מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- היי למומחיפתותי09/09/2012
אני מבקשת להבין.. ביוץ אצל אישה אורך בין 24-72 שעות.
מתי בפרק זמן קצר זה, רצוי לקיים יחסי מין על מנת להיכנס להריון?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני היחידה שלא עונים לה???
תותי10/09/2012מחכה לתשובה, תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- צום בהריוןחגית09/09/2012
שלום
אני בשבוע 12 להריון, האם יש בעיה לצום לחלוטין ביום כיפור(ללא שתיה)?
בנוסף, אני נוטלת חומצה פולית, ברזל וויטמין B12 , רציתי לשאול , האם ניתן לוותר עליהם ביום כיפור או שעלי לקחת אותם? לציין, כי אני נוטלת תרופה לאפילפסיה ולכן נראה לי שישנה חשיבות גדולה יותר לנטילת החומצה פולית מאשר בהריון רגיל..
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר צום בהריון - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/09/2012בוקר טוב
לא כדאי לצום בהריון
אפשר לאכול מים וצנימים
לא להפסיק תרופות בצום
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- הפרשה חומה לאחר קיום יחסי מיןאנה09/09/2012
לאחר קיום יחסי מין הבחנתי כמה פעמים בהפרשה חומה על התחתונים. איני נוטלת גלולות. ייתכן שהקונדום נקרע... מה יכול לגרום להפרשה? האם יש סיכון להיריון?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר הפרשה חומה לאחר יחסי מין - תדמור
ד''ר עפר תדמור09/09/2012ערב טוב
יתכן ומדובר על הפרשת דם ישן
יתכן ומדובר על פצע קטן
מומלץ להיבדק ( פאפ, קולפופו ) בדיקה פנימית אצל רופא
בהצלחה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לידה רגילה אחרי קיסרי אחדלילך09/09/2012
מהם הסיכונים בלידה רגילה אחרי קיסרי אחד שהיה קיסרי חירום? האם כדאי מראש לקבוע קיסרי נוסף או לנסות בכל זאת? ההריון הנוכחי תקין.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר לידה רגילה אחרי קיסרי אחד - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/09/2012אם הניתוח היה בשל מצוקת עובר ולא בשל עובר גדול או אגן צר יש סיכוי טוב ללידה וגינאלית
לפני הלידה יסבירו לך את היתרונות והחסרונות בלידה לעומת ניתוח קיסרי חוזר.
בהצלחה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנוחת שינה בהריוןטלי09/09/2012
שלום,
אני בשבוע 10 + 4 ימים. (הריון ראשון)
נוח לי נורא לישון על הבטן. האם זה בסדר?
כל עוד זה נוח לי - האם זה בסדר או שזה מזיק?
עד מתי אפשר לישון על הבטן?
אני יודעת שבשלב מסויים אסור לישון גם על הגב - מאיזה שלב?
תודה!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תנוחת שינה בהריון - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ09/09/2012אין בעיה לישון על הבטן או בחצי שכיבה עם ברך אחת מקופלת.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- רעש חזק בחודש תשיעילילוש09/09/2012
שלום,
אני בשבוע 36.5 והייתי אתמול בהופעת מוזיקה, בה היה ווליום חזק מאוד במשך שעה וחצי-שעתיים. העובר זז ממש הרבה ולחץ על הבטן. האם זה יכול להזיק לו או חלילה לשמיעה שלו?
תודה מראש* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר רעש חזק בחודש תשיעי - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/09/2012בוקר טוב
העובר מוקף במי השפיר
מי שפיר נימצאיים בתןך האוזן
קולות לא עוברים במים
אין שום סכנה ברעש חזק.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הקטע
שיר09/09/2012בהשמעת מוזיקה לתינוק עם אוזניות על הבטן? :-)
בדיחה כזו?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאז מה הקטע - ד"ר תדמור
הערה נכונה מאוד
אוזניות על הבטן לא ברור אם עושה משהו
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סקר ביוכימיהילה08/09/2012
שלום,
בבדיקת סקר ביוכימי לחלבון עוברי בטרימסטר ראשון קיבלתי תוצאה של 1:110, אני בת 34 אגב, עם שני ילדים בריאים.
התלבטתי אם לעשות מי שפיר בשל הסיכון, ועתה קיבלתי את תוצאות הסקר השני של טרימסטר שני, הפעם 1:1430. איך זה משפיע על התוצאה הראשונה? האם הסיכון ירד?
התייעצתי עם יועץ גנטי, אך הוא הסכים לתת לי רק פרשנות סטטיסטית שאומרת כי הסיכון לפי בדיקה ראשונה הוא 99% ילד בריא ו 1% חולה. טען שהבדיקה השניה חסרת משמעות לגבי הראשונה. האומנם? אשמח לקבל הסבר המתייחס לנשים הרות כאל בנות אדם ולא מספרים סטטיסטיים בלבד.
