מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שחיה בשליית פתחמעיין18/09/2012
שלום, אני שבוע 23 עם שלית פתח אחורית. שוחה 3 פעמים בשבוע. האם יש להמעיט או להמנע מפעילות ספורט זו בשל כך?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שחיה בשליית פתח - תגובה
ד``ר אריה לידור19/09/2012שלום לך
יש להמנע מיחסי מין בדיקות גינקולוגיות ואולטרהסאונד וגינלי
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ג'ל לסיכוך ביחסי מין בהריון ?רחלי שלו18/09/2012
שלום,
אני בשבוע 10 להריוני הראשון. האם ניתן לקיים יחסי מין בעזרת שמן לסיכוך כגון BABY OIL GEL של חברת ג'ונסון או שזה מסוכן ? האם יש ג'ל אחר מומלץ ?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ג'ל לסיכוך ביחסי מין בהריון ? - תגובה
אפשר להשתמש ללא חשש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך השאלה לגבי ג'ל לסיכוך
רחלי19/09/2012תודה על תגובתך. בהמשך לנושא זה : אם כתוב על השפופרת שמותר לשימוש חיצוני בלבד האם זה לא אומר שאסור שימוש וגינלי ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה...תותי17/09/2012
כמה זמן זרע יכול לשרוד בגוף האישה? תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... - תגובה
אם תקין עד 3 ימים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות העובר בשבוע 18לילי17/09/2012
שלום,
הבנתי שאני אמורה להרגיש את העובר זז בין שבוע 16-25, כמעין פרפרים בבטן.
אני בשבוע 18, וכיוון שאני סובלת מעצירות ועיכול איטי - אני סובלת מגזים ו"פרפרים" במעיים על בסיס יומי. כיצד ניתן להבחין בין אלה לבין תנועות העובר ?
תודה, לילי.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנועות העובר בשבוע 18 - תגובה
תנויעות אלו מותחלות להיות מורגשות החל משבוע 20 לערך
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה... ביוץתותי17/09/2012
אחת הכתבות כאן באתר מסבירה מהו ביוץ ונותנת כלים איך ניתן לזהות מועד של ביוץ, אחד מהם ע"י מדידת חום הגוף. נאמר כי בזמן ביוץ חום הגוף יורד במעט. ניסיתי למדוד חום גוף בעזרת מדחום, בפה, בשעות שונות של היום, כל פעם הטמפ' הייתה שונה מקודמתה, עולה ויורדת.
איך אדע שאני בביוץ? יש שעות מסוימות למדידה?במידה ואני לא רוצה להשקיע בערכות ביוץ.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה... ביוץ - תגובה
מדידת חום גוף כסמן לביוץ הוא כלי בלתי אמין ולא מדויק. אם הוסתות שלך סדירים הביוץ מופיע כ 12 יום לאחר תחילת הוסת. כמו כן ניתן להשתמש במקלוני אבחון ביוץ או לבצע בדיקות דם ספציפיות ואולטרהסאונד לזקיקים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה לך.
תותי19/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הנקה בהריוןלילך16/09/2012
שלום, יש לי תינוקת בת 10 חודשים שעדיין מניקה בשילוב עם אוכל מוצק, במפתיע נכנסתי להריון ואני תוהה אם אני יכולה להמשיך להניק. העניין הוא שההריון הקודם הגיע אחרי שנתיים של טיפולים, ככל הנראה בגלל מחיצה ברחם, נקלטתי בהפריה, ההריון הסתיים בשבוע 37 בגלל שהיה חשד לרעלת הריון ועשיתי קיסרי שבו הסירו לי את המחיצה. האם בגלל כל הרגישות בהריון כדאי להניק או שזה יכול לסכן את העובר?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הנקה בהריון - תגובה
אין כל בעיה בהמשך הנקה במהלך ההריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- cmvענת16/09/2012
מה משמעות התוצאה 74u/ml בבדיקת CMV? האם ניתן לנסות להכנס להריון כעת?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר cmv - תגובה
ד``ר אריה לידור19/09/2012שלום רב
נוגדני IGM.? IGG?
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- CMV חיובימודאגת16/09/2012
שלום,
בבדיקת דם שעשיתי בשבוע 6 נמצאו הממצאים הבאים:
CMV-IGG 85.90 POSITIVE
CMV-IGM GRAYZONE
CMV IGM METOD2 POSITIVE
CMV-AVIDITY > 30%
האם ישנה סכנה לעובר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר CMV חיובי - תגובה
ד``ר אריה לידור19/09/2012שלום רב
הרושם הוא לחשיפה לCMV בתקופה האחרונה. חזרי על בדיקות אלו כולל AVIDITY
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אנמיהאני14/09/2012
שלום
בתחילת ההריון היה לי המוגלובין 13
בשבוע 12 ירד ל-10.4
אני מאד חלשה ועייפה וסובלת מסחרחורות.
הרופא שלי בחופש.
מה מינון הברזל המומלץ לי לקחת? משקלי כ-45 ק"ג, גובה 1.64 מ.
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אנמיה - תגובה
התחילי ב 2 כדורי פולקס ליום. כעבור שבועיים בצעי ספירת דם . כמו כן רצוי לבדוק פריטין
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חשד להריוןדנה14/09/2012
היי אני ממש צריכה עזרה,
אף פעם לא ספרתי כמה ימים עוברים בין ווסת לווסת ואין לי מושג מתי אני מבייצת.
לפני 10 ימים אני ובעלי שכבנו ללא אמצעי מניעה (גם לא לוקחת גלולות בכלל).
יומיים אחרי ששכבנו התחילו להופיע אצלי הפרשות חומות בכמויות מועטות וטיפה צמיגיות, ההפרשות נמשכו 7 ימים.
