מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- שקיפותנטע27/08/2012
שלום
אני קבעתי שקיפות עורפית ביום חמישי הקרוב כאשר אני אהיה שבוע 11+0. האם זה לא מוקדם מידי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור27/08/2012בוקר טוב
שקיפות שבוע 11+0 מצויין
בתנאי שאין לך טעות בגיל ובבדיקה יהיה 10+3 ואז העובר יהיה קטן לשקיפות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כוויה בבטןלירון27/08/2012
שלום
אני בתחילת חודש שמיני. נכוויתי בבטן מסיר ואחרי למעלה מ24 שעות נשארה כוויה אדומה מאוד עם אזורים נפוחים (כ- ס"מ וחצי X ס"מ אחד).
הכוויה עצמה אינה כואבת, אך בשל המתחות העור אני חוששת מהחלמה בעייתית של הכוויה וצלקת מכוערת במרכז הבטן שלא תעבור...
מה ניתן למרוח על הכוויה שלא יזיק לעובר?
תודה!
ל.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר השאלה לא מתאימה לפורום?
לירון27/08/2012אני רואה שניתנו תשובות לשאלות אחרות, אך לשלי לא... השאלה לא מתאימה לפורום?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהכוויה בבטן - תגובה
ד``ר אריה לידור29/08/2012שלום לך
הבדקי על ידי רופא עור שימליץ על טיפול מתאים אם צריך
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- ניתוח קיסריאדוה26/08/2012
שלום רב,
אני אחרי ניתוח קיסרי (חרום) ורציתי לדעת כמה זמן לוקחת ההתאוששות של הגוף, עשו לי תפרים גם בבטן וגם בפירנאום ונראה כי יקח לי כמה חודשים להתאושש מזה...
דבר נוסף מתי הכי מוקדם ניתן לנסות שוב להיכנס להריון? אני מניקה חלקית כרגע.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר ניתוח קיסרי - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/08/2012שלום.
זמן ההחלמה הוא עד 6 שב. בהמתנה להריון חדש מומלץ לחכות בין חצי שנה לשנה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הורמון beta-hcgענבל25/08/2012
שלום ,
קיבלתי את תוצאות המעבדה , וביניהם מצוין beta-hcg 13724 iu\l
האם אכן זה מאשר את ההריון ? האם ניתן לדעת לפי זה את שבוע ההריון?
אודה לתשובתכם .* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הורמון beta-hcg - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור26/08/2012ערב טוב
הכוונה להריון שבוע 5-6
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתודה רבה
ענבל26/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- PAPP-A AND CRLדנה25/08/2012
בת 33 וחצי. אני גרה בחול ובדיקת PAPP-A עולה פה 500 שח. עד כמה היא תורמת לחישוב סיכון? אני לא מעונינת לעשות מי שפיר אלא אם הסיכון יהיה גדול.
בנוסף, השבוע (12) הייתי בבדיקת NT והרדיולוגית אמרה שהיא כבר לא יכולה להגיד לי מה הCRL אלא רק מה גודל BPD
האם זה שטויות כמו שנראה לי?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר PAPP-A AND CRL - ד"ר תדמור
לא ניתן לחשב NT ללא מדידת CRL
אין חישוב NT ללא CRL
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תוצאות שקיפות עורפיתיפעת4424/08/2012
בת 43.5 בהריון מתרומה(תורמת בת 30) תוצאות הבדיקה
nt nuchal tras.... 1.21
nt nucahl 1.80
papa 018-mom truncated to 0.2 mom int risk
free betta hcg 1.37
free betta hcg
metranl age related rist 1:840בהמךש כתוב הסיכום חושב עפ' גיל האשה במועד שאיבת הביציות.
זהו הסיכום הסטטיסטי ללידת תינוק עם תסמונת דאון לפי גיל הנבדקת (אינני יודעת למי הכוונה לי או לתורמת) 1:150
הסיכום חושב עפ' גיל האשיה במועד השאיבה
trisony 18 rist 1:8400
מה אומרים הנתונים?תודה לכם וצר לי כי יצאה שאלה ארוכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תוצאות שקיפות עורפית - ד"ר תדמור
לצערי את שתי השורות החשובות כתבת לא מסודר
לא ניתן לתת תשובה
צריך לתת הסיכון לפי גיל האם ????
צריך לתת הסיכון לפי גיל האם ובדיקות הדם והשקיפות : ???