תודה!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סקר ביוכימי - ד"ר תדמור
השקיפות עורפית יותר חזקה מהחלבון העוברי
יש לנהוג לפי בדיקת הדם של השקיפות
לכן הסיכון שלך גבוהה אחד ל מאה ועשר
מקובל על ידי כל הרופאים בכל העולם שבסיכון כזה מומלץ לבצע בדיקת מי השפיר.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה
הילה10/09/2012תודה ד"ר תדמור,
רק כדי לוודא שהבנתי... "בדיקת הדם של השקיפות" - אתה מתכוון לשקלול השקיפות העורפית עם בדיקת הדם נכון? השקיפות שלי הייתה 2 מ"מ שזה תקין, האם ניתן להסיק שבדיקת הדם הייתה ממש "גרועה" מבחינת כמות החלבון שבשקלול עם שקיפות עורפית תקינה זה יצא 1 למאה ועשר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך שאלה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/09/2012ערב טוב
ניסחת יפה מאוד, כל הכבוד
את צודקת
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שלום למומחיםתותי08/09/2012
לפני כמה ימים עשיתי בדיקת אולטרסאונד (אני לא בהריון כרגע), הכל תקין ברוך השם אך באבחנה שניתנה לי כתוב - דו קרני.
למה הכוונה? האם יש סיכון בדבר כזה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שלום למומחים - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור13/09/2012בוקר טוב
הכוונה למבנה הרחם
מבנה הרחם הוא בצורת לב המקרה זה ולא כמו אגס.
כלומר נשאר סימנים לכך שהרחם נוצר מחיבור של שני צינורות.
על מנת להעריך רמת החיבור השונה יש לבצע היסטרוסקופיי או לפרוסקופייה או שתיהן.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תדירות ביקורים אצל רופאשירי07/09/2012
אני בת 39, שבוע 20 ולא ביקרתי אצל הרופא כבר 3 חודשים!
הוא נתן לי את רשימת הבדיקות וביקש לחזור אליו אחרי המי שפיר.
האם זה נורמלי?
כמו כן אני מתקשה למצוא אליו תורים, והקרוב ביותר באמצע אוקטובר.
האם זה הזמן להחליף רופא לאחד זמין יותר?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תדירות ביקורים רופא - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור09/09/2012ערב טוב
ביקורים צריכיים להיות כל 4-6-7 שבועות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- מיקום שק הריון ודימומיםקרן הלחוצה07/09/2012
היי
אני בשבוע 5 הריון שני לאחר קיסרי לפני 3 שנים. כעשרה ימים דימומים קלים המגולבין נמוך סביב 9.במהלךשבוע 4 אושפזתי מחשש להריון מחוץ לרחם עקב דימומים קלים וכאבי בטן. בבדיקת אולטרסאונד היום נראה שק ברחם ואף הבטא עולה יפה אך הרופא אמר שהשק נמוך ואמור להיות יותר למעלה וזאת נראה בעוד שבועיים. לשאלתי ענה שזה לא שכיח. השאלה שלי- האם הגיוני ששק הריון יעלה למיקום גבוה יותר לאחר שהתמקם מטה יחסית? האם יש קשר בין הדימומים הקלים למיקום השק? במידה ויישאר במיקומו הנוכחי האם יכול להיות הריון תקגין ותינוק בריא?
תודה רבה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר מיקום שק הריון ודימומים -ד"ר תדמור
שק ההריון יכול לעלות במהלך ההריון
קשה לדעת ללא היסתכלות על תמונת העל קול
אם השק בצלקת קיסרי בעייה
אם השק נמוך יתכן ויעלה , יתכן וחלק מתהליך הפלה
צריך פשוט לחזור על בדיקת העל קול תוך שבוע.
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- לא רוצהחסויה07/09/2012
שלום אני בת 39 לאחר 2 לידות שהאחרונה הייתה לפני 15 שנה !!!
מעולם לא לקחתי או השתמשנו בגלולות או שום דבר אחר שומרים בצורה טבעית והכל בסדר עד החודש האחרון..נראה לי שהפעם זה פספס אני באיחור של 33 ימים הבוקר עשיתי בדיקה עצמית ..אני בהריון ולא רוצה את זה!!!
מה עושים איך אפשר לעשות הפלה וכמה שיותר מהר???
לפני כשנתיים עברתי ניתוח להגדלת חזה פגעו לי בעורק ראשי נאלצתי לקבל 2 מנות דם..יש לי בעיות ורידים ברגליים בצורה מחרידה ואני בתהליך של בירור לגבי זה אני ממש חושששת שההריון הזה יפגע לי בבריאות ..לא בנויה לזה..בבקשה עזרה
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר המשך
חסויה09/09/2012אבקש תשובה .מה הסיכוי לעבור ועדה כזאת??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהלא רוצה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ10/09/2012יש לעבור ועדה להפסקת הריון באחד מבתי החולים.
