מידע רפואי
פורומים
- קרינה סלולרית, סרטן
- אוסטאופורוזיס
- כושר גופני
- סוכרת נעורים, סוכרת ילדים
- רפואת מטיילים
- השאלת ציוד רפואי, ציוד שיקומי, ציוד אורטופדי
- פילאטיס
- נוירולוגיה, אפילפסיה
- כבדי ראיה, מחלות רשתית, ראיה ירודה
- דלקת פרקים, ראומטולוגיה
- פדיקור
- רפואת כף הרגל - פודיאטריה
- הכנה ללידה, קורס הכנה ללידה
- אימון אישי, קואצ'ינג
- בנות, העצמה נשית
מאמרים וחדשות
יועצים בתחום
טובי פלד
פסיכולוג ילדים ונוער פסיכולוג מומחה בעל קליניקה פרטית. מטפל ומאבחן פעוטות, נוער ומבוגרים. עובד בבתי ספר ובארגונים ציבוריים.ד"ר אליהו סמואל
פסיכותרפיסט ילדים ונוער פסיכותרפיה, פסיכואנליטיקאי. למד רפואה באונ` ת"א, התמחה ברפואת ילדים ובפסיכיאטריה של הילד והמתבגר. עבד כרופא פסיכיאטר בכיר ברמת חן ובהמשך שימש כמנהל יחידה בגיל הרך. הקים גן לילדים אוטיסטים. מנהל שירות פסיכיאטרי של הילד והמתבגר בב"ח ולפסון. יועץ מערכת החינוך באזור המרכז. עוסק בפרקטיקה פרטית בתחום הפסיכותרפיה בתל אביב בכל הגילאים.
- אגני כליה מורחביםסיון05/09/2012
שלום,
בתאריך 3.9.12 , שבוע 1+15 ביצעתי סקירת מערכות מוקדמת
במהלך הסקירה הרופא ציין כי נראה לו שאגני הכליה מורחבים מעט.
לאחר בדיקה עולה כי רוחב האגנים 2.8 מ"מ, כלומר עדיין בטוח.
האם העובדה השם גבוליים(הבנתי שהגבול הינו 3 מ"מ אצל רופאי הנשים, 4 מ"מ אצל הגנטיקאים - למי להקשיב?), משמעותית עבור השיקולים בביצוע בדיקת מי שפיר?
האם זו נחשבת הרחבה ? סימן רך לתסמונת דאון?
אבקש לציין שפרט לממצא הנל לא נמצא שום ממצא נוסף.
בדיקת סקר ביוכימי טרימסטר ראשון (גיל האשה + שקיפות עורפית+ בדיקת הדם) יצאה 1:10,000.
תודה,* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אגני כליה מורחבים - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/09/2012ממליץ הערכה סונוגרפית חוזרת.
צריך להאמין למשהו וללכת לפי המלצותיו.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- אובדן היריוןלילך05/09/2012
שלום, לפני בערך שנה גיסתי בחודש השביעי להריונה הגיעה לבדיקת אולטרסאונד שיגרתית שבמהלכה התגלה לה כי התינוקת נמצאת ללא דופק. לאחר לידה שעברה במקום ושלושה חודשים שהתבקשה לתת לגופה לנוח ,היא נכנסה להיריון שוב. אתמול כשהיא בחודש השביעי להריונה ניגשה לבדיקת אולטרסאונד שוב ושוב התגלה לה שלתינוק אין דופק. כרגע היא נמצאת בחדר לידה.. לצורך השאלה שלי אני רוצה לציין שגיסתי סובלת ממחלת לב גנטית שכל בני משפחתה סובלים ממנה (הוריה גם נפטרו בעקבות המחלה), הרופאים אינם יודעים מדוע שני ההריונות כשלו ואפילו באותו חודש. השאלה שלי היא האם יכול להיות שהמחלת לב שהיא סובלת ממנה הועברה לתינוקות ולכן הם לא שרדו את ההיריון? תודה מראש! :)
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר אני רוצה להוסיף משהו ...
לילך05/09/2012אני רוצה להוסיף שבהיריון הראשון התינוקת הפסיקה להתפתח בשלב מסויים ולעומת זאת התינוק בהיריון השני המשיך להתפתח והגיע למשקל של 650 גרם. אם זאת לא המחלה , איזה סיבות נוספות יכולות לגרום לכך לקרות?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהאובדן היריון - תגובה
ד``ר אריה לידור05/09/2012שלום לך
לו היה מום עוברי זה היה ודאי מתגלה הן בסקירות המערכות והן באקו לב העובר אם בוצע
יש צורך לבדוק פרופיל קרישתי מלא
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- האם אחרי בדיקת מי שפיר אפשר לעלותחגית05/09/2012
לקומה שלישית בלי מעלית, אם אין ברירה יכולה לעבור להורים ליום אבל מעדיפה לחזור לבית שלי.