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
יפעת4427/08/2012הסיכום לפי גיל האם 1:926
לפי השקיפות 1:3858* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שקיפות - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור03/09/2012בוקר טוב
ערך של 3858 הוא יפה מאוד.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לויקוציטים וחלבון בשתן שבוע 39לירז23/08/2012
שלום אני בשבוע 39. בבדיקת שתן האחרונה: לויקוציטים= 500 (כשהתקין עד 10 )
וחלבון =50 (כשהתקין עד 30) .
יש לציין כי לחץ הדם שלי תקין בבדיקה האחרונה לפני יומיים (60\100)
וכיום- (68\117)
האם עליי לעשות בדיקת שתן חוזרת? יש ממה לחשוש?
תודה מראש.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לויקוציטים וחלבון בשתן שבוע 39 - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/08/2012שלום. יש לגשת ולהיבדק ולשקול לקחת משטח מהנרתיק.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- gbs בשתן שבוע 38לירז23/08/2012
שלום אני בשבוע 38+5 ידוע לי מתחילת ההריון כי יש לי GBS חיובי בשתן.
לקחתי אנטיוביוטיקה פעמיים במשך ההריון.
כרגע הגיע בדיקת התרבית ויצאה שוב חיובית.
שאלתי היא האם אני צריכה לקבל שוב אנטיביוטיקה וללכת לרופא או שאני מקבלת את זה בכל מקרה רק לפני הלידה. התאריך המשוער הינו 2.9. מה עליי לעשות? תודה מראש.
(תשובתך תחסוך לי הליכה מיותרת לרופא הנשים.....)* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מקפיצה
לירז24/08/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהgbs בשתן שבוע 38 - ד"ר תדמור
אם אין שרפה וצריבה בשתן אז כדאי לקחת אנטיביטיקה בלידה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקות שתן ודם שבוע 35עינב23/08/2012
הי,
ביצעתי בדיקות שתן ודם בבשיקות השתן בשבוע 35+4 כל התוצאות היו בנורמה ואילו תוצאה אחת חרגה
Leucocytes (U) | cell/µl | 25
התוצאה הגבוהה ביותר הנורמאלית היא 10. מה זה אומר?
האם זה תקין או אופייני להריון?
בבדיקות הדם היו כמה תוצאות חריגות שהבנתי שהן אופייניות להריון. לגבי אחת מהן אני לא בטוחה:
WBC-Leucocytes | 10*3/micl |
12.2
התוצאה הנורמלאית הגבוהה ביותר היא 11.
האם זה בסדר?
תודה מראש
עינב* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקות שתן ודם שבוע 35 - תגובה
ד``ר איילון לחמן27/08/2012שלום.
התוצאה עדין בגדר הנורמה אם אין תלונות במתן שתן או הפרשת יתר בנרתיק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תחילת הריון- נסיעה על אופנועשרית23/08/2012
שלום רב,
שתי שאלות:
אני בשבוע 9+5.
1. האם יש לומר שאני בשבוע 10 להריון או שבוע 9 להריון? אני שואלת בשל קביעת תורים לסקירה ושקיפות. מעוניינת לוודא שקבעתי בהתאם (שקיפות שבוע 12 וסקירה שבוע 15).
2. לבעלי יש אופנוע ולעיתים אנחנו מעדיפים להימנע מלנסוע במכונית בשעות הפקקים. האם יש בעיה עם נסיעה על אופנוע בעת ההריון? בעלי מאוד נלחץ מכך.
תודה רבה לכם
שרית* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר נסיעה על אופנוע - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור23/08/2012ערב טוב
להגיד 9+5 כמו שכתבת
אופנוע מסוכן לכל הנוסע בו
הסכנה בהריון היא כפולה כי יש שני יצוריים חיים בסכנה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חלבון בשתן בהריוןגוקיקון21/08/2012
שלום.
רקע: אני בהריון שני, בשבוע 35+5. לבהריון הקודם היה לי חלבון גבוה בשתן החל משבוע 24+ בערך. בשל כך, הכניסו אותי ל HR. בשבוע 27 בערך אושפזתי ובשבוע 38+ עשו לי השראת לידה. רמת החלבון היתה בערך 750, ולא היו סממנים נוספים לרעלת הריון (לחצ דם, בצקות, טשטוש ראיה, כאב ראש- תקין).
לפני כשבועיים גלנו חלבון בשתן ע"י סטיק +3. אין סממנים נוספים לרעלת הריון. באיסוף שתן 24 ש נתגלה 395 מ"ג חלבון. הרופא שלי אמר לי לעשות בדיקת שתן בסטיק ולחץ דם 3 פעמים בשבוע, ולחזור אליו בעוד שבועיים וחצי- שלושה.
