IUGR איזה בדיקות לעבור?עליזה01/10/2012
איזה בדיקות אני צריכה לבקש מהרופא בגלל החשד IUGR או כדי לשלול אותו
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד IUGR ד"ר תדמור
אבחנה של פיגור בגדילה לפי בדיקת על קול
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קרישיות יתרליאת01/10/2012
שלום, אני מנסה להיכנס להריון בפעם השניה( אני בדיוק מבייצת) וגיליתי שיש לנו במשפחה קרישיות יתר בדם אני לא עשיתי בדיקות ורציתי לדעת אם יש סיכון או שאפשר לעשות בדיקות במהלך ההריון? אני לא יודעת אם זה קשור אבל במהלך ההריון הקודם היו לי דימומים מספר פעמים. בנוסף לקח לי קרוב לשנה להיכנס להריון ולכן אני לא רוצה לחכות יותר מידי כי הבנתי שהתהליך של הבדיקות לקרישיות יתר קצת ארוך.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קרישיות יתר - ד"ר תדמור
במהלך הריון תבצעי בדיקות קרישיות חלקיות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד לIUGR בגלל שהועבר קטן בכמעט שבועליזה01/10/2012
שלום רב :
בסקירה השנייה המורחבת גילו אצלי עובר קטן בכ10 ימים ומוקד אקוגני בחדר ימין בלב
הופנתי ליעוץ גנטי ושם נאמר לי שכדאי לי על דיקור מי שפיר
בנוסף בבדיקה של אקו לב עוברי , חלבון עוברי שקיפות עורפית בדיקות דם הכול יצא תקין גם שתן דם ווירוסים , וגם מבחינה של הלב
חשוב לציין שהעובר היה קטן מההתחלה וזה עקבי מסקירה לאולטרסאונד
ב30.9.2012 עברתי בדיקת ממדים וזרמים כמות מים תקינה אך הבטן והראש קטנים לשבוע בו אני נמצאת 28 ו4 ימים
אני אמא לילד בן שנתיים ושנולד במשקל 2.750 בניתוח קיסרי עקב בעיה לבבית שלי VSD
1 האם כדאי לי לבצע מי שפיר למרות שאני צעירה אני בת 27
2 האם החשד של IUGR זה רק כשיש פער של שלושה שבועות
3 אני די מבולבלת ומפחדת מהבדיקה ומהתוצאה שיכולה להיות , או שיגידו לי להפסיק חלילה הריון
4 פרופסור בן עמי הציע לי לעשות את בדיקת מי השפר המהירה בשבוע 32 כי אם תהיה לידה הסיכוי של העובר לשרוד יותר גדול מאשר בשבוע כזה 28* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חשד לIUGR ד"ר תדמור
כאשר הפיגור בגדילה מופיע מוקדם כדאי לבצע דיקור מי שפיר
כאשר היעוץ הגנטי ממליץ על בדיקת מי השפיר כדאי לבצע דיקור
הרעיון לבצע דיקור בשבוע 32 הוא רעיון מעולה, מוריד סכנות לכמעט אפס
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה דחופה בקשר לפוסטינור!DANA30/09/2012
ד"ר שלום,
רציתי להתייעץ איתך בקשר למקרה מאוד דחוף.
לי ולחבר שלי היה אתמול "פנצ'ר" וקיים סיכוי להריון בלתי רצוי. אני מתלבטת האם לקחת פוסטינור.
בעברי לקחתי כבר פעמיים פוסטינור: אחד לפני שנתיים ואחד לפני חודש. הפעם הזו היא הפעם האחרונה שבה אקח פוסטינור (אני חוזרת לגלולות).
רציתי לשאול מה את ממליצה לעשות.
האם לקחת פוסטינור או להשאיר את המצב ככה? אם אני לוקחת פוסטינור, זה יפגע בי בעתיד? זה יפגע בפוריות שלי? זה ייקשה עלי להיכנס להריון בגיל מאוחר יותר?
יש לציין שיש לי קרוהן בדרגה קלה.
תודה רבה על העזרה וערב טוב.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה דחופה לפוסטינור! - ד"ר תדמור
לקחת פרוסטינור ללא כל ספק
לא גורם לשום נזק
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפסקת דופקקרן30/09/2012
דואגת נורא, לפני כשבוע עשיתי אולטראסאונד דופק שהראה דופק עוברי, לאחר כשבוע בשבוע 7 הייתי בביקור אצל הרופא שלי והוא עשה לי בשנית אולטראסאונד ולהפתעתינו לא נראה דופק. נלחצתי נורא והרופא שלח אותי למיון נשים, עוד באותו היום נסעתי למיון נשים בבי"ח וגם שם הרופא לא הצליח למצוא דופק אך משום מה לא חרץ גורלות ואמר לי להמתין שבוע ולחזור על הבדיקה. מה קורה פה? האם הסיכויים הם לרעתי? האם יכול לחזור דופק??? אני כולי חרדה וההמתנה בלתי נסבלת אבל חייבת לומר שפסימית ביותר.. זהו הריון ראשון שלי, אני בת 35 ויוצאת עם מישהו מס' קטן של חודשים, ההריון היה הפתעה עבורינו ובשבילי מתנה משמיים!