אם מדובר בהריון צעיר מ 7 שבועות ניתן להפסיק הריון עם כדורי מיפייגין.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההמשך
חסויה10/09/2012היום ביקרתי אצל רופאת נשים אני בשבוע 6.2 מה הסיכוי שיאשרו לי ועדה כ"כ מהר ??בבוקר אני צריכה לקבוע לבדיקות דם..האים יש אפשרות להפסקת הריון באופן פרטי??
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם מדובר בהריון מחוץ לרחם?ד06/09/2012
שלום, אני בת 32, בהריון ראשון. תאריך וסת אחרונה ב-1/8/12 היה .בתאריך 3/9/12 ערכתי בדיקת הריון בשתן הייתה חיובית .כמו כן בתאריך זה היה דימום מאסיבי, נבדקתי על ידי רופאת הנשים שלה שהפנתה אותי לבדיקת BHCG בדם. בערב אותו היום הייתה הפלה טבעית בבית. ביום למחרת נבדקתי במיון נשים. רמת BHCG הייתה 1371. בבדיקת אולטרסאונד רחם ללא תוכן, ללא שאריו. בבדיקת BHCG חוזרת מהיום 1430. נבדקתי היום שוב על ידי רופא נשים שהעלה חשד להריון מחוץ לרחם. אני מודאגת. הרופא אמר כי עליי לבדוק את רמת BHCG בשבוע הבא-במידה וימשיך לעלות-ציין כי יש צורך בביצוע זריקת מטוטרקסט או אופציה ניתוחית. מה השיקול המנחה את הרופא בבחירת אופציות אלה? האם אכן מדובר בהריון מחוץ לרחם או עוד מוקדם לדעת-גיל ההריון פחות מ-5 שבועות. אני מאוד מודאגת
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בהריון מחוץ לרחם? - ד"ר תדמור
אם היה דימום חזק
אם היתתה הפלה משמעותית הסיכוי קטן מאוד להריון מחוץ לרחם
הבטה יתכן שריד של הריון שנפל ???
כדאי מאוד לעשות מעקב בטה
בהצלחה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבהמשך לשאלתי
ד09/09/2012ד"ר תדמור שלום, תוך כמה זמן אמורות רמות BHCG לרדת לאחר הפלה טבעית?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבטה - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור10/09/2012בוקר טוב
לוקח מספר שבועות עד חודש תלוי ברמה ההתחלתית
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- בדיקת הריוןשירן06/09/2012
עשיתי בדיקות דם להריון התוצאות הן:
HCG-B Qualitative (B) - גדול מ-1000
Progesterone - 35
אני מבינה שאני בהריון, אך האם התוצאה של ה- Progesterone לא נמוכה מידי ?
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר בדיקת הריון - ד"ר תדמור
התוצאה מצויינת
בבטה מעל 1000 כדאי לבצע על קול וגינאלי לראות שק ההריון
בבטה מעל 1000 ניהול ההריון לפי על קול .
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- חום אחרי קיסרי - דחוף לרופאים!!אדוה06/09/2012
שלום רב,
בת 38, לידה ראשונה, עברתי ניתוח קיסרי חרום לפני 3 שבועות.
שבוע לאחר הלידה הופיע לי חום 39, צמרמורות ורעידות בגוף, ושילשולים וכאבי בטן בלתי נסבלים.
רופא נשים בדק לא מצא גודש אמר שהכל בסדר מבחינתו אבל בגלל המצב שלי הפנה אותי למיון נשים בבי"ח.
שם עשו US לרחם, נתנו לי עירוי נוזלים ושחררו אותי הביתה (עם הנחיות לאכול אורז...)
מאז המצב מעט מאוד השתפר, אבל מהבוקר החום מטפס, הבטן מרגישה נפוחה כמו מלאה באויר כאבים ודקירות עד הצואר, גם קיבה רכה מלווה בכאבי תופת. קשה לי להרים את התינוק שלי.
אני לא יכולה לצאת שוב למיון ולהשאיר את התינוק בבית לכל הלילה -
מה זה יכול להיות??
האם יכול להיות שפגעו לי באברי העיכול במהלך ניסיון הלידה הממושך (3 ימים בחדר לידה עם זירוזים) או במהלך הניתוח חרום?
במהלך מקלחת אני מרגישה כמו פצע או חור בנרתיק. האם יכול להיות שזה קשור?
אנא עזרתכם!!!* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר חום אחרי קיסרי - ד"ר תדמור
כדאי מאוד ללכת למוקד חירום או טרם של הקופה
לבצע ספירת דם, תרבית צואה
לראות עם מדובר בדלקת מעיים או דלקת בחלל הבטן
כדאי לא להזניח
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי06/09/2012
שאלה - מאיזה שבוע בדיקת דם להריון\בדיקת הריון ביתית יכולה לגלות הריון?
האם אפשר לגלות הריון עוד לפני איחור במחזור?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר למה לא לענות לי??
תותי10/09/2012מחכה לתשובה תודה.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
האם אתם היפוכונדרים?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)