האם לדעתכם זו הדרך לטפל?
לא כל כך ברור לי מדוע בהריון קודם התיחסו לזה כל כך בכובד ראש, ועכשיו למעשה אנחנו לא עושים כלום. לחזור לרופא בעוד שבועיים וחצי זה כבר שבוע 38+, אולי כבר אלד עד אז...
האם החלבון יכול גם לרדת ולחזור לרמתו הנורמלית? אם כן- מאיזה סיבות?
למה בכלל יכול להיות חלבון בשתן כשאין רעלת?
אציין כי עשיתי אולט' כליות אשר יצר תקין, גם בדיקות דם לתפקודי כליות יצאו תקינות.
סליחה על האורך,
אודה לתשובה מפורטת.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חלבון בשתן בהריון - תגובה
ד``ר אריה לידור22/08/2012שלום לך
אם הברור הכולל ( אולטרהסאונד כליות, תפקודי כליות, תפקודי כבד ) תקקין ללא עדות למצוקה עוברית או רעלת הריון או מעוט מי שפיר ורמת החלבון באיסוף שתן גבוהה מהרגיל הייתי מציע לך לקבוע מועד ליילוד בסביבות השבוע ה 38
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי21/08/2012
שמעתי כי ישנם תרגילים לחיזוק רצפת האגן על ידי כיווץ והרפייה,
אשר יכולים לסייע אף בלידה.
השאלה - האם בהריון מותר לעשות תרגילי חיזוק אלו?
תודה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
ד``ר איילון לחמן21/08/2012שלום.
בהריון מאד לא נוח לבצע תרגילים אלו.כדאי להמתין עד לאחר הלידה..* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הריון לא תקין?קרן21/08/2012
היי,
בצעתי בגיל הריון 6+2 US.
אני חייבת לציין שאני תמיד יודעת מתי אני מבייצת והמחזור שלי סדיר- 28 יום כמו שעון. גם הפעם זיהיתי את הביוץ ויום לפני תאריך קבלת המחזור המשוער עשיתי בדיקה ביתית שהראתה פס חלש (כלומר לא היה ביוץ מאוחר).
הרופא לא ראה דופק וגם לא קוטב עוברי אלא שק הריון קטן. הופנתי לבדיקת ביתא יום למחורת( הUS היה בערב והבדיקה בבוקר) ויצא לי ביתא 11500 ואני יודעת שבבטא כזאת אמורים לראות כבר עובר ודופק.( בהריון הקודם היה לי דופק ב6+0 ).
זה יכול לקרות או שיש סיכוי גדול להריון לא תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הריון לא תקין? - תגובה
ד``ר אריה לידור21/08/2012שלום לך
בערך כזה וודאי שאפשר וצריך לראות דופק עוברי. חזרי ובצעי אולטרהסאונד ובמידה ולא יימצא דופק משמעו כי ההריון אינו תקין ויש לסיימו
בברכה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה דמית בניגוב בתחילת הריון צעיריעל21/08/2012
שלום,
אני בשבוע 6+6. שלשום ב"ה נצפה עובר ודופק (עם שק פחוס מעט). מאד חששתי מהבדיקה כי מתחילת ההריון אני סובלת מהפרשות דמיות קלות ומעטות בעת הניגוב בשרותים, וזה לא מפסיק. מגיע פעם בכמה ימים ומשך זמן ההפרשות משתנה, אך רק בעת הניגוב ולא מצריך תחבושת / תחתונית.
הרופא בבדיקה אבחן הריון צעיר.
שאלתי- האם הדימומים הנ"ל הם אחד המאפיינים של הריון צעיר? והאם בכל פעם שמופיעה הפרשה דמית כזו (מה שעד כה לא פוסק)- עלי לרוץ להיבדק? (אגב, ביצעתי פאפ- תקין).
תודה רבה על התשובה,
יעל* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה דמית בניגוב בתחילת הריון צעיר - תגובה
דימום לא מאפיין הריון צעיר.שווה לחזור ולהיבדק.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מי שפירלילי21/08/2012
גיל שלי39. אין לי בעיות רפואיות.
אני בהריון חודש 4. מה כמות החומר שנשאר במבחנה אחרי ביצוע בדיקה של מי שפיר? תודה רבה!!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מי שפיר - תגובה
השאלה לא ברורה.מה הכונה בכמות החומר שנשאר במבחנה.??.אם את מתכוונת לכמות שנשארת ברחם,התשובה היא 90%.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם ישרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)