אחרי 7 ימים ההפרשה התגברה והפכה לנוזלית יותר, בכמות גדולה יותר ואליה התווספו גם כאבים בחזה (כמו לפני מחזור), ברגע זה הייתי בטוחה שבעוד יום יומיים אני אקבל מחזור אך לא כך הדבר.
יום למחרת ההפרשה המוגברת נחלשה והכאבים בחזה פחתו.
ביומיים האחרונים הרגישות בחזה חזרה עדיין קיימת הפרשה בכמויות קטנות ונוספו גם התכווציות בבטן תחתונה-
אבל אין מחזור.
היום בבוקר עשיתי בדיקת הריון ביתית והתוצאה שלילית.
כמו שאמרתי אין לי מושג מתי אני צריכה לקבל מחזור האם אני בהריון?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר וינגייט 24 חיפה
דנה14/09/2012בדרך כלל אתם עונים ממש מהר :) אני אשמח לתגובה...
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד להריון - תגובה
רצוי שתבדקי בדיקת דם להריון
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהחשד להריון ??
יפצ'ו27/09/2012גם לי קורה עכשיו מקרה דומה מאוד - איחור של שבוע במחזור, הפרשות חומות לפעמים צמיגיות שלא באות כל הזמן אלא רק מדי פעם, רגישות בחזה, בחילות. (שכחתי לומר שאנחנו מנסים להיכנס להריון...)
עשיתי היום על הבוקר בדיקת הריון ויצא שלילי.
מה זה אומר ?
האם הבדיקות הביתיות אמינות ?
בבקשה חזור אלי כמה שיותר מהר...
גמר חתימה טובה :)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תפקודי כבד והריון-מודאגתאורית14/09/2012
אני בהריון בשבוע 15 ותפקודי הכבד שלי גבוהים מהנורמה(כך הרופא משפחה שלי טוען) רופא הנשים לא ידע ממש מה לאמר על הנתונים הללו...ואני קצת נשארתי מבולבלת כי הרופא משפחה כן אמר לי לעקוב אחרי זה ולבדוק אבל לא אמרו לי ממש מה לעשות עם הנתונים הנל אם זה מסוכן או לא
יצא לי בבדיקות דם ast-71
alt-86
האם יש מה לדאוג או שזה נורמאלי לאשה בהריון???
כמו כן יצא המוגלובין נמוך אך ברזל גבוה...(לוקחת פרונטל,חמוציות וברזל עדין)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תפקודי כבד והריון-מודאגת - תגובה
אכן תוצאות חריגות הדורשות ברור מקיף הן מצד רופא גסטראנטרולוג והן במסגרת הריון בסיכון
יש כמובן לבדיק גם את שאר תפקודי הכבד תפקודי הכליה אולטרהסאונד לכבד ולדרכי המרה וכן רמות מלחי מרה. כל זאת בנוסף למדידות לחץ דם וחלבון בשתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מדדי בטא - דחוףאלמונית13/09/2012
שלום רב,
מה פירוש כאשר מדד בטא בבדיקת דם יצא 5>
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מדדי בטא - דחוף - תגובה
זוהי תוצאה שלילית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת GBSמיקה13/09/2012
שלום רב,
רופא פרטי עשה לי בדיקת GBS . ביקשתי מרופא המשפחה שלי להזין את הבדיקה בקופה ולשלוח למעבדה. התוצאות נראות לי כלליות מידי - האם מתייחסות ספציפית לGBS ? האם יתכן שהוגדרה במחשב בדיקה כללית ולא משקפת תוצאה ספיציפית של GBS? להלן התוצאות:
"פירוט תוצאות הבדיקה Vaginal culture p
התוצאה:
Vaginal culture פלורה רגילה של הנרתיק"
אודה לתשובתכם,
מיקה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת GBS - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור19/09/2012בוקר טוב
לא נבדק GBS
צריך לשלוח באופן מפורש בקשה לבדיקת GBS
צריך לקחת שוב רצוי אצל גניקולוג בקופה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהעשיתי שוב
מיקה19/09/2012עשו לי שוב אבל רק משטח וגינלי שיצא שלילי, האם חובה לעשות גם משטח רקטאלי?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמשטח רקטאלי ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור20/09/2012בוקר טוב
החיידק עובר ביחסי מין
רק את יודעת את התשובה לשאלה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבים בעקביםענבל13/09/2012
לפני שבועים הייתי מעורבת בתאונת דרכים ויומיים אחר כך החלו לי כאבים עזים בעקבים. אני בחודש שמיני בהריון . רופא נשים אמר לי שזה לא קשור להריון אלא לתאונה ואילו אורתופד אמר לי שזה קשור להריון וזו דלקת. אני מבולבלת. איך לפעול? תודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבים בעקבים - תגובה
אין ברירה אלא לפנות גם לבדיקת נאורלוג לאיתור סיבת הכאבים
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מטוטרקס ודימוםד13/09/2012
שלום, ב-11/9/12 קיבלתי זריקת מטוטרקסט עקב הריון מחוץ לרחם בשחלה שמאל. רציתי לדעת אם יש סיכוי שזה ייספג גם בלי שיהיה דימום? עברו יומיים ואין לי דימום.
ממתינה לשתובתכם בהקדם
ב-16/9 אני אעשה בדיקת BHCG לבדוק האם הרמה ירדה
בתודה מראש, דינה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת לגבי מטוטרקסט ודימום
ד15/09/2012בהמשך להודעה קודמת, 4 ימים אחרי זריקת מטוטרקסט התחיל אצלי דימום כמו של מחזור. האם זה תקין? אני מאוד מודאגת, דינה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהמטוטרקס ודימום - תגובה
בהחלט יכולה להיות ספיגה ללא כל דימום
. יש צורך במעקב ביטא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)