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר האם אחרי בדיקת מי שפיר אפשר לעלות - תגובה
באיטיות אפשר
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- שאלה נוספתשירי05/09/2012
שבוע 20. מתחילת ההריון יש לי הפרשות קלות מיימיות כמו שתן. האם יש לי דליפה ממי השפיר? האם זה מסוכן? בנתיים ההריון תקין על פי הבדיקות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר שאלה נוספת - תגובה
לא הגיוני שקיימת דליפת מי שפיר מתחילת ההריון והעובר וההריון ממשיך להתפתח יפה . כנראה שאלו הפרשות וגינליות או בריחת שתן
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- יחסים לאחר לידהשירה05/09/2012
שלום,
אני 6 שבועות לאחר לידה רגילה עם תפרים, לאחר שקיבלתי את אישור רופאת הנשים שלי קיימנו היום לראשונה יחסי מין וזה היה מאוד קצר בגלל שהרגשתי ששורף לי בנרתיק.
מיד לאחר מכן כשעשיתי פיפי וניגבתי היה דימום קל בצבע ורדרד כמו דם מפצע.
למה זה קרה והאם צריך לדאוג או שזה רגיל לאחר לידה?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר יחסים לאחר לידה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/09/2012תופעה נפוצה מאד.
אם תחזור כדאי לשוב לרופאה.* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היריון או לא ?!?!?מריה05/09/2012
המחזור שלי מאחר ב 12 ימים , כמעט שבועיים ערכתי בדיקה ביתית לפני יומיים יצא לי פס 1 כהה ופס אחד חלש ... היום ערכתי בדיקה ביתי שוב והתוצאה הייתה זהה
מה זה אומר ?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כנראה שאת בהריון.
הודיה05/09/2012הי מריה.
אם יצא לך פס בהיר כנראה שאת בהריון כי הבדיקות האלו מנסיון אמינות ביותר וכשאין הריון הם מראות פס אחד חזק וזהו.
את כנראה ממש בהתחלה גם אצלי היה מקרה זהה והייתי בשבוע 3* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון או לא ?!?!?
מריה05/09/2012בדיקת דם לבדיקה אם ההיריון קיים אפשר לקבוע אצל רופאת משפחה או רק אצל רופאת נשים ?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהבדיקת הריון
הודיה05/09/2012את יכולה לקבוע גם אצל רופאת משפחה אבל כדאי לך לעשות זאת כבר אצל רופאת נשים כדי שאם מדובר בהריון היא כבר ישר תתחיל איתך מעקב.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירההיריון או לא ?!?!? - תגובה
כדאי שתבצעי בדיקת ביטא כמותית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- העמסת סוכרא04/09/2012
שלום
ביצעתי העמסת סוכר 50ג בשבוע 12 עקב רמות סוכר בצום גבוליות ורמות אינסולין מעט גבוהות.
התוצאה שעה לאחר 50ג גלוקוז הינה 81.
האם זו תוצאה תקינה? האם הקירבה לגבול התחתון בעייתית ומעידה על רמות אינסולין גבוהות (כפי שאכן התקבל בבדיקה אחרת)??
נתונים נוספים: בת 32, שוקלת 43 ק"ג, גובה 164ס"מ
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר העמסת סוכר - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור04/09/2012ערב טוב
לא ידוע לי על משמעות העמסת סוכר בשבוע 12
ערך אחרי שעה של 81 הוא תקין
יתכן ומדובר על פרוטוקול מחקרי
מציע לדבר עם הרופא המפנה לבדיקה
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תאריך לידהנאדיה04/09/2012
הריון מ הפריה חוץ גופית בעיות זרע, מחזור סדיר בריאה הריון תקין וסת אחרונה 27/11/11 שאיבה 8/12/11 החזרה 11/12/11 תאריך לידה 2/9 ואני גולשת ל4/9 ואין סימנים ללידה מרגישה מצוין מוניטור מצוין א.ס מצוין אז מתי לפי ההערכת שלך דר' זה קורה???????
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר תאריך לידה - תגובה
אי אפשר לדעת. חכי עושד כשבוע ולאחר מכן יהיה צורך לשקול זרוז
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- תנועות עוברשיר04/09/2012
בת 39. הריון ראשון. שבוע 20.
לא מרגישה עדיין תנועות עובר.