אשמח לשמוע תגובות של מישהי שעברה משהו דומה, חוות דעת רפואית וכד'* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפסקת דופק - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור30/09/2012בוקר טוב
הרופא בית חולים עשה על קול וגינאלי פנימי ???
הרופא בקטופת חולים עשה על קול וגינאלי פנימי ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת דופק
קרן30/09/2012ד"ר עפר תדמור, מהי בדיקת על קול וגינאלי פנימי? בדיקת האולטראסאונד נעשתה בדרך ואגינלית כשעל המסך רואים את שק ההריון אבל לא ראו סימני דופק..
ממתינה לתשובה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההפסקת דופק - ד"ר תדמור
אם בדיקה בוצעה וגינאלית ולא ראו דופק רוב הסיכויי שיש בעייה
אפשר לחזור על הבדיקה עוד שבוע
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ערך TSH גבוה, שבוע 27hailey29/09/2012
שלום
אני לוקחת EUTHYROX - חמישים מ"ג פעמיים בשבוע ומאה מ"ג חמש פעמים בשבוע עקב תת-פעילות שהחלה ממש לפני כניסתי להריון.
מדי חודש אני בודקת את ערכי ה TSH ו-FT4, ומעולם לא עלו על 2.2.
השבוע בבדיקות דם ערך ה TSH היה 3.82 (ו-FT4 היה 13.2).
אני יודעת שבהריון לא מומלץ שערך ה TSH יעלה על 3.
האם להעלות את המינון? האנדוקרינולוג בחופשה עד אחרי החגים, כנ"ל רופא הנשים.
האם לחזור על הבדיקה? יכול להיות שזו טעות?
(למשל, ספירת דם שעשיתי יצא ערך HB מאוד נמוך - יוצא דופן לערכים שלי, ועקב המלצת הרופאה עשיתי באותו שבוע שוב ספירת דם ויצא תקין).* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ערך TSH גבוה, שבוע 27 - תגובה
למען הסר ספק מליבך אכן חזרי על הבדיקה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- קולות מוזרים וגזים מנרתיקס.29/09/2012
שאלה מוזרה קצת!!
שבוע 13 להריון שלישי , בן שנתיי בבית , הריון ראשון הפלה
כבר יומיים מרגישה כמו גזים יוצאים לי מהנרתיק משהו כמו אויר והיום היה קול כזה גם דומה לגזים מהנרתיק בלי הרגשת אויר כשקמתי לשירותים..מה זה? זה יכול להעיד על בעיה או שזה נורמלי ויכול לקרות ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר קולות מוזרים וגזים מנרתיק - תגובה
זוהי תופעה מוכרת לנו. הגזים יוצאים כמובן מהמעי,אך ההרגשה מהנרתיק.לא לדאוג. כמובן שוה גם לגשת ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שקיפות ובדיקת סקר ביוכימי ראשוןדיקלה27/09/2012
שלום רופאים יקרים
עשיתי שקיפות עורפית ב-20.8.12 ואת הבדיקת סקר ביוכימי לטרימסטר ראשון כ-12 יום לפני השקיפות, האם זה בסדר? אנא ענו לי בבקשה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות ו סקר ביוכימי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/09/2012ערב טוב
עקרונית בסדר
כל עוד לא ביצעת את בדיקת הדם לפני שבוע 11
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרה דחופה- חשש להריוןאני27/09/2012
שלום
חברה שלי שכחה לקחת גלולה לפני שבוע וחצי,יומיים ברצף,ואתמול פספסה גלולה נוספת.(אבל מתחילת החודש היא נוטלת כרגיל.)היום שכבנו וגמרתי בפנים.(לאחר מכן היא נכנסה להתקלח במטרה להוריד את הסיכוי).היא בדיוק באמצע החודש מבחינת המחזור- כלומר סיכוי גבוה יותר להיכנס להריון,וגם היום זה היום האחרון של הגלולות בו היא נכנסת לשבוע הפסקה.
עד כמה באמת יש סכנה להיכנס להריון? אנחנו צריכים לדעת כי היא לא במצב כלכלי המאפשר רכישת גלולה בקלות וגם היא רגישה מאוד לתופעות הלוואי...
ואם אפשר תשובה במהירות בכדי לדעת כיצד לפעול
תודה רבה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בבקשה עזרה!
אני27/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- פאפ בהריוןמירה26/09/2012
אני בהריון שבוע 24 רוצה לבצע פאפ לאיתור סרטן צוואר הרחם, הרופא המליץ להמתין כי צואר הרחם שלי רגיש ונוטה לדמם. האם בכל אןפן כדאי לבקש פאפ כזה?
ביצעתי פאפ לפני שנה ויצא תקין- יש סיכוי שיש טעות בתוצאה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר פאפ בהריון - תגובה
ד``ר איילון לחמן26/09/2012שלום.
קודם כל ההמלצות כעת הן לבצע בדיקת ה-PAP אחת לשנתיים.אגב לא ציינת גילך. בכל מקרה אם את מודאגת ניתן לחזור על הבדיקה גם באם הצואר מעט רגיש.מהיכן נובע הלחץ לביצוע הבדיקה?בכל מקרה בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך
מירה26/09/2012אני חוששת כי יש לי דימומים כל 3 שבועות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם מכורים לאינטרנט?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)