מתי זה אמור להגיע?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עוד שבועיים
נאדיה04/09/2012* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהתנועות עובר - תגובה
זה הזמן בו את אמורה להתחיל להרגיש. מציע שתבצעי אולטרהסאונד לאיתור תנועות העובר וכן לתקינותו
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- עזרהlama03/09/2012
שלום אני אחרי IVF בהריון בשבוע 7 אחרי כמה הפלות בעבר אני מאוד מודאגת אני מחפסת רופא נשים טוב שאוכל ללכת אצלו למעקב הריון וגם שמבציע מעקב להריון בסיכון כי ההריונות שלי היה לי סכרת והעבירו אותי למחלקה שמתפלת בלין אבל אני מאוד לא רוצה לחזור לשם כי ההריון האחרון שלי הסתיים בלידת עובר מת בגלל שלו היה להם תורים למשך יותר מחודש והיה לי מעוט במי שפיר עד שהתיבש העובר אני רוצה מרפאה או רופא שיהיה יותר מהר לקבוע אצלו תור אני רוצה בבקשה שתמליצו לי על רופא בחיפה ותודה
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר עזרה - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/09/2012חפשי יחידה או מרפאה המתמחה בהפלות חוזרות.
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- דחוףףףףשימרית03/09/2012
בן זוגי ואני קיימנו יחסים לא מוגנים החודש עם משגל נסוג יש לי איחור במחזור ישלושה ימים ובדיקת שתן להריון שעשיתי שלילית כשאני מכניסה טמפון יש רק נקודת דימום קטנה מאוד.האם יכול להיות הריטן?אני מודאגת מאוד.וגם רציתי לשאול על הפסקת הריון בכדורים מה הפרוצדורה?
* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר דחוףףףף - תגובה
ד``ר מאיר פומרנץ06/09/2012תחזרי על בדיקת דם להריון.
תפני עם התשובה לרופא נשים* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- סחיבת משא כבדשירי02/09/2012
בת 39, שבוע 20. עד כה הריון תקין.
אני ממשיכה בהרגלי לסחוב קניות מהסופר. מעט כבד אבל לא נורא.
האם אני מזיקה להריון הזה בכך? עד איזה שבוע אפשר להמשיך בהרגל זה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר סחיבת משא כבד - ד"ר תדמור
ד''ר עפר תדמור02/09/2012ערב טוב
אישה במצב בריאות תקין
ללא עבר מילדותי משמעותי
היא אישה בריאה ללא מיגבלות
בברכה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- היי למומחיםתותי02/09/2012
רציתי לשאול.. במידה ויש הריון, תוך כמה זמן מופיעות הבחילות?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר היי למומחים - תגובה
ד``ר אריה לידור02/09/2012שלום לך
בד"כ מייד עם תחילת ההריון או במהלך הטרימסטר הראשון. לעתים גם בהריון תקין אין בחילות או הקאות
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- טוקסופלזמהמייקל01/09/2012
שלום,
אני נמצאת בשבוע ה33 להריוני. בימים האחרונים אני חשה עייפות כאבי ראש קלים וסובלת משילשולים, ללא חום. בתפקידי כגגנת בגן הילדים, פיניתי צואה של חתולים מארגז החול של הילדים , אני יודעת כי על נשים בהריון חל איסור לבוא במגע עם צואת החתולים. האם יש סיכוי כי נדבקתי בחיידק הטוקסופלזמה ומי הרופא שיכול להפנות אותי לבצע בדיקה זו? האם זה דחוף?
תודה ושבוע טוב
ענת* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר טוקסופלזמה - תגובה
גם רופא משפחה וגם רופא נשים יכולים להפנותך לבדיקת נוגדנים לטוקסופלזמה
מה היו רמות נוגדנים אלו בתחילת ההריון ? אם את מחוסנת על פי תוצאות אלו אין סיבה לחשוש
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות נוגדנים
מייקל02/09/2012ראשית, תודה על התגובה.
אינני יודעת מה היו רמות הנוגדנים בתחילת ההריון, להערכתי לא עשיתי בדיקה כזו. האם זו בדיקה סטנדרטית? אם כן איך אני מזהה זאת בתוצאות מעבדה?* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירהרמות נוגדנים - תגובה
ד``ר אריה לידור03/09/2012שלום לך
בדיקה שגרתית בטרם הריון או בתחילתו .מסומנת כ IGG ו IGM לטוקסופלזמה
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה- כאבי בטן שבוע 34אלונה01/09/2012
שלום,
אני בשבוע 34 ומעבר להתקשויות הבטן שהבנתי שאלו צירי בריקסטון, אני חווה מדי פעם כאבי בטן, כמו כאבי מחזור מאוד קלים שלא נמשכים הרבה זמן.
האם זה תקין?
תודה* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתר כאבי בטן שבוע 34 - תגובה
רצוי להבדק הן על ידי ביצוע מוניטור והן בדיקה גינקולוגית. כמו כן רצוי לבדוק שתן לתרבית
בהצלחה
ד"ר אריה לידור* המידע המוצג כאן אינו מהווה ייעוץ רפואי או תחליף לו, כל הסתמכות על המידע היא באחריותך בלבד. הגלישה באתר היא בהתאם לתקנון האתרלקביעת תורסגירה
ערוץ הבריאות
.jpg)
מה הסיכוי שלכם לשמור על המשקל לאורך זמן?
.jpg)
.jpg)
.jpg)

.jpg)
.